Antiszemiták régen és most


Ahogy a tegnapi híradókban mutatták a berlini antiszemitizmus elleni tüntetés összefoglalóját, hirtelen az jutott az eszembe, hogy manapság újrajátssza az élet a Jud Süss című filmet Németországban. Persze, hogy a sztori vége a valóságban is az lesz-e, mint a képkockákon, nem tudható, de hogy erős a hasonlóság a történet eleje és a mai események között, az kétségtelen.


„A német kormány a lehető leghatározottabban elítéli az antiszemitizmus valamennyi formáját, és mindent megtesz a zsidógyűlölet ellen” – kezdte a beszédét Angela Merkel a brandenburgi kapunál, az Állj ki érte! Soha többet zsidógyűlöletet! elnevezésű demonstráción, aztán így folytatta: „A zsidóság, a zsidó élet a német kultúra és önazonosság elszakíthatatlan része. Zsidó barátaink, szomszédaink, kollegáink, Németországban otthon vagytok. (…) Azt akarjuk, hogy a zsidók biztonságban érezzék magukat nálunk, és tudják, hogy Németország a közös hazánk. (…) Aki az Izrael állam tevékenységével szembeni bírálatba csomagolja a zsidógyűlöletet és a gyülekezés szabadságát felhasználja az antiszemita eszmék terjesztésére, az visszaél a német társadalom alapértékeivel.”

A tüntetés okát egyébként a kötelező heti zsidó-seggnyalás mellett az adta, hogy Németországban a Gázai övezetben indított katonai műveletek nyomán megszaporodtak az Izrael ellenes megnyilvánulások. Az emberek utcai tüntetéseken adtak hangot tiltakozásuknak, a közösségi portálokat pedig zsidóellenes kirohanások lepték el. Ez pedig nem nagyon tetszett a cionistáknak. A volt keletnémet Stasi-ügynök, ezért aztán gyorsan össze is rántott egy megmozdulást, csakhogy a németekben tudatosítsák, hogy mit lehet és mit nem ebben a nagyon felvilágosult mai demokráciában.

Így megy ez.

Ha bírálni mered Izrael politikáját, antiszemita vagy.
Ha tiltakozol a gázai övezetben folyó kegyetlenségek miatt, antiszemita vagy.
Ha felemeled a hangod a mindent elöntő liberális mocsok miatt, antiszemita vagy.
Ha más véleményt fogalmazol meg, mint amit a cionisták helyesnek tartanak, antiszemita vagy.

Régen az volt az antiszemita, aki gyűlölte a zsidókat, ma már azok, akiket a zsidók gyűlölnek.

7 kommentek:

Névtelen írta...

Oszinten szolva nem vagyok oda a nemetekert. Marmit a volt vezetokert .Mert mikor erdemben tehettek volna az EMBERISEGERT nem tettek mast mint segitettek a Vilag Mergezoknek akik a sokak altal tagadott satant imadjak.Milliok pusztultak el gyakorlatilag semmiert.Kinek hasznalt a II vil.hab. borzalmai ?
? A Judd Suss -t olvastam konyvben es lattam a kriksz-krakszos fimet is.
Nem varazsolt el.Talan azert mert utalom a filmeket.No meg azokat is akik filmbol Tv bol muvelodnek.Itt leirom a film a legprimitivebb kulturforras primitiv nepeknek.Attol hogy valakinek 3 egyetemi diplomaja van lehet meg primitiv.Aki felnott "muvelt emberkent" James Bondot bamul azt lenezen. A fentiekert nem leszek nepszeru az biztos es jon a leugatas es anyazas stb kotozkodes.
Azonban se nekem se a kedves szuleimnek akik mar reg elmentek,de egyetlen rokonomnak nem tudnanak olyan jatek filmet bemutatni amiert azok a mozi utan eszeveszetten lincselni mennenek.
Vissza a nemetekhez.Megszabadithattak volna a vilagot a Kamat Rabszolgasagtol az arany imadatatol.Nem tettek meg. Csak pofaztak a Munka Erteku Tarsadalomrol. Kozben meg rendszeressen fizettek a borzaszto osszegu kamatokat az usa angol svajci bankaroknak.Amit a haboru miatt borzaszto sorban elo nepbol preseltek ki. Mu teaval mu lekvarral es mezzel mu hussal mu kenyerrel etetve a dolgozokat
A jelenlegi vilaghelyzetet csak az nem latja at aki nem akarja.
Vegul annyit semmi sem tortenik veletlenul,de elore megtervezetten, forgatokonyv szerint tisztelettel Sandor

Látó írta...

Jó cikk, de leegyszerűsíteném:
Ha nem vagy zsidó, antiszemita vagy!!!

Anna írta...

Eloszlott a gyanúm e Honecker alatt felnőtt Merkel másodszori megválasztása kapcsán. Az EU-ban mesterségesen szított magyarellenesség kétszeresen jó nekik...

Én írta...

Kedves Sándor!Erősen megkérdőjelezném a filmekhez,könyvekhez való hozzáállásodat.Először is a kettőt egy normálisan gondolkodó ember nem keveri össze,mivel teljesen más műfaj,különböző megjelenítési formák dominálnak.Másodsorban,aki sokat olvas,tud helyesen írni és szabatosan fogalmazni.Ez rólad -sajnos- nem mondható el.Bocs!

Névtelen írta...

Sandor irta ; egy eretsegizett hazmesterlanyal nem fogok vitaba szallni olyan alapon "nezd megint nincs sapka rajta' Olyannal aki a cikk mondani valojat szandekossan mas iranyba terelgeti Nos hazmesterlany. Koszonom finoman cizelalt magastudast tukrozo hozzamszolasat. Abban is biztos vagyok magaval se vagyok tegezo viszonyban....
Az altestmosot mostmar nyugodtan kiveheti a szajabol
tisztelettel Sandor

lenyeglato írta...

"Ha meg akarod tudni, hogy ki uralkodik fölötted, elég kideríteni, hogy kit nem szabad bírálnod." Voltaire

A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire
Megteremtették az antiszemitizmust, mint védő tabut. Ez a tabu jól bevált arra, hogy minden kritikát, minden jogos emberi felháborodást torkon fojtsanak vele! Szabó Dezső!
„Aki el akarja nyomni a kritikát: annak vagy becstelen szándékai vannak, vagy érzi a maga szellemi silányságát.” Szabó Dezső A nemzeti

Névtelen írta...

Amit nem reklámoznak a "választott/üldözött nép fiai"
Henrik Jagoda szül: Hirsch Jehud 1934-36 az NKVD igazgatója alatt,
Több keresztény halt meg Ukrajnában éhen, kínok között (Zsidók által, mint amennyi zsidó a németek által gázkamrákban! Hat millió, 32/33-ban) Elődje Kaganovics (született: Lázár Mojszejevics a HOLODROM, a mesterséges éhínség előidézésével elidézett nép irtás kiötlője, „ügyintézője”)

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló