Ellenfelek nélkül


Érdekes szituáció kezd kialakulni Csehországban, a Decin megyei labdarúgó bajnokságban az idei idényben. A tabellát ugyanis a harmadik fordulóig az a TJ JUNIOR ROMA Decin nevű, kizárólag cigányokból álló csapat vezette 6-0 nullás gólkülönbséggel és persze 6 ponttal, akik eddig még egyetlen percet sem fociztak a pályán. A győzelmeket az asztal mellett aratták, mivel az ellenfelek nem jelentek meg a mérkőzéseken és így a szövetség 3-0-ás eredménnyel a javukra írta a mérkőzéseket.

A rivális csapatok félnek a cigányoktól és így meg sem kockáztatják, hogy találkozzanak velük. Inkább lemondják a meccset és kifizetik a 3000 koronás, nagyjából 35 ezer forintos büntetést. A Rybniště csapatának titkára tömören összefoglalta a helyzetet: „Senki sem tudja elképzelni, hogy milyen agresszív játékkal, és szóbeli vulgarizmussal találkoznának játékosaink, ha pályára lépnének. Inkább befizetjük a bírságot, de mi nem játszunk velük!”

Az előzetes felmérések szerint így tesz majd az összes többi csapat is, kivéve a SK Verneřice-t, akik a legutóbbi fordulóban hazai pályán kifutottak a gyepre és 5-1-re megverték az addig bojkottált csapatot. A mérkőzést követően a TJ JUNIOR ROMA visszacsúszott a bajnokságban most időlegesen a 3. helyre, de aggódniuk nem nagyon kell, mivel könnyen előfordulhat, hogy ebben a szezonban ez volt az első és utolsó meccsük is egyben. Így a bajnoki címük és a felsőbb osztályba való jutásuk nagyon nincs veszélyben, aminek most a vetélytársak is örülnek: „Nyerjenek csak, nem bánjuk. Legalább megszabadulunk tőlük”.


Az ottani jogvédők természetesen azonnal ajvékolásba kezdtek és súlyos rasszizmust kiáltottak, azonban a többi csapat ennek ellenére sem hajlandó változtatni az elhatározásán. Hogy mi lesz a történet vége, hamarosan kiderül, az viszont már most elgondolkodtató, hogy miként jutott idáig a dolog.

Cigányok régebben is játszottak az egyes csapatokban mindenféle probléma nélkül, sőt az is biztos, hogy az alsóbb osztályokban voltak korábban szinte csak cigányokból álló egyesületek is. Mégsem volt bojkott, mégsem volt durvaság, mégsem volt agresszió. Vagyha volt is, akkor az nem lépte át azt a határt, amit ne lehetett volna a foci szabályainak keretei között kezelni. Azonban mára megváltozott mindez. A többi cseh egyesület biztosan nem az előítéletek alapján döntött az otthonmaradás mellett, hanem valószínűleg azért, mert féltették a játékosaikat és a szurkolóikat a korábban már megtapasztalt atrocitásoktól.

Persze most sokan mondhatnák azt, hogy ez egy lényegtelen sztori, hogy mi jelentősége van, hogy mi közünk van nekünk a cseh megyei bajnokság semmitmondó dolgaihoz. De azért ez messze nem ilyen egyszerű. Ebben a történetben, mint cseppben a tenger, úgy látszik a lényeg.

Mára jogvédők, a liberált megmondóemberek hathatós segítségével úgy Csehországban, mint itthon, kitermelődött egy olyan cigányság, akiknek már szándékukban sincs alkalmazkodni a többségi társadalom normáihoz. Megy a rajoskodás, a nagypofájúság, a verbális agresszió, nem egy esetben a tényleges terror, úgy a cseh focipályákon, mint Magyarországon szinte bármelyik településen, ahol számottevő cigányság él.

A Decin megyei cseh focicsapatok bojkottja csak egy újabb kiáltás, hogy ami folyik cigánykérdésben, az nem mehet tovább, hogy nagy baj van, hogy a helyzet egyre inkább kezelhetetlenné válik.

A média most felkapta ezt az ügyet. A kérdés így már csak annyi, hogy lesz-e valaki, aki meghallja, aki meg akarja hallani a figyelmeztetést, vagy majd megy minden tovább ugyanúgy egészen addig, amíg el nem pattan valahol végképp a türelem utolsó cérnaszála is.

2 kommentek:

ProliProfil írta...

Ez a football-jelenség, oldalági mellékterméke a háttérhatalmiak által, minden kulturált ember ellen biológiai fegyvernek bevetett, mesterséges cigányajnároztatásnak. Azt kell ebből az esetből látni, hogy a csehek nálunk sokkal tökösebbek, "nemzetiebbek". Ilyen kiállást elképzelni sem tudok szép hazánkban.
Kelet-Magyarországon se szeri, se száma már a cigányokkal telitöltött, gyakorlatilag emberi életvitelre alkalmatlan, totálisan lepusztított falvaknak, városoknak. Menekül aki tud, mert se munka, se normális emberi élet.
A fővárosról ne is ejtsünk szót.
Az ország nyugati felén is hamarosan hasonló állapotok kezdenek uralkodni. Az idő múlásával egész Magyarország, nagyon gyorsan erre a szomorú sorsra fog jutni.
És, ha a napi eseményeket következetesen értékeljük, akkor csupán abban reménykedhet minden mára teljesen megfélemlített, mosott agyú, de alapjában véve kulturált ember, hogy reá fog utoljára sor kerülni. Mert a hatalom szándékai szerint mindenkire ez a sors vár.

Névtelen írta...

..folytatva az előzőeket: vagy végre olyan vezetése lesz az országnak, akik a probléma radikális megoldásán fognak dolgozni, és nem állandó (EU) megfelelési kényszerben fognak szenvedni

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló