A varázsszó


Ahogy telnek a napok egyre inkább bizonyítottnak látszik, hogy Katar egykori legmagasabb rangú sportvezetője, Mohamed bin Hammam kenőpénzekkel vásárolta meg hazája számára a 2022-es labdarúgó-világbajnokság rendezési jogát.

A hírek szerint Hammam titkos pénzalapokból több mint ötmillió dollárt fizetett ki, elsősorban afrikai futballszövetségek vezetőinek az arab emírségi pályázat támogatásáért, de kapott kenőpénzt néhány ázsiai ország küldötte is, nem bízva semmit sem a véletlenre. Az ügy feltárása során előkerültek továbbá olyan dokumentumok is, amelyek a támogatásért cserébe egy több tízmillió dolláros gázüzletről szólnak Thaiföld és Katar kormányai között.


Az egyre szövevényesebb katari korrupciós ügy miatt többekben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnökének, Sepp Blatternek a felelőssége is felmerült. Azonban vizsgálat az elnök ellen nem indult, mivel Blatter egycsapásra megoldotta az ügyet: „Támadássorozatot vezetnek a FIFA ellen a 2022-es katari világbajnokság miatt. Sajnálatos módon diszkrimináció és rasszizmus áll ezek mögött.”

És már kész is.

Diszkrimináció és rasszizmus van. Ebből adódóan korrupció és bűncselekmény nincs.

Ilyen egyszerű ez.

Ha megvádolnak, hogy elkövettél valamit és amögött tényleg van is valóság, akkor kiálts rasszizmust, vagy fasizmust, vagy antiszemitizmust, vagy valami ilyesmit, ami mai felvilágosult és mélyen demokratikus világban varázsszó. És már meg is oldódik minden.

Nem számít, hogy az arabok kilóra megvették az afrikaikat, nem számít, hogy megkenték az ázsiaiakat, a lényeg, hogy nem fehér embereket fizettek le. Ergo a négereket és a sárgákat lehet simán korumpálni, mivel ha azt szóvá teszi valaki, azonnal elő lehet venni a rasszista kártyát. Az pedig mindent visz. Az a Jolly Joker.

Az meg kit érdekel, hogy Katarban az adott időszakban lényegében lehetetlen focimeccseket játszani, mivel az átlaghőmérséklet 35 és 45 Celsius-fok között szokott lenni, hogy nincs futballkutúra, hogy a világ egyik legtöbb szurkolóját vonzó sporteseményét egy olyan ország akarja megrendezni, aminek területe nagyjából akkora, mint Bács-Kiskun megye.

De mindez nem érdekes.

Így döntöttek demokratikusan a küldöttek. Aki pedig mindezt meg meri kérdőjelezni, az rasszista.

Ennyi.


3 kommentek:

ProliProfil írta...

Megérjük-e, egyáltalán 2022-t ?

NSP írta...

Senkit sem szeretnék megbántani (de nem érdekel ha mégis megtörténik), érdekelne, mi a fenéért érdekel még valakit a foci? Semmi más, mint tehetségtelen, béna, korrupt, lusta egyének rohangászása, akiknek csak a pénz számít és nemhogy a szívüket de még a leheletüket sem adják bele a játékba. Tőlem aztán Kongóban is lehet a bajnokság, teljesen lényegtelen hol keresik a pénzt a bohóckodással.

BGL írta...

Én is úgy vagyok, mint NSP, vagyis tőlem akár az Antarktiszon is rendezhetnének futball világbajnokságot. A fókák és pingvinek ráadásul valóban szeretik a labdát...

De csak félig értek vele egyet. Ott bizony - erre tehetséges - nem lusta, de nagyrészt korrupt egyedek futkosnak. Sokszor nemcsak a szívüket, de néha életüket is adják a vágyott sikerért. (Lásd pl. hirtelen halál a pályán.)
Olyanok, mint körülöttünk a világ. Futnak a pénz után. Talán nagyobb eséllyel, mint mások...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló