A Nagy Testvér figyel téged


„Zenét és zeneszámokat felismerő számítógépprogramot fejlesztett ki a rendőrség. A szoftver automatikusan azonosítja a tiltólistán lévő zenéket, amelyeket nyilvánosan nem szabad árulni, sem pedig előadni.” – jelentette be néhány napja az észak-koreai kormány szóvivője a nagy fejlesztést.

A hír hallatán egyesek csak legyintenek, mondván egy diktatúrában már csak így mennek a dolgok, mások elszörnyülködnek, hogy a világban még mindig vannak olyan helyek, ahol ilyen durva módon tartják ellenőrzés alatt az embereket, semmibe véve a jogaikat, semmibe véve a gondolatok szabad áramlását. Megint mások már egy katonai beavatkozás lehetőségét és igényét kezdik el feszegetni, az állami terrorban élő koreaiak felszabadítására. Vérmérséklettől függően ugyan vannak véleményeltérések, de lényegeget tekintve mindenki elítéli a dolgot, mindenki egyet ért abban, ahogy ez nincsen jól így.

És valóban. Tényleg nincs.


Az egészben csak az a bökkenő, hogy a hír nem Észak-Koreából való, hanem Németországból. Németországban fejlesztették ki és Németországban is fogják használni azt a szoftvert, ami felismeri a rezsimnek nem tetsző, jellemzően szélsőjobboldali zenéket.

„Németországban tilos kereskedelmi forgalomba hozni vagy előadni szélsőjobboldali zenét, ennek ellenére a neonácik rendszeresen megpróbálják kijátszani a tilalmat koncertekkel, amelyeken híveket próbálnak megnyerni maguknak a fiatalok soraiból. A szoftver segít a rendőrségnek koncerteken is annak eldöntésében, hogy az elhangzó zeneszámok között vagy a vásárlásra kínált lemezek repertoárján akad-e tiltott zeneszám” – ismertette a program jelentőségét Kathlen Zink rendőrségi szóvivő, majd még hozzátette: „a program használható internetes rádióállomások zenéjének ellenőrzésére is.”

Ez ma Németország, az Európai Unió mintaállama.

George Orwell világa itt valósul meg a szemünk előtt. Néhány hónap, néhány év és lesz olyan program is, ami már a gondolatbűnözést szűri ki. Aki nem úgy gondolkodik, aki nem úgy érez, ahogy azt a hatalom jónak látja, azt azonnal viszi a különleges egység. Aztán majd jönnek a fejbe ültetett chipek, és ha rosszra gondolsz már az sem kell, hogy jöjjenek érted, csak elindítják az agyadban a sokkoló-programot.

Sokan döbbenten hallgatják az észak-koreai híradásokat, a kommunista diktatúra által elkövetett bűnöket, miközben a felvilágosult és mélyen demokratikus Nyugat ugyanilyen berendezkedés felé sodródik. Ott a kommunisták terrorizálnak, itt pedig a cionisták.

Még eltelik néhány év és a végére tényleg nem lesz különbség…

4 kommentek:

acsdoc írta...

Miért? Volt különbség?

Névtelen írta...

Ja már értem, ez az a szerkezet, ami autómatikusan bekapcsolja a laptopodat, az okos mobilodat,ha úgy döntenek a Észak-Koreában,Németországban vagy esetleg Amerikában! Ezen van a sárga polip képe.

ProliProfil_02 írta...

Nem kell éveket sem várni. Itt van már George Orwell világa. Ezeket a sorokat is elemzik, válogatják, minősítik. Még négy év a likudbarát talpnyaló garnitúrától, és nekünk nincs olyan mocskos európai fantáziánk, hogy képesek legyünk előre látni a jövőt.

Névtelen írta...

Nevem senki.Javaslom ezt is elolvasni ,http://idokjelei.hu/2013/12/nagytestver-mar-a-halozaton-kivuli-eszkozokhoz-is-hozzafer/

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló