Négymillió a penészfoltokért


A múlt heti nagy kánikula közepette kevesen figyeltek rá, de megszületett, pontosabban fellebbezés hiányában jogerőre emelkedett az elsőfokú ítélet Hagyó Miklós ügyében. A döntés értelmében a Nokia-dobozok nagy barátja négymillió forintos kártérítést kap a magyar államtól.

Igen. Nem tévedés. Az Emberi Jogok Európai Bírósága ugyanis Hagyó elvtársnak adott igazat abban a perben, melyben az szocialista képviselő azt kifogásolta, hogy az előzetes letartóztatása alatt penészes volt a fal a zárkájában.


A strasbourgi ítélet szerint a magyar hatóságok többszörös jogsértést követtek el akkor, amikor napi 23 órában egy nyirkos és penészes zárkában tartották bezárva a milliárdos károkozással vádolt Hagyót. A bírák szerint a penészes zárkafal kimeríti az emberi jogok európai egyezményének harmadik paragrafusában leírt embertelen bánásmód fogalmát.

Így megy ez.

Az ítéletből kiindulva fel lehetne vetni azt a kérdést, hogy ezek szerint Magyarországon és szerte Európában valószínűleg emberek milliói élnek „embertelen körülmények” között úgy, hogy valójában nem is tudnak róla, hisz penészes, penészedő falak sajnos jónéhány lakóházban előfordulnak, még a legnagyobb gondosság, még a legrendszeresebb takarítás mellett is.

De ellehetne elmélkedni azon is, hogyha a penészes falak ilyen súlyos emberi jogi problémák a börtönökben, akkor miért nem azok a mindennapokban? Érdekes mód, arról még soha nem szóltak a hírek, hogy a strasbourgi bíróság és körülöttük lévő liberált ajvékolókórus valaha is felszólalt volna azok érdekében, akik a hétköznapokban ilyen körülmények között élnek. Pláne nem jöttek olyan beszámolók, ahol a penészfoltokra hivatkozva bérlakásokat üzemeletető multicégeket köteleztek kártérítésre az emberi jogok európai egyezményének megsértése miatt. Arról pedig végképp nem szólt soha hír, hogy a liberált megmondóemberek felszólították volna a cigányokat és a hasonló igénytelen életmódot folytatókat, hogy a házaikban, a lakásaikban szüntessék meg a penészfoltokat, mondván az sérti a harmadik paragrafust.

Vagy Strasbourgban a penészfoltok csak akkor problémásak, amikor Magyarország ellenében kell igazat adni egy balliberális politikusnak?

És még lehetne tovább feszegetni a kérdést, de azt gondolom, hogy teljesen felesleges, hisz a lényeg talán mégsem itt van. Sokkal érdekesebb kérdés lehet az, hogy vajon Hagyó Miklós miért van még mindig szabadlábon? Vajon miért kell az adófizetők pénzéből kártalanítani egy olyan bűnözőt, aki a tettestársaival a legszerényebb becslések szerint is megközelítőleg másfélmilliárd forintos kárt okozott az államnak? A magyar állam pedig miért hagyta helyben a strasbourgi döntést, miért nem fellebbezett a nyilvánvalóan felháborító ítélet ellen? És legfőképp. Miért nem lehetett három év után ítéletet hozni itthon az alapügyben, lehetőséget adva mondjuk úgy az ”egyenlegvonásra”?

Vagy a végén a Hagyó-ügy is úgy végződik majd, ahogy tavaly februárban Hunvald György pere, aki mindösszesen másfél év börtönbüntetést kapott elsőfokon, és mivel ennél többet ült, a végén majd kártérítés is járhat ezért neki?

8 kommentek:

Névtelen senki írta...

Elég hülye volt a Fidesz, hogy az elszámolás ilyenre sikeredett, hogy mi fizessünk ennek a gazembernek!
Azt hiszem a youtube-on is fent vannak a magyar luxusbörtönökről készült fénykép-és videó összeállítások, és ilyen süket dumával pert lehet nyerni?
Egyébként az egész bírósági cirkusz parasztvakítás, vicc.
-"Bíró Úr, ez az igazság?
-Nem, ez az ítélet!"

Névtelen írta...

Na és? Ez egy operett ország és ha valaki nem szereti az operettet, nyugodtan elmehet. Ja, hogy nem tud nyelveket és, hogy igazán komoly szakképesítése sincs? ezesetben jobb, ha megszokja mert lesz még így sem.

kistutyi írta...

Hunvald egyébként indul a jövő évi választásokon hiszen bejelentette, ez szinte természetes. Ő miért maradna ki mikor az összes "jómadár" indul?Elképzelhető, hogy még Hagyó is fog kampányolni, indulni, az Mszp szineiben. Elvégre a Fidesz megigérte az ELSZÁMOLTATÁST mire Pokornyi csak annyit mondott:ez az igéret KÉTÉLÜ dolog. Pokornyinak lett igaza. Az igéretekről még a: KÉTHÉT ALATT rendet teszünk is milyen jól hangzott? Azóta is ugyan úgy rabolnak, garázdálkodnak a bűnözők mint a szoclib. kormány alatt! Kiváncsi leszek,. jövőre milyen szlogenekkel kampányol majd a Fidesz, és ki hiszi majd el az újabb mesét? Már régen rájöttem ezek csak azért szeretik a kétpárt rendszert, hogy falból lehessen osztozkodni, és egymást szidni!

Viktor írta...

Ha még nem tűnt volna fel, a strassburgi bíróság is az "ő bíróságuk".

Igazságot csak hatalommal lehet szolgáltatni. A hatalom viszont a maga igazságát szolgáltatja. Kedves szavazók: miért nem veszitek ki az ilyenek kezéből a hatalmat?

László írta...

Kínában az ilyeneket kivégzik. Bizonyára még a penészfoltok kivirágzása előtt.
Egyébként a kép telitalálat.

Zsolt írta...

Érdekes, a nagyeszű bíróságban fel sem merült, hogy Hagyó elvtársat bírságolja meg 4 miilióra, hogy nem takarította ki a körletet? Ezek még ott is virágozhatnak, ahol a penész virít?

Bulcsu írta...

"Névtelen senki" (aug 12)-nek:
A gondolatmenetet folytatva: Eszerint pártunk és kormányunk akart adni 4 millát Hagyónak. És ez volt nekünk, bambulnyikok számára a mutatós megoldás.

Janó írta...

Mikor berekesztették a szocialimust, jött az osztoszkodás. A magasabb öntudat és a haladó szellem jutalmául az elvtársaknak jutott a tőke, nekünk - güriző magyaroknak meg a pepsi-érzés, ami mára kiegészült egy kis fülkeforradalmi lendülettel. Az a 4 milliócska nem fért bele a nokiás dobozba, pedig járt volna, s lám a magasabb tudat megtalálja a módját, hogyan lehet visszavonhatatlanul pótolni. A lényeg ott van, hogy a fülkeforradalmi lendület továbbra is megmaradjon, aki meg nem így gondolja, az szélsőséges és náci.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló