OV uzsorása


Érdekes fordulatot vett tegnap délelőtt Lázár János, miniszterelnökséget vezető államtitkár sajtótájékoztatója, amit eredendően a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) átalakításáról és a még le nem hívott EU-s pénzek sorsáról tartott. Történt ugyanis, hogy az esemény végén azon újságírói kérdésre, hogy mit szól Csányi Sándor korábbi, vele kapcsolatos kijelentéséhez, Lázár a következőket találta mondani: „A tudomásulvételen kívül nem tudok mást tenni, az ország első számú uzsorásával szemben mást nem lehet tenni. Bárhogy is páváskodik a devizahitelesektől megszerzett milliárdjaival, én meghunyászkodom. Aki ilyen fontos ember, azelőtt kénytelen vagyok”.


A teljes történethez hozzátartozik még, hogy nem ez volt az első pengeváltás Lázár és Csányi között, bár az igaz, hogy e legutóbbi volt talán a legélesebb. A nyílt beszólogatás még ez év tavaszán kezdődött, amikor Lázár a Rádió Q-ban kijelentette: „Egy-egy bankkonglomerátum születéséről kellene beszélni az elmúlt húsz évben. Arról, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagybank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot.”

Csányi válaszára egészen júliusig kellett várni. Akkor az OTP vezére egy háttérbeszélgetésen így kommentálta Lázár polipozásos mondatait: „Néha 1-2 ember tesz megjegyzéseket, de ez sosem izgatott nagyon. Lázár urat nem ismerem személyesen olyan jól, de nagyon tehetséges politikus, láthatjuk, milyen jól elintézte a trafikügyet. Egyébként meg szerintem nem az a nagyfiú, aki állandóan beszól, ez a kisfiúk sajátossága.”

A műsor mindamellett, hogy igazán szórakoztató, több kérdést is felvet, vagy felvethet a narancsos háttérharcokkal kapcsolatban. Azt gondolom, az egyértelmű, az vitathatatlan, hogy Lázár csak úgy, magától nem megy neki, csak úgy magától nem keveredik konfliktusba az ország egyik legbefolyásosabb emberével, aki ráadásul a közvélemény előtt a miniszterelnök puszipajtása. Szinte biztos, hogy ezt OV jóváhagyása nélkül nem tette, nem tehette volna meg, főleg nem így nyilvánosan, ennyire nagy médiafigyelem közepette.

A háttérben minden bizonnyal a narancsos körök újrafelosztása zajlik, ahol a jelek szerint nincs már szükség se Csányira, se Demjánra, se a hozzájuk köthető csoportokra. Jól jelzi ezt Lázár mostani beszólása és OV napokkal ezelőtti nyílt konfliktusa Demján Sándorral a takarékszövetkezetek államosítása kapcsán.

Hogy mi lesz az adok-kapok vége, ma még nem látható, azonban az biztos, hogy se Csányi, se Demján nem fogja csak úgy hagyni, hogy kiszoruljanak a húsosfazék mellől. Persze az is előfordulhat, hogy tényleg menniük kell, de nagy probléma számukra akkor sem lesz, hisz legfeljebb majd beállnak a másik oldal mögé úgy, ahogy ezt tették már korábban is, amikor az elvtársakat erősebbnek érezték a narancsosoknál.

Ebből adódóan nem is az a kérdés, hogy mi lesz a két oligarchával, hanem az, hogy vajon OV mitől olyan magabiztos, mi van, mi lehet a háttérben, ami alapján le tud, le mer mondani két ilyen léptékű potenciális kampányfinanszírozóról, két ilyen nagy befolyással rendelkező kiskirályról?

A válasz, ha előbb nem, jövő tavasszal biztosan kiderül…

10 kommentek:

Névtelen írta...

Lázár: "Mindenki annyit ér, amennyi pénze van."

kistutyi írta...

Amikor a Fidesz azt mondta, hogy "kifizeti" az IMF-t mert annyi állampairt adott el,(devizában) hogy ebből bőven telik és "még marad is" nekünk. Akkor az jutott eszembe, nem az az érdekes, hogy eladta az állampapirokat több milliárd értékben, hanem az, hogy" Ki, Kik" vették meg ezeket a részvényeket? Lehet, hogy innen ered ez a nagy magabiztonság? Nem járunk-e rosszabbúl ezekkel a "vevőkkel" mint az IMF-l?

Névtelen írta...

Civakodik a magyar rabló "elit". Már egymás szagát sem bírják (meg lehet érteni), de mivel mindegyik mindenféle kényes dolgot tud a másikról, mindig kibékülnek egy nagy zabálás vagy egy kis teniszezés közben. A pórnép pedig csak pislog az ilyen hírek hallatán és reméli, hogy na most talán ki fogják belezni egymást az aljas árulásokból megtollasodott uraságok és akkor talán majd lesz igazi rendszerváltás.

Anna írta...

Érdekes Lázár úr mostani jellemzése. Nemrégiben még azokat nézte le, akik úgymond nem vitték semmire. De a viccet félretéve, valóban kimagasló figyelmet érdemel a további fejlemény.

kgandras írta...

Az utolsó bekezdésben olvasható kérdésre valószínűleg az lehet a válasz, hogy elég közpénzt tudtak már elsíbolni a Közgépen és egyéb csatolt részein keresztül, így mindenbe beleszóló és igényekkel fellépő pénzemberekre már nincs szükségük.
Az igazi kérdés inkább az, hogy ha így van, akkor mikor és milyen ürüggyel lesz bíróság elé állítva Csányi és Demján. Lásd a példát: Oroszország és az ottani oligarchák.

Scytha írta...

Azóta már feljelentette Csányi Lázárt. Mi jöhet még? :D

ProliProfil írta...

A biztonság kedvéért lézer jani, felvette a hazánkban uralkodó kisebbség egyenborotválatlansági ismertetőjelét, hátha Csányi megijed attól, hogy így beöltözött. (még mosdatlan és izzadt volt kissé, ahogyan az illik)
Végre 100%-osan úgy néz ki, ahogyan a hitsorsosai.
Lassan mindegyik fityeszes leveti álarcát, és kék-fehérben tobzódik.
Persze, lézer jani merészségében odáig nem mert elmenni, hogy nevén nevezze a hazánkban ideiglenesen tartozkodó külföldi uzsorásokat. Pedig, ha megteszi rá szavaztam volna. Kár.

Névtelen írta...

Azért, mert már Simicska a No.1 a kampányfinanszírozásban!

Gondor4 írta...

Az egyik "askenázi",a másik "babiloni".Vitáznak...a mi bőrünkön.Demján is hozzájuk tartozik.Látták már a "Demján házakat" a Boráros-téren?Érdemes megnézni.Ha ennyi pénze van.miért nem fejezi be több éve?Csányi menekül..eladta a részvényeit,nehogy ki kelljen fizetnie a devizásokat.De nálunk mindent lehet.Kun Béla unokája köztársasági elnök lehetett.Egy Bárándy miniszter!Hogy a pufajkást ki ne hagyjam.A parlamentben ülők ősei mind /tisztelet a kivételnek,ha igen kevesen is vannak/,a Tanácsköztársaság prominensei voltak.Az összes alkotmánybíró..pártállástól függetlenül az összes képviselő..engem nem igazán hat meg,hogy két zsidó min veszekszik.Úgyis az én bőröm megy rá.Eszembe jut,hogy hányszor hagytam magam megvezetni a MIÉP által...hányszor áztunk a Hősök-terén,hányszor hittünk ennek az "Informátornak",és amikor kiderült,hogy mennyi a vagyona,/5-6 milliárd/,milyen volt a gyomrom,és mennyire haragudtam.....magamra,hogy hagytam,hogy hülyére vegyen .Rendkívül jól játszotta a szerepét,ezt a szelep szerepet.Aljasságban verhetetlen.Amikor a MIÉP elbukott,Csurka ugyanúgy lóversenyre járt,meg Bécsbe szórakozni....eszembe sem jutott volna a hazám elvesztése után ügetőre járni,mintha nem történt volna semmi.Most egy milliárdos ficsúr merészel devizahiteles embereket a szájára venni,és uzsorásnak nevezni a másik milliárdos héját,aztán elmennek a közös fajtájú bíróságaikhoz,merthogy azoknak is élni kell........a mi bőrünkön.Most komolyan...felnőtt emberek vagyunk.Ideje lenne végre közös dolgainkkal foglalkoznunk.-

Feri írta...

OV uzsorása a Nemzet Uzsorása. Nem?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló