Rájár a rúd újabban Gordonkára


Nehéz idők járnak mostanság a hazai baloldalon. Valahogy nem akar összeállni a nagy egység, valahogy nem akar összejönni a nagyon felvilágosult demokratikus szövetség. Clintonné álma mintha kicsit gellert kapott volna. Hiába a sok beletett pénz, hiába az amerikai okosítás, Bajnai nem nagyon tud felnőni ahhoz a szerephez, ahhoz a feladathoz, amit a Jordán-partiak szántak neki. Persze még messze van az az idő, amikor ténylegesen oda kell állni a startvonalhoz, de mai szemmel nézve, a kilátások azért valljuk meg, nem túl biztatóak. Az utóbbi napok történéseit elnézve pedig pláne nem azok.


Rájár a rúd újabban Gordonkára. A minap Vadai Ágnes osztotta egy kicsit, tegnap pedig az amerikainépszavás Bartus László üzent neki a tengerentúlról. Így mára Gordon már nem csak a régi elvtársak megtagadójává vált, mint ahogy azt Vadai említette neki, hanem egyenesen nácifasisztaantiszemitává lényegült.

Ez utóbbi bélyeget már Bartus sütötte a homlokára, aki a Hajlik a gerinc című írásában fejtette ki véleményét Bajnai és az egész baloldali gyülekezet tevékenységéről:
Az egész ellenzék hazug és gyáva. Alattomosan hazudik, becsapja önmagát és az országot is. Bűnözök cinkosai vagytok, bagóért véditek őket. Bajnai lassan letagadja azt is, hogy itt az alkotmányos rendet megdöntötték és a jogállamot felszámolták. Hazugsággal akarja megnyerni Orbán híveit és az Orbánból “kiábrándult” szavazókat.

Tudod mit, Gordon?

Aki Orbánnak hisz, az nem ábrándul ki belőle. Aki kiábrándul, az azért ábrándul ki, mert nem hisz abban, amiket te hazudsz. Együtt emlegeted Trianont és a holokauszt lelki feldolgozását? Ezért a szövegedért egy demokráciában le kellene mondanod. A holokauszt egy népirtás volt, ahol nincs mit feldolgozni, csak elismerni és hamut szórni a fejünkre.

Trianont ezzel hozod egy kalap alá, ahol a bűnös magyar nemzetiségi politika és egy elvesztett háború után a győztesekkel szemben a történelmi Magyarország hamis mítosza állt? Antiszemiták állítják párhuzamba a zsidóknak tulajdonított bűnöket a holokauszttal.

Te, Gordon, a magad csendes hangján, úgy beszélsz, mint egy antiszemita. Ha nem tudnád. Mindezt azért, hogy kibékítsd a náci eszmékkel megfertőzött tömegeket a demokratákkal, és elmosd köztük a különbséget.

Tudod, ki szavazzon rád? A Prohászka Ottokár.

Nem kétséges, a műsor igazán szórakoztató.

Az embernek szinte könnybe lábad a szeme, ahogy olvassa ezeket a sorokat, ahogy végig fut ezeken a remek kis gondolatokon. És a mű élvezeti értékből az sem von le túl sokat, ha tudjuk, Bartus vitathatatlanul jó példája a lábon kihordott agyhalál esetének.

De ez az apróság nem zavarjon egy picinyt se minket. Természetesen nem azt mondom, hogy innentől már nem kell figyelni az elvtársakra, de talán most egy pillanatra hátradőlhetünk, és élvezhetjük az előadást.

Kávé, szivar, fotel.

5 kommentek:

Névtelen írta...

Közben a Jobbik-vezérkar a szemünk előtt paktál le a Fidesszel.
Odébb van a fotel, kávé, szivar.

Névtelen írta...

Azért az döbbenet, hogy a baloldal egy része már nyíltan magasztalja Trianont, és prédikálja a hollókosztvallást.

kistutyi írta...

Ajánlom mindenkinek, olvassa el Bartus László " Fesz van " c. könyvét ami tulajdon képpen a Hit gyülekezet garázdákodásáról szól.Azóta el telt jó nehány év, Bartus meg"átröpült" a Föld másik felére anélkül, hogy hajaszála is görbűlt volna, sőt "főszerkesztő" lett belőle ott, igaz, a hiteseknél is "vezető pozicióba" volt.Érdekes módon nem átkozta ki őt a" hitgyülis ima kommandó" nem antiszemitázta le senki, csak szépen csendben a szőnyeg alatt eltünt. Ilyenek ezek, beléjük van kódolva, a kettősmérce, a kétkulacsosság, a gyűlölet szítás, az anarchia keltés, a pénzhajszolás, amivel átszövik az egész világot. Addig mig egy is létezik belőlük, mi sohasem lehetünk nyugodtak, sajnos nem dőlhetünk hátra!

Anna írta...

Nocsak! Gumigerincű írogat a hajlékony gerincűről? Előbbinek anno olvastam elvtársai által bezúzatott könyvét, hú, de másképp firkálgatott...Utóbbit pedig a Googl keresőjébe beírt libatolvaj esetén kidobja Gordonka nevét.

Gambit írta...

...és biztos, ami biztos, a fotel mellé betámasztva egy csőre töltött vadászpuska.

A baloldal még közel sem fogatlan oroszlán, és a nagy szurkálódásból még mindig kisülhet a hőn áhított nagykoalíció. A húsosfazék nagy összetartó erő!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló