Vihar a biliben


Ha körbetekintünk manapság a honi baloldali közéleti szereplők palettáján, akkor nem kell nagy politikai elemzőnek lennünk ahhoz, hogy megállapítsuk: az egész balliberált oldal mára olyanná vált, mint egy fekáliával teli bili. Ha valaki hozzányúl, azonnal fröcsög a sz@r.

És az egészben az a legszebb, hogy még csak nem is nekünk kell lötyögtetni az edényt, az elvtársak megteszik ezt maguktól is, mint ahogy az az elmúlt napokban is történt.


A Vihar a biliben című műsort Mesterházy és Bajnai vitája nyitotta, akik azon kezdtek el vitatkozni, hogy vajon melyikük népszerűbb a másiknál. Az ügy apropóját a Medián legfrissebb közvélemény-kutatási adatai adták, akik azt mérték, hogy a baloldali szimpatizánsok között Mesterházy miniszterelnök-jelöltségét többen támogatják, mint Bajnaiét.  

„Bajnai Gordon a legesélyesebb kihívója Orbán Viktornak, Mesterházy Attila pedig a rezsim gyűlöletkampányának köszönheti, hogy jelenleg népszerűbb, mint a volt miniszterelnök” – közölte a hír hallatán azonnal Együtt 2014–PM szövetség, aztán még hozzátették: „A különbség részint statisztikai hibahatáron belüli, ráadásul az ellenzéki szavazók között továbbra is Bajnai Gordon vezet. Ez is arra utal, hogy a változás mögött elsősorban a rezsim gyűlöletkampánya áll, amelyet kizárólag Bajnai Gordon ellen folytatnak, nyilván azért, mert ő a legesélyesebb kihívója Orbán Viktornak”.

Természetesen nem maradt szótlan az ügy kapcsán Mesterházy sem: „a szocialista párt nélkül nincs kormányváltás, ezért az MSZP joggal lép fel azzal az igénnyel, hogy meghatározó szava legyen a miniszterelnök-jelölt kérdésében.” Arra a kérdésre pedig, hogy ambicionálja-e, hogy kormányfőjelölt legyen, kijelentette: „ambíció nélkül nincs vezető.”

Aztán, hogy mindenkinek jusson a jóból, a hétvégén előkerült Vadai Ágnes is, aki egy nyílt levelet tett közé, melyet Bajnainak címzett:
Kedves Gordon!

Mint kormányod egykori államtitkára fordulok levelemmel hozzád. Formálódó pártod, az „Együtt-2014” társelnöke, Juhász Péter két sajtónyilatkozatából idézek: „..Orbán Viktor... gyakorlatilag megszüntette a demokráciát Magyarországon és szimbólumává vált egy elnyomó rendszernek, a párja ilyen értelemben Gyurcsány Ferenc...”, illetve „Gyurcsány Ferenc...szimbolizálja Orbán Viktor mellett azt a romlott politikát,...ahol gyakorlatilag egy maffia tartja kézben az országot...”

Súlyos mondatok ezek. Mi a Demokratikus Koalícióban a kezdetektől fogva azért küzdünk, hogy megbuktassuk Orbán rendszerét. Soha nem rejtettük véka alá, hogy szerintünk ehhez átfogó ellenzéki összefogás szükséges. Olyan összefogás, amelyben valamennyi demokratára szükség van. Ezért aztán valóban kulcskérdés, hogy ki demokrata és ki nem. Valójában azt szeretném tudni, hogy vajon Te egyetértesz-e a fenti minősítéssel vagy sem.

Fájdalom, de Juhász szövege szerint Te egy elnyomó rendszert szimbolizáló kormányfő minisztere voltál három éven át? Szerepet vállaltál egy olyan ember kormányában, aki megszüntette a demokráciát Magyarországon? Te tényleg szó nélkül szolgáltál volna egy olyan romlott politikát, ahol egy maffia tartotta kezében az országot?

Kormányod egykori tagjainak jó része ma a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióban politizál. Minisztereid közül Molnár Csaba és Ficsor Ádám, államtitkáraid közül például Arató Gergő, Avarkeszi Dezső, Oláh Lajos, Varju László, Vojnik Mária és jómagam. Hát miféle embereket tűrtél te meg a kormányodban, mondd? Akkor mi most cinkosságot vállalunk egy olyan politikussal, aki miniszterelnökként fölszámolta a demokráciát, szimbólumává vált az elnyomásnak és egy maffia kezére játszotta az országot? (…)

Neked sok mindenben igazad van. Igazad van a korszakváltás fontosságában; de hát az lenne a korszakváltás, hogy Orbánnal együtt tűnjék el a politikai életből az, akinek Te három éven át a jobb keze voltál? (…)

Mindeddig megpróbáltunk ellenállni a kísértésnek, hogy nyilvános vitát folytassunk. Szó nélkül hagytuk jó néhány igaztalan, bántó mondatotokat. De ez most nem egyszerű szurka-piszka. Ez perdöntő morális, politikai kérdés. Ismernünk kell álláspontodat, mert Juhász Péter az Együtt-2014 társelnöke. Kérdezem tehát, hogy osztod-e alelnököd véleményét? (…)

Nézd el, hogy arra kérlek: érdemi választ adj kérdéseimre.

Budapest, 2013. június 7.

A régi barátsággal

Vadai Ági

Mivel Bajnai a hétvégén eljátszotta a kötelező kürt, és kiment félórára lapátolni a Margitszigetre, majd azt posztolgatta az összes lehetséges felületen, Vadai kérdéseire egyelőre még nem érkezett tőle érdemi válasz. Bár ha jól belegondolunk, nagyon nem is tudna mit válaszolni. Legalábbis érdemben. Hisz Vadainak lényegében igaza van. Bajnai, Gyurcsány, Mesterházy egy és ugyanaz. Ugyanannak a körnek, ugyanannak az érdekcsoportnak az embere, amelyik mind anyagi, mind szellemi értelemben Magyarország gátlástalan kiszipolyozásában érdekelt.

És most azon versenyeznek, azért ölik egymást, hogy mindezt kinek a vezetésével hajtsák végre. Mindeközben a mai állás szerint, a teljes baloldal összefogása sem lenne elég ahhoz, hogy a kormányváltás egyátalán reális alternatívaként felmerüljön. Így aztán, ami most megy arrafelé, az tényleg nem más, mint vihar a biliben, ahol Igazmondó Ferenc, a Libás, a drogos, na meg Bikicsunáj Atti kapkodja ki egymás kezéből az evezőlapátot.

Ez ma a honi baloldal. Ők a tényezők. A felvilágosult, demokratikus ellenzék.

5 kommentek:

Névtelen írta...

Nem demokraták, democsokraták.

Névtelen írta...

Marják csak egymást minél jobban, ahogy gyerekkorunkban mondtuk: hajrá egyik, ne hagyd magad másik!

Karina írta...

A libás csak azért ment zsákot pakolni, hogy népszerűbb legyen, de pechére egy Jobbikos mellett kötött ki. Érdemes megnézni a képet ! Olyan a Jobbikos mellett mint egy élére állított nyúlsz.r! Ilyen emberekkel mint a kendermagos Juhász, akar ez a szerencsétlen nyerni? Ha a libás Clintonnét a nyakába ültetné és körbeszaladná vele a Margit szigetet, akkor se nyerne mégegyszer ebben az országban! Budán is csak egyszer volt kutyavásár (libavásár)!

Névtelen írta...

Ez mind, bűnöző !

Anna írta...

Nagyon unom ezeket a haza- és nemzetáruló senkiháziakat. Remélem belefulladnak a saját, undorító hazugságaikba.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló