A jóízlés határán túl


Nagy buli volt a hétvégén, Balatonszárszón. Tíz év után újra összefújta a szél a baloldali szemetet Farkasházy Tivadar kertjében. Az eredetileg politikus-mentesnek meghirdetett eseményen nagyrészt politikusok vettek részt, akik a nagy kánikulában arról álmodoztak, hogy jövőre majd mennyire tönkre fogják verni a jobboldalt. Hogy ezt vajon miből vezették le, azt egyelőre még nem tudni, de talán a sok napsütés lehetett az oka a nagy derűlátásának.

Az elhangzott szónoklatok részleteibe így aztán nem is nagyon érdemes belemenni, mert azokban a szokásos ajvékoláson kívül, sok újdonság nem nagyon volt felfedezhető. Ennek ellenére az eseménynek mégis lettek feledhetetlen pillanatai, melyből leginkább kettőt érdemes kiemelni.


Az egyik, Gyurcsány pofára esése, aki talán most szembesült először azzal, hogy még a saját elvtársai is totál hülyének nézik. Pedig Ferenc nagy reményekkel érkezet a találkozóra. „Farkasházy szárszói kertjébe érkezünk. Köszönet neki, hogy újra együtt a balliberális értelmiség és politikusi kör jelentős része. A fanyalgókkal, a rosszindulatú silánysággal meg nem kell foglalkozni.” – írta még vasárnap délután a fészbúkján, amikor rózsaszín farmerban megérkezett a helyszínre. Aztán eltelt néhány óra, és Ferenc sértődötten távozott, mivel a kutya nem volt kíváncsi a szövegére.

A találkozón a meghívottak közül a házigazda kért fel egy-egy nagyon felvilágosult elvtársat, hogy ossza meg gondolatait a többiekkel. Így kapott szót Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Konrád György, Heller Ágnes és Paul Lendvai is. A jelenlévő DK-s elvtársak azt hitték, hogy a program során Ferenc is kifejtheti majd magvas gondolatait, de a végén döbbenten tapasztalták, hogy Farkasházy nem hívta fel a színpadra a pojácát.

Azonban a nagy balliberált értelmiségi találkozónak mégsem ez volt a csúcspontja, valószínűleg mégsem ez, Gyurcsány elsunnyogása marad a legemlékezetesebb pillanata. A showt ugyanis Heller Ágnes ellopta. Nem csak előle, mindenki elől.

Mielőtt még valaki azt gondolná, hogy a múmia az előadásában valami nagyon ”okosat” mondott volna, annak jelezném, hogy szó nincs erről. Heller nem a mondandójával tűnt ki a gyülekezetből, hanem a mgjelenésével. Az pedig vitt mindent.



Nem kérdés. Ha másért nem is, de ezért a látványért már megérte összejönni az elvtársaknak.

Sőt. Ezért jövőre is érdemes lesz összegyűlni egy forró vasárnapon. Aztán még az is előfordulhat, hogy Vadai is magára ölt valami hasonló rucit. Ha már Heller idén megadta az alaphangot.

8 kommentek:

Gondor4 írta...

Elegáncs,hogy mit ne mondjak....gyógypapucs zoknival...urinő a javábul!Hujj!Az a kibuggyanó.....Istenkém,és ez képviselő!

Névtelen írta...

Aki még ezek láttán sem tudja, hogy mivel és kikkel állunk szemben, az reménytelenül hülye.

Névtelen írta...

Püski Sándor bácsi emlékét gyalázzák a méltatlan, vágott, megrövidült, utódok!

Látó írta...

Külső és belső megvalósult tökéletes harmóniája!
Nemcsak visszataszító mivoltában, hanem abban is, mennyire szeretne másnak mutatkozni, mint ami valójában...

Laci írta...

Már ferkónk is gyönyörű , a trendi gatyójával , de a csoroszlya visz mindent . Mit szoktak írni a napikakán : sunáznám ( szívlapáttal) !

Anna írta...

Szegény Ági néni! Senki sem figyelmeztette, hogy elfelejtett felöltözni? Érdekes, hogy 20 évvel ezelőtt az igazi szárszói találkozó utolsó napján a mára kivénhedt szoclibek a tábor földdel való egyenlő tételével fenyegettek bennünket. A katonai sátrak négy sarkán rendőrök álltak őrt éjszaka, mert mint felreppent a hír még az életünk is veszélyben forgott. Ezek meg itt háborítatlanul szidják-ócsárolják Magyarországot, ahol születésüktől csak és kizárólag jót kaptak. A Lendvait egyáltalán hogy engedhetik be az országba, azok után amit évek óta művel... Ez a kis jelentéktelennek tűnő, szürke eminenciás a '90-es évek elején sűrűn besunnyogott egy, azóta megszűnt napilaphoz, köszönés és engedélykérés nélkül elfoglalt egy számítógépet és innen küldözgette a szemétkedéseit az osztrákokhoz, majd "angolosan" távozott.

kistutyi írta...

Szegény Fletó nem tudja, hogy már dobták !

Névtelen írta...

A nyanya tudja, hogy idén megint a "haspoló a trendi"! Csak azt nem tudja, hogy úgy néz ki benne mint a" zsidó templomban az csúny kép!"

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló