Ördögi játszma


Március 15-én a cudar időjárás miatt elmaradtak a demonstrációk és a megmozdulások, de ez természetesen nem jelenti, hogy a feszültség ne ütközne ki a legkülönfélébb formákban a belátható közeli jövőben. Márpedig a feszültség egyre csak növekszik. Innen Borsodból nézve az mondható, hogy mostanra már az egész országban olyan az atmoszféra, mint amilyen itt Északkeleten már megszokott az utóbbi sok-sok évben.

Sőt mintha a háttérből valakik szándékosan és tervszerűen feszítenék a húrt...


Pedig amúgy is sajnos bőven van feszültségforrás. A munkanélküliség nem csökken. A lecsúszás újabb és újabb rétegeket ér el – már olyanokat is, akik korábban végképp nem gondolták volna, hogy ez vár rájuk. Elfogyóban a családi tartalékok. A statisztikai hazudozással ellentétben az infláció és a drágulás átitatja a mindennapokat, elég bemenni egy élelmiszeráruházba, és bárki láthatja az árakon. Szétrohadóban az egészségügy, a közlekedés, az oktatás. Gazdasági javulásra nem mutatkozik kilátás egyéni szinten sem. Mindezek tetejébe a hitelkárosultak sorsa. Egyre több síkon jelenik meg az elégedetlenségnek és a kétségbeesésnek a cselekvésre is kész formája. Egyelőre külön-külön, egymástól elszigetelődve. Egyelőre...

De mindezt a legkevésbé sem szabad összetéveszteni a mesterségesen keltett feszültséggel. Az olyannal, amely mögött nem állnak aranyfedezetként emberi sorsok, és amit nem kétségbeesés táplál, hanem sumák mesterkedés a háttérből. Tipikusan ilyen a Hahások bolhacirkusza, dehogyis az oktatás és a pályakezdők érdeklik őket. „Égjen a város!” Néhány beépített és/vagy beszervezett főkolompos, a sleppjüket már csak a balhézás érdekli, elég végignézni a kerítésmászási, hídon trappolási és egyéb fotókon a szereplők karakterét.
Persze a műbalhézók is feszültséget növelnek. De nagyon nem ugyanaz.

Legújabban pedig a lezörgött, unalmassá vált, ellaposodott holokauszt-emlékmenetek helyén új síkot kapcsoltak be, és ez a sport.
Rafinált választás ez: a sportnál eleve adott a nagy nyilvánosság, a nemzeti jellegből adódóan közéleti-politikai áthallások rezonálnak benne, és a racionalitásból az emocionalitás felé viszi el az embereket, ahogyan Chomsky tanácsolja a manipulátoroknak.

Kezdődött a magyar-román meccs zárt kapussá tételével. Jobb lett tőle a zsidóknak? Dehogy. Békességet hoz? Ugyan már... Csillapítja az idegeket? Ellenkezőleg.
Aztán a szolnoki kosárlabdameccsen a zászló-ügy. Mi értelme vagy uram bocsá’ haszna volt?
Mindkettő előre megtervezett művelet. Nyilván céllal.
Közös bennük a feszültségnövelésen kívül az, hogy máskülönben feleslegesek.
Csatlakozot ehhez most a Szaniszló Ferenc kitüntetése körülötti hisztéria.
Simán lenyelhették volna Szaniszló kitüntetését. Nem tették, hanem ügyet kreáltak belőle. Teljesen feleslegesen. Hacsak nem a konfliktuskeresés a céljuk eleve.

Rettegnek? Frászkarikát. Most látszik legjobban, hogy mennyire arcátlanul hazudnak, amikor rettegést emlegetnek. Szemérmetlen hazugság. Nemcsak most, hanem korábban is hazudtak vele, és a jövőben is hazudni fognak azzal, amikor ajvékolóra veszik a figurát.
Ha tényleg félnének, kerülnék a konfliktust. Ezzel szemben ők csinálják.
Mert magabiztosak, és erősnek érzik magukat.
Akkor is erősnek fogják magukat érezni, és akkor is a kezükben érzik majd a helyzetet, amikor pénteken több tízezer hazafi demonstrál a magyar-román meccsen. Azt fogják gondolni, hogy a félelmetes és beindult tömeg nekik jó, bármit is tesz.

Mi lehet az elgondolásuk lényege?

Lesznek, akik kiábrándítónak találják a véleményemet, de szerintem nem mi, nemzeti radikálisok vagyunk a célpont. Ezek elég buták hozzá, hogy összetévesszenek bennünket a Fidesszel. Hiszik is, amit mondanak, miszerint mi a Fidesz kisinasa vagyunk. Tel-avivi, brüsszeli, berlini, new yorki vakondok szemmel nézve Magyarországból a democsokrácia és az ő érdekeik ellenségeként csak Orbán látszik. Kikérjük magunknak! De attól még azt hiszik...

A célpontjuk tehát Orbán és a Fidesz-kormány. Nem mi. Instabil, sőt kaotikus helyzetet akarnak teremteni, amivel még a 2014-es választások előtt (helyett) el akarják takarítani a mostani kormányt. Ennek elsőrendű eszközét remélik a zavargásoktól, felfűtött megnyilvánulásoktól, különösen a pénteki focimeccsen.
Ne szeressük Orbánt és a kormányát, ne szeressük a fideszes garnitúrát. De még mindig ők a jobb azokhoz képest, akiket ránk készülnek ültetni helyettük akár egy-két hónapon belül is.

Ezt a forgatókönyvet a Jobbik és Vona is felismerte, és szerdán sajtótájékoztatón hívták fel a figyelmet a provokációk veszélyeire. Nem gyávaságból.

Többet ésszel, mint ész nélkül!

Cinkelt lapokkal kártyáznak, ebben most csak veszíthetünk, ez nem a mi játszmánk, és most nem szereplők vagyunk, hanem eszközök.

A nemzeti fellépésnek nem akkor van itt az ideje, amikor Izraelből belecukkolnak bennünket, gondosan kitervelve.

6 kommentek:

Gambit írta...

Osztom a bejegyzés lényegét, helyes meglátások.
Én is mindenkinek tanácsolnám, aki kint lesz a magyar-románon, hogy ne üljünk föl semmiféle provokációnak!
Mert az lesz, ne aggódjunk, ezek itt most fasiszta hordákat akarnak mutogatni a tévében, amint szétverik a várost, és nekimásznak a rendőröknek. Ne legyünk az eszközeik!
De a jelenlétünkkel mutassuk meg, hogy számolni kell velünk (ne az említett vakondoknak, azok többsége szerencsére tényleg nem hiszi, hogy tényező volnánk, hagyjuk csak meg őket ebben a boldog téveszmében, hanem a magyar embereknek), és számíthat ránk a válogatottunk!

ProliProfil írta...

Kedves, és általam tisztelt Freca

Teljesen egyet értek a cikkével. Készül az új őszirózsás forradalom, miközben a bosszú népe kajánul dörzsöli a tenyerét.
Véleményét (mert nagyra tartom)szeretném hallani abban a kérdésben, hogy a Fidesz TÉNYLEG ennyire hülye, és gerinctelen ? Ami evvel a párttal történik ( miközben a magyar embert sajnálom) kinek jó, Ön szerint?

Unknown írta...

Magyarországnak össze kell fognia. Nem szabad a provokációnak felülni. Látható hogy szándékosan gerjesztenek indulatokat. Ezért jobb lenne mindenkinek, ha a sok igazság, ami eljut az érdeklődőkhöz, inkább összekovácsolná az embereket. Nem hőzöngeni, méltatlankodni kell, hanem a megoldást keresni. (Ki nem látja hogy megakarnak osztani bennünket a pártok? A szavazókat csak bábnak használják. Nem a politikusok kezében van a hatalom, a bankárok mozgatják őket.)
Soha nem valami ellen kell harcolnunk, hanem tenni, kiállni valakiért, valamiért, az Igazságért.
(Ne a korrupció ellen harcolj, tégy meg mindent a Tisztességért, az Igazságért.)
2013.04.21-én a Hősök terén az összefogás napja lesz. Igazán méltó alkalom, arra hogy egy egész ország összefogjon egy emberként. Ideje van a felébredésnek, tisztánlátásnak, összefogásnak. ITT AZ IDŐ! Akinek van szeme az látja, akinek van füle az hallja az idők szavát. CSAK AZ EGYSÉGBEN VAN AZ ERŐNK. Nekünk kell döntenünk sorsunk felett, mert ezt amit velünk szemben elkövetnek, ezt mi magyar emberek nem érdemeljük meg. Jogunk van a méltó élethez.

Spili írta...

"A célpontjuk tehát Orbán és a Fidesz-kormány. Nem mi."-de bizony mi is!Célpontjuk mindenki aki nem az ô szekerüket tolja.Már régen észrevehetô,hogy a hatalomért mindenre képesek.Mindenkit mindenkivel összeugrasztani a szándékuk.A cigányok elleni merényletekkel,a jobboldal összemosásával a politikában,sportban,oktatásban és még sorolhatnám.

Névtelen írta...

ProliProfil

Szerintem Orbán nem hülye, bár elég gerinctelen.
At sejtem - nem tudhatom, de úgy tűnik - hogy megpróbálkozott szembeszállni a zsidókkal, de belebukott valamikor 2011 végére, és most kussol és alázkodik nekik, de csak kényszerből, hogy a zsidók megtűrjék ennek ellenére azok csak nagyon mérsékelten bíznak benne. Most két tűz közé került, mert egyfelől a zsidók, másfelől a saját népe.
Rég le kellett volna mondania, egyúttal nyilvánosan feltárva a teljes igazságot.
Ehhez ő takonynak bizonyult...
Arra hivatkozhat, hogy akkor visszajöttek volna a maszoposok.
Igen, talán. De nem hosszú időre, mert ha világossá vált volna a helyzet, akkor olyan nemzeti egység jöhetne létre, ami igenis kiutálja innen a maszopszadit és a zsidókat.
Szerintem ilyesmik lehetnek.
Ez csak egy vélemény.

Közben azon gondolkodhatunk, a zsidók konkrétan mikkel rémíszthették meg Orbánt, Ádert és a többi 10-20 főkolompost, akik be vannak avatva.

Freca

Névtelen írta...

Ha én egyszer kinyitom a számat, ha én egyszer elkezdek beszélni4 Adropovnak se mert senki ellene szavazni Aki ma és általában valaki, annak mind a 3per3 volt a szükséges plusz4

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló