Vízszintes-függőleges


Bors  Vezér  Népe  című  havonta  megjelenő  kiadvány  a  Jobbik  Borsod megyei szervezetének a lapja. Színvonalát tekintve némi jóindulattal közepesnek minősíthető, bár mondjuk meg inkább kereken: ordít belőle, hogy dilettánsok csinálják,  és  a  posztjukat, a tevékenységüket nem annyira feladatnak, hanem zsákmánynak tekintik. Ha  még  őszintébbek  akarunk  lenni,  akkor  ne  titkoljuk, hogy kezdettől fogva a Szegedi-klán tömjénezését, körbenyalogatását szolgálja. A főszerkesztő Szegedi Márton volt – róla azonnal a régi sajtós mondás idéződik fel: „Ön újságíró, vagy még csak főszerkesztő?”

[nagyításért kattints a fotóra] 


Nem mellesleg a lapot újabban már lelkes aktivisták helyett pénzért bérelt cégek terjesztik. Úgy is lehet mondani, hogy a Jobbik elindult a profivá válás útján. Jelentsen azt, amit jelent...

Nos, ennek az újságnak a decemberi számában jelent meg a fent látható keresztrejtvény, persze a megfejtést majd az olvasóknak kellett kitölteniük. Nem is kevés idő telt el, mire a még Szegedi Csanád által odapakolt, és azóta is változatlanul meghagyott, tehát Csanád közvetlen befolyása alatt álló borsodi Jobbik-vezetőség ráeszmélt, mit is terjesztenek. Addigra már rengeteg példány kiment az olvasókhoz, nem lehetett visszavonni.

Amikor aztán felfogták a helyzetet, lett is kapkodás! Nem pusztán megyei szinten, hanem az országos vezetőség köreiben. Skandalum! Nem találtak más megoldást, mint azt, hogy összehívtak egy gyűlést Miskolcra egy étterembe, ahol közösen és rituálisan kitépték a lapból a rejtvényt, amit őszerintük „árulók” tettek be az újságba. És törik a fejüket, hogy ki férhetett hozzá a laphoz az elkészítés különböző stádiumaiban, ki lehetett a tettes.

Nem lett meg. De nyilvánvaló, hogy a Csanád üzelmeit leleplező, a Jobbikból még Csanád által kitúrt, de azóta sem visszavett és meg nem követett borsodi jobbikosok felől fúj a szél, és a mostani akció egyfajta válaszként értelmezhető Vona Gábornak nemrégi nyílt levelére, amelyet a borsodiakhoz intézett a megkövetés és az érdemi komolyan vétel nagyfokú mellőzésével.
Tehát a borsodiak azt fejezték most ki egyértelműen, hogy az ügy egyáltalán nincs lezárva. Cikket is írtak már, ami itt olvasható.

Amilyen kis pajkos viccnek tűnik ez a keresztrejtvényes gerillaakció, annyira súlyos és félreérthetetlen az üzenete. Azt adja tudtára mindenkinek, hogy ha nem történik érdemi rendrakás, nem történik a szó eredeti értelmében vett igazságszolgáltatás, akkor a Jobbik mindenestül belebukhat. Vona Gáborral és az egyre inkább a főnökének mutatkozó Szabó Gáborral együtt. Olyan információkra és a háttérben működő olyan mechanizmusokra vetülhet fény, amik jóvátehetetlen károkat okoznak a nemzeti radikalizmusnak.

Mindannyian ismerjük a receptet: ha nem tudsz valamit megakadályozni, akkor állj az élére. A rejtőzködő háttérhatalom nem tudta megakadályozni a Jobbik kialakulását és térnyerését, viszont mostanára azt a legalábbis gyanús helyzetet kell látnunk, hogy a legerősebb megyében Csanád bábjai maradnak a posztokban, az országos vezérkar pedig gyakorlatilag semmit sem tesz ellene.

Így aztán most már nagyon sürgősen intézkedni kellene valamit. A magát a rendrakás pártjaként hirdető Jobbiknak abba kell hagynia a szőnyeg alá seprést, a másról beszélését, a sumákolást, és dűlőre kell vinnie a borsodi ügyet, még inkább a Szegedi Csanád-ügyet. Így vagy úgy, de el kell intézni. Mert a fekély csak gennyed, nem múlik el. És ugye ami ma Borsod, az holnap Budapest és az egész ország – mint ahogy a parlamenti képviselők közötti kilépési hullámból és a légkör jól érezhető megváltozásából folyamatosan tapasztaljuk egy ideje.

18 kommentek:

lényeglátó írta...

Vicc. Katolikus Ifjúsági Hetilap. Keresztrejtvény. Vízszintes 6 szerelem kis nyílása. Válasz a felháborodott szülő levelére! Elnézést kérünk, Helyes kérdés a kis nyilasa, Ámor, egyébként csak a Püspök úr írta azt, hogy segg!

nagydani írta...

A Jobbik politikailag, emberileg hiteltelenné vált vezetői tökéletesen tisztában vannak leendő bukásukkal és a nemzeti radikalizmusra pusztítóan ható tevékenységükkel.
Borsod csak a jéghegy csúcsa.
A cél (amit az egyik parlamenti képviselő öt sör után volt szíves megosztani többekkel), hogy a hátralevő időben minél több pénzt össze sikerüljön harácsolni a nehezebb időkre...
nagydani

ProliProfil írta...

Talán, - még egyszer leírom - , talán, ebből a cikkből is látszik, hogy a korábbi, és a mai formájában létező parlamentáris pártrendszertől nem sok jót remélhet a magyar választópolgár.
EZ A KIVÁLASZTÓDÁSI RENDSZER KIZÁRÓLAG A HÁTTÉRHATALOM CÉLJAIT SZOLGÁLJA. Nem véletlen, ők készítették, saját, önző, mocskos céljaik elérésére.
Aki, ma Magyarországon megpróbálkozik a hatalom ilyen keretek közti megszerzésével, annak mindenképpen avval kell számolnia , hogy, ha csupán tiszta, becsületes, korrekt eszközöket használ, akkor CSAK VESZTES lehet.

Névtelen írta...

A párt mára a Szegedi-Szabó-Vona-Novák családok üzleti vállalkozásává vált. Persze léteznek hű szolgáik, akiket posztokkal és pénzeket jelentő bizottsági tagságokkal tartanak ki. Közben a régi-új becsületes tagok le vannak...
Sokat kirugdostak, illetve kilépésre kényszerítettek. Egyre nyilvánvaló, hogy Vona is kóser, de ha nem akkor őt küldték. A tagság nagy része még mindig hisz, pedig átverés. Sajnos. Ők is politikusbűnözők. Ja, a Szegedieket azért írtam még oda, mert még mindig van közös vállalkozásuk Szabó Gábor pártigazgatóval.

lényeglátó írta...


Bálint György: Egy vezér margójára

„Tudjuk, hogy ez a vezér, éppúgy, mint mozgalma, végeredményben veszélytelen.
Tudjuk, hogy soha sem fogja megvalósítani a maga programját, és sohasem fogja átvenni, a
hatalmat. De azért, ez a „népvezér”, mégsem olyan ártalmatlan, mint amilyennek látszik.
Győzni nem fog, de sok kárt okozhat. Vannak vezérek, akiket nagy mozgalom termel ki, és megbízza az irányítással, a hangadással, a felelősség és a cégér vállalásával. Őt nem a
mozgalom termelte, sokkal inkább ő termeli a mozgalmat. Őt nem a tömegek emelték az élükre: egyszerűen csak megjelent és tömeget verbuvált maga köré. Őt nem a háttérben meghúzódó, homályban, maradó, nagypénzű érdekképviseletek mozgatják: ő maga az „érdekképviselet”. Az élen is ő van, és háttérben is ő van, a rivalda fényben is ő ágáll, és a sötétben is ő dolgozik. Mindenütt az történik, amit ő akar, mindenütt az ő szándéka érvényesül. Az esetleges kisembereket, akik táborához csatlakoznak, teljhatalommal vezeti.
Természetesen: félre. Ők tudják, mire megy a játék, ők nem ijednek meg az „úrellenes” (globalizációellenes) jelszavaktól. Külföldi országok hasonló mozgalmainak agitátorai azt mondták, „bizalmasan a népnek”, szükségünk van rájuk: majd ha hatalomra kerültünk, becsapjuk őket. Egy pohár francia pezsgő fölött, bizalmasan összemosolyognak: ők már tudják, ki szokott ilyenkor becsapódni.
A közkatonák viszont nem tudják. Itt van a mozgalom veszélye. Ez a vezér szabadon
Használhatja, mindazon demagóg szólamokat, melyekért másokat bezárnának, és megragadják a legszegényebb és politikailag legiskolázatlanabb tömegek fantáziáját. A leendő áldozatokból így hívek lesznek, valószínűleg fanatikus hívek. A maga csinálta vezér tehát veszélyes, és amellett még talán fölényes is: még annyira sem becsüli a magyar népet, hogy gondosabban tévessze meg. Hiszékenynek tarja, azt reméli, még a 40000 holdat (összeprivatizált vagyont) sem fogja észrevenni, a primitív bűvészmutatványok hatása alatt.

kistutyi írta...

Szerintem amilyen "jobbikos" volt Szegedi, olyan rabbi is lesz belőle.Isten áldja, örvendeztesse most már a bibsiket.

Névtelen írta...

Megint az ellentmondásos elvárások...

"Jaj, miért nem profi újságírók szerkesztik/írják színvonalasan egy olyan párt vidéki lapját, ami alulról szerveződött, és tagságának, szimpatizánsainak többsége bizony nem éppen zsurnaliszta, pláne Borsodban? Brü-hü-hü..." - Irigylem a gondjaidat, Freca.

"a Jobbik elindult a profivá válás útján. Jelentsen azt, amit jelent..." vö. amikor elbaltáznak valamit -> "Nem igaz, hogy nem tudnak úgy működni, mint a profik, jaj, hogy lehetnek ilyen amatőrök... stb.?" - Vigyázat, nehogy jó legyen már valami, NEHOGY! A minőség és a színvonal pénzbe kerül. Ha áldoznak rá, akkor máris itt a hanyatlás, Úristen, vége mindennek, pénzéhes árulók; ha nem, akkor dilettáns balfékek. Konstruktív hozzáállás, valóban.

"azóta sem visszavett és meg nem követett borsodi jobbikosok" - Akiknek minden kevés, akinek soha, semmi se jó, azokat sosem lehet megbékíteni. Amúgy meg lettek követve, elég sokan vissza is mentek a nagy sértődés, meg zászlóvagdalás után, szóval ez a "mi, borsodi exjobbikosok" beszédmód nem teljesen azt a volument fedi, aminek te be akarod állítani. (Lásd ez ügyben pl. Egyed Zsolt nyilatkozatait, őt azért nem sorolnám a "Szegedi-klánhoz", sőt egy igencsak szavahihető ember.)
Túl nagy jelentőséget tulajdonítasz annak az x kilépett, és kinn is marad emberkének. Lehet, hogy az elefántcsont toronyból nem így tűnik, de nem Borsod az ország. Bármennyire fájhat ez, máshol is egyre inkább áll a zászló a pártnak, és máshonnét nem hallani ilyen dolgokat.

Lehet így-úgy temetni a Jobbikot, csak utána ne tessék sírni, ha tényleg bukó lesz belőle. Mert tegyük föl, hogy tényleg elcsúsznak a sok belső hörgésen, ahogy ti óhajtjátok. Utána mi lesz? Majd áll mindenki, mint a díszfasz, és nagyon örül magának, hogy milyen igaza volt, milyen okos, meg ő hogy megmondta, miközben megeszik a cigányok? Frenetikus cél.

Amúgy meg egy szaros keresztrejtvényből vizionálni, hogy ennyi volt a pártnak? És még te dilettánsozol bárkit is...

Névtelen írta...

Na neeeee. Az már valami óriási fegyvertény, hogy sértett és partvonalon kívülre szorult borsodi jobbikosok - akik valamilyen rejtélyes oknál fogva maguknak vindikálják azt a jogot, hogy az egész borsodi tagság nevében nyilatkozzanak - egy ilyen idióta mondatot rejtenek el egy rejtvényben? Mi lehet ennél szánalmasabb, de tényleg? Á, megvan: az, hogy az erről a csodálatos haditettről szóló tudósítás a natúr hungarista Jövőnk.info oldalon jelenik meg, amely szellemi színvonalát tekintve kábé az Amerikai Magyar Népszavával vetekszik. Már alig várom, hogy megjelenjen Endrésik Zsolt meg Lenhardt Balázs is. Bravó...
Ja és még valami: hogy lehet már egy lapon említeni, Lenhardt és Endrésik kirúgását Pőszével, Bödeccsel meg Rozgonyival? Az előbbiek azért távoztak, mert nem volt eléggé radikális a Jobbik, az utóbbiak meg azért mert túl radikális volt a párt. Ez pontosan azt bizonyítja, hogy a Jobbik jó úton halad affelé, hogy megszabaduljon saját szélsőségeseitől. Lesznek még távozók, az biztos. De ennek inkább örülni kell, mert tiszul a párt. A ilyen blogbejegyzés, ami viszont ennyire nincsen tisztában egy párt életében bekövetkező változások mozgatórugóival és nem képes ezeket tágabb összefüggések közé helyezni, csak azt szajkózza, hogy "jajj istenem, bomlik a párt", rendkívül káros, mert azt a látszatot kelti, mintha ez valami káros folyamat lenne, holott éppen ellenkezőleg. Úgyhogy ilyen meggondolatlan, megalapozatlan cikket légyszi többet ne!

eSzeL írta...

Csak a bizonytalanság a biztos. Ma, amikor a saját családod tagjaiban sem bízhatsz, amikor a barátod is bármikor elárulhat, miért kellene megbízni egy politikusban? A JOBBIK léce már rezeg nálam is, de még nem esett le. Csak Istenben hiszek, emberben nem, még akkor sem, ha pap. Valószínűnek tartom, hogy a JOBBIK-nak egy volt a szerepe, elindítani az ébredés folyamatát. A felkelés már a magyar zászló alatt fog elindulni.

Névtelen írta...

"Lehet így-úgy temetni a Jobbikot, csak utána ne tessék sírni, ha tényleg bukó lesz belőle"

Hát remélem bukó lesz. Ennyit a Nemzeti Radikalizmusnak mint a Rabbik, még a szadesz se ártott!

20 évig ember nem lesz aki hinni fog a magyarság felemelkedésében. Éppen ezért, remélem ha elveszítik a mentességüket, akkor valaki agyonbassza a novák-szabó-vona-szegedi vonalat.

Mellesleg nem tudom tudja-e valaki, hogy Volner (aki túl értelmes a pártba) beépített figura?!

Gambit írta...

Most komolyan, ez lett a színvonal? Ez a keresztrejtvényes bohóckodás egy szánalmas áprilisi tréfa szintjét se üti meg, bejegyzést szentelni neki pedig még ettől is elmarad (persze, értem én, hogy ekézni kell a Jobbikot, ahol csak lehet, "borsodi szemmel", csak hát azért vannak ennek kevésbé balfasz módjai is...).
Aki meg itt annak drukkol, hogy bukjon a Jobbik: Mi az, csak nem savanyú a szőlő? Ti mégis mennyit használtatok a nemzeti radikalizmus ügyének? Mit értetek el? (Költői kérdés volt.)
Höröghet itt az összes szájkarate nagymester, meg a citromba harapott fanyalgó, jó úton járunk. És ezen nem változtat az se, ha mindenkit kikiáltotok ügynöknek, meg árulónak, mehettek Pőszével, Endrésikkel, meg a többi esküszegővel főni a levesbe, baromira nem fogtok hiányozni.

Névtelen írta...

Miért? A Jobbik mit ért el?

Névtelen írta...

Akkor mit keresett Vona 2006 előtt egy rabbival egy szobában, egy Tanács körúti zsidó központban? Egy motoros futár látta, akit akkor ez nem érdekelt. Majd amikor a Jobbikot a tagság és a szímpatizánsok felfuttatták, akkor figyelt fel a televízióban arra az igazmondó juhászra, akit Vona Gábornak hívtak és eszébe jutott egy több évvel korábbi jelenet. Benyitott egy irodába, ahol egy kaftános fogadta és a helységben tartózkodott egy fiatalember. Ez a jelenet jutott eszébe a motoros futárnak, aki a 2010 választások előtt többször látta Vonát szerepelni. Akkor határozta el, hogy nem fog a Jobbikra szavazni, pedig ő is radikális változást akart. Ez egy szokványos rémhírnek számítana, ha az események, amelyek a pártban azóta fordulnak elő, nem a futárt igazolnák. ... 2006 előtt Vona néhány évig nem politizált. Egy felvonós cégnél volt üzletkötő. Mégis mit keresett egy ortodox rabbival egy helységben?

Gambit írta...

@2013. január 6. 23:30 Névtelen:

Mondjuk, hogy ott van a Parlamentben és tudja tematizálni a közéletet. Amire az elmúlt 22 évben más radikális szervezet nem volt képes (nem, a MIÉP sem). Az már kurvára nem az ő hibájuk, hogy csak 17% volt hajlandó rájuk szavazni, és ezért nincs érdemi beleszólásuk a törvényalkotásba (amiben, jegyzem meg, így is a legaktívabban és a legszakmaibban/felkészültebben állnak helyt). A 2/3-ad az 2/3-ad, a matekkal nehéz vitatkozni.
Ezen kéne talán változtatni a jövőben, különben esélyük se lesz bizonyítani. Aki itt azt várja, hogy hosszú, akár többciklusos küzdelem nélkül akármelyik párt kormányerővé válhat, az nincs tisztában a politika működésével, amiből fakadóan irreális elvárásokat táplál, tehát baromságokat kér számon a politikusokon.
Ha meg nem tetszik amit a párt csinál, nem tetszik maga a pártpolitika? Akkor ott van az összes, párfős, szélsőjobbos gittegylet, tárt karokkal várják a jelentkezőket. Megnézem ők mit lesznek képesek alkotni, azon kívül, hogy néha katonásdit játszanak az erdőben.
Aki jobbról kritizálja a Jobbikot, az nem fogja föl, hogy ők tényleg nem nácik, vagy fasiszták, ha győznek is, itt nem lesz zsidó-, meg cigányüldözés. Rend lesz, számonkérés, fegyelem, béke, magyar érdekérvényesítés, és remélhetőleg gazdasági/kulturális fellendülés. De aki erőszakra, pogromokra, meg utcai akasztásokra vágyik, az nem normális. A Jobbikot pont a polgárháború elkerüléséért kell a hatalomba juttatni, nem azért, hogy kitörjön.

Névtelen írta...

Nincs kedvem vakhit kontra realitások vitába bonyolódni Besserwisserekkel.

Freca

Névtelen írta...

Vajon a Jobbik vezetése miért nyírja ki a pártot? Már a választások előtt elkezdődött a kirúgáshullám, ami azóta is tart. Egyre selejtebb fazonok tünnek fel a pártban. Csanád védelme Vonáék részéről is árulkodó. Közben át lett verve 800 ezer szavazó. A lényeg, hogy Vona-Szabó- Chanád-Novák quartett gazdag lett. Érdekes dolgok fognak még kiderülni.

Névtelen írta...

Csak kibújt a szög a zsákból, a jelen helyzet minden szónál ékesebben beszél:

http://barikad.hu/a_miep_a_fidesszel_mukodne_egyutt-20130117

http://barikad.hu/vona_tudta_hogy_a_fidesz_a_miep_feltamasztasara_keszul-20130118

Aki eddig kételkedett abban, hogy ki, hol áll, annak itt az útjelző, aki meg ezek után is képes az árulókat támogatni, az maga is tagadhatatlanul közéjük tartozik. Egy valódi nemzeti radikális párt (Jobbik); hungarista mókus őrsök; vagy a politikai hullák kollaboráns gittegylete (MIÉP)? Egyértelmű, hogy mi a jó irány.

Névtelen írta...

A Rabbik Magyarországért Mozgalom???
Az is jópofa, hogy itt valaki Bálint Györgyöt idéz. :D

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló