Bújjatok elő!


Zsidó ismerősöm egyszer azzal dicsekedett, hogy ő harminc méterről felismeri a másik zsidót. Túlzás vagy nem túlzás, de tény, hogy simán felismerik egymást. Ezzel szemben nekünk ez nem igazán megy. A mi korunk mindennapos zsidója már egyáltalán nem olyan, mint ahogyan a karikatúrák vagy a politikai szándékkal készített fotók ábrázolják őket. Meglepően sokan azt hiszik, hogy ezek bozontos szakállú, kaftánnak nevezett fekete kabátban járó, fekete keménykalapot viselő, kampós és vastag orrú figurák. Mivel ilyeneket a hétköznapi életben nemigen látunk, a zsidó kikerül a misztikus szférába, és elvont, de mindenhol ott lebegő Mumussá absztrahálódik. Eközben a tényleges zsidókat nemigen ismerjük fel.


Annak ők kifejezetten örülnek, ha a fajtársaikon kívüliek nem ismerik fel őket, sőt törekednek is rá. A mimikri jellemző zsidó tulajdonság. Előnyös! Kinn is vagyok, benn is vagyok. Ha előnyét érzik, akkor előhozzák az identitásukat, máskülönben úgy állítják be magukat, hogy ők magyarok, sőt ők az igazi magyarok, nem mi. Ez egyébként rasszizmus, nem igaz? Konkrét gyakorlati haszonnal. Trükköznek vele. Az ilyen sunyítás nem pusztán ellenszenves dolog, hanem hátrányunkra van. Tanácsos védekezni ellene, vagyis megtanulni a felismerésüket.

Az egyik lehetséges mód a név alapján történő beazonosítás. A Metapedián található hozzá egy részletes segédlet. Nagyjából persze amúgy is tudjuk, mik a klasszikus zsidó vezetéknevek.

A modern korra azonban mindez már jelentős részben a múlté. A mimikri keretében a zsidók egy jelentős része kikerüli ezt az egyszerű beazonosíthatóságot, és mostanra lényegében bármilyen vezetéknevük lehet. A hagyományos neveik inkább már csak nyelvészeti érdekességgel bírnak. De azért egy részük még mindig bemérhető vele.

A fizimiska alapján történő felismerést az teszi aránylag bonyolulttá, hogy nem létezik egy olyan univerzális ismertetőjegy, ami mindegyikükön ott van. Sőt sok esetben nem is hasonlítanak egymásra. Több eltérő prototípus létezik. Komplikálja a képet az életkori szórás is. Külön feladvány a zsidó nő felismerése, hozzájuk még egyszer be kell tanulni a típusregisztert.

Segítségképpen most annyit tudunk nyújtani, hogy felhívjuk a figyelmet néhány zsidótípus-szemléltető anyagra. Bizonyára nem mindenki ismeri mindet.

Elég nyomasztó így tömegesen:


[További videók ITT, ITT, ITT, ITT, ITT és ITT]

7 kommentek:

ProliProfil írta...

Végtelenül egyszerű a felismerésük.
Ha közelebbi kapcsolatba kerülsz velük, és nem vagy észméletlenül naív, azonnal kibújik a szög a zsákból.

A legfontosabb ismérvük, kétkezi MUNKA SOHA !

Becsület, erkölcs, hazaszeretet, keresztény szolidaritás ismereltlen szó, és fogalom náluk.

"Művészek", politikusok, u.n. közéleti személyiségek, bankárok, ott is a naplopó réteg, jogvédők, sportvezetés, szakértők, közpénzen finanszírozott intézetek (pénzügyi jósdák, minősítők)fő tenyészterületük.
Nincs az a pénz, amit ha könnyen lehet megszerezni (holoipar pl.)az ne vonzaná őket.

Rendkivüli módon magabiztosak, gátlástalanok. Ha felindultan beszélnek, még esernyőt is kell használnod, ha nem akarsz elázni. Gondolkodás nélkül váltanak mezt, hazát, ha érdekük úgy kívánja.

Ha azonnal nem is, de előbb-utóbb (ha más nem,saját károdon)biztos fel fogod ismerni őket !

Maci írta...

Azért fel lehet ismerni őket. A férfiakat külsőről is, a nőket már nehezebb, de nem lehetetlen. De ha nem megy külsőről, akkor a viselkedési jegyek alapján.
Ha valaki számára a holokauszt a világ legnagyobb tragédiája, akkor arról hamarosan kiderül, hogy zsidó származású. Akinek egyetlen vágya, hogy Izraelbe utazzon, nagy többségében az is. Életemben egyetlen kivétellel találkoztam csak, aki az ott található keresztény emlékek miatt szeretett volna Izraelbe utazni.
Jellemző a férfiakra, hogy szeretnek hevesen gesztikulálni (majdhogynem hadonászik), akkor is ha nincs rá szükség.
Ha valaki "vitás" helyzetben nem csillapodik, hanem egészen szélsőséges és gusztustalan módon személyeskedik, szinte fröcsög belőle a gyűlölet, akkor az illető tutira az. A vitás helyzet alatt ne komoly dolgot értsünk, csak annyit hogy pl. az illetőnek várnia kell pl. 30 másodpercet az áruházban.

Valaki írta...

Azért a videóból kimaradt pár lényeges hollywoodi személyiség. Pl. Susan Sarandon, aki a mostani pápát nácizza, mert az gyermekkorában tagja volt a Hitler Jugendnek. De sorolhatnék még neveket.
Egy a lényeg, ami mindegyiknél azonos - bár a nőknél nem annyira látszik - mindenkinek jóval nagyobb lapát füle van, mint amekkora a feje méretéhez illene. Bizonyos szögből meg olyan hegyesnek tűnnek a füleik, mint a Gyűrűk Urából a hobbitoknak.

Névtelen írta...

Susan Sarandon nem zsidó. Az apja angol, az anyja olasz származású, katolikus iskolában nevelkedett.
Mikor a pápának nekiment, zsidó szervezetek is elítélték.

http://www.csmonitor.com/USA/Latest-News-Wires/2011/1018/Susan-Sarandon-calls-pope-a-Nazi-offends-large-segments-of-humanity

Ráadásul az iraki háború ellen is tiltakozott, ami nem vall zsidó kötődésre. Simán csak egy lökött balos.

Gambit írta...

A színészekről (de úgy általában az emberekről is) azért állapítjuk meg nehezebben, hogy ki zsidó, meg ki nem, mert a hollywoodi filmek szinte kizárólag zsidó színészei, szinte kivétel nélkül fehér szerepeket játszanak, így rasszjegyeiket a fehér ember rasszjegyeivel azonosítjuk.
Ez persze nem tudatos folyamat, sőt nagyon is tudat alatti átkódolás, de abszolút nem véletlen.
Az igazán egomán ripacsok (mint pl.: Adam Sandler, David Schwimmer, vagy Ben Stiller) kivételével amúgy ezek a színészek nem túl gyakran tűnnek föl zsidóként a vásznon. Pont azért, hogy ne erősítsenek rá sztereotípiákra, s eltérítsék azokat.

Gambit írta...

Ja, és még annyit, hogy a zsidó nőknek nagyon jellegzetes szemeik vannak. Az arc többi részéről nehéz megmondani, de a mindig kicsit karikás, beesett, vagy néha halszerű szemekből, illetve bizonyos testi arányok (széles csípő, semmi, vagy minimális mell) együttállásából lehet következtetni.
Amúgy ha nem vagyunk benne biztosak, akkor a legegyszerűbb, ha megkérdezzük. A zsidó nők ugyanis sokszor nagyon öntudatosan büszkék származásukra, imádnak dicsekedni vele, úgyhogy még tolakodásnak se fogják venni.

Scall Fast írta...

Külső jelek alapján nehezebb. Bár a csúnya zsidó férfiak tök jellegzetesen rondák, az a fajta orr, fül, és homlok csak rájuk jellemző...

Mindenfajta szakralitáson való gúnyolódás, szegények lenézése, pökhendiség, ci(o)nizmus, hazánk becsmérlő és általánosító ócsárlása, MAGYAROZÁS, főleg a valós magyar történelemnek és az azzal foglalkozóknak gyalázása, kinevetése...

+ neoliberalizmus igenlése, bírálóinak kvázi lehülyézése, lekommunistázása

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló