Az újabb ózdi cigány-rablógyilkosság


A hír közismert, de az illendőség kedvéért ismételjük el: néhány nappal ezelőtt Ózdon két roma fiatal = cigány suhanc rátörte az ajtót két idős magyar bácsira, és egyiküket brutálisan agyonverték, vélhetőleg vascsővel, másikuknak súlyos sérüléseket okoztak, még a plafon is véres lett. A zsákmány kétezer forint, ennyit ért nekik két idős ember élete. A rendőrség villámgyorsan elkapta őket. Nem sokkal korábban, Karácsony előtt ugyancsak Ózdon szintén cigány elkövető egy nyolcvan éves nénire tört rá szintén a saját otthonában, kegyetlenül megverte, és elrabolta tőle az unokáinak szánt karácsonyi ajándékot. A yard ezt az elkövetőt is jóformán azonnal elfogta.

A gyilkosság helyszíne


Az újabb eset, tehát a bácsik megtámadása és egyikük agyonverése hétfői napon történt. Ózdon a hír kedden már elterjedt persze, és mindenki érdeklődve figyelte az országos médiát, hogy mikor jönnek elő vele. Kedden a média hallgatott, pedig már tudniuk kellett az esetről. Sőt szerdán is kussolás volt róla, ami már kizárja a spontán viselkedést a kereskedelmi tévék részéről. Aztán csütörtökön tört elő a hír. De a bő kétnapos kivárás feltétlenül elgondolkodtató. Okkal gyanakodhatunk belőle arra, hogy valamiféle szervezettség húzódik meg a háttérben. Lehet, hogy ma nincs olyan APO, vagyis az MSZMP Agitációs és Propaganda Osztálya, vagyis főcenzori hatóság, mint amilyen a pártállami időkben volt, de a láthatatlan, ám ugyanolyan hatékony háttérerő pontosan azt műveli. Ha a mostanihoz hasonló esetekben, akkor bizonyára sok egyéb témában is. Csak persze nem kötik az orrunkra. De immár sejthetjük.

A lapításnak alighanem az lehetett az oka, hogy a közvélemény számára végképp túl sok lett volna egyszerre a január elsejei szigethalmi cigány késelés, majd az annak nyomán megjelent Bayer Zsolt-cikk, és az utána rendezett judeolibsi hisztéria, amit immáron az ózdi eset látványosan megcáfolt, alátámasztva Bayer mondanivalóját.

Ózdon az eset természetesen sokkolta a város lakosságát. Azonban nem annyira, mint másutt sokkolta volna. Sajnos azt mondhatjuk, hogy itt az emberek már edződve vannak az ilyesmihez, és benne van a levegőben. Hiszen erről alig két hónappal itt a Radical Puzzle-n is beszámoltunk Ózd egy másik részének, Sajóvárkonynak a bemutatásakor. Érdemes újból elolvasni, illetve megnézni a végén a képösszeállítást – jól átjön belőle az atmoszféra, ami Sajóvárkonyt is, a mostani másik ózdi településrészt is egyaránt jellemzi. Oda jutottunk, hogy a brutális támadások hovatovább belesimulnak az általános miliőbe. Kiugróak ugyan, de egyre kevésbé...

Egyes hatóságok részéről nem hivatalos, sőt tapintatos érdeklődés történt, hogy a Jobbik tervez-e valamilyen demonstrációt az ügy kapcsán. Nos, nem. A körzetben, ahol a 2010-es választásokon a Jobbik a legeredményesebben szerepelt, nem lesz demonstráció. Szegedi Csanád védelmében a párt országos vezetősége annak idején feloszlatta az ózdi szervezetet, aztán Csanád lelepleződése után „elfelejtették” visszaállítani, helyette még mindig a Szegedi-klán által a látszat kedvéért odapakolt néhány bábfigura pislog tanácstalanul, elgazdátlanodva, teljesen impotensen, bár a hírek szerint nem ingyen. Dehogy lesz tüntetés vagy bármi.

Az ózdi fideszes városvezetés az utóbbi időkben néhány bágyadt kísérletet tett rá, hogy javítsa a település hírnevét, mai szóval imázsát vagy pláne imidzsét. Fizetett újságcikkeket tétettek közzé, riportnak álcázott műsorokat fizettek a Tv2-ben a különösen irritáló Dorogi Gabriella műsorvezetésével, illetve két-három koncert megfinanszírozásával azt az abszurd ötletet próbálták meg erőltetni, hogy Ózdról „a dzsessz fővárosa” kép terjedjen el. Ezek a hírnévjavító kísérletek most a brutális rablógyilkossággal és a többi hasonló esettel végképp nullává váltak. (Egészen mással kellene próbálkozni, például őszinteséggel...)

A valóságban Ózd és a cigányság viszonyát az jellemzi, hogy mindinkább világossá válik: brüsszeli, de legalább ugyanannyira budapesti szándékok Ózdot és a régiót lényegében cigányrezervátummá kívánják tenni. Azért, hogy a cigányok inkább itt legyenek, mintsem hogy elmenjenek Pestre, valamint Nyugat-Európába végképp ne menjenek. A pesti és nyugati libareálisok valahogy úgy vannak a cigánnyal, mint a tárogató hangjával: messziről szép.

Hogy cigányrezervátum van kialakításban, az jól érzékelhető abból, hogy Budapestről vagy Brüsszelből mire adnak pénzt és mire nem. Termelőszférára, életképes gazdaságra nem adnak, cigányokra meghökkentő bőkezűséggel adnak, nyakló nélkül. Folyamatosan több projekt fut cigányistápolásra egyenként sok százmilliós keretekkel. Mindez a „normál” cigányetetéseken felül. Kirajzolódott már a szándék. A magyarok pedig a fogukat szívják, egyre kevésbé reménykednek, és a menekülés módján gondolkodnak.

A idő pedig, lám, már sürgetni kezd.

A két aljas rablógyilkost tehát órák alatt elfogták. Igen ám, de felidéződik a 2010-ben, tehát már három évvel ezelőtt történt hasonló rablógyilkosság, amikor Solymosi nénit, az ózdi Hétes-telep utolsó magyarját ölték meg úgyszintén cigánysuhancok, a rendőrség akkor is rögtön elfogta a férgeket, azóta viszont se kép, se hang, Nacht und Nebel (éj és köd), semmi hír, senki sem tud róluk semmit – sem tárgyalásról, sem ítéletről, sem az ügyük jelenlegi állásáról. Ez alapjaiban rendíti meg az embereknek az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitét. A mostani két féreg elfogása után is ez fog következni?

3 kommentek:

ProliProfil írta...

"A magyarok pedig a fogukat szívják, egyre kevésbé reménykednek, és a menekülés módján gondolkodnak."

EZ A LÉNYEG !


Mára, már NEM HÍR, ha egy védtelen idős embert, merő szórakozásból a cigány "fiatalok" meggyilkolnak. Hiszen tehetik, mert végül is jobb körülményeket ád nekik a "magyar" kormány. Tetőt, ellátást, fitnesz szalont, hogy ha kijönnek, jobb erőben legyenek, várja őket az új "feladat".

Gondoljuk végig csupán a számok tükrében a leltárt, érzelemmentesen, a háttérhatalom szándékát tapasztalatból ismerve.

- Egy semmire se jó, idős ember nincs többé. Nem kell számára nyugdíjat, segélyt többé adni.
- A cigányok tavaszra elbontják még a kis viskóját is, felszabadul egy teleknyi magyar föld.
- A még ott élő, vegetáló magyarok mindent megtesznek, hogy életüket megtartsák, a menekülésen elkezdik törni a fejüket (ha eddig nem tették). Bagóért is hajlandóak eladni egész életük eredményét. De, ha tudják tenni, talán eredményesebb, biztonságosabb a választásuk, ha símán elmenekülnek.
- Lassan (?)kiürül a falú, a település, mert elmennek a cigányok is, mivel elveszítik a gazdatestet. Mennek tovább, fajtájuk ősi szokásai szerint. És a kultúrájukat támogatja a "magyar" kormány, minden erejével !

- Betelepülnek a "honfoglalók", természetesen az adófizetőktől beszedett pénzből támogatottan.

Mennyi is a tervezett átfutási idő ? Még húsz év maximum.
Az eredmény : egy símán megnyert háború, új ország bitorlása, egy csepp "árja" vér nélkül.

Solymosi János írta...

A solymosi néni gyilkosai - ketten fiatalkorúak lévén - valami 5 év letöltendőt kaptak, a gyermekkorú semmit, aki pedig a rablott holmit átvette, valami 70e. forintnyi pénzbüntetést. Az elrabolt holmi természetesen nem került elő, kivéve néhány - már használhatatlanná tett - értéktelen tárgyat.

Névtelen írta...

nemzethalál... :( :(

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló