Jó reggelt!


Szerintem néhány évvel ezelőtt még a németek közül is kevesen gondolták volna, hogy mára eljut majd a világ oda, hogy Németországban a törökök védik meg a német polgártársaikat a cigányok sáskajárásától. Pedig Ruhr–vidékén manapság ez a helyzet.

Az elmúlt hónapokban Duisburgot ellepték a cigányok, és mára már több tízezren telepedtek le a városban. A hatás természetesen nem maradt el. A helyiek, akik eddig lényegében csak a híradásokban láttak cigányt - akkor is csak olyan Kelet-Európában forgatott beszámolókat, ahol a jogvédők védelmezték a szerintük kiszolgáltatott embereket a többségi társadalom oktalan előítéletével szemben - most kezdenek ráébredni arra, hogy a hírek és a mindennapok valósága nem igazán akar találkozni egymással. 

A duisburgiak hirtelen rádöbbentek arra, hogy a városukban megnőtt a lopások, a betörések, az erőszakos bűncselekmények száma és egész jól felfutott a prostituált és a drog kínálat is. Megjelent az erőszakos koldulás, a pofátlan kéregetés, az iskolai erőszak, miközben a cigányok által ellepett környékek elkezdtek rohamos ütemben lepusztulni egyre nagyobb teret adva a szemétnek, a mocsoknak és az igénytelenségnek. Az egyik Duisburg–Rheinhausenben álló nyolcemeletes épületet ma már csak a „rémület házaként”emlegetik a helyiek. Az ingatlan 46 lakásában több mint 140 cigány lakik, akik közül sokan a szabadban végzik el szükségletüket…


A duisburgi „rémület háza"
[nagyításért katt a fotókra]


Aztán hogy teltek a hetek, hogy, hogy nem, hirtelen felütötte a fejét Duisburgban is a rasszizmus. A helyiek néhány hónap alatt megelégelték azt, amitől mi itt Kelet-Európában már évtizedek óta szenvedünk. A város polgárai aláírásgyűjtésbe kezdtek a cigányok bevándorlásának megakadályozásáért és a már ott lévők hazatoloncolásáért mondván, „a romák képtelenek betartani a társas együttélés szabályait”. A végére többen még feljebb léptek a rasszizmus képzeletbeli létráján és kimondták a tiltott mondatot, azt, ami miatt a német jogvédők minden második hónapban élesen elítélik valamelyik kelet-európai országot: „A cigányok élősködnek a többségi társadalmon.”

Azonban a történet itt még nem ért véget, mert amíg a németek csak szóban és írásban fejezték ki a felháborodásukat, addig az ott élő törökök ennél egy kicsit tovább mentek. Az általuk működtetett üzletekből és éttermekből egész egyszerűen kitiltották a cigányokat. Nem hogy nem szolgálják ki őket, de még be sem tehetik a lábukat az ajtókon. Legutóbb pedig már az is előfordult, hogy török fiatalok fizikai ráhatással, konkrétan pofán veréssel térítettek jobb belátásra néhány kötözködő cigányt. A tettüket többen végignézték, majd a végén elismerő taps fogadta az akciót.

Jó reggelt, Németország! – üzenhetnénk innen keleti végekről. Örülünk, hogy végre az ottani átlagpolgárok is szembesültek a valósággal. Örülünk, hogy kicsit megtapasztaltátok, hogy akiket adóitokból bőségesen eltartatok, azok egy szép estén simán rátok rúgják az ajtót, simán ellopnak mindeneteket, és pillanatok alatt egy mocsoktengerré változtatják azt a várost, amit eddig felépítettek magatoknak.

Olaszország és Franciaország után, most már talán Németországban is kezd az átlagember számára is egyre inkább világossá válni, hogy a liberált jogvédők által hangoztatott álszent érvek és javaslatok nem a probléma megoldását jelentik, hanem a meglévő gondok egyre durvább elmélyítését. Talán kezd egyre inkább ott is mindenki számára egyértelmű lenni, hogy a Kelet-Európában tapasztalható általános cigányellenes hangulat nem előítéletesség, hanem hosszú évtizedes tapasztalat, hogy a kérdés megoldására egészen más utakat kell keresni, mert amin most halad a píszi Európa, az egész egyszerűen nem vezet sehová sem.

6 kommentek:

Gambit írta...

Háhá, igen, az erről szóló hírek az én napjaimat is bearanyozták kicsit :)
De hadd szokják csak kedves árjáék a dolgot! Hozzánk mindig olyan nagy mellénnyel tudnak jönni, hogy így-úgy emberi jogok, meg csúnya rasszistákok, bezzeg ha már az ő házuk teteje ég, na az egészen más...
Én már rég áttelepítettem volna az összes dzsipót a Lajtától nyugatra, arányosan elosztva az ajvékoló, minket állandóan nácizó államok között, mindennemű hazatoloncolási lehetőség nélkül. (Mert az is marha könnyű kibúvó ám a dolog alól, akárcsak a szemét békazabálók esetében; de ha nekik szabad, akkor mi is zsuppolhassuk vissza őket Indiába...)
Tessék csak megtapasztalni milyen ez, lehetőleg hatvannégy fogas bazári vigyorral a bamba pofájukon! Mert minket mindig nagyon jól tudnak leckéztetni, de ők aztán nem kérnek a problémából, ó, azt már nem!
Az pedig külön szánalom, hogy a naaaaaagy, büszke német népet a török bevándorlóknak kell megvédenie a tetvektől :D Látszik, hogy kinek a nemzeti immunrendszere pudvásodott el teljesen, és kié maradt egészséges az elmúlt évtizedekben.
(Amúgy a képeket elnézve még egész tüchtig kis társaságot kaptak, mi is igazán hozzájárulhatnánk pár borsodi famíliával a kulturális sokszínűséghez, megnézném azokhoz mit szólnának :))

Maci írta...

Nem tehetek róla, de azért némi elégtétellel tölt el engem, ha ilyesmit hallok.
Lásd, akár a kanadai esetet is. Anno, amikor a kisebbség elkezdett kivándorolni Kanadába, Magyarország volt a csúnya, rossz, rasszista ország. Kanadától kaptunk szóban és írásban is egy-egy ejnye-bejnyét, mondván, hogy rosszul bánunk a cigányainkkal, azért mennek oda.
És láss csodát. Egy, másfél év után ezek a hangok, hogy megváltoztak! Most már azt kiáltják, hogy; - Vigyétek innen a bűnözőiteket!
Azért egy bocsánatkérést elvárnánk Kanadától a történtek miatt. A nagyobbik baj, hogy a mindenkori, töketlen "magyar" kormány erre nyugodtan felhívhatta volna a kanadai fél figyelmét. De nem. Ott is megy a seggnyalás. Persze! Visszavesszük őket, elnézést kérünk. Tudomásom szerint semmilyen függésben sem vagyunk az említett országtól. Nem adott nekünk pénzt, hitelt. A kanadai üzletemberek sem árasztották el hazánkat, hogy több százezer munkahelyet teremtsenek a magyar dolgozóknak. Sőt, a magyar lakosság életszínvonala sem növekedett a hihetetlen mennyiségű pirospaprika export következében, ami indokolttá tenné a seggnyalást és a meghunyászkodást.
Ezek után nem értem, hogy miért nem lehet hazánk "imidzsét" ezzel is növelni, hogy az annak idején minket rasszistának tituláló országtól nyilvánosan kikényszerítjük azt a mondatot, hogy; - Bocsánat, nem volt igazunk. Magyarország nem rasszista ország.

ProliProfil írta...

Nagyon sajnálom a németeket (a németeket).
Nem ismerik a saját történelmüket.

Zita írta...

Tavaly nyári videó a német Spiegel TV adásából:

http://www.youtube.com/watch?v=E_eTXV3uFfI

Berlin-Neukölln, ami már cigányok nélkül is elég "bevándorlósújtott" terület. Hetek alatt olyan körülményeket csináltak, mint ahonnan jöttek. :-(

R. Zs. írta...

Ugyanez Hamburgból. A rendőrségnek kellett a mentősöket megmentenie a veréstől:
http://www.youtube.com/watch?v=aDQWHv_y__M

kistutyi írta...

Miért? Itthon kik pofáznak mindig? Akik még fényképről táttak csak cigányt. Rózsadombról még a lomtalanítások alkalmával is kitiltanák őket. Nemcsak a németek, a franciák, az olaszok is szép csendben kizsuppolják a cigókat, vissza oda ahonnan jöttek. Ők miért nem rasszisták, velük miért nincs tele az újság, a TV, "szeginy cigányok" "üldözéséről" szóló történetekkel?Na miért? Mert akkor "pártfogóiknak" nem lenne miről sirdogálni és ellenünk mindenféle hülye vádakat ki kiabálni világszerte!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló