Mint leprásnak a kolera


Nem tudom, hogy a Bajnai Gordon által összegründolt Együtt 2014 mozgalom választott-e már magának logót, de ha esetleg még nem, akkor a gyülekezet keratívjainak javasolnám, hogy egy nagy szemeteszsákot mindenképpen tervezzenek bele a koncepcióba. Azt hiszem, ez a motívum adná vissza leginkább, ez jelképezné legjobban a szövetség lényegét. Egy hatalmas nagy zsák a sok hulladéknak.

Mert szemét az van bőven. Sőt, egyre inkább gyűlik.


Kezdetben volt Bajnai, Juhász Péter és Kónya Péter. A libás, a drogos és a 40 éves nyugdíjas bohóc, akik felhalmoztak egy kisebb szemétkupacot. Aztán valahonnan előkerült Kuncze Gábor, aki meglátva az új kapirgálási lehetőséget, azonnal csatlakozott a mozgalomhoz. Végül a kezdeti kardcsörtetés után leült közéjük Gyurcsány is, és innentől már nem volt megállás.

A patkányok tömegével kezdtek előbújni a kanálisból.

És mára már közel százan vannak. Igen, ennyi ismert név írta alá, szinte egy napon belül azt a választói összefogást támogató nyilatkozatot, amelyet az Együtt 2014 mozgalom tett közzé. A nevek - a teljesség igénye nélkül is - azt gondolom, önmagukért beszélnek: Bródy János zenész, Csákányi Eszter színművész, Dés László zenész, Ferge Zsuzsa szociológus, Fischer Ádám karmester, Fliegauf Benedek filmrendező, György Péter esztéta, Hajós András zenész, Halmai Gábor alkotmányjogász, Heller Ágnes filozófus, Hernádi Judit színművész, Kőszeg Ferenc jogvédő, Kulka János színművész, Majtényi László alkotmányjogász, Mundroczó Kornél filmrendező, Parti Nagy Lajos író, Radnóti Sándor esztéta, Rajk László építész, Schilling Árpád rendező, Schweitzer József nyugalmazott rabbi, Tarr Béla filmrendező, Vásárhelyi Mária szociológus és Závada Pál író.

Nem kétséges, igazán remek brigád gyűlt össze.

Az egészben azonban nem is ez a legérdekesebb, pontosabban nem ez a legdurvább, hanem az, ahogy az átlagember viszonyul hozzájuk. A legutolsó közvélemény-kutatási adatok szerint, ha az Együtt 2014 párt lenne, akkor a választani tudó, és részvételüket biztosra ígérő szavazók 22 százalékának támogatását élvezné. Ezzel pedig ők lennének a legerősebb ellenzéki párt Magyarországon.

Bár azért az még az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fenti adatfelvétel akkor készült, amikor még a patkányinvázió nem indult el, amikor még se Kuncze, se a többi liberált nem jelezte, hogy csatlakozna a gyülekezethez. Így aztán többet mondó, lényegesebb információkat tartalmazó felmérés majd a következő lesz, amikor már senki számára nem lesz titok, hogy ténylegesen kik állnak Bajnaiék mellett.

Persze azért túl nagy illúzióink ne legyenek. Az emberek könnyen felejtenek, és könnyen hagyják becsapni is magukat. Így aztán minden további nélkül megtörténik az, hogy manapság Bajnai Gordonra sokan, mint pozitív figurára emlékeznek, akinek kapcsán a legtöbbször elhangzó jelző a ”szakértő”. A szakértői kormány feje, aki nem politikusként, hanem hozzáértő, független gazdasági szakemberként kormányozta anno Magyarországot. Pedig hol van Bajnai a szakértelemtől és hol független bármitől is?

De úgy látszik, ez egyelőre semmit nem számít. Ma már 22 százalékuk van a biztosan pártot választani tudók körében. És úgy, ahogy Kuncze, majd előbb-utóbb a többiek is pökhendien mondják bele a kamerákba: hiányzom az embereknek a politikából”. 

Nagyon hiányoztok.

Tényleg.

Nagyjából annyira, mint leprásnak a kolera.

11 kommentek:

Névtelen írta...

Hevenu shalom aléchem!
(na, milyen visszafogott vagyok?)

Névtelen írta...

“Az agymosás az emberi agynak olyan ködösítési módszere, amely által az egyén ellenállása annyira legyengül, hogy végül elfogadja mindazt, ami különben számára nézve visszataszító és elfogadhatatlan. Elveszíti a valósággal a kapcsolatot, és behomályosodott gondolkodásában tények és hamis látomások kergetik egymást. S hogy az áldozat ne ismerje fel a sátáni művelet valódi veszélyét, a liberálisok úgy tesznek, mintha a vele történő dolog csupán közismert jelenség lenne, amolyan pedagógiai nevelőeszköz vagy újítás.”

Gambit írta...

Hát, a sok baromnak igenis hiányoznak... Azok, akik húsz évig parlamentben tartották az SZDSZ-t és szellemiségét, sajnos nem szublimáltak el egyik napról a másikra. Mivel ezeket a fröcsögőket az LMP halovány teljesítményével nem tudta magához édesgetni, hát könnyes nosztalgiával várták a régi banda visszatérését, és lőn.
Ráadásul annak a kb. 50% idiótának, aki a közvélemény-kutatások szerint képtelen eldönteni, hogy kire szavazna, nagyjából háromnegyede rejtőzködő balos, aki eddig cikinek érezte, hogy szívszerelmei mellett exponálja magát.
Most azonban, hogy Orbánék a saját elbaszott kormányzásukkal és az elszámoltatás szabotálásával, részben pitiáner taktikai okokból, újra legalizálták ezeket a szemétládákat, már szavazócskáik is újra merik verni a tamtamot.
Semmi kétségünk ne legyen, újra be is fogják őket szavazni a hatalomba, hogy egy-két hónap múlva megint nekik sírhasson legjobban a szájuk, miszerint 'Uram, én nem ilyen lovat akartam'. (Egyetlen reális esély ennek elkerülésére, ha Szarházynak sikerül távol tartani a Maszopot a Lúdmillától, akkor talán megoszlik annyira a zombihorda, hogy ne legyenek effektívek. Talán...)
De már csak így van ez, nálunk a többség sosem érezte jól magát, ha nem annak a bizonyos hímtagnak a rosszabbik végén térdelt. Csak ne kéne nekünk is mindig velük együtt szívni...

Maci írta...

Igen. Érdekes kérdés, hogy Bajnai ugyan mitől független. Emlékszem, az Ő ideje alatt hozták meg a holokauszt törvényt, Ő is jelentette be. És elszólta magát. Ugyanis a bejelentés alatt a képviselők egy része hőbörgött, s Ő megvonta a vállát és azt mondta, hogy szerinte is teljesen értelmetlen az egész törvény, de hát Ők ezt akarták.
És ugyan kik azok az "Ők"?

kisttyi írta...

Azok a személyek akik most szeretnének visszaszivárogni a politikába, (Bajnai,Gyurcsány, Kuncze,Draskovits, Oszko,Csillag,és társaik) már voltak- akik rövidebb, kik hosszabb ideig- "meghatározó" személyiségei a politikai vagy gazdasági életnek.Emlékszem akkoriban hozták be tonna számra Németországból a háztartási szemetet, hogy azzal "védjék" környezetünket. Vagy karteleztek az Eu.-ban is a legdrágább autópálya építésénél.Felvették továbbá a legdágább hiteleket az IMF-től és akitől csak lehetett, rövid határidős visszafizetésre "jó"kamatra. A "libaüzletet" már nem is említem, annak hány hajdusági gazda és családja "itta meg a levét", ment tönkre? Akkor Bajnai úgy tett vallomást tőle szokatlan nyíltsággal,tágra meredt szemekkel, "nem értettünk " hozzá.(már mint a libatenyésztési üzlethez). Szóval, jó lesz vigyázni ezekkel az alakokkal, akik országunkat átjáró háznak, fejőstehénnek, nézték több ezer milliárdos adósságot hagyva ránk.Mind e mellett volt képük úgy nyilatkozni hogy az "ingyen ebéd" a pórnépnek már megszünt, mindenki köteles gondoskodni magáról, miközben ők milliókat hordtak ki Offshore cégekbe és hagyták a multikat a hozzájuk hasolókat,szabadon garázdálkodni országunkon. Jól emlékszem még Kuncze úr "viccein" hogy élcelődött még a saját képviselő társain is, lehet hogy ezért hiányzik , nem az embereknek, hanem neki, a jó fizetés a "megélhetési politikusság" elvégre az ő találmánya volt a "megélhetési bűnözés" is, ami azt jelentette: hogyan adjunk lovat a tolvajok és a rablók alá?Lehet, hogy vannak emberek akik "politikai vezetőnek" és "szakembernek" nevezik ezeket a letünt magabiztosnak látszó lényeket, de egyet okvetlenül jegyezzen meg magának: A nyilvánosházban ha újra nyitották, nem a bútorokat, hanem a régi,öreg PROSTIKAT cserélték le és soha többet nem engedték vissza!

Unknown írta...

persze hogy hiányoztok, a kiásott sirgödörből!!!!ez mutatja hogy menyire nem vagyunk felnőve az igazi politikához,és mennyire hasznos volt a 45 év agymosó politikája,mert ennek a népnek nem tudom milenne az, amitől felnyilna a szeme, és megbűntetné már azokat akik ezt az országot tönkre tennék!!22%-nak elég volt két év hogy elfelejtsék ezt a sok szennyet mocskot amit ezeknek a trogereknek köszhönhetűnk???nekem egy élet kevés lenne, hogy ne emlékeznlék ezekre a köztörvényes bűnözőkre!!ha megtörténne a csoda,és ezek a patkányok hatalomra kerűlnének, akor garantált hogy igazi forradalom fog kirobbani és igazi vérrel!!!!mert ezek a mocskok csak ebből fognak érteni, ha szél fűtyűl a talpuk alatt, jo hűs dunai szél!!!amit elértűnk nem fogjuk hagyni ennek a söpredéknek,és nemlresz mégegyszer az, ami 2002-ben volt!!!!és jo volna már ha az igazságszolgáltatás felébredne,és elkezdenék az elszámoltatást!!!!

Látó írta...

Gambit, Maci, Kisttyi mindent leírt "előlem" ami fontosat lehetett. Ezek után már csak az a kérdés maradt, hogy a többség szellemi állapotát, a valós hatalmi viszonyokat és a korszerű agymosási technikákat is figyelembe véve, hihetünk-e még a demokráciában?!

Látó írta...

És ha nem, akkor viszont bármi mást mi legitimálhat?!

Névtelen írta...

Ez a produkció a Fidesz közreműködése nélkül nem jöhetett volna létre!
Mer' ugye az elszámoltatás valahol elsikkadt...
Ha nem így 'vóna, akkor max. egy erős börtönpártot alakíthatnának baracskán, két anális sexparty közt.
Éljen a Forradalmi Kormány!
Nagy Péter

lényeglátó írta...


Megkérdeztük a szakembert,

Mikor volt "nagy takarítás"

Guberáló János hetven éves. Hatvan éve van a szemetes szakmában, és most már benne marad haláláig. Ez nem egy nyugdíjas szakma, és Ő nem gyűjtött vagyont.
Tanuló éveiben az apja mellett volt szemetes kocsis. A gépkocsit már nem szerette. Ahogy megöregedett és nem bírta a kukát pakolni, kényszervállalkozó lett. Önállósította magát, kiköltözött a szeméttelepre. Kérdéseinkkel az ősmagyaros gödörházában kerestük fel.
— János Bácsi, volt-e nálunk nagytakarítás?
— Én fijam csak lomtalanításról tudok. Azt szeretem is olyankor, tudok egy kicsit keresni is.
— Nem olyanra gondolnánk János Bácsi, hanem az emberek között…
— Ó az igen régen volt fijam, mégy ifjú koromban.
— Mikor?
— Mikor is? Negyvenhatba, ötvenbe? Rég volt!
— Mostanában nem volt?
— Nem tudok róla, hogy lett volna.
— Akkor milyen volt?
— Hát a tiszta munka vót! Az oroszok meg a kommunisták úgy eltakarították az urakat meg a csendőröket, hogy hírmondójuk se maradt.
— És az jó volt magának?
— Hát siratni nem sirattam Őket, de a szemét is olyan szegény lett, mint az ország. Nehéz évek vótak.
— Mostanában jobb?
— Hát, ahogy én látom, megint szegényedik a szemét.
— Miért János Bácsi?
— Ifjú koromba elhordták a ruhát, míg ronggyá vált. Most meg rongyot vesznek! Mire idejut hozzám… gondoljon bele.
— Most nem veszi észre, hogy nagytakarítás lenne?
— Nem én fijam. Több a szemét az biztos, ha az újságot, a TV-t nézem. De inkább csak szellőztetik, mint eltakarítanák. Nem tudom tudjátok-e a régi szemét az igen büdös, tud lenni. Meg az, ami rothad. És itt egy egész rendszer rohadt el, ahogy mondják. De az új virágok se valami szépek illatosak… Inkább csak légyfogók, mint a dögvirág!
Inkább eldugdossák, mióta a "szemét díj" olyan drága! Mindenki csak keresni akar azon is, csak én aki dógozók vele, én nem látok belőle!

Névtelen írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz csak durva jelzők nélkül, mert inkább maradok az Együtt csoport névnél.
Csak egy apróságot jegyeznék meg: azok, akik Együtt vannak, Együtt érvényesítik a karrierjüket, Együtt gyűjtik a pénzüket, Egymást ültetik be a székekbe! Nekem valószínűleg ezért nem bitos, hogy még ebben az életben felépül a budai villa, ezért járok bkv-val és ezért dolgozom a földszinten és nem az emeletek valamelyikén...
Bajnai? Az meg ki? (irónia)
További szép napot!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló