Szép volt, Tibi! Ismét bizonyítottál


Mint ahogy az már gondolom sokak előtt ismert, a rendőrség hétfőn reggel végre őrizetbe vette Biszku Bélát, több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntett vádjával. A Budapesti Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a vén kommunistát, az 1956-os eseményeket követő budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni sortűzzel összefüggésben gyanúsítják. A letartóztatás hírét, mint ahogy az ilyenkor általában lenni szokott mindenki a maga pártállása és vérmérséklete szerint kommentálta. Ki négyszemközt, ki a kamerák előtt, és persze akadtak olyanok is, akik kivártak és úgy gondolták, hogy majd később, esetlegesen több információ birtokában fejtik ki álláspontjukat a történtekről. Az utóbbiak közé tartozott Szanyi Tibi is, aki arra az elhatározásra jutott, hogy majd este megírja a véleményét a fészbúkon…



Mint ahogy az már gondolom sokak előtt ismert, a rendőrség hétfőn reggel végre őrizetbe vette Biszku Bélát, több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított háborús bűntett vádjával. A Budapesti Nyomozó Ügyészség tájékoztatása szerint a vén kommunistát, az 1956-os eseményeket követő budapesti Nyugati téri és a salgótarjáni sortűzzel összefüggésben gyanúsítják. „Az MSZMP Ideiglenes Intéző Bizottsága, amelynek Biszku Béla döntési joggal rendelkező tagja volt, közvetlenül irányította a karhatalom operatív vezető testületét, a Katonai Tanácsot, feladatokat határozott meg és célokat tűzött ki neki, amelyeket a karhatalmi erők végrehajtottak. Biszku Béla ezzel rábírta a karhatalmi erőket a háborús bűntettek elkövetésére, valamint társaival ezekre a bűncselekményekre szövetkezett.” – fejtette ki aztán részletesebben a vádat Ibolya Tibor, megbízott fővárosi főügyész az ügyben tartott sajtótájékoztatón.

Mindeközben, az ügyészségi eseményekkel párhuzamosan, a Parlamentben zajlott az őszi ülésszak első napja, ahol a képviselők értesültek a Biszku-ügy legújabb fejleményeiről. A letartóztatás hírét, mint ahogy az ilyenkor általában lenni szokott mindenki a maga pártállása és vérmérséklete szerint kommentálta. Ki a padsorokban négyszemközt, ki a kamerák előtt, és persze akadtak olyanok is, akik kivártak és úgy gondolták, hogy majd később, esetlegesen több információ birtokában fejtik ki álláspontjukat a történtekről. Az utóbbiak közé tartozott Szanyi Tibi is, aki arra az elhatározásra jutott, hogy majd este megírja a véleményét a fészbúkon. Tibor valószínűleg azért döntött ezen megoldás mellett, mert még egy percre sem akarta letenni azt a baltát, amit az ülésre magával hozott, és amivel megállás nélkül hadonászott a kormánypárti képviselők felé.

De aztán eljött végre az este. Szanyi az egész napos baltázás, majd 3 liter, hattablettás kannásbor eltüntetése után végre közkinccsé tette magvas gondolatát, ami Biszku Béla letartóztatása kapcsán ötlött fel benne:
„Kíváncsi vagyok, vajon háború nélkül hogyan tudott Biszku háborús bűncselekményt elkövetni?”

Szanyi Tibor
Facebook
2012. szeptember 10.

Azért valljuk meg, ezért már érdemes volt billentyűzetet ragadni. Szép volt, Tibi! Ismét sikerült bebizonyítanod, hogy nem csak egy ostoba idióta, hanem egy utolsó mocsadék is vagy.

Nem akarok nagy elemezgetésekbe belemenni, de ha Szanyi elvtárs egy pillanatra kivenné a fejét a seggedből, akkor azért láthatná, hogy amit leírt, az nem csak aljasság, hanem egész egyszerűen baromság. Háborús bűnhöz ugyanis a hatályos szabályozás szerint, a hadijogi egyezmények hatálya alá tartozó fegyveres konfliktus kell. Azaz nincs szükség ilyen értelemben háborúra, mivel a vonatkozó tényállásban nincs olyan korlátozás, ami arról szólna, hogy ilyen bűntett csak ellenséges állam állampolgárával szemben volna elkövethető. Az ’56-os októberi forradalom és szabadságharc jogállását 1990. évi XXVIII. törvény tartalmazza, mely szerint az esemény „belső, fegyveres konfliktus” fogalomkörébe tartozik.

Arról már nem is beszélve, hogy ’56 késő őszén Magyarországon tényleg háború folyt. Elég csak ideidézni Nagy Imre november 4-én 5 óra 20 perckor elhangzott rádióbeszédét: „Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar kormányt. Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.”

De azt hiszem, hogy teljesen felesleges bármilyen további bizonygatásba belemenni, hisz ma Magyarországon minden tisztességes ember tudja, hogy Biszku a megtorlások irányítója volt, aki az elmúlt két évtizedben nem nyugodt és gondtalan nyugdíjas éveket érdemelt volna, hanem börtönt.

Ha pedig Szanyi Tibi szavaival szeretnénk jog-zsonglőrködni egy kicsit, akkor lehet, hogy érdemes lenne megvizsgálni annak a lehetőségét, hogy ez a kannásbor-ideológus nem sértette-e meg a kommunista rendszer bűneinek nyilvános tagadásáról szóló törvényt. Szanyi fészbúk bejegyzése ugyanis lényegében azt mondja, hogy anno nem volt háborús helyzet Magyarországon, azaz a szovjet hadsereg nem támadta meg az országot, a szovjetek nem ültetettek bábkormányt az ország élére, ők pedig nem követtek el megtorlásokat a forradalmárokkal szemben.

A törvény megsértését a Btk. egyébként 3 év szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

5 kommentek:

Gambit írta...

Ebből sem lesz semmi, pont ahogy Joav Blum, meg Zuroff ügyében. Biszku elvtárs is ugyanúgy elsétálhat majd a törvény vasökle elől, ha megvolt a kellő cirkusz és színjáték...

Névtelen írta...

Örülni kéne ekkora hülye a pártjuk egyik vezére! Addig nem veszélyesek! Értelmes ember nem égeti magát köztük!

akárki-bárki írta...

Ha nem volt háborús helyzet, akkor miért lőtték le New Yorkban a Magyar kérdést szorgalmazó diplomatát? Aki a Szovjetek azonnali kivonulását akarta sürgetni! (1957) Egy padon találták meg szerencsétlent fejbe lőve. Vagy Nagy Imre miért kért az ENSZ-től segitséget? Ezeknek a dolgoknak bezzeg nem volt nagy sajtóvisszhangja! Persze ez is jellemző a jenkikre, hogy mennyire"siettek" a segítségünkre jönni! Bezzeg később, az SZDSZ-en keresztűl, már "megtaláltak" minket! Ez a dilis a képen, már elitta az eszét,jó lenne ha beutalót kapna Zaher Gábor osztályára. Baltát (fokost) nem a kezében, a fejében kellene, hátha megjönne a gógyija!

Névtelen írta...

Szanyi nem ostoba idióta, vagy utolsó mocsadék, egyszerűen csak zsidó. Ennyi.

hcsaba írta...

Ahogy a képen látszik a balkezével a zsebében hokizik a "fialós"(ezzel őt idéztem-Orbánnéra mondta kb 10 éve).
Szagolhatná az Ibolyát(Tibort) alulról a deliriumtrémenszes,a kopogtatócédulaverőlegényeivel(10 éve volt az is)-
Hülyeség ellen nincs orvosság.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló