Ez miért lenne rasszizmus?


„Hivatalosan is rasszista a Jobbik” – hirdetik öles betűkkel a címlapjukon a balliberális hírportálok. „Listázgatnának a mocskos nácik” – bégeti válaszul a bérkommentelők hada. És uborkaszezon ide, nyári tespedtség oda, a sakálkórus feltápászkodik, a felvilágosult demokraták azonnal a bullshit-generátorhoz kapnak, és már ömlik is mindenhonnan a megélhetési rettegés. Pedig nem történt semmi más csak mindössze annyi, hogy a radikálisok bejelentették, törvénymódosító javaslatot fognak benyújtani annak érdekében, hogy a bűncselekmények és a szabálysértések elkövetőinek az azonosíthatósága könnyebben működjön, azaz a mostani állapothoz képest legyen lehetőség arra, hogy objektív nyilvántartási statisztikák készüljenek...



Hivatalosan is rasszista a Jobbik” – hirdetik öles betűkkel a címlapjukon a balliberális hírportálok. „Listázgatnának a mocskos nácik” – bégeti válaszul a bérkommentelők hada. És uborkaszezon ide, nyári tespedtség oda, a sakálkórus feltápászkodik, a felvilágosult demokraták azonnal a bullshit-generátorhoz kapnak, és már ömlik is mindenhonnan a megélhetési rettegés. Pedig nem történt semmi más csak mindössze annyi, hogy a radikálisok bejelentették, törvénymódosító javaslatot fognak benyújtani annak érdekében, hogy a bűncselekmények és a szabálysértések elkövetőinek az azonosíthatósága könnyebben működjön, azaz a mostani állapothoz képest legyen lehetőség arra, hogy objektív nyilvántartási statisztikák készüljenek.

A törvényjavaslat szerint a bűnözőket és a gyanúsítottakat amerikai mintára hét etnikai csoport valamelyikébe kellene besorolni. Ennek megfelelően a jövőben megkülönböztethetnének „európai (európai-, vagy észak-amerikai, vagy ausztrál fehér); indiai (pakisztáni, indiai és cigány); mediterrán (dél-európai, észak-afrikai, és nem bennszülött dél-amerikai); ázsiai; továbbá afrikai (fekete-afrikai néger); ausztrál bennszülött; és indián, vagyis észak-, vagy dél-amerikai bennszülött etnikai jellegeket”.

A bűnnek pedig nincs színe!” – üvöltik válaszul a felvilágosultak, de az már egy cseppet sem zavarja őket, hogy az Egyesült Államokon kívül még számos országban, így például az Egyesült Királyságban is nyilvántartják, hogy a bűnözők melyik etnikai csoporthoz tartoznak. Azt pedig gondlom már mondanom sem kell, hogy a mérhetetlen tolerancia hazájában, Izraelben is hivatalosan jegyzik azt, hogy ki melyik népcsoporthoz tartozik. Sőt, a zsidók azt is nyilvántartják, hogy ki melyik vallási felekezetnek a tagja.

Ha valaki jól belegondol a dologba, akkor az azonnal láthatja, hogy az etnikai nyilvántartás mindenhol a sikeres bűnüldözés egyik sarokköve. Azokban az országokban is, így Magyarországon is, ahol ez hivatalosan tiltva van. Így nem is lehet kérdés, hogy jól felfogott érdekből a magyar rendőrségnél is van etnikai profilozás. Az pedig már egy egész más történet, hogy azt miként kezelik a testületen belül.

Azonban itthon a józan ész és a sajátos liberált értékrend még nagyon messze áll egymástól. Így aztán megy a hőbörgés és a műfelháborodás. És az okostónik közül nem tűnik fel senkinek sem, hogy ezen az alapon nem lehetne azt sem nyilvántartani, hogy melyik bűnöző nő, melyik férfi, hogy melyik fiatal és melyik idős, de nem lehetne nyilvántartani azt sem, hogy alacsony, magas, szemüveges, kopasz vagy göndör hajú. Mert ha a bűnnek nincs színe, akkor nincs se neme, se életkora, se semmije.

Nem kérdés, hogy az egész liberális hiszti nem szól másról, mint a Magyarországot sújtó cigányprobléma kérdéséről. Arról, hogy a nyilvántartás bevezetésével pontos és legfőképp hivatalos adatokkal bizonyítást nyerne, hogy van, pontosabban hogy tombol a cigánybűnözés. Ezután pedig már nem lehetne a szőnyeg alá söpörni a problémákat, nem lehetne „bűnnek nincs színe” típusú álszent szlogenekkel takarózni. És legfőképp nem lehetne megélhetési jogvédőként a zavarosban halászni, a megoldások helyett szándékosan további feszültséget szítani, amire aztán később példaként hivatkozva újra és újra legitimnek és szükségesnek beállítani a tevékenységüket.

Persze azért nagy illúzióink ne legyenek. A törvényjavaslat szinte biztos, hogy meg fog bukni a narancsos többségű parlament előtt, vagy az is könnyen előfordulhat, hogy a bizottsági útvesztőkben eltűnve el sem jut odáig, hisz a fideszes többségnek az egyátalán nem érdeke, hogy szétrobbantson egy könnyedén és olcsón megvehető szavazóbázist.

2 kommentek:

kistutyi írta...

Kanada bejelentette: kitessékel, haza küld, 5ooo cigányt, illegálisan bevándorolt ,"politikai menedékjogot kérőt". Belgium öles újság cimeken hírdeti:reméli, hogy a "vissza költözőket," "méltányosan, emberhez mélóan" fogják fogadni itthon.Ezek a" szegény menekültek" rommá lelakott házakat hagytak itt, eladott lakásokat,nem utolsósorban a hazájuk ellen vallottak az itteni "rossz bánásmód" miatt. Kiváncsi lennék, hogy a nagy emberjogi harcos belgák hány forinttal, euróval, járulnak a cigányok "méltányos" fogadásához? De ha már ilyen "gonosz módon bánunk" a cigányokkal mendéket adnának nekik helyettünk Belgiumban. De erről persze nem szól a fáma. Az egész felhajtás csak azért van a belga ujságokban, hogy egy kicsit rasszistázhassák, fasisztázhassák, lejárathasák hazánkat, a szokásos kórussal együtt.A nemzetközi brigád beint és hol itt, hol ott, megszólal az antiszemitázás, rasszistázás.Én már megszoktam, lerázom magamról ezeket a hamis szólamokat mint kutya a vizet. Mennél többször hallom annál jobban nem érint már meg! Végül úgy is mi fizetünk!

Maci írta...

Az etnikai nyilvántartás minden országban bevett szokás, mint ahogy azt le is írta a cikkben. Érdekes lenne, ha a rendőrség úgy keresne egy bűnözőt - barna haj és barna szem - ami lehet egy cigány leírása, de fehér emberé is. De akár négeré vagy indiáné is, amennyiben a bőrszínt, az etnikumot nem jelölik meg. Mellesleg a törvényjavaslatot olvasván az az érzésem támadt, hogy a fekete és indián rassz megnevezése csak azért volt, hogy a cigány szót kicsit elbújtassák köztük, ugyanis nem jellemző kies hazánkra, hogy az USA-ból ide disszidált kickapoo indián törzs tagjai itt kövessenek el például betörést. Ha ez volt a szándék, akkor nem érték el céljukat, mert a sasszemű rettegők rögtön kiszúrták a dolgot.
Hozzátenném még, hogy lehetne vonyítani rasszizmus miatt akkor is, ha az ember például regisztrál egy internetes oldalra, ugyanis sok helyen meg kell jelölni a rasszot is. Például.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló