Valami megoldás mindenképpen kell, mert ez így nem mehet tovább…


Megint meghalt egy fiatal lány. Megerőszakolták, meggyilkolták. Aztán a hulláját egy bokorba dobták. Nem ez volt az első és sajnos minden bizonnyal nem is az utolsó ilyen eset. Mégis most egy ország áll döbbenten és megrendülten a történtek hallatán. Bándy Kata tragédiája ismét rádöbben
tett mindannyiunkat arra, hogy morálisan óriási bajok vannak ebben az országban, hogy az elmúlt húsz évben az álszent píszí szöveg, az álságos píszí magatartás kinevelt egy olyan kisebbséget, akik gátlástalanul, minden lelkiismertfurdalás nélkül rabolják ki, gyilkolják meg és tartják félelemben a többségi társadalmat…


Megint meghalt egy fiatal lány. Megerőszakolták, meggyilkolták. Aztán a hulláját egy bokorba dobták. Nem ez volt az első és sajnos minden bizonnyal nem is az utolsó ilyen eset. Mégis most egy ország áll döbbenten és megrendülten a történtek hallatán. Bándy Kata tragédiája ismét rádöbbentett mindannyiunkat arra, hogy morálisan óriási bajok vannak ebben az országban, hogy az elmúlt húsz évben az álszent píszí szöveg, az álságos píszí magatartás kinevelt egy olyan kisebbséget, akik gátlástalanul, minden lelkiismertfurdalás nélkül rabolják ki, gyilkolják meg és tartják félelemben a többségi társadalmat.

Amikor az első híradások megjelentek, amikor kiderült, hogy mi történt a pécsi lánnyal, szerintem tudat alatt szinte mindenki biztos volt abban, hogy az elkövető, vagy az elkövetők cigányok voltak. Nem azért mert mindenki előítéletes, nem azért mert mindenki rasszista, hanem azért, mert az emberek döntő többsége pontosan tudja, hogy ilyen kegyetlen, ilyen aljas bűncselekményeket magyarok csak a legritkább esetben követnek el. Mert 2012 Magyarországán ez a realitás.

És a gyanú most is valósággá vált. Ma már tudjuk, hogy a tettes Péntek László, egy utolsó retekcigány, aki a nagykorúsága óta majdnem többet volt sitten, mint kint. Aki az elfogása után egész egyszerűen csak azt mondta rendőröknek, hogy „ennek így kellett lennie, így kellett történnie". Arra kérdésre pedig, hogy megbánta-e tettét, nem válaszolt.

Egyszerűen döbbenetes ez az egész. Maga a tett is és persze az is, hogy ilyen alakok köztünk járhatnak.

Vajon minek kell még megtörténnie, vajon hány ártatlan embernek kell még meghalnia ahhoz, hogy a kormányzat végre tegyen valamit? Valami olyat, ami nem PR akció, ami nem egy újabb semmit nem érő felzárkóztató program bejelentése, hanem valami, ami kézzel fogható eredményt hoz, ami garantáltan megregulázza a cigányság azon részét, akik félelemben tartják a környezetüket. Rá kéne már döbbennie a narancsos kormányzatnak arra, hogy a magyar társadalom már rég túl van azon, hogy a budapesti íróasztalok mögött ülő okostojás arcokkal arról vitatkozzon, hogy létezik-e cigánybűnözés vagy sem. Legfőképp azért, mert ma Magyarországon már nem cigánybűnözés van, hanem egyre durvább és mindent elöntő cigányterror.

Gyors és azonnali eredményeket hozó megoldás kell, a rendfenntartó szerveknek erőt kell felmutatniuk, mert ha ez nem történik meg, a kétségbeesett és a cigányterrortól megfélemlített emberek maguk fogják elkezdeni a rendcsinálást, ami nem kérdés, hogy beláthatatlan következményekkel fog majd járni. Ez pedig azt gondolom, józanul gondolkodva, nem lehet érdeke senkinek sem.

Persze, hogy mi lenne a legcélravezetőbb megoldás, arról már megoszlanak a vélemények. Bándy Kata története ismét több fórumon előtérbe hozta a halálbüntetés visszaállításának kérdését. A felvetés első hallásra teljesen jogosnak tűnik, hisz ki ne gondolná azt, hogy az ilyen Péntek-féle véglényeknek ne az lenne a megfelelő büntetés, hogyha a belét kihúznák a seggén, majd az egészet a nyakába akasztanák?

Azonban az első felindulások után lehet, hogy érdemes elgondolkozni azon is, hogy azokban az országokban, ahol létezik halálbüntetés, vajon kevesebb gyilkosság történik? Vajon minek van nagyobb visszatartó ereje, a büntetés súlyának, vagy annak, hogy mondjuk a rendőrség munkája annyira hatékony, hogy a lebukási statisztika közel száz százalékos? Mielőtt valaki félreértene, egyátalán nem sajnálnám ettől a retektől a legdurvább kínhalált sem, de azért azt is érdemes megfontolni, hogy szabad-e ekkora hatalmat adni a nevében ugyan független, de a mindenkori hatalomnak azért mindig megfelelni akaró bíróknak?

Nem tudom... Súlyos kérdések ezek. De egy biztos:

Valami megoldás mindenképpen kell, mert ez így egész egyszerűen nem mehet tovább…

8 kommentek:

Névtelen írta...

Nagyon egyszerű a dolog. A bűnelkövetőket el kell különíteni az egészséges társadalomtól, ezt a társadalom immunitása követeli meg. A többségi társadalom nem kötelezhető arra, hogy rá ártalmas egyedeket eltartson. Nem a társadalomnak kell bizonyítania, hogy egy egyed hasznos tagja lehet még a társadalomnak.

Gambit írta...

A megfelelő mértékű büntetés mit sem ér hatékony rendőri munka nélkül, és fordítva. A kettőt nem lehet elválasztani egymástól, mert hiába lesz halálbüntetés, ha a rendőrnek meg van kötve a keze, vagy rosszabb esetben magasról tesz az egészre. Ahogy az sem járható út, hogy a bűnmegelőzési szervek földerítik az ilyen alakokat, majd a bíróság kiszab egy felfüggesztett ejnye-bejnyét, és minden marad a régiben. Jelenleg a legnagyobb probléma, hogy minden téren a rosszabb verzió érvényesül, tehát a zsaruk szarnak bele, a bíróságok pedig a lehető legenyhébb ítéletekkel dobálóznak (nincs kétségem afelől, hogy ebben az ügyben is tragikomikusan enyhe ítélet fog születni).

Azt sem érdemes elfelejteni, hogy sajnos Bándy Kata esetében sem lett volna meg ilyen gyorsan a tettes, ha nincs a Facebook-on a nagy felhajtás (hatalmas személyes meglepetés részemről ez a szál, ami azért azt mutatja, hogy éledezik a társadalom immunrendszere, van itt még összefogás és odafordulási szándék!), ill. nem egy rendőrségi pszichológusról van szó. Mert az is kétségtelenül faktor, hogy a rendőrség állam az államban volta miatt akkor reagál a leghatékonyabban, ha kollégát ér támadás (pl.: más esetben hányszor szokott eltörni az őrizetbe vett elkövető orra...?). Ha Bándy Kata teszem azt árufeltöltő lett volna a Tesco-ban, még mindig max. az ismerősök találgatnák, hová is tűnt, és aktája ugyanúgy ment volna a süllyesztőbe, mint megannyi eltűnt emberé az elmúlt 20 évben... (Csak az egyértelműség kedvéért: Ezzel nem óhajtok csatlakozni azokhoz a primitív tuskókhoz, akik azon örömködtek a Kurucon, hogy most végre jól megkapta a szemét zsernyák, meg hasonlók.)

Névtelen írta...

Ebben vegyen példát a törvényhozás az USA-ról, ahol akár a 400 éves büntetés is kiszabható az elvetemült többszörös bűnelkövetőkre. Az életfogytiglani büntetés, legyen tényleges életfogytiglan, a feltételes szabadon bocsátás lehetősége nélkül. Súlyosabb esetben még látogatókat, családtagokat se fogadhasson a bűnelkövető. Hogy ne az adófizető állampolgárok adóbefizetésén élősködjön, olyan kemény munkát végeztetni vele, amivel megtermeli a saját eltartását és az őket őrzők fizetését, vagy még azon felül. Természetesen szigorú felügyelet mellett, így még munkahelyek is teremthetőek az őket őrző - nem korrumpálható - fegyőrök alkalmazásával. Szerintem az ilyen jellegű szigorítás jobban visszatartaná a bűnözőket, mint a halálbüntetés.

Névtelen írta...

sajnos vannak akik alig várják már a magyar-cigány polgárháborút.mindenképp mi vesztünk.

Névtelen írta...

A cigányokkal szembeni nagyobb nyílt konfliktus előbb vagy utóbb elkerülhetetlen lesz.

Névtelen írta...

Hát, igen, a mai magyar társadalom jelenlegi, végletekig legyengített, kiherélt állapotában nem biztos, hogy le tudná verni a férgeket... Gondoljunk csak bele, kik fognak szembeszállni a hordákkal, ha egyszer úgy döntenek, hogy átveszik az uralmat (eddig szerencsére túl lusták voltak ehhez)? A sok drogos, emós nyikhaj, aki egy legyet nem tud normálisan agyoncsapni?
Bár lehet, hogy nem is lenne olyan rossz, talán egy polgárháború közülünk is kirostálná a hulladék javát. Utána viszont nem ártana feléleszteni a fehérterror örökbecsű hagyományait, csak kicsit alaposabban kéne eljárni, mint anno a komcsikkal.

Viharfi írta...

Kedves Hölgyek és Urak!
Nem leszek az ördögök ügyvédje, DE: mielőtt fröcsögni kezdenétek, kérlek:GONDOLKOZZATOK!!!
Mindenekelőtt leszögezem, hogy sajnálom szerencsétlen nőt és részvétem a családnak!
Évente történik kb. százötven-kétszáz gyilkosság (ebbe nyugodtan bele lehet venni az 'autóbalesetnek' és egyéb izénak álcázott eseteket is!) ...
MIÉRT egy RENDŐRSÉGI pszichológusNŐ[aki még egyszer 'lányt' ír, azt besorozom zsarunak] a legfőbb aggodalom? Vannak ennél brutálisabb és sokkal elgondolkoztatóbb események is. Pl. amikor a Győr melletti helységben az apa kiirtotta a családot, s utána a SAJÁT fejét vágta le egy láncfűrésszel - utólag derült ki, hogy a rendőrökkel csókolódzó cigánymaffia útjában állt! Csak EZ nem nyilvános.
Szóval a kisasszony, mint a fakabátok pszichológusa valószínűleg a többszörösen büntetett roma-noidnak alaposan keresztbe tett és nem zárom ki, hogy bosszú áldozata lett!/Aki ismeri a cigány mentalitást, tudja, hogy egy gádzsó-gádzsi élete fittyfenét sem számít nekik!/
Ilyenkor kérdem meg: MIÉRT megy haza éjjel kettőkor EGYEDÜL egy FIATAL NŐ??? Nicsen egy FÉRFI, aki hazakísérje? (Akár csak párszáz méterre is)
A Panksapka zenekart idézve: "Hol a rendőrség?!"
A börtönben...
MA nincsen semmiféle biztonság, se csendőrség ,se rend, CSAK fél a többség. ÉN nem.
Amit kellene tenni azért fejenként kétmillió évre ítélnének a mai, liberális-római jogrendszer(telenség) alapján.
Sajnálom, de a duma és a hőbörgés... az nem változtat semmin! Ja: HA már e neveteket adni is féltek...???

Exkatona írta...

Ha lenne Magyar-cigány polgárháború szerintetek ki tudna több katonaviselt embert felsorakoztatni?A géppuskalövészet olyan,mint a biciklizés.Kis gyakorlás és már újra menne.
Az előző hozzászóláshoz:nem számít,hogy éjjel hány óra van és hány éves aki közlekedik,ha van igazi közbiztonság,nem csak statisztikai.A traffipaxok nem teremtik meg a közbiztonságot,pedig rendőreink az utcán azt kezelik a leghatékonyabban az utóbbi időben.Azért az igazsághoz tartozik,hogy van sok elfogás,csak a bűnöző sitten tartása másokon múlik.Ha az ügyészség,bíróság tényleg ki akarná selejtezni az alja népet,lenne bőven elég szigorú törvény hozzá.(hazudtam,nincs:az ilyen péntek féléket két hét felfüggesztettre kéne ítélni,mármint zongorahúrra függesztve.)Akkor lenne igazi tétje az ilyesfajta bűnelkövetésnek.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló