Mélytorok


Amikor megérkeztek az első hírek Áder János izraeli útjáról, már akkor látszott, hogy ez a látogatás azért ez elég durva menet lesz. Az persze senki előtt nem volt kétséges, hogy a magyar köztársasági elnök hűen a honi politikai elit tagjaihoz, majd nagy átéléssel és bő nyállal kényezteti a héberek hátsóját, azonban az, ami végül történt, szerintem felül múlt minden várakozást. Áder elnök úr ugyanis úgy gondolta, hogy csontig nyalni ma már kevés, mondhatnánk nem elég kifejező magatartás az egyik gyarmat helytartójától, ezért aztán emelt a téten és úgy döntött, hogy inkább a politikai mélytorok az, ami megfelelően képes kifejezi azt az érzést, amit ő magában hordoz…

Áder Jani Izraelben tökélyre fejlesztette a politikai perverziót


Amikor megérkeztek az első hírek Áder János izraeli útjáról, már akkor látszott, hogy ez a látogatás azért ez elég durva menet lesz. Az persze senki előtt nem volt kétséges, hogy a magyar köztársasági elnök hűen a honi politikai elit tagjaihoz, majd nagy átéléssel és bő nyállal kényezteti a héberek hátsóját, azonban az, ami végül történt, szerintem felül múlt minden várakozást. Áder elnök úr ugyanis úgy gondolta, hogy csontig nyalni ma már kevés, mondhatnánk nem elég kifejező magatartás az egyik gyarmat helytartójától, ezért aztán emelt a téten és úgy döntött, hogy inkább a politikai mélytorok az, ami megfelelően képes kifejezi azt az érzést, amit ő magában hordoz.

Így aztán nem is volt semmi meglepő abban, hogy előjáték gyanánt a köztársasági elnök első útja a Siratófalhoz, a judaizmus szent helyéhez, a rómaiak által lerombolt második zsidó templom maradványához vezetett. Erős kezdés – gondolhatták sokan, de a nap végére ez már senkinek sem jutott eszébe, mert Áder bejelentette, hogy magyarországi látogatásra hívta meg Simon Pereszt. Igen, azt a Simon Pereszt, aki nem oly rég egy tel-avivi gazdasági fórumon azzal kérkedett, hogy „az izraeliek az egész világon befektetnek, fölvásárolják például Lengyelországot és Magyarországot”. De ez az apróság Ádert nem nagyon aggasztotta. Könnyedén átsiklott e felett és végül már azt fejtegette nagy részletezettséggel, hogy számára mérföldkő ez az izraeli látogatás, mivel ez az első Európán kívüli kétoldalú tárgyalása, amit most Jeruzsálemben folytat le.

Azért erre tényleg büszke lehet a mi Janink, ez kétségtelen.

Azonban a történések java még ekkor hátra volt. Tegnap a köztársasági elnök természetesen ellátogatott a Jad Vasem Intézetbe, aztán tárgyalt Netanjahu miniszterelnökkel, majd beteljesítve a hétfőn megkezdett orális aktust, beszédet mondott a Kneszetben, a Raoul Wallenberg tiszteletére rendezett jeruzsálemi megemlékezésen:

„Itt és most azok emléke előtt is fejet kell hajtanunk, akiknek nem adatott meg a megmenekülés esélye. 6 millió ilyen ember emlékét őrizzük. 6 millió nőét és férfiét. 6 millió gyermekét és felnőttét. 6 millió szeretetben fogant és szeretetre születetett teremtményét. 6 millió szertefoszló álomét és reményét. 6 millió meggyötört, emberi méltóságától és életétől megfosztott áldozatét. Közülük több százezren magyar állampolgárok, zsidó honfitársaink voltak. (…)

A magyar állam a holokauszt idején nem tett semmit a zsidók megmentése érdekében, csak szemlélte a vérzivatart. Tétlenül nézte, ahogy deportálják és elpusztítják őket. (…)

A holokauszt máshoz nem fogható szenvedéstörténet, a teremtett világ fokozhatatlan tragédiája!”

Valljuk meg, ez utóbbi mondat egész egyszerűen felülmúlhatatlan. Ez beírja mindörökre magát a történelembe. Ezt még az ex-taxis Németh Sándor is megirigyelheti. Sőt, még az is előfordulhat, hogy legközelebb már, mint szállóige fog ez a mondat feltűnni egy molinón, a Vidám Vasárnap díszleteként.

Nem tudom mit gondoltak a metéltek Áder látogatása előtt, de szerintem ilyen politikai perverzióra, ilyen megalázkodásra, ilyen térden csúszásra még ők sem számítottak. A csornai charlesbronson felül múlt minden várakozást. És tegyük hozzá mindjárt azt, hogy ezzel szembe köpte a magyar társadalmat is. Hisz milyen magyar politikus, milyen hazáját szerető ember az, akinek más országok fájdalma fontosabb és fájóbb, mint a saját népéé?

Arról már nem is beszélve, hogy már maga a látogatás ténye önmagában azt jelzi, hogy Magyarország meghunyászkodik, behódol egy másik országnak. Vajon mi történt volna, mi lett volna, mondjuk akkor, ha az előzmények fordítva történnek meg? Ha a néhány héttel a látogatás előtt Magyarország persona non grata-nak nyilvánítja Izrael második számú közjogi méltóságát úgy, ahogy azt a zsidók tették Kövér Lászlóval? Vajon eljött volna az izraeli államfő utána hozzánk megalázkodni?

A felvetés, a kérdés persze csak költői, hisz mindannyian tudjuk, hogy mi a válasz. Mindannyian tudjuk, hogy minek kellett volna történnie normális esetben akkor, ha Magyarországot olyanok vezetnék, akik államférfiként és nem egy gyarmat helytartóiként viselkednek.

Egyszerűen hányinger ez az egész.

Végül pedig nem marad más, mint az unalomig ismételt, de sajnos újra és újra mindig feltehető kérdés:

Van még ennél lejjebb?

11 kommentek:

Névtelen írta...

Haza ment, családban marad a dolog.

Maci írta...

Felelve a költői kérdésére, szerintem még ennél is van lejjebb. Kies hazánk Meseország. Itt bármi megtörténhet. Nem tudom, talán kezdek kiégni? Én már az ilyesmin meg sem lepődöm. Politikusaink megalázkodása, ülep-nyalása már-már annyira természetes, annyira a jellemükhöz tartozik, mint ahogy a pók hálót sző, mint ahogy a légy beköpi az elől hagyott ételt, mint ahogy a nyüvek boldogan zsizseregnek a rothadt húsban.

NaSa_Hu írta...

Nos, az idióta Áder János megtörtént hazaárulása ellen semmit sem tehetünk, de ha ide tolja a mocskos pofáját a zsidó gyarmatosító, az ellen igen...
Méltó módon kell fogadni, hogy világos legyen számára mit írt hasonló helyzetre Petőfi Sándor a németeknek!
Készülődni kell, a szélsőségesen magyarellenes kormány és a gyarmatosító találkozójára!
Minél többen, legalább fél millió embert össze kell gyűjteni egy helyre, ( Bogár László szerint max ennyi főből álla nemzet) hogy kifejezzük, nem kérünk sem a betolakodó, sem az itt élő, de magyarellenes zsidókból!

Scall Fast írta...

Nekem nem elnököm ez az izé... csúszómászó, talpnyaló, minket megalázó felmosórongy

Névtelen írta...

A "Mi Janinkban" valami megbomlott. "... ez az első Európán kívüli kétoldalú tárgyalása". Eddig csak egyoldalú tárgyaláson vett részt, ahol megmondták neki, hogy mi van. Szerinte ez most kétoldalú volt ... Hát elgondolkodtató.

Névtelen írta...

"Magyarország" elnökének új beceneve ezután légyen :

Áder "Zsidóseggnyaló" János

Névtelen írta...

Zsidó a zsidóval miért ne lenne kedves? Nem itt a probléma gyökere! Nemrég ugyanitt olvashattuk, hogy Dániel Péter milyen kedvesen írt Elie Wieselnek. Az ezen való örökös rágódás csak vakká tesz minket a valódi problémával szemben.

Névtelen írta...

Jani, Csornán sírnak milyen pipogya lettél. Tükörbe tudsz eztán nézni? Gyerekeid elé hogy állsz? Gerinced hova lett? 6 millióan biztos sírnak itthon, milyen gerinctelen elnökük van.

Névtelen írta...

Szegedi Csanád? Vona Gábor? Mit szólnak ehhez?
(fogas kérdés)

Névtelen írta...

Áder urat többé nem tekintem elnöknek. Ezt a titulust többé nem írom le a neve mellett. Áder János egyszerűen Áder János. Ennyi és nem több.

Viharfi írta...

Sajnos nem meglepő.
A narancsos fiúk mindig ezt a segget nyalták, sose várjatok tőlük (se) mást! A Gazda kezét - meg mást is... - így kell kényeztetni. Nem élhet mindenki minimálszinten, s nekik Mammon értékesebb, mint a nemzetük, pláne a többi ember.
Ahol a pénz beszél, ott a Áder-Kutyaszar Jani táncol!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló