Mindennap Vidám Vasárnap lesz, majd meglátjátok


Schwartz Béla, Ajka regnáló polgármestere az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy ő most már mindenképpen elhozza a helyieknek a fényt és ezzel együtt a megvilágosodást. A nagyszerű gondolatot aztán tett is követte és a múlt héten a képviselő-testület már előzetes állásfoglalást is hozott arról, hogy az Ajkai Szakképző Iskola, valamint a Bródy Imre Gimnázium üzemeltetését a Hit Gyülekezetének adják át. Innentől mindennap Vidám Vasárnap lesz Ajkán, majd meglátjátok – gondolhatta magában Schwartz elvtárs, de a számításába kisebb hiba csúszott. A ”hálátlan” ajkaiak ugyanis nem díjazták polgármesterük ezen, nagyszerű törekvését…Schwartz Béla elvtárs, Ajka regnáló polgármestere az elmúlt hetekben úgy döntött, hogy ő most már mindenképpen elhozza a helyieknek a fényt és ezzel együtt a megvilágosodást. A nagyszerű gondolatot aztán tett is követte és a múlt héten a képviselő-testület már előzetes állásfoglalást is hozott arról, hogy az Ajkai Szakképző Iskola, valamint a Bródy Imre Gimnázium üzemeltetését a Hit Gyülekezetének adják át. A döntés következtében az a helyzet állna elő, hogy Ajka összes középiskoláját, melyekben a város középiskolás diákjainak körülbelül 80 százaléka tanul, ezentúl a cionista bizniszszekta üzemeltetné.

Az állásfoglalást a polgármester azzal indokolta, hogy ő csak a jövő januárban esedékes állami kezelésbe vétel elől menekülve próbálja biztosítani az iskolák jövőjét. „Mivel az állami működtetés feltételei a legrosszabbak, ezért inkább egyházi irányítás alá adnánk az iskolákat, így azok az állami normatíva 1,9-szeresét kaphatnák meg. Ezért aztán a Hit Gyülekezetével előzetes tárgyalásokat folytattam az átadásról” – fejtegette a döntés hátterét Schwartz.

Azonban a nagy ötlet már itt megbukni látszik. Schwartznak természetesen abban igaza van, hogy az új köznevelési törvény szerint az ország összes általános és középiskolája állami fenntartásba kerül, kivéve azokat, amelyeket az önkormányzatok egyházi üzemeltetésbe adnak át, de a törvény a támogatások tekintetében nem tesz majd különbséget az állami és az egyházi fenntartású intézmények között. Schwartz elvtárs tehát erősen csúsztat akkor, amikor több állami forrásra hivatkozva akarja átjátszani a város középiskoláit a taxisból lett szektavezérnek.

Az állami és az egyházi üzemeltetésben lévő iskolák között persze azért van különbség, de az nem a finanszírozási kérdések között keresendő, hanem például a nagyobb városi intézményekben való helyi hatalmi befolyás fenntartásában. Az egyes önkormányzatok ugyanis abban az esetben, ha valamelyik egyháznak adják át üzemeltetésre az iskolájukat, akkor lehetőségük van arra, hogy a szerződésben számukra kedvező feltételeket kössenek ki, míg ezt az állammal szemben nem tehetik meg. Ha pedig mindehhez hozzávesszük azt az apróságot, hogy Schwartz tavaly - annak érdekében, hogy kirúghassa a korábbi fenntartó, a fideszes megye által kinevezett vezetőket - átszervezte a város középiskoláit, saját embereit pozíciókba ültetve, akkor már nem is kell túl nagy fantázia ahhoz, hogy észrevegyük, miért lett hirtelen ilyen jó ötlet átadni az intézméyeket a Hit gyülekezetének.

Innentől mindennap Vidám Vasárnap lesz Ajkán, majd meglátjátok – gondolhatta magában Schwartz elvtárs, de a számításába újabb hiba csúszott. A ”hálátlan” ajkaiak ugyanis nem díjazták polgármesterük ezen, nagyszerű törekvését. A diákok, a szülők és a tanárok szinte teljesen egyhangúan álltak és állnak ellen a felülről rájuk erőszakolt döntésnek. „Ha a Hit Gyülekezete átveszi ezeket az iskolákat, akkor megszűnik a szabad vallásgyakorlás és szabad iskolaválasztás, hiszen 25 kilométeres körzetben csak Hit Gyülekezete által fenntartott iskolákban tanulhatnak a gyerekeink” – mondják az érintettek.

Több szülő azt tervezi, hogy átíratja gyermekét egy másik intézménybe, de ez már csak más városban - Veszprémben vagy Pápán – lehetséges. Időközben aztán megszületett a Bródy Imre Gimnázium szülői munkaközösségének a döntése is, mely szerint 18 nem, 1 tartózkodás és 1 igen szavazat mellett a szülők nem támogatták azt, hogy a Hit Gyülekezete az iskola fenntartójává váljon.

A tiltakozás további folytatásaként az érintettek delegációt küldtek a polgármesterhez, aki nem fogadta a küldötteket és a hozzá intézett petíciót sem vette át. Majd nem sokkal később egy közleményt adott ki, melyben értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy mi a problémája a lakosoknak azzal, hogy a Hit Gyülekezete veszi át az iskolákat. „A Hit Gyülekezete az Országgyűlés által bejegyzett egyház, a negyedik legnagyobb az országban, semmiféle szélsőséges tevékenységét nem ismerjük…”

Hogy a történet miként végződik, az hamarosan kiderül, azonban maga, a legfőbb probléma, akárhogy is alakul majd az ajkai helyzet, nem oldódik meg. A narancsosok az új egyháztörvénnyel, amikor a Hit Gyülekezetét az elismert egyházak közé emelték, kiengedték a szellemet a palackból és megteremtették annak a lehetőségét, hogy ez a szélsőségesen magyarellenes, cionista szekta oktatási intézményeket vegyen át, hogy ezzel lehetőséggel élve uszítsanak a magyarság ellen, hamis kollektív bűntudatot és Izrael imádatát sulykolva a gyerekeinkbe.

Schwartz mostani próbálkozása csak egy aljas következmény. Az igazi felelősség narancsos körökben keresendő.

2 kommentek:

Karina írta...

Ezeket is a "gengszterváltás" ajándékaként kaptuk a nyakunkba. Mert minden mindennel össze függ! Az egyik volt Hit vezér most az USA-ban "főszerkeszti" az Amerikai Népszabadságot és szórja ránk az "áldást".Nem rég még a nagyvezírt átkozták az "imakomandók".Ki csodálkozik még azon, ha a nép már teljesen meghülyült ennyi "jótétemény" után, és nem akar "megtérni"?

Maci írta...

Valóban eléggé felháborító, hogy egy ilyen biznisz-szekta, mint a Hitgyüli, egyáltalán történelmi egyház besorolást kaphatott. Ugyan mitől történelmi?
Felőlem ugyan a tagjai imádhatnák Izraelt - ha éppen nincs jobb dolguk - de egyrészről ne akarják már ránk kényszeríteni, másrészről pedig ne tömjék őket pénzzel. A mi pénzünkkel. A mi adónkból.
Nem normális az az állami vezetés, amely egy olyan vallási közösséget támogat, amely viszont egy idegen országot, és annak állampolgárait isteníti akár faji, akár vallási alapon. Az összeesküvés-elméleteket óvatosan kell kezelni, mert ezek mögött is önös érdekek húzódhatnak meg. De mivel az állam és bizonyos hatalmi csoportosulások ennyire támogatják ezt a "vallási" közösséget, bizony akármilyen összetákolt összeesküvés elmélet is rögtön hihetővé válik, és az ember azonnal készpénznek is veszi, e káros folyamatokat látva. Már nem is az ostobaságot látjuk mögötte - ez a lemez már lejárt - hanem rosszindulatúságot, a pénz és a hatalom megszerzésére irányuló háttér tevékenységet.
Elgondolkodtató az is, hogy ennek a csoportosulásnak milyen hatalmas vagyona van. A tagok adakozása ill. az állami támogatás csak csepp a tengerben. Ha jól tudom, a lottó társaság igazgatója is a Hitgyüli tagja. Bennem felmerült már az is, hogy az irdatlan nagy lottó-nyeremények egy része esetleg hozzájuk vándorol. Manipulálni mindent lehet, akár a lottó-húzást is.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló