Szakdolgozat-bumeráng


Nem tudom, mi volt, mi lehetett, vagy egyátalán volt-e tervük a balliberáltaknak a köztársasági elnök levadászását követő időkre, de az biztos, hogy mára
már kezd egyre inkább úgy állni a helyzet, hogy a nagy sz@rkavarás a kezdeti sikerek után szép lassan a visszájára fordul. Miután a népszabadságos elvtársak a múlt héten árnyékra vetődve kikutatták, hogy OV szakdolgozata makulátlan, most a narancsos oldal Gyurcsány korai értekezését vette elő, ami viszont egyelőre nincs meg. A liberáltak által hetekkel korábban eldobott szakdolgozat-bumeráng röppályája jól láthatóan elérte a fordulási pontot. A visszatérő hajítófa pedig egyenesen arcmagasságban érkezik…



Nem tudom, mi volt, mi lehetett, vagy egyátalán volt-e tervük a balliberáltaknak a köztársasági elnök levadászását követő időkre, de az biztos, hogy mára már kezd egyre inkább úgy állni a helyzet, hogy a nagy sz@rkavarás a kezdeti sikerek után szép lassan a visszájára fordul. A népszabadságos elvtársak azt hitték, hogy ami bejött Schmittnél, az majd bejön OV-nál is, így aztán a hávégés ganajtúrók sikerén felbuzdulva gyorsan ki akarták kérni a miniszterelnök szakdolgozatát, mondván abban is biztosan van valami, amibe majd bele lehet kötni, amin hetekig lehet majd csámcsogni és egyúttal bebizonyítani azt, hogy nem csak a köztársasági elnök, hanem maga a miniszterelnök is alkalmatlan arra, hogy az országot vezesse.

Az elvtársak törekvése kezdetben látszólag sikerrel kecsegtetett, mivel az egyetem a Népszabadság kérésére válaszul azt közölte, hogy nem járul hozzá Orbán szakdolgozatának nyilvánosságra hozatalához. Ebből aztán persze azonnal címlapsztori lett, amiben a lap egyértelműen azt sejtette, hogy a dolgozattal valami súlyos gond lehet, amit a további botrányok elkerülése miatt, a narancsosok takargatni próbálnak. Orbán azonban elejét vette a találgatásoknak és már aznap, bárki számára elérhetően, nyilvánosságra hozta az 1987-ben írt, a Társadalmi önszerveződés és mozgalom a politikai rendszerben (A lengyel példa) címet viselő munkáját.

És ekkor az elvtársak által nem várt módon, a hetekkel korábban eldobott szakdolgozat-bumeráng röppályája elérte a visszafordulási pontot.

OV diplomaértekezése ugyanis olyan minőségű, olyan jól megírt volt, amin egyetlen balliberált sem tudott fogást találni, amibe egyetlen ganajtúró sem tudott belekötni. Amikor az elvtársak rájöttek arra, hogy árnyékra vetődtek, de leginkább arra, hogy a visszatérő bumeráng egyenesen arcmagasságban érkezik, azonnal elindult a vakítás, mondván „minek kutakodni, vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is!” De ekkor már nem volt visszaút. A fideszes sajtó ugyanis elkezdte feszegetni, hogy ezek után most már talán érdemes lenne megnézni Gyurcsány elvtárs korai műveit is, hisz azok is minden bizonnyal kiváló értekezések lehetnek.

Azonban erre a betekintésre még egy kicsit várni kell, mivel hogy, hogy nem, Ferenc egyik szakdolgozata sincs meg. Se az, amelyiket 1984-ben a tanárképzőn a Balaton-felvidék szőlészete és borászatacímmel, se az, amelyiket 1990-ben a közgázon A gazdasági társaságok és a tőzsde működésecímmel vetett papírra. Ezek egész egyszerűen nem lelhetők fel. Érdekes mód Gyurcsány évfolyamtársainak a dolgai egytől egyig megvannak, de Ferencé valahogy eltűnt a téridőben.

Ha az egyetem nem találja, akkor biztos megvan valahol otthon, adódott mindjárt, kézenfekvő ötletként a rejtély megoldása. De ott sincs, vagy legalábbis Gyurcsány egyelőre még nem lelt rá. „Nem fogok kezet-lábat törni, hogy megtaláljam a dolgozataim saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszem a diplomamunkák felkutatása érdekében. A pécsi idők óta hatszor költöztem, sok holmi még mindig dobozokban van.” – mondta még a múlt hét közepén az ügyről az őszödi igazmondó.

Tegnapra kiderült, hogy egyelőre otthon még nincs meg, de hogy az egyetemen miért nem találják, arra Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke a húsvéti ünnepek alatt rájött: „Gyurcsány Ferenc egyelőre nem találta meg szakdolgozatait, de még nem tett le erről. De hangsúlyoznám, hogy a dolgozat felkutatása a pécsi egyetem feladata lenne. Furcsának találom, hogy a természettudományi kar dékánja szerint az 1984-ben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, a volt miniszterelnöké azonban hiányzik közülük. Szerintem így nem zárható ki, hogy a szakdolgozatot valaki ellopta az egyetemről. Egy pillanatig sem csodálkoznék, ismerve a magyar jobboldal módszereit, ha egy előre felépített történetről lenne szó, amibe a szakdolgozat eltulajdonítása is beleférhet”.

…ellopták az egyetemről…, …a jobboldaliak..., …előre kitervelten…

Azt hiszem ezt nehéz a na, elmentek ti a picsáb@ nem túl cizellált felkiáltáson kívül, bárhogy is kommentálni.

Ugye ezek után senki nem lenne meglepődve azon, ha nem is lenne dolgozat, vagy ha az derülne ki, hogy ez a nagyformátumú államférfiú anno kitépte a Magyarország borászata könyvből a Balaton-felvidék című fejezetet és azt adta be diplomamunkaként. A Párt pedig a nagy lendületben egész egyszerűen odaadta Gyurcsány KISZ-führer elvtársnak az oklevelet, mintegy elismerésként a szocializmus építésében végzett elévülhetetlen érdemeiért.

De ne csüggedjünk. Hátha meglesznek azok a dolgozatok. Ha Ferencnek sikerült már egy elveszett gyereket is megtalálnia a Szemlőhegy utcai rengetegben, akkor talán ez sem lesz neki megoldhatatlan feladat…


Azért jó látni azt, amikor a sok sz@r visszahullik azokra, akik az egész kavarást elkezdték. Az pedig külön figyelemre méltó, hogy a nagy balliberált stratégák annyira felkészületlenek, hogy egyátalán nem gondolták át, hogy rájuk nézve milyen következménye lehet annak, ha kirobbantják ezt a szakdolgozat-háborút. De legyen ez már az ő problémájuk, meg az is, hogy Gyurcsányt és majd az ezek után előkerülő Foxi-Maxi marxista szakosító esti egyetemeken készülő szakdolgozatok tulajdonosait hogy mossák ki a rájuk fröcskölődő guánóból.

És persze nem feledkezzünk meg arról sem, hogy ennek az ügynek a címlapon tartása most már a narancsosoknak is érdeke, hisz amit el lehetett bukni, azt már elbukták, viszont innentől ez egy kiváló gumicsont, amin hetekig lehet majd rágódni. Közben pedig nem kell beszélni arról, hogy fiatalok tömegei hagyják el az országot a jobb boldogulás reményében, hogy a magyar társadalom demográfiai helyzete rövid időn belül katasztrófával fenyeget, hogy az államháztartás hiánya márciusra elérte az éves hiánycél 90 százalékát, hogy a magyar föld hamarosan külföldiek prédájává válhat...

Nem kétséges. A műsor folytatódik tovább, és ha ez lenne a legnagyobb kérdés ebben az országban, még akár szórakoztató is lehetne.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló