A nagy buli

Voltak, akik kilencvenre tippeltek, de többen azt állították, hogy volt az száz is. Sőt, egyes portálokon kétszázat is lehetett olvasni. Nem tudom. A nagy lendületben az előbb elkezdtem a videón egyesével megszámolni őket, de aztán úgy voltam vele, hogy minek? Inkább azt javaslom, hogy legyünk nagyvonalúak és merjünk nagyot mondani: Legyen kétszázötven.

Mármint kétszázötven ember.

Ennyien jöttek nagyjából össze vasárnap este a Papp László Sportarénában rendezett monstre Összefogás koncertre, aminek eredendően az volt a célja, hogy a 2012 forintos belépőjegyekből befolyó bevételt, természetesen a költségek levonása után felajánlják az Összefogás az Államadósság Ellen elnevezésű alapnak, mintegy ezzel is csökkentve az ország adósságállományát.

Azonban a nagy ötlet enyhén szólva nem igazán jött be, és így a több mint 12 ezer főt is befogadni képes aréna kissé kongott az ürességtől, pedig olyan ”kiváló művészek” léptek színpadra, mint DJ Dominique, MM Márton Máté, Mórocz Adri és Boribon, Kiki, Török Ádám, Lukács Tibor, Széles Iza, Hien, Mészáros Árpád Zsolt, Vásáry André, Kozmix, L.L. Junior, Tóth Vera, Bon Bon, Király Viktor és Király Linda, Caramel, Bebe, Compact Disco, Vágó Zsuzsi, Szirtes Edina Mókus, Gino, vagy Szakcsi Lakatos Béla.

Mint látható a hozzáértő szervezők megpróbálták egybe terelni az összes honi gagyicelebet, akinek éppen nem volt dolga vasárnap este. De ez sem volt elég. A felvilágosult tömegek, akik egyébként a hétköznapokban eltartják ezeket a huszadrangú sztárokat, most nagy ívben tettek a kedvenceik prezentálta magaskultúrára, és helyettük inkább a Való Világ degeneráltjait választották. Persze az is előfordulhat, hogy a szervezők ott hibáztak, hogy nem azzal hirdették meg az eseményt, hogy a Király lány most majd megpróbálja baki nélkül elénekelni a Himnuszt. Azért lehet, hogy erre a próbálkozásra sokan beneveztek volna.

Azonban így utólag visszanézve, az egészben nem is az a legdurvább, hogy elmaradt a közönség, hanem inkább az a szellemi mélység mellbevágó, amit a fellépő ”művészek” az esemény kapcsán előadtak. A legtöbbjüknek fogalma sem volt arról, hogy miért van ott. Azt sem tudták jónéhányan, hogy maga rendezvény egyátalán miért jött létre. Vásáry André szerint a koncert üzenetét nem tőle, hanem „a szervezőktől lenne érdemes megkérdezni”, míg L.L Junior kikerekedett szemekkel azon volt megdöbbenve, hogy újabb tárgyalások folynak az IMF-fel.

A magát ötletgazdának mondó Kövi Csaba pedig maga volt a megtestesült szellemi mélyrepülés. „Tudja mennyi az államadósság?” – hangzott el az egyszerű kérdés. „Gondolom, csak nem tudom kimondani. Nagyon tudatlan vagyok hozzá. Ekkora számokban nem tudok beszélni.”

Aztán előkerült valahonnan Szakcsi Lakatos Béla is, és nagy lendülettel belemondta a kamerákba a jól láthatóan előre betanult országimázs építő szöveget:
- Cigány származású ember vagyok és nincs cigányüldözés Magyarországon. Illetve csak annyi van, amennyi mindig is volt, már a Kádár-rendszerben is, meg a … tehát nagyon kevés. Előítélet van inkább. És se zsidóüldözés nincs és nem egy fasiszta országban élünk. Én ezért játszom itt.
- De ha jól tudjuk, akkor az államadósságról szól ez a koncert… - vág közbe a riporter.
- Ja?

A többi a videón. Döbbenetes.



3 kommentek:

Nessie írta...

Én egyáltalán nem értem a döbbenetet. A színvonal az elvárható volt, a létszám meg pont annyi, ahány le nem fizetett civil még támogatja a kormányt.

kistuyi-mutyi írta...

Mi lenne ha egyszer ebben a kúrva életben azok fizetnének mindenért, akik előidézték ezt a szar helyzetet?

Névtelen írta...

"- Cigány származású ember vagyok és nincs cigányüldözés Magyarországon. Illetve csak annyi van, amennyi mindig is volt, már a Kádár-rendszerben is, meg a … tehát nagyon kevés. Előítélet van inkább. És se zsidóüldözés nincs és nem egy fasiszta országban élünk. Én ezért játszom itt." - na végre legalább valahol elmondta egy érintett a valót! Ennek örülni kéne!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló