Terroristák Abszurdisztánban

Most már semmi kétség. Magyarország súlyosan terrorfertőzött állammá változott. Bár ebben, ha jól belegondolunk igazából nincs is semmi meglepő, hisz ott ahol nincs pénz semmire, ott, ahol minden ágazat kivétel nélkül súlyos forráshiányban szenved, de ennek ellenére a kormányzat potom 10 milliárd forintért létrehoz egy Terrorelhárító Központnak (TEK) nevezett nem tudom mit, ott egyértelmű, hogy terrornak is kell lennie.

És van is. Ugyan szerencsére egyátalán nem olyan, mint amilyet az ember esténként a televíziók képernyőin láthat, de ez az apróság a nagy rettegésben ne zavarjon senkit sem.

Terror van. Mégpedig súlyos. Így aztán teljesen természetes, hogy elhárításnak is kell lennie.

A gyanútlan szemlélődő még fel sem ocsúdott a Hunnia-vádirat nyilvánosságra kerülése okozta sokkból - ahol már egy lábtörlő felgyújtása is, ami egészen pontosan 650 forintnyi kárt okozott, súlyos terrorcselekménynek minősül -, már itt is van a legújabb eset. Egészen pontosan a legújabb, immár elmarasztaló ítélettel befejeződött eset. [A Hunnia-vádiratért katt IDE]

Múlt pénteken ugyanis a Nógrád Megyei Bíróság megalapozottnak találta a terrorcselekmény gyanúját és egy év próbaidőre felfüggesztve egy év börtönre ítélte azt a pásztói férfit, aki tavaly ősszel kétszer is betelefonált a Hír Tv-be és fenyegetésekkel követelte Orbán Viktor miniszterelnök távozását.

Mielőtt valaki azt gondolná, hogy ez valami vicc, annak jelezném, hogy szó nincs erről. Ez teljesen komoly.

Igen. Ez ma Magyarország.

A bíróság jogerősen elítélt terrorcselekményért egy 33 éves, büntetlenül előéletű, családfenntartó férfit, mert az részegen betelefonált a tévébe és felszólította OV-t, hogy vonuljon vissza családjával együtt Felcsútra, különben megöli őket.

A tárgyaláson a vádlott elismerte a bűncselekményt, elmondta hogy elkeseredett volt, berúgott, nem emlékszik, hogy mit mondott, és arra sem, hányszor telefonált. A vallomása szerint az elkeseredettsége oka az volt, hogy egyre kevesebb pénzből kell eltartania a családját. A 20 éves devizahiteléből még 17 év van hátra, az induló 43 ezer forintos havi törlesztés 73 ezer lett. Ő 100 ezer forintot keres, felesége gyesen van. „Amit tettem, nagyon megbántam” - mondta, majd végül hozzátette: „ennél nagyobb őrültséget nem is csinálhattam volna”.

A tárgyaláson az ügyész kifejtette: „egyértelműen bizonyított, hogy a férfi elkövette a terrorcselekménnyel fenyegetés bűntettét, amelyet a Büntető törvénykönyv akkor is 2-8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet, ha ártalmatlan, szervezettséget nem mutató, elkeseredettségből fakadó cselekményről van szó, mint ebben az esetben”. A körülmények miatt azonban végül a törvényi minimum kiszabását sem ítélte indokoltnak, és az enyhítő szakasz alkalmazásával egy évi börtönbüntetést javasolt, próbaidőre felfüggesztve.

A vádlott ügyvédje tekintettel az ügy ”komolyságára” előzetes mentesítést kért, aminek következtében a vádlott büntetlenné vált volna és így elkerülhető lett volna az, hogy ne zárják el őt az erkölcsi bizonyítványhoz kötött munkahelyektől. A kérést azonban a bíróság nem fogadta el. Sőt. Jogerős ítéletében még ezek után a 163 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére is kötelezte a vádlottat.

Vajon mi lett volna, ha a vádlott nem tanúsít megbánást és továbbra is fenntartja az álláspontját, hogy OV elmehet a sunyiba? Vagy mi van, ha kiderül, hogy nem is volt annyira részeg? Ott helyben lelövik? Vagy enyhébb esetben kap 8 évet? Vagy mégis mi?

Tényleg normális dolog egy embert csak azért meghurcolni, terroristának bélyegezni, mert tök részegen betelefonál egy tévéműsorba és ott jól hallhatóan hülyeséget beszél?

Arról már nem is beszélve, hogy vajon hogy tudtak a TEK fekete csuklyás emberei ráakadni erre a szerencsétlenre? Előfordulhat, hogy a HírTV tett feljelentést az egyik nézője ellen kiadva a nevet, a telefonszámot?

De talán a legfontosabb kérdés: Ez az ügy végigment az igazságszolgáltatás minden lépcsőjén, a nyomozóktól kezdve, az ügyészségen keresztül, a bíróságig. Az ügy súlyosságára tekintettel, hisz mégiscsak terrorgyanúról van szó, valószínűleg tudott róla a felsőbb narancsos politikai vezetés is. És mindezek mellett nem volt, nem akadt egyetlen egy ember sem a rendszerben, aki ki merte volna mondani azt, hogy gyerekek, ez az egész ügy egy baromság?

Vajon megint mire volt jó ez az egész? Igazságszolgáltatási berkekben tényleg meghülyült mindenki ebben az országban?

4 kommentek:

Névtelen írta...

Nem meghülyültek. Gazemberek!

Herne írta...

Orbán mellőzi a körítést, és szóról szóra értelmezi azt, amit a nyugati országok burkoltan csinálnak. Ha ellenkezel a rendszerrel, terrorista vagy.

casablanka írta...

Itt a gazemberek félnek állandóan, van is mitől! Amit ebben az országban elkövettek ellenünk az alól nincs felmentés.Ne is legyen. Előbb utóbb mindenkinek felelnie kell a tetteiért! Még a vezíreknek is.

Sztanó írta...

Így próbálnak megijeszteni mindenkit , hogy még az elején elfojtsák az ehhez hasonló kezdeményezéseket , ugyanis pontosan tudják , hogy igenis van mitől félniük ! Na nem a részeg betelefonálóktól , hanem azoktól , akiknek ugyanúgy tele van a tökük a rendszerrel , csak ezt nem telefonálással juttatják a tudomásukra . Félnek , mert bűnösök , és tartanak a népharagtól ! Ezért aztán keményen megtorolnak és csírájában elfojtanak minden ellenük irányuló támadást , még ha az olyan komolytalan is , mint egy részeg fenyegetőzése , vagy egy lábtörlő felgyújtása . Nem merik megengedni maguknak azt a luxust , ami egy normális , tisztességes , élhető világban természetes lenne , hogy egy vállrándítással lereagáljanak egy ilyen súlytalan akciót . Ennyire félnek , hisz ők ismerik legjobban a saját bűneiket !

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló