Vidáman vasárnapoztak az izraeli küldöttek hazánkban

Több európai ”jobboldali” párt is képviseltette magát a múlt hét végén tartott "Mindannyian együtt Jeruzsálemért" című budapesti nemzetközi konferencián. A rendezvényre, melynek a központjában a közel-keleti békefolyamat állt, húsz országból érkeztek vezető politikusok. Az összejövetel fő témáját természetesen Izrael létezéshez való joga adta. Mondhatnánk azt is, hogy a ”nemzetközi helyzet fokozódik”. Most már nem tarthatja senki összeesküvőknek azokat, akik zsidó összeesküvés-elméletekről beszélnek. Már nyílt színen folytatódik a Simon Perez-i világhódító politika.

A konferencia résztvevőit természetesen Semjén Zsolt is fogadta, bőszen asszisztálva ehhez a gyomorforgató színjátékhoz. A miniszterelnök-helyettes szerint „a Szentföld, Jeruzsálem, mindannyiunknak spirituálisan a közös örökségei. És ezért természetes, hogy számunkra nem lehet közömbös, hogy mi történik ezen a földön, mi történik Jeruzsálemben.” Majd elmondta, hogy a „Magyar Köztársaság kormánya támogat minden olyan erőfeszítést, amelyik a békére irányul, és arra küldetésre, hogy ezek az értékek és ezek a hagyományok ma is betöltsék azt a szerepet, amit az emberiség történelmében mindig is betöltöttek.”

„A budapesti konferencia elsődleges célja, hogy bemutassuk: nem csak az Egyesült Államokban és még néhány más hasonló országban, hanem világméretekben létezik és növekszik egy olyan hálózat, amelynek a tagjai Izraelt támogató parlamenti képviselők és kormányzati politikusok. Ennek a nemzetközi összefogásnak a kiindulópontja az, hogy Jeruzsálemet Izrael egységes és oszthatatlan fővárosaként ismertessék el, ellensúlyozva ezzel az ENSZ-ben jelentkező más irányú kezdeményezéseket" - nyilatkozta az atv.hu-nak Willem Griffioen, a nemzetközi szervezet ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ezzel a nagyszabású találkozóval szerettek volna innen, Európa közepéből kifejezni szolidaritásukat Izrael iránt. "Ez a térség korábban nagyon bizonytalan álláspontot képviselt a közel-keleti helyzettel kapcsolatban, és ez a kétértelmű hozzáállás az ENSZ-ben is tetten érhető volt" - jegyezte meg. Griffioen elmondta továbbá, hogy a konferenciákkal szeretnének új európai országokat bevonni az Izraelt támogató nemzetközi összefogásba. Ennek érdekében a következő hónapokban kezdeményezik új parlamenti együttműködési fórumok kialakítását is.

Ilan Mor, Izrael állam új magyarországi nagykövete megjegyezte, hogy hazájában az elmúlt huszonnégy órában is volt iszlám szélsőségesek által végrehajtott – civil áldozatokat követelő – terrortámadás, ezért a maga részéről innen Budapestről üzeni az ENSZ döntéshozóinak: ismerjék már fel végre, hogy gyilkos eszközökkel nem lehet megvalósítani a békét. Természetesen mondókájában nem felejtett el megemlékezni a hazai náciveszélyről sem kinyilvánítva, hogy a Jobbik személyében a magyar parlament tagja egy náci, rasszista párt is.

Azt meg csak halkan jegyzem meg, hogy az Európai Bizottság felkérésére készített közvélemény kutatás szerint 15 ország 7500 polgárát kérdezték arról, hogy ki a legveszélyesebb a világbékére. Az eredmény pedig az lett, hogy a megkérdezettek többsége a zsidó államot tartotta a legveszélyesebbnek.

Gondolom, azt talán mondanom sem kell, hogy a nemzetközi szervezet tagjai természetesen a Hit Parkban tartották a vidám vasárnapjukat, ahol az egybegyűlteket Pat Robertson amerikai televíziós személyiség, egykori republikánus alelnökjelölt, a CBN televíziós csatorna alapítója videóüzenetben is köszöntötte. Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője az esemény házigazdájaként pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen fontos dolog Izrael és annak örök fővárosa, Jeruzsálem egysége melletti kiállás.

A több mint tizenkétezer fő részvételével zajló rendezvény után a szervezet elnöksége átvonult a Magyar Tudományos Akadémia dísztermébe, mintegy azt is bemocskolva az ülésükkel. Az eseményen számos közéleti szereplő és politikus, valamint a hazai zsidóság képviselői is megjelentek. Itt is hasonló genny alakok szólaltak fel, mint például Hiller István.

Így hát ismét összeértek a szálak, összeállt a kép. Kormányunk és a hazai politikai elit ismét bebizonyította, hogy kinek az érdekeit is képviseli…

4 kommentek:

Névtelen írta...

Vége szakad egyszer ennek a nagy vidámságnak.Bőgés lesz ,amikor hazaárúlásért biróság elé állnak.Nen fognak vigyorogni,mint most teszik a kifosztott, megalázott magyarokon.Az a pár mocsok aki a magyarok nevében nyalja a se....ket,ez nem a nép véleménye.Minnél jobban arcoskodnak,az utálat annál nagyobb.pösze pistinek mindenütt ott kell lenni,ahol az ördög a f@..t köszörűli.

tréfli írta...

Mit keresnek ezek egy olyan országban, ahol még a parlamentben is jelen vannak a "náci"?

Herne írta...

Érdekes, hogy egy náci, rasszista állam vádol meg valakit azzal, hogy náci és rasszista.

casablanka írta...

Mi van Semjén, már nem félted a gyerekeidet a "szakállas bácsiktól"?

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló