Bruchim habaim!, avagy ki ápolja Szegedi Csanád örökségét?


Azért  a  zsák  így  vagy  úgy, de  mindig  megtalálja  a  foltját.  Mi  sem  bizonyítja  ezt  jobban,  mint  Dániel  Péter  vasárnap  éjjeli  fészbúk  bejegyzése,  amiben  egy  egész  érdekes  hírrel  örvendeztette  meg a  rajongóit: 

„Elmondok egy mai magyar viccet: Szegedi Csanád és Dániel Péter egymás mellett ülnek egy zsinagógában és hébert tanulnak... Hogy mi ebben a vicc? Csak annyi, hogy ez nem vicc... Az élet időnként különös dolgokat produkál. Isten hozott a "fedélzeten" Csanád! Azaz: Bruchim habaim! ;-)” [Az eredeti hírért katt IDE]

Igazán szép történet. Szegedi Csani és Dániel Péter együtt tanulnak héberül.

Mi jöhet még ezután?

A jövő évi buzifelvonuláson majd Csani viszi a szivárványos zászlót karöltve Gyurcsánnyal és Dániellel? Az eddig történtekből kiindulva, azt hiszem bátran kijelenthető, hogy ennek egyre nagyobb az esélye.

[nagyításért katt a fotóra] 


De szakadjunk el Szegeditől, mert azt gondolom, az ő személye, az ő további ámokfutása számunkra, radikálisok számára igazából már lényegtelen, a neve legfeljebb a szánalmas idióták közt említhető. Sokkal érdekesebb viszont az az örökség, amit Szegedi maga után hagyott, aminek a nyomát a Jobbik a mai napig magán viseli. Ezért aztán az igazi kérdés nem az, hogy Szegedivel mi lesz, hanem az, hogy mit kezd a Jobbik a Szegedi-féle hagyatékkal.

A párt vezetése szerint „Szegedi Csanád fekete foltja a nemzeti radikalizmus történetének, egy politikai hulla, akit nem a felszínen kell tartani, hanem el kell süllyeszteni”. Eddig rendben is lenne a dolog, de akkor vajon mi lehet az oka annak, hogy Borsodban azóta is Szegedi emberei ülnek a Jobbik vezetésében, most is azok a hirtelen összegründolt alapszervezetek működnek, amiknek anno nem volt más feladata, minthogy újra megszavazzák Szegedit megyei elnöknek. Ha Szegedi „politikai hulla”, akkor ezen szervezetek miért nem azok?

És vajon miért éri meg megválni Szegedi miatt Lenhardt Balázstól is?

Persze most sokan felemlíthetnék a hivatalos verziót, miszerint Lenhardt fegyelmezetlen volt és szembement az elnökséggel. De tényleg elégséges magyarázat ez?

Gondolom, még sokan emlékszünk azokra az elnökségi nyilatkozatokra, amelyek a Szegedi-ügy kirobbanása után kerültek nyilvánosságra. Csak halkan kérdem meg - a ma már köztudott tények fényében: mi volt igaz azokból?

Mindannyian tudjuk, hogy Lenhardt Balázs se politikailag, se szellemileg nem azonos kategória az Ambrus-Endrésik párossal, ezért aztán az idióta géppisztolyozókkal ellentétben, az általa elmondottakat azért érdemes megfontolni, azért érdemes azokon elgondolkodni:
„A kilépésem konkrét előzményeiről azt kell elmondjam, hogy Vona Gábor és köztem valóban 2010 óta áll fent döntő nézetkülönbség a párt stratégiáját illetően. A vezetés nem tolerálta, hogy idén májusban az ő megkérdezésük és hozzájárulásuk nélkül akartam a párt alelnöke lenni. A nekem felemlegetett kiszavazás a regisztráció kérdésében, olyan elvi álláspont volt, amit korábban a párt is képviselt, hiszen nem szeretnék ha a választásokat és a nemzet jövőjét a szervezetten megvásárolható cigányság, és tudatlan vagy hiszterizálható tömegek döntsék el álhírekre alapozva. Ebben az ügyben is fontos meghátrálást követett el a Jobbik pillanatnyi politikai érdekek alapján.

A kilépés kiváltó oka Szegedi Csanád ellen tett feljelentésem volt, amelyben a párt a hangfelvétel nyilvánosságra kerülése, idén július óta lépéskényszerben volt. A képviselői eskünk kötelez: "Az Alkotmányt a többi jogszabállyal együtt megtartom és megtartatom..." A hivatalos személyek pedig a Be. 171.§.(2) szerint kötelesek a tudomásukra jutott bűncselekményt feljelenteni. Szeptember közepe óta kértem a feljelentés megtételét, amit a pártvezetés vonakodott megtenni, sőt azon a frakcióülésen, ahol erről volt szó, két távollévő kivétellel valamennyi elnökségi tag egyértelműen ellene foglalt állást. Miközben felajánlottam, hogy közösen írjuk alá valamennyien! További egyeztetéseket követően úgy döntöttem, hogy tovább nem lehet az időt húzni, mert a párt hitelessége forog kockán.

Cáfolnom kell azokat a híreket, hogy senki nem állt a kérdésben mellém: a feljelentést aláíró Kulcsár Gergely mellett többek között Apáti István is határozottan foglalt állást az árulóval szembeni lépések tekintetében. A vezetés elutasítása miatt többen pedig nem vállalták nyilvánosan a véleményüket.

Mindezek következtében vissza kel utasítsam azt a téves képzetet, hogy azért nem lehetett a frakcióban maradásom, mert teljesen fegyelmezetlen és az együttműködésre képtelen ember vagyok. Álláspontom szerint a végsőkig vártam arra, hogy a párt észbe kap és megteszi a jogilag és erkölcsileg is kötelező lépést.” 

Hogy hol az igazság, azt döntse el mindenki maga. Azonban egy biztos: Szegedi lehet, hogy politikailag hulla, de hogy a szelleme itt van még a Jobbik háza táján, az nem kétséges. És az sem, hogy a mostani döntésekben is komoly szerepet játszik.

A kérdés, hogy meddig még?

És legfőképp, kinek az érdeke mindez? Ki ápolgatja Szegedi Csanád örökségét?

32 kommentek:

Névtelen írta...

A kérdésekre a válasz is ott lebeg a cikkben.

Látó írta...

Értem, sőt megértem a pátvezetés álláspontját.
Sajnos azonban összekeverik a vággyaikat és a valóságot: A Szegedi-ügy még nagyon sokáig "porondon lesz", ha akarják,ha nem. Innentől pedig már csak az a kérdés, ki tartja a felszínen (és ebből következően hogyan), a Jobbik vagy a Festékes Dániel-félék...

Névtelen írta...

A bejegyzést érdemes tovább olvasni,akit érdekel;

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_12_2cb2xragem.jpg

http://www.kephost.com/view3.php?filename=a1_2012_11_12_r9xv5sl1ij.jpg

Annyival kiegésziteném,hogy nappal történt.

/gabeebee,gondolatok a nemzetről ?/

Évaanyu írta...

Csodálatos a mi-MAGYAROK-nyelvünk,azon belül is közmondásaink: "SZÓLJ IGAZAT,BETÖRIK A FEJED"vagy:"A hazug embert előbb utolérik,mint a sánta kutyát".A Jobbik attól a képviselőjétől vállt meg,aki meg merte tenni azt,amire felesküdött???!!!!!Szegedi meg éppen most tér vissza "gyökereihez",és dánielpéterrel együtt tanulja a habár-nem elirás!!!-nyelvet!!!

ProliProfil írta...

A Jobbik folyamatosan küzd (eredménytelenül) avval a lehetetlen szituációval, hogy a cionisták Magyarországra erőltetett választási rendszerében próbált érvényesülni, és most fogoly mókusként forgatja ketrecének kerekét.
Abban a pillanatban, mikor elfogadta, hogy jellemtelen hamiskártyásokkal nyilt, becsületes játszmát játszik, elveszett.
Vélt sikerének (?)titka, hogy szemmel láthatóan a magyarok érdekét védi Magyarországon, egyedül a lakáj, és otromba cionista pártok között.
Eredménytelenségének oka, hogy a csalók "erkölcsei", és szabályai szerinti csatában védekezik grál lovag módjára. Mára odáig züllött, hogy a politikai "korrekt beszéd" és az öszinteség egyaránt megtalálható a kommunikációjában. Ennek következménye, hogy a hazugságok millárdjaiban hányodó magyar átlagpolgár, lassan nem érti, hogy mit is akar a Jobbik (bár lehet, hogy ők sem). Sajnos, a Jobbik egyre jobban belekeveredik a parlamenti posványba, és annak foglya.
Szerintem, egy az eltűnő pártok között. A bukása ott kezdődött, amikor beválasztották a parlamentbe.
Ott, nem a becsület, és a tisztességes harc az eredményes.

Névtelen írta...

Van itt más is. Hiába mondják Vona Gábor, hogy felejtsük már el Csalánt, az Európai Unió honlapja szerint most is a Jobbik képviselője amit ott mond az a Jobbik álláspontja amíg nem sikerül lemondatni vagy el nem veszik a mandátumát. Sikorski

Névtelen írta...

Magyarországnak nem pártokra van szüksége, hanem olyan politikusra, amelyik képes az egyre nagyobb erkölcsi és gazdasági mocsárból kihúzni Hazánkat! A pártok az árokásás és sikkasztás melegágyai; a nemzet megosztásának és eltiprásának a legkitűnőbb alternatívái.
Magyarországra magyar politikusok kellenek, akiket nem külföldről irányítanak és nem megvásárolhatók! Ez nem álom! A történelem folyamán már sokszor volt olyan vezetője az országnak, aki megmutatta, mit ér egy igaz hazafi!

Taksár írta...

Sajnálom, hogy a cikk írója "idióta géppisztolyozók" jelzővel illeti a volt borsodi elnököt de lehet, hogy az adott helyzetben általam még vér is folyt volna.
Érdemes visszamenni az időben és megvizsgálni akár 2010 novemberétől a BAZ megyében folyó eseményeket és elbeszélgetni az eltávolított emberekkel akik Magyar nemzetben gondolkoznak azóta is!
Egyébként korrektnek érzem a cikket de Endrésik Zsoltra mindent lehet mondani de idióta na az nem!

Névtelen írta...

@ProliProfil:
Ne haragudj, de herótom van az ilyen dumától. Akkor mégis mi a fenét kellett volna csinálniuk? Az utcáról rázni az öklüket? Azzal mit lehet elérni? Semmit.
Lehet nyerni így is, normális lakossággal bíró országban. De mi van itthon? Pont a saját tábora kezdi el ekézni az egyetlen nemzeti mozgalmat, amiért volt pofája bekerülni az Országházba, és, minő förtelem, még taktikázni is hajlandó, hogy jobb legyen ennek a szerencsétlen népnek...? Azt nem lehet, az főben járó bűn! Most azonnal fölkötni az összeset, mert árulók, zsidók, szabadkőművesek... stb.!
Komolyan mondom, néha sajnálom szegényeket, hogy ilyen élhetetlen, hálátlan gyökereket próbálnak kirángatni a szarból.

@Sikorski:
Nincs rá jogi út. Pont. Max lelőheted, és akkor meg van oldva a kérdés. Amúgy pedig mindenki tudja, hogy kizárták a Jobbikból és amiket mond, az nem a párt álláspontja. Aki nem, az nettó idióta, vagy direkt értetlenkedik.

@Névtelen:
És pártok nélkül mégis, hogy legyenek politikusok, kishaver? Tudod, azok úgy szerveződnek, hogy az egyfélét gondoló sok ember összeül és egyfélét gondol, majd cselekszik. Annak mi értelme lenne, ha nem lennének pártok? Legyen mindenki független képviselő? És üljön össze, szavazzon együtt azzal, akivel egyfélét gondol? Akkor nem ugyanott vagyunk, hmm?

@Taksár:
Valóban, a titkosszolgálatokhoz nem vesznek fel idiótákat.

Mészáros Csaba írta...

Jogos követelés!

Névtelen írta...

Mindenféle radikális, a fennálló rendszerrel gyökeresen szembenálló párt vagy más alakulat örök problémája, hogy ha elég népszerűek akkor bekerülnek a parlamentbe, ezzel viszont maguk is részévé válnak annak a rendszernek, amelyet el akarnak törölni. Ez a dilemma vagy 100 éve fennáll, és nincs rá jó megoldás, mert mindenképpen elvek feladásával jár. A Szegedi Chanad ügy csak a hab a tortán.

Gambit írta...

Hát, az tény, hogy Szegedi örökségétől meg kell szabadítani a Jobbikot előbb, vagy utóbb. Sajnos ezzel a borsodi fiaskóval eléggé helyzetbe hozták a patkány embereit, úgyhogy nem olyan egyszerű a téma, mint amilyennek tűnik. Én remélem, hogy már dolgoznak rajta és megoldódik a kérdés (az 'adj Uram, azonnal' a politikában se működik).

A feljelentéssel kapcsolatban azért van egy józanabb oldala is a történetnek. Könnyű azt mondani, hogy nem a fegyelmezetlenségéért rúgták ki Lenhardtot (mi radikálisok szeretünk állandóan az események mögé képzelni olyan dolgokat, amik sokszor nincsenek is ott), de gondoljunk csak bele két dologba:

1. Mérlegeljük, mivel okozunk nagyobb politikai veszteséget saját magunknak? Ha napirenden tartjuk, hogy a párt egyik prominens tagja elárulta a Jobbikot és már az ellenség támogatója, akitől amúgy sincs esélyünk visszaperelni a mandátumát. Ebben az estben remek táptalajt adunk a bomlasztásnak, ettől lehet hangos a média, akik ki tudja milyen hazugságokkal állnak megint elő, hónapokig rágódhatnak rajta, és az eddigieknél is több szavazót veszíthetünk.
Vagy hagyjuk, hogy lekerüljön napirendről a kérdés, és amikor már teljesen lecsengett a dolog (netán Borsodban is sikerült újra rendezni a viszonyokat, így ott se lenne támadási felület), akkor szép csendben megpróbálni elintézni a kérdést, ha jogilag lehetséges. Ezzel többre mentünk volna, hiszen addigra már nem ezen rugózna mindenki és max egy mínuszos hír lenne a médiában, ami nem vinne el újabb szavazókat. De neeeeem, Balázska ezt nem tudja kivárni, és ezzel akaratlanul is tovább mélyíti az eddigi sebeket, bravó...

2. Azért én még emlékszem, hogy Lenhardnak igenis voltak érdekes, és többnyire feleslegesen kivagyiskodó dolgai (az lehet, hogy ő nem érezte így), lásd pl. amikor nagyon fontosnak tartotta kinyilatkoztatni, hogy az MTK "idegen test" a magyar fociban, meg hasonlók és megint ezen csámcsoghatott pár hétig a honi rettegőkórus. Az ilyen akciók többet ártanak mint használnak, és gondolom ezt a többiek is igyekeztek vele megértetni. Nem sikerült. Ergo kiült a frakcióból, de azért nem olyan nagy a durci, a pártban bent maradt és nem kezdett mocskolódókampányba, ami nagyon is rendes tőle. Szerintem itt nem kell nagyon mély dolgokat keresni a háttérben, egyszerűen egy attitűdbeli különbségről van szó, amit így rendeztek. Az, hogy ez pont most bukott ki, csak azt ügy kényes jellegét mutatja és azt, hogy tojásokon táncol a párt.
Pont ilyenkor nem kéne szívatni őket, hanem esetleg örülni, hogy vannak olyan pozitív eredmények, mint mondjuk Tiszavasvári (bár látom a fanyalgók továbbra sem tudnak ezért, vagy bármiért is, lelkesedni és csak húzzák lefelé a morált mindenféle fölösleges görcsölésekkel).

kistutyi írta...

Hogy ne csak a pártok domináljanak a parlamentben ez csak akkor valósult volna meg, ha két kamarás parlamentünk lett volna. De erről már lekéstünk. Azért én nem ócsárolnám a Jobbikot, mert hibáztak, csak nagyon féltem őket, ha sokan csalódottan nyilatkoznak róluk, akkor a Miép sorsára jutnak. Mégis mit szeretnénk? A Fideszt váltsa az Mszp és állandóan pofára essünk, vagy legyen egy párt végre, aki kimondja, hogy elég volt ebből a 23 évből és kezdjünk egy rendes, új, rendszert építeni. Szegedit meg felejtsük el, ha tényleg "beépítették" még idejében ki derült, arról, hogy az EU-s mandátumát nem tudták elvenni, nem Vona Gábor tehet és a Jobbik, hanem a "renszerváltó törvény és házszabályokat megalkotó" - és ezen később sem változtató,a mindenkori parlamenti többség.

Látó írta...

Szegedi Csalárd nem a Jobbik, hanem a zsidóság szégyene, hiszen ők szövetkeznek vele "áruló korában"...
Amikor még a Jobbikban volt nem tudhattuk, hogy sorstalan, akarom mondani jellemtelen.

Névtelen írta...

Hogy ki ápolja Csanád emlékét! Nem más mint Vona és Szabó Gábor. Mai napig is, aki egyet szól Csanáddal kapcsolatban, azt kicsinálja. Hogy hogyan lehetne megszabadulni Csanád emlékétől? Hát úgy, hogy rendkívüli tisztújító kell, amin le kell mondatni Vonát és Szabót. A mai napig tartják a zsidóval a kapcsolatot. Miért érdekük? Valamiért biztosan, de az ebben a lényeg, hogy Csanád szellemét ápolgatva folyamatosan hazudnak a tagságnak és a választóknak. Én már régen nem vagyok tag és nem is leszek egy pártban sem. Viszont tény, hogy Csanád és jobbikos emlékápoló barátainak érdeme,hogy szét lesz verve a párt. Azok, akik annak idején a borsodi ügyek kapcsán eleinte védték a zsidót, most fúnak rá. Semmi baj, rájöttek. Most sokan védik Vonát, de ha kiderül, hogy miért védi ő Csanádot, Szabóval karöltve, akkor lesz itt földindulás.

Ablaj írta...

A magyar nyelvnél nincs csodálatosabb. Párt --> pártoskodás, pártütés ....
Amíg az összeomló nyugati játékszabályokat (pártok) igyekszünk elfogadni, esélyünk nincs a saját életünket jobbá tenni. Hiszen egy párt eleve kirekesztő, azaz hatalomra kerülve mindeki mást gyűlöl és elhallgattat. A népet, a társadalmat nem a pártok képvisel - csak saját, és gazdáik érdekeit. Reméltem, a Jobbik más lesz. Ezután mát nehéz hinni benne.

Névtelen írta...

Remek, te már marha okos vagy, örülünk neked... Amíg nincs bizonyíték arra, hogy Vona "áruló", meg franc tudja mi, addig nincs vele bajom. Különben meg nem ő, és nem is az elnökség a párt. Összességében pedig még a Jobbik se számít, az egyetlen, ami lényeges, az az újraéledő nemzeti gondolat. Az, hogy ez milyen formát ölt, édes mindegy, amíg erősödik, bár ennek ma a legjobb záloga még mindig a Jobbik. Most ezt az eszközt kell használni, ha tetszik, ha nem (ugyanúgy egységesen kéne fölsorakozni mögé, mint az ellentábornak a sajátjai mögé; ott bezzeg senkit nem érdekel, hogy ki kinek a kije, és ki, kivel, mit, hogyan, ilyen baromságon csak mi vagyunk képesek állandóan fönnakadni...).

Tunde írta...

Értse meg mindenki !
A Gárdát és a jobbikot a zsidók alapították.Zsidó ügynökök kitervelt munkája. Szegedi kiugorott a műveletből.Máshova "dobják" be a gyereket. Záróra !
Az, meg hogy a zsidó pártba egy két hazafi is bekerült, na bumm!Ez a csel része volt, hogy még jobban bevegyük a cumit., Neveket nem emlegetek, mert lehet azóta már őket is megvették kilóra-, hogy sírig tartsák a pofájukat! Na és a morvai? Nem tűnt fel senkinek ez a ribanc ügynöknő? Buta barom magyar emberek!
É b r e s z t ő !!üdv. luca

Gambit írta...

Tünde:

Azért ehhez már az egészséges mértéknél jóval paranoiásabbnak kell lenni... Amúgy meg emlegess nyugodtan neveket, halljuk, szerinted ki az igaz hazafi és ki az ügynök? Ja, hogy mindenki ügynök, senki se hazafi, mert MINDENKIT (de tényleg mindenkit) megvettek, és csak árulók vannak, mindenki kivétel nélkül zsidó (talán még Árpád vezér is, juj), és mindenki a háttérhatalomnak dolgozik (mindjárt írok is a nekik, hogy nekem elfelejtettek munkaszerződést küldeni, jut eszembe, be egyáltalán vagyunk jelentve? mert a mai viszonyok között az rettentő fontos!). Értem.
Akkor tessék felvenni a magzatpózt, elásni magad az Alföld közepén egy betonhordóban. Ott garantáltan nem lesz semmi gond, de vigyázz, bármikor kiderülhet, hogy a bal kezed áruló, a jobb nagylábujjad besúgó, a 23345235-ik hajhagymád kettősügynök, a mellékveséd pedig zsidó! Úgyhogy éberség, és most mantrázzuk el negyvenszer: "az a gyanús, ami nem gyanús..."
(Komolyan kezdem azt hinni, hogy egyeseknél nemhogy elgurult, soha nem is volt meg az a bizonyos gyógyszer...)

Karina írta...

Tünde! Mi vagy te? mosottagyu Mszp-s, vagy ugyanolyan libsi Fideszes rajongó ? A hozzászólásodból látni, pld."a buta magyar" kifejezés szerint, hogy a két"cég"közzűl valamelyikhez biztosan húz a szived. A "felsőbbrendü pökkhendi" kifejezéseid elárúlnak. De az tutti, hogy nemzeti érzelmü, az egyáltalán nem vagy !!!! Üdv.

Kistutyi írta...

Ejnye Tünde. Nem szép dolog, ha egy női hölgy a másikat "leribancozza". Hogyan várhatunk el akkor a fiuktól tiszteletet?Legalább is anyukám engem igy tanított.

Zolika bácsi írta...

A Tünde nevű kedves kommentelő, aki egyébként aláírásból kitűnően "luca" :-) , feltehetően kevéssé cizelláltan, legalábbis részben fején találta a szöget. A Jobbik egy profi párt, amelyik nem a tagok zsebpénzéből meg a vidéki kizsigerelt, ezerszer lerabolt, napról napra élő, rosszabb esetben terrorizált elégedetlenkedők összekuporgatott vagyonkájából, esetleg cserépkályhába rejtett mesés privát vagyonából gazdálkodik, fizeti számláit, kampányol, vásárol benzint, biztosítja profi politikusainak, hogy megérje inkább neki dolgozni, mint egy cégnél húzni az igát kényelmes íróasztal mögött, stb. A kampányok, a megjelenés, a profit pártként történő működés, a saját sajtó, és főképp: a Parlamentbe történő első bekerüléshez szükséges összes előteremtése valahonnan származott. Vsz. súlyos tíz, vagy inkább százmilliókról beszélünk. Ezt valakik, akik az aktuális parlamenti ciklushoz képest már a negyedik-hatodik magyar parlament összetételét tervezték előre az időben, és akkorra már rég leírtak mindenkit, aki épp most harcolódik le napjaink és szemeink előtt, felépítették, kitalálták, és jelenleg épp végrehajtják. A Jobbik a legdinamikusabban előretörő parlamenti pár, a legjobb esélye van arra, hogy egy vagy két választás múlva meghatározó tényező legyen. Minden marketinget megkap: az ellenszenves népnyúzók látványosan elhallgatják a Jobbikot és az általa felvetett kérdéseket (könyörgom: az Internet korában!!!), a mainstream legellenszenvesebb riporterei még ellenszenvesebbek lesznek, ha Jobbikos politikust kell kérdezni; ha jobbikos megszólal, az összes papírtigris a legátlátszóbb rágalmakat harsogja a térbe. Nyilvánvaló, hogy innen csak nyerni lehet. Ugyanez volt pl. az SZDSZ-szel is a nyolcvanas évek végén. Aztán az SZDSZ szinte egyetlent sem váltott be az akkor nagyon radikális és jól hangzó ígéreteiből, amibe az akkori urak látványosan ott próbáltak meg belerúgni, ahol tudtak. Jó esélye van a Jobbiknak arra, hogy 10-15, esetleg 20 év múlva ő legyen a jövő SZDSZ-e, és úgyanúgy kinyíljon az akkori kihasznált egyszerű magyarok zsebében a bicska nevének hallatán, mint ma az SZDSZ-ére. A Jobbik az az erő, amit aktuálisan helyzetbe hoznak, mert mindenki más elkopott már.

Zolika bácsi írta...

Folyt.:

Félreértés ne essék, a Jobbik ebben a pillanatban messze, messze jobb, mint akár a Maszopos-SZDSZ-es, akár a FIDESZ-es bagázs. Elsődleges előnye komprimittálanságában van, és követelései találkoznak a többség őszinte követelésével; tagjai között alig van bárki, aki ne lenne makulátlan erkölcsű, tiszteletre méltó: aki kompromittálódik, annak ajtót mutatnak. Épp ez a tőke az, amiért cserébe a Jobbikot megcsinálták, és ami elég lesz arra, hogy egy-két cikluson át elhúzza a szekeret. Aztán majd ha elkopik, jöhet más: az akkori aktuális, lelkes lángszavú párt. A Jobbik természetesen a Parlamenten belül tényleg a legjobb választás: ki fog tudni csikarni mindezért a teljesítményért cserébe olyan kis ígéreteket a köznyelvben csak "háttérhatalom"-nak nevezett körből, ami ma még elképzelhetetlennek tűnik. Lehet, hogy intézkedései nyomán a devizahitelesek akár 8-10 %-a is kedvezőbb helyzetbe kerül majd, esetleg minden negyedik településen, amelyik ma szenved az ún. cigánybűnözéstől, lekapcsolnak pár irritáló bűnöző famíliát, és betesznek egy részfoglalkozású körzeti megbízottat, esetleg engedik, hogy a helyiek – saját költségen – megfoghassák a bűnözőt, ha ellenőrizhető módon polgárőrségbe tömörülnek, stb. Sőt, még írni is lehet minderről, és nem csak a kuruc.info –n! Mindez benne van a pakliban, és ezt más, mint a Jobbik, nem tudja elérni. Ez a hitelesség alapja. De ettől a lényeg nem változik. Ahogy rájönnek először az őszintén hívő, becsületes pártkatonák, majd az emberek is, hogy ez a párt is ugyanabból a kottából játszik, mint a korábbiak, csak van pár szép és látványos saját szólója is, hogy rájönnek, hogy Vona Gábor hátizsákja is tele van kövekkel (illetve hitellel, amit épp a parlamenti ciklusa alatt fog visszafizetni a támogatóinak, mindannyiunk pénzéből), akkor majd behoznak egy másik, hasonlóan radikális és igazságkereső pártot, amelyik rámutat mindezekre a népnyúzó visszásságokra.
A lényege mindennek az, hogy a nemzeti érdekek érvényesítése a parlamenti rendszeren belül maradjon. Ott ugyanis hatékonyan mindez lehetetlen. Vannak persze más lehetőségek is, ezeknek veszi elejét ígéreteivel egy olyan nemzeti radikális ruhába öltöztetett párt, mint a Jobbik. Ezek a „háttérhatalom” által kevésbé kontrollálható eszközök lennének, mint volt sokáig az ír IRA vagy a spanyol ETA. Vagy mint lenne egy országos valódi passzív ellenállás, mint amit Deák megálmodott. Vagy mint az etnikai vagy családi alapon működtetett köztörvényes bűnöző al-társadalom, amelyik egyrészt az erőszak, másrészt az alulfizetett végrehajtó apparátussal való együttműködés, és a büntetés kockázatának esetleges felvállalása alapján működik, mint a szicíliai maffia vagy hazai ilyen-olyan bűnöző csoportok egy része által kiépített rendszer; és még több további példát is lehet hozni, ha az ember belelapoz a történelemkönyvekbe. Ezek a példák mind lehetőségként merülnek fel a „háttérhatalom” számára, amely lehetőségekhez képest egy parlamenti párt a legkisebb kockázatot rejtő megoldás akkor, ha a társadalmi feszültség egyébként már tapintható, még ha radikális pártról is van szó.
Tünde (luca), ezekre céloztál? :-)

Gambit írta...

@Zolika bácsi:

Már elnézést, de a sok hamuba sült baromság közül elsőként a legnyilvánvalóbbakra reagálnék:

1. IRA/ETA: Mi a szart értek el? Meghalt egy csomó ember, halomra lőttek/robbantottak egy rakás civilt és nulla befolyással bíró katonát, meg hivatalnokot. Változott érdemben valami? Nem. Plusz ők idegen megszállók ellen harcoltak, nem zömmel a saját népük natúr idióta, vagy elhülyített tagjai ellen. (Ha én értettem félre, és ez arra volt felhívás, hogy álljunk neki felrobbantgatni a Dob utcát, meg a cigánytelepeket, akkor ez is leginkább a "no comment" kategória...)

2. A passzív ellenállással a tök tele van már! Persze, marha jól hangzik, hogy ne fizess adót, csesszél dolgozni, vagy bármiért is fölemelni a segged, aztán majd valaki megoldja a gondokat helyetted, ez aztán mindenkinek tetszik. A lustaság és a kreativitás teljes hiányának remek megideologizálása, sőt még szabadságharcnak is hívhatod, tiszta win-win szitu. Csak baromi hamar elhozza az államcsődöt. (Ugyanilyen kedvenc témám még, hogy ne járjunk szavazni, mert az ám az igazi ellenállás /igaz, hogy itt nem hangzott el, de sosem lehet elégszer figyelmeztetni ennek veszélyeire/! Persze, és mi az eredménye? A sok nemzeti radikális nem megy el, az ellenoldal pedig csak röhög a markába. Ez a felfogás sajnos egy valóságos agypestis, és aki beszopja, az csak a nemzeti ügyet gyengíti vele, semmi mást nem ér el.)

3. Tényleg, szervezzünk maffiát, mekkora ötlet már! Ja, bocs, hogy a normális embereknek erre semmi igénye, sőt, pont valami hasonlótól rettegnek vidéken? Az kit izgat, lényeg, hogy lehessen Cosa Nostrásat játszani... Agybeteg baromság, az. (De ha már szervezkedés, akkor viszont a Gárda már büdös, mi? Ja, mert azt "zsidók gründolták", meg egyéb képzelgések, de a köztörvényes bűnözőalakulat, aaaaaaaz jöhet, persze... Nem kéne ennyire madárnak nézni minket, kispofám.)

Az meg, hogy a Jobbikot a háttérhatalom építette föl szintén állati jól hangzik, csak semmi nyoma (a többi pártnál ott az állampárti múlt, Soros papa... stb., a Jobbiknál zéró). Plusz eléggé lejárt lemez, ha már nosztalgiázgatunk, akkor emlékezzünk, hogy 2010 előtt is ezzel az állatsággal jött a teljes nemzetellenes propagandagépezet.
Amúgy az SZDSZ-el példálózni remek taktika, már csak az egy lapon emlegetésük is ken egy kis guanót a Jobbikra, briliáns. A párhuzam viszont nem állja meg a helyét. Anno akinek kint volt a feje a saját seggéből, az nagyon jól láthatta, hogy a körmös Bauer unokája és a hasonszőrűek nem őszintén mantrázták az antikommunista szólamokat.
Ja, és hogy pont az a fő érv, hogy aki letér a helyes útról, azt kivágják, mint a macskát, hát ez csúcs! Nem is folytatom, itt már annyira kilóg a lóláb, hogy fölösleges.

Komolyan mondom, az NNI végre leporolta és felturbózta kicsit a suttogópropaganda készletét (ugye-ugye, milyen gyorsan válik belőled is háttérhatalom, kisöreg, tessék, lehet bizonygatni, hogy nem vagy ügynök, hajrá ;), bravó, le vagyok nyűgözve.

Névtelen írta...

A jobbik ugyanarra a sorsa jut, mint a miép.

Zolika bácsi írta...

Re: Gambit

A leírt lehetőségek (politikai terror, passzív ellenállás, maffia, stb.) mind objektív kockázatot jelentenek, függetlenül attól, hogy van egy Gambit nevű tag, aki magából kikelve, ököllel verve a billentyűzetet üvölti az éterbe, hogy szerinte egyik nagyobb sült baromság, mint a másik. Egészségedre, együtt örülök veled, hogy ilyen okos véleményed van mindezekről. Ha másodszorra is elolvastad volna az írásomat, talán feltűnik, hogy egy szót sem vesztegettem arra, hogy nekem pl. mi a személyes véleményem mindezekről, hiszen ez irreleváns (de még egyszer, feldob, hogy ismeretlenül is megosztottad másokkal a sajátodat). Amit azonban láthatóan elmellőztél, az, hogy egy elégedetlenkedő társadalomban nagyon sokféle reakciót válthat ki az éppen aktuális helyzet, és különféle helyeken különféle körülmények között bizony igen szélsőséges megoldások is létrejöttek már (ezekből soroltam fel pár példát), aminek a lehetősége bármikor bekövetkezhet nálunk is. Gambit bizonyára nem fog ezekkel a tartani, de száz, ezer vagy tízezer másik igen. Az ilyen fordulatok megelőzésére a legalkalmasabb eszköz a parlamenti pártpolitika keretein belül maradni. Amely azonban erősen kontrollált, tehát valószínűsíthető, hogy akik ide bejutnak, a nagy ígéreteikből nem fognak (nem fognak tudni) megvalósítani semmit. Az elégedetlenek szelét azonban kifogják. Ha az SZDSZ mint párhuzam nem tetszik, gondolj pl. Orbán Viktor kezdeti image-ére. Pl. a Nagy Imre temetésén mondott beszéde az akkori körülmények között olyan mértékben volt radikális a korábbi establishmenttel szemben, mint Vona soha (persze ezt csak azok tudják, akik akkor már éltek és emlékeznek az akkori társadalmi-politikai kontextusokra), aztán lám, nem is olyan sok évvel később már ő volt az establishment maga. Lenne egy fogadásom rá, hogy a Jobbikkal is épp ez fog történni. A Gárda más, arról nem írtam semmit, ezt valamiért láthatóan te próbálod belekeverni a dologba.

Gambit írta...

2012. november 24. 10:26 Névtelen:

Komoly érvek, komám, roppant komolyak. Már hajlok is megfele előttük bőszen... (Ja, és ha már itt tartunk, a jövő heti lottószámokat is, légyszi, kösz.)

Gambit írta...

Ha netán személyesen sértve éreznéd magad, akkor bocsánat, nem ez volt a célom, én általánosságban az említett felfogás, a délibábkergetés ellen kelek ki (bevallom, újabban egyre keményebben). (Amúgy azért igyekszem olyan dolgokra is reflektálni, amik az adott hozzászólásban akár el sem hangzottak, mert ezek többsége már lefutott kör és nagyjából tudom milyen érvekkel dolgozik a bomlasztók többsége. Ezeket pedig előre igyekszem kivédeni, mert őszintén szólva nincs időm minden barommal napokig vitatkozni...) Tehát a szellemiség az, amit károsnak vélek (főleg azért, mert a kényelemre hajló hazánk fiait sajnos nagyon könnyen megfertőzi).

Nem szeretek ezzel példálózni, mert egyből megkapom a náci bélyeget (még a magunkfajtától is), de nézzük meg pl. Hitlernek miként sikerült a hatalomátvétel. Ő is jött előbb a sörpuccsal, nem is sült el valami jól a dolog, aztán hogy, hogy nem, mégis csak a "kijátszhatatlan zsidó csodagépezet", a parlamentáris demokrácia keretei között jutott be a tutiba (pont mert töviről-hegyire kitanulta a szabályait). Nyilván ma már ez nehezebb, de attól még nem lehetetlen. Csak a többségnek idehaza semmi türelme/kitartása nincs ehhez. Nézzük csak meg, hogy az NSDAP-nak hány évébe telt eljutni a csúcsra! Ez nem ment volna az elkötelezett százezrek, majd milliók nélkül, akik tudták követni a parancsokat, felül tudtak emelkedni a kisebb-nagyobb politikai buktatókon (azért milyen botrányok kísérték már a párt útját? azokhoz képest mi piszlicsáré ügyek miatt képesek vagyunk egyből a Jobbik végnapjait és a nemzeti gondolat teljes, visszafordíthatatlan hanyatlását vizionálni...). Hol van a mi táborunkban ilyen hit, erő és akarat? Abban a táborban, ami ha öt percen belül nincs itt a Kánaán már egyből zsidót, meg kommunistát lát mindenhol, és jaj annak, aki neki jót akar, mert abból lesz a legnagyobb áruló, ha rászolgált, ha nem.

Ez a hozzáállás pedig szerintem tarthatatlan, egyrészt mert kedves ellenségeink nagyon jól ki tudják használni, másrészt önpusztító ereje többet árt az egész ellenoldali rinyakórus lassan évtizedes visonyálásánál.

Gambit írta...

Őszintén szólva nem szeretném, hogy a nemzeti oldal - ha már sikeresen fölépített egy, a módszerváltás óta példátlan erőpozíciót magának - újra szétszéledjen, mert képtelen feldolgozni lelkileg, hogy elsőre nem sikerült négyötöddel bevenni az Országházat. Sőt, másodjára se fog. De erre nem az a megoldás, hogy "száz, ezer vagy tízezer másik" otthagyja a többit és elmegy passzív ellenállni, maffiát, vagy terrorszervezetet alapítani (igen, sarkítok, de mea culpa, már ezt hozza ki belőlem a téma).

A lényegi dolgokról szólva, látod, az orbáni párhuzam még megállhatja a helyét, ha a Jobbik ugyanúgy elkurvul, mint a Fidesz. De az, hogy adott esetben finomabb taktikákkal operálnak, nem jelenti azt, hogy már sutba is lettek vágva a célok, és mindenki áruló... stb. (Hitlerhez visszatérve, ő is tudta, mikor, milyen hangnemet kellem megütni, mikor kell az SA-t visszafogni, és szakmai alapon politizálni, és mikor kell hagyni, hogy kiéljék magukat a srácok. Ez a taktikázás.)
A latolgatásokkal és azok túl komolyan vételével az esélytől is megfosztjuk a Jobbikot (tulajdonképpen magunkat), hogy bizonyíthassanak.
(Az establishmentről pedig csak annyit, hogy aki hatalomba jut, az lesz az establishment. Ez önmagában még nem negatív dolog, csak a tartalom teheti azzá.)

Névtelen írta...

Gambit, te kitől remélsz vezető-jellegű tevékenységet? Vona Gábortól? Mert akkor megette a fene. És itt omlik össze az egész filozofálásod.
Észre kell venni, hogy Vona egy báb, amúgy is alkalmatlan, ezek most derültek ki - teljesen függetlenül, hogy kik mondják. Ha személyesen Brezsnyev elvtárs mondaná, akkor is így volna.
Szabó Gáborról és a jobbikos "képviselők" bőven nagyobbik felének a mibenlétéről most nem is beszélve.
Ezekkel az okoskázásokkal csak ártasz, mert konzerválod a szart, akadályozva valami újnak a kialakulását.

Gambit írta...

* Ha jól látom valamiért lemaradt a tegnapi hozzászólásom legeleje, a megszólítással együtt, így kissé hülyén indul.
Tehát, kedves Zolika bácsi!
Csupán annyi a lényeg, hogy nem ököllel vertem a billentyűzetet, pusztán elegem van már az olyan véleményekből, melyek evidens, vagy elkerülhetetlen politikai-pszichológiai folyamatokba, kísérőjelenségekbe magyaráznak bele mindenféle marhaságot. Leginkább azt, hogy létezik egy könnyebb, erőfeszítésektől mentes út, ami ripsz-ropsz elhozza a boldogságot. Ez egy nagyon súlyos, kontraproduktív tévképzet, ami újabban nagyon terjed a mi oldalunkon, és amit nem tudok/nem vagyok hajlandó tolerálni (ezt hívom délibábkergetésnek).
Újabban nagyon sokak hobbija, hogy az ilyen jellegű blikkfangos hülyeségek mögé bújva ekézik a radikális tábort, elnézést, hogy egy idő után nehezen teszek különbséget a sok hasonló írás, ill. íróik között.
Mert az lehet, hogy te csupán hipotetikus módon vetetted föl a hatalommal való szembehelyezkedés alternatív útjait, nyilván nem ezzel van a probléma, hanem azzal, hogy sok esetben ez már önmagában is elég ahhoz, hogy vonzó alternatíva legyen egyesek számára. Annak ellenére, hogy egyik sem reális, sőt pont ezek jönnének csak igazán kapóra a háttérhatalomnak.
Lásd pl. a Magyarok Nyilai bohózatot, vagy a cigánygyilkosságokat - valószínűleg így, vagy úgy mindegyikhez volt köze a titkosszolgálatnak, pont azért mert egy ilyen jellegű/arculatú nemzeti ellenállást könnyebb diszkreditálni és fölmorzsolni.

Gambit írta...

2012. november 26. 1:08 Névtelen:

De, beszélj csak Szabó Gábor és a többi "képviselő" (minek is az idézőjel?) mibenlétéről, kérlek! Hadd legyek már okosabb, légyszilégyszi, mert az ilyen balladai homálybab burkolt kijelentésekkel tele van már a padlás. Tessék, ki bábozik Vona Gáborral? Mi az, hogy amúgy is alkalmatlan? Kérlek-kérlek, úgy szeretnék megvilágosodni, mindentudó nagymester, naaaa!

Akadályozom valami újnak a kialakulását? Mégis, mi lenne az a valami új, hmmm? Pősze Lajos, vagy Endrésik Zsolt? Hatalmas újítás, mit ne mondjak, őket igen szívesen akadályozom, ha tehetem, ahol csak tudom.

Én ártok? Azoknak akik el óhajtják aprózni a nemzeti oldalt, akik mindenféle tévutakba akarják hajszolni a radikálisokat, azoknak nagyon is remélem, hogy ártok.
Fentebb már leírtam, de akkor leírom újra: türelmetlen, kitartani képtelen, ezáltal pedig érdemtelen az, aki most, a legnagyobb lehetőségek küszöbén máris elkezd valami más után vakarózni. Mert ha tuti lenne, hogy öt perc múlva lesz jó, akkor se kéne, mert miért nem kettő perc alatt jön az isteni csoda...!? (Ha így állunk hozzá, ezer év múlva se lesz változás.)
De tudom, hogy nektek már az is győzelem, ha akár egy embert is lemorzsolhattok a nemzeti gondolat valódi támogatói közül, úgyhogy ne gyere itt nekem azzal, hogy én lennék a kártékony.

Amúgy "kikezdhetetlen" gondolatmeneted van, mit ne mondjak: csak senki ne "okoskázzon" (roppant "kreatív" szó az érvelésre és a rendszerszerű gondolkodásra, bravó) itt, mindenki szépen forduljon el a Jobbiktól az első szóra. Gondolkodni se kell, hiszen a napnál világosabb, hogy mindegyikük zsidó, áruló, kommunista, alkalmatlan, báb... stb.
És tök mindegy ki mondja ám ezeket (azt véletlenül se nézzük, mert a végén még mi is árulók és kerékkötők leszünk, amiért meglátjuk a kikandikáló lólábat), csak fogadjuk el, hogy igaz. Miért is? Ja, mert te és pár tényleges áruló/esküszegő az mondjátok, mindenféle homályos sejtetésekbe burkolva? Tudod mit, meggyőztél, de tényleg...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló