A demokráciamágus Líbiába ment észt osztani

Líbiában nem is oly rég felvirradt a demokrácia napja. Pontosabban a felvilágosult demokrácia napja.

Ugyan Kadhafi és az ő hívei már hetekkel ezelőtt elvesztették a hatalmukat, de ez még messze nem jelentette azt, hogy az arab országban azonnal kitört volna a demokrácia, hogy rögvest fény gyúlt volna az észak-afrikai éjszakában. A kétségbeejtő demokráciamentes átmeneti időszak után, azonban ma már nem kell aggódnia senkinek sem. Mára már minden rendben van, hisz egy olyan szellemi lángoszlop érkezett az országba, aki minden további nélkül képes arra, hogy az ottani népeknek utat mutasson, hogy elvezesse őket egy új, egy más világ felé.

De egy pillanatra most vegyük le a tekintetünk Líbiáról, és ezzel a lendülettel nézzünk mindjárt magunkba. Nézzünk magukba és gondolkodjunk el azon, hogy hogy történhetett meg az, hogy nem becsültük meg, hogy hagytunk elmenni egy kivételes embert, aki most ahelyett, hogy a Kertész Ákos-félékkel itthon építené a nagyon demokratikus demokráciát, már messze jár, és az araboknak adja át a tudást, amit az elmúlt évtizedek alatt magába szívott.

„Senki nem lehet próféta a saját hazájában. Miután a politikai pályafutásom véget ért Magyarországon, több nemzetközi szervezet is megkeresett, hogy politikai tapasztalataimat kamatoztatva szakértőként dolgozzam nekik. A National Democratic Institute-nál (NDI) helyezkedtem el. Először Jordániában segítettem, most Líbiában próbálom átadni a nemzetközi tapasztalatokat a formálódó új állam képviselőinek. Büszke vagyok rá, hogy magyar liberálisként részt vehetek az újjáépítésben" – számolt be a sajtó képviselőinek legújabb ámokfutásának kezdetéről Eörsi Mátyás, szadeszos véglény.

Igen. Pontosan ez a helyzet. Líbia ezt a nagyon felvilágosult demokráciamágust szerződtette arra, hogy leckéket és persze jobbnál-jobb tanácsokat adjon a frissen felszabadult társadalmuknak. Így aztán Eörsi lesz az, aki az NDI helyi igazgatójaként és így szellemi vezetőként, Bengázi székhellyel építi a demokráciát Líbiában.

Remek választás, az kétségtelen.

Líbia most aztán nagy perspektíva előtt áll, hisz Eörsi majd biztosan kiváló tanácsokat ad nekik az alkotmányíráshoz, a liberált társadalomszemlélet kialakításához, de biztosan lesz néhány szava a fű alatti hazaárulás rejtelmeiről és persze arról is, hogy hogy kell befektetni, pontosabban ellopni az olajból befolyó pénzeket. Hasznos tudnivalókból minden bizonnyal nem lesz hiány és előbb-utóbb ott is olyan fejlett demokrácia lesz, mint itthon az elvtársak és a liberáltak közös regnálása idején.

Mondjuk, azért arra kíváncsi lennék, hogy Eörsi vajon melyik útlevelével érkezett az afrikai országba? Persze ez csak költői kérdés, hisz gondolom nem az izraeli, hanem a magyar papírjait lobogtatta az arab határőröknek.

Azonban előbb-utóbb úgyis kiderül minden, és azért az majd biztosan érdekes helyzet lesz, ha az arabok rájönnek arra, hogy egy cionista zsidó akarja őket demokráciára oktatni…

6 kommentek:

tartarossz írta...

Nos kíváncsian várom a "demokrácia" fejleményeit, mivel Líbiában a kharidzsita iszlám, mint az iszlám valójában legdemokratikusabb ága és az arab szocializmus vagy marxizmus egyfajta keveréke volt az uralkodó ideológia - lásd Kadhafi Zöld Könyve . Ez az elegy már önmagában sem fogja megtűrni a korrupciót és a leplezetlen kizsákmányolást, a szociális egyenlőtlenségeket, ezért az un. brit-cionista-amerikai látszat demokráciát sem. Azonban az is biztos, hogy kész terv van már a "demokrácia" Líbiai exportjára - a békanyeletés tehát elindult.

casablanka írta...

Szeretném látni mi történik majd evvel a szemét alakkal ha azt "tanácsolja" a libiai törzsfőknek: dobjátok a muszlim történelmi hagyományokat a szemétdombra, mert azok már a demokráciában okafogyottá váltak.Nálunk ezt megtette a szlovákiában történt labdarúgó mérkőzéskor. Reménykedem benne, hogyha ezt ott is megteszi, akkor a muszlim törvények szerint járnak el vele és akkor többé már nem látjuk itthon parádézni és "tanácsokat" osztogatni.

Herne írta...

Ebben csak annyi a bibi, hogy líbiaiak egyetlen szóval sem mondták, hogy nyugati típusú demokráciát akarnak. Ők Kadhafit akarták elűzni, és iszlám államot létrehozni. Naivan azt hitték, hogy a nyugat tényleg emberbaráti szeretetből segíti a harcaikat. Azonban egy abszurdisztáni liberált zsidó hamar ráébreszti majd őket, hogy ez nem egészen így van, és csöbörből vödörbe kerülnek, ha nem vigyáznak. Egy abszurdisztáni liberált zsidó - az egész emberiség szerencséjére - úgy el fogja b@szni a demokráciacsinálást, mint a huzat. Örülhet majd, ha élve el tud menekülni a nyugati demokrácia valódi mivoltát egyébként is jól ismerő arabok dühe elől. Vajon akkor visszatér a NATO azokat bombázni, akiket korábban segített? Az lenne a hab a tortán, a nyugati demokrácia valódi arcának legtökéletesebb bemutatása az egész világ számára.

chabbix írta...

S egy újabb költői kérdés! A "politikai pályafutása" alatt többszörösen elkövetett, minősített hazaárulásért, nemzetgyalázásért, vajon miért nincs még ez a gazember börtönben?

Haary Plotter írta...

Eőrsi Matyi 2005-ben elment egy kolozsvári kultúrházba, hogy ott az elqurmányi politikát dicsőítse, s meggyőzze a magyar egyetemi ifjakat, mennyivel jobb és demokratikusabb, hogy nem kaptak állampolgárságot, merthogy a kínai ruhaárusok sem kapnak ugyi csak úgy ukk-mukk-fukk, pedig ők már 15 éve a magyar fővárosban élnek. Türelmesen végighallgatták, majd utána jöttek a kérdések. Ámultak a válaszokon, csak ámultak a nyakatekert mondatokon, de amikor már felforrt bennük a vér, mindenki dobolni kezdett a pad alatt, majd egyikük felállt, s megmondta kerek-perec, nehogy ide máskor is betegye a lábát. Na igen, de másnap Matyi el akart menni az Egyetemre is, a szintén sorstalan RMDSz alelnök Eckstein Kovács Péterrel. A fiatalok összetömörültek a bejáratnál, s megtiltották a két balliberáltnak a belépést. Mit tett erre Matyi?? Odahívta a utcán járkáló román(!) rendőrt, hogy segítsen már neki, igazoltassa és zavarja el az anti-demokratikus ifjuságot. A román rendőr nyájasan kiröhögte őt, közben "hatáskör hiányában" nagyon élvezte a helyzetet. Jó volt fiúk! De azért írjatok egy kedves levelet Matyiról a líbiai ifjúságnak, hátha nemcsak felkelnek, hanem fel is ébrednek!

Árpádháziaktól a Szarháziakig,
Dicső Korvin Mátyástól piti Eőrsi Matyiig,
Táváriscsi, csak mindig eLőre!

Névtelen írta...

Mélységessen aggódok a mi eörsi matyinkért.Ha az arabok rájönnek zsidó mivoltára,egy használt gumit sem adnék a bőréért.És ha nekünk is lesz egy kis szerencsénk,(miért ne lenne) a fene nem eszi ide vissza!!*****

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló