Kertész tovább provokál

Az elmúlt napokban, aki fontosnak érezte már megszólalt Kertész Ákos-ügyben. Vélemények sora hangzott el pro és kontra, az ügyeletes megmondó emberek boncolgatták a kérdést, de a radikális portálokat leszámítva igazából sehol sem hangzott el a lényeg: Kertész Ákos egy szarházi, aki teljesen méltatlanul birtokolja nemcsak a nemzeti elismeréseket, hanem még szerintem a magyar állampolgárságot is.

Ennyi. Ezen nincs mit színezni. Aki képes leírni olyanokat, mint amilyeneket Kertész kiöklendezett az Amerikai Népszava oldalán, az méltatlanná válik ahhoz, hogy a neve mellett a ”magyar” szó bármilyen kontextusban is megjelenjen.


„A magyar genetikusan alattvaló. (...) A magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.”
[a teljes írásért katt IDE]

Azt hiszem, ehhez nincs mit hozzátenni. Ezt nem kell magyarázgatni, ezt nem kell elemezgetni. Ez első olvasásra is teljesen világos és minden kommentár nélkül értelmezhető szöveg, amire egy normális országban csak egyféle válasz létezhetne: a szerzőjét megfosztják minden állami elismeréstől és támogatástól, a vezető értelmiségi körök pedig politikai oldaltól függetlenül, egyhangúlag ítélik el a provokációt.

Azonban nálunk nem így működnek a dolgok. Ez itt Abszurdisztán.

Kertész szövegét a honi liberáltak Tamás Gáspár Miklóssal és Andrassew Ivánnal az élen sunyin félrenézve, „kiragadott mondatok”, „egy elkeseredett ember szerencsétlen megnyilvánulása”, „azt ő nem is úgy értette” mosdatószövegek mentén kommentálták és mentegették a menthetetlent.

De volt olyan is, mint Bartus László, aki a gyalázkodó írásban egyenesen „a mély hazaszeret, a magyarság volt és bekövetkező sorstragédiáiért érzett fájdalom és felelősség” kifejeződését látta és megállapította, hogy mi vagyunk a primitívek, mert nem értjük ennek a nagyszerű embernek a gondolatait. Bartus szerint „a magyar nép köszönje meg Kertész Ákosnak, hogy ilyen világosan és tisztán elé teszi bajainak okát, megadja a diagnózist és a terápiát.”

Persze ha jól belegondolunk a történetbe, akkor mi, magyarok akár tényleg meg is köszönhetnénk Kertész Ákosnak az ő „szenvedélyes igazságbeszédét”, hisz ezzel újra és talán végérvényesen mindenki számára bizonyítást nyert a ”magyar” liberális értelmiség kettős mércéje, aljassága és árulása.

De az írás kapcsán kirobbant vita rávilágít a politikai paletta narancsos felének az álságosságára is. A kormánypárt részéről ugyanis eddig egyetlen megszólalásra futotta, amit L. Simon László a parlament kulturális bizottságának elnöke jegyzett: „Azt, hogy a levélben megfogalmazottak teljességgel elfogadhatatlanok és menthetetlenek, nem kell különösebben bizonygatni, hiszen nem az eredeti szövegkörnyezetükből kiragadott, manipulált idézetekről van szó. Az ügy ráadásul nemcsak azért szomorú, mert a szerző kollektív ítéletet mond a magyarság felett, ezzel vélhetőleg szándékosan felkorbácsolva az indulatokat, hanem azért is, mert ezt ismert íróként teszi, nem számolva azzal, hogy tettével alááshatja a kultúra képviselőinek tekintélyét”.

Ennyi. Magyarország kormányának ennyire, egy ejnye-bejnyére futotta.

Kertész Ákos 2008-tól a Kossuth-díj birtokosa, 2002-től Budapest díszpolgára. Hazám-, Arany János- és József Attila-díjas, mi több, a Magyar Köztársasági Érdemrenddel is kitüntetett író.

Még mindig.

És ahogy a dolgok mennek, valószínűleg az is marad.

És persze provokál tovább, mint kedden reggel az ATV szennycsatornán, ahol arra a riporteri kérdésre, hogy „genetikusan mi is a magyar”, a következőket találta mondani: „Egyáltalán van-e genetikusan olyan, hogy magyar? Szerintem nincs. Mert az a néhány finnugor törzs, amelyik elfoglalta az országot, az olyan kisebbségben volt számbelileg az itt élő szláv többséggel szemben, szláv, avar és mindenféle többséggel szemben, hogy genetikusan az el is enyészett annak a genetikája annak a honfoglaló társaságnak.” [a teljes interjúért katt a linkre]

Vajon meddig lehet még egy ilyen ember a Kossuth-díj birtokosa? Meddig lehet még egy ilyen ember Magyarország fővárosának díszpolgára?

Vajon minek kell még Kertész Ákos szájából elhangzani, hogy a narancsos kormányzat végre lépéseket tegyen?

15 kommentek:

kos útdíj írta...

A kos - útdíj ára: egy kis magyargyalázás. Kis szívesség azért a hamis díjért. Mit mondana Madách, Mikszáth, Arany ? Egyik sem lett kitüntetve s mekkora géniuszok! Szívükben Magyarok!
Ha egyszer csizmaszárukig felérnének díjakkal a mellkasukon, sem fogjuk őket idézni soha. Nem azért mert nem magyarok vagy mert szidók - kertészek, spirók, ezterhazik, elsimonok- hanem mert szájukból csak a mocsok ömlik. Tetteik fertő. Életük gyalázat s országlásuk fajukra nézvést is szégyen!

tartarossz írta...

Azt gondolom, itt szándékos provokáció van a háttérben. Erőszakos választ akarnak kierőszakolni a magyarokból. A miértek elég egyszerűek, provokáltak a jobbik székháznál és most s sajtón keresztül - vörös posztót lengetnek, mert csak egy erőszakos cselekedetre várnak, egy casus belli-re, amely ürügy alapján majd koncepciós eljárásban betilthatják a HVIM-et és a Jobbikot is.

Herne írta...

Ez egy író? Még beszélni sem tud. Nem csoda, hogy ott tart az L. Simon által kultúrának nevezett valami, ahol. Viszont végre mindenki számára kétséget kizáróan nyilvánvalóvá vált, melyik nép is az, amely igazán náci eszmékben gondolkodik.

balambér írta...

Kertész provokációja valószínűleg szándékos,de a vele szembeni eljárás a jog eszközeinek alkalmazásával nem erőszakos. Gyalázkodó, magyargyűlölő kijelentései kimerítik a közösség elleni izgatás bűntettét, melyért akár 3 év börtön is kapható. Nem hallottam arról, hogy bármely szervezet tett volna ellene feljelentést az az ügyészségen. Az ügyészségnek hivatalból is kezdeményezni kéne az eljárást, de nem teszi. Pedig a lényeges lenne, hogy minél több feljelentés induljon ellene, - akár magánszemélyek részéről, csak nem egyénileg, hanem csoportosan - csak a címek megvonása, ha arra egyáltalán sor kerül, kevés. Senkinek ne legyenek illúziói, fordított esetben ők ezt tennék. Az is jó lenne, ha minél több személytől kapna levelet - az e-mail címe: zofarbt@t-online.hu, a Szépírók Társasága honlapján megtalálható - amelyben ki lehetne elemezni magyargyűlöletét, de nem durván és nem fenyegetve, ne adjuk föl nekik a labdát mert ők biztos leütik. Ilyenkor, ha ők gyűlölködnek,- szerintük ez természetes,- abban nincs kivetnivaló. A szólásszabadság, valamint az írói szabadság mögé próbálnak bújni, ami azért hamis, mert gyűlölködni, izgatni hazaárulót játszani az írónak sem szabad. A törvény e tekintetben nem tesz - és nem is tehet különbséget - nem író és író között. Az írói szabadságot ők már máskor is eljátszották, gondoljunk csak Spíró magyargyülölő versére ( Jönnek ), stb. Ők megtehetik, mert megengedjük nekik. De meddig engedjük még meg? Lehet, hogy a tudatlanságom, de gyűlölködő levele megjelenéséig azt sem tudtam ki ez a zsidó firkász.

Ferenc írta...

"Vajon minek kell még Kertész Ákos szájából elhangzani, hogy a narancsos kormányzat végre lépéseket tegyen?"
Nos ez az akos kertesz még ennyit sem érdemel.
Ha nem kerül elő ez a szövege, kis Hazánk lakosságának fogalma sincs, hogy ki ez a kis senki.
Szerintem elég lett volna a valamelyik kormány hivatal portásának keresetlen véleménye, vagy talán az is sok.

casablanka írta...

Kertész Ákos genetikailag demens!

chabbix írta...

A Kossuth-díj, amióta az az idióta szdsz-es talpnyaló, nem jut eszembe a neve, Kispál és borzos "nagy művész" megkapta, számomra nem jelent semmit! A díj a nullára redukálódott! Akkor kapja majd vissza régi fényét, ha majd ilyen híreken ajvékol a zsidó média: "A Jobbik vezette kormányzat tömegével vonja vissza a liberális elődei által érdemtelenül, párthűség és egyéni ismeretség alapján osztogatott Kossuth díjakat!"
Addig egyenlő a nullával! Bár ettől függetlenül, ez a tetű még a nullát sem érdemli meg!

sant ana írta...

" SAJNOS, zsidó vagyok..."....miért sajnos?...mint "genetikus", avagy "teológus"...

Névtelen írta...

A)
a finneknek nincs semmi szavuk ehhez? mert ha a mi génjeink alávalóak akkor a finneké is...
B)
vagy a környező szlávoknak: ha a honfoglalók olyan kisebbségben voltak hogy elenyészett a génállományuk az itt lévőkkel szemben akkor alávalóságunk szláv alávalóság... Ezt tudatni kell ficóval is.
C) szerencsére nem találkoztam még kertész írásaival, maradok Hamvasnál.

ottvoltam írta...

Amikor Vámos azt mondta az Echo Tv-n, hogy a Miniszterelnökhöz menet a Parlamentben úgy érezte, h az SzDSz-ben jár, mindent elmondott. A Fidesz felszívta a szadistákat és innentől minden megy tovább a amulti-diktátumok szerint, erőfölényből. Nem gondolom, hogy ez Orbánnak, Semjénnek kellemes, viszont el tudom képzelni, hogy az országért teszik, h mentsék a menthetőt, mozgásteret nyerjenek. Mert az egész pénzvilággal, nagytőkével, EU-val szemben egész egyszerűen nem lehet.. Mikor évekkel ezelőtt a TV-ben egy Európa bajnokságon azt hallottam, az izareli versenyző.. felkaptam a fejem. Nem csak az iszlám nyomul az EU-ért, már itt vannak a spájzban.. Innentől csak lavírozni lehet, az ANTANT és a globalizációval szemben asszem.. Megdöbbentem, amikor Orbán kimondta, hogy háború folyik, harcban állunk.. aki olvas a sorok között érti.. újabb birodalom gyarmatosította az országunkat.. a többi már csak cirkusz, provokáció és lé(t) harc.. szebb jövőt!

Névtelen írta...

Kos-út sikkasztással kezdte, és fejezte be pályáját, magával vitte nyugdíjalapnak az államkasszát! Ma ez van fordítva, a nyugdíjalapot, lopta el az államkassza! Politikusi hagyomány! Lesz e minden faluban orbán utca?
"Ez az ország nem képes megvédeni magát, kormányzatában nincsenek becsületes emberek, 1526ba kimondva! lényeg

Névtelen írta...

ez egy tökös tök olvassátok a cion bölcsek könyvét

Névtelen írta...

ez egy tökös tök olvassátok a cion bölcsek könyvét

Névtelen írta...

ez egy tökös tök olvassátok a cion bölcsek könyvét

Névtelen írta...

ez egy tökös tök olvassátok a cion bölcsek könyvét

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló