2089

Pénteken a Narancsos parasztvakítás című kész átverés show újabb drámai fordulattal örvendeztette meg a népes publikumot. Történt ugyanis, hogy az ügyészség titkos körülmények között őrizetbe vette Szilvásy Györgyöt, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét.

Az emberek egy része a hír hallatán érdeklődve kapta fel a fejét, és talán sokan voltak olyanok is, akiknek kicsúszott a száján: Végre, elkezdődött! A gyanútlan szemlélődők másik része pedig megelégedve dőlt hátra mondván az elszámoltatás jó úton halad.

És valóban. Az események körüli felhajtás, az azt követő reakciók mind azt támasztották alá, hogy a történések felgyorsulnak, hogy végre nem csak a kis halak, hanem az igazi bűnösök is horogra akadnak.

Gyurcsány péntek éjjel a fészbúkon közzétett bejegyzésében már az ötvenes évek visszatértét vizionálta és azon aggódott, hogy egyesek itthon „rohadt világot akarnak teremteni.” De megtudhattuk tőle azt is, hogy „Gyurit államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják” és hogy „jól kösse fel a gatyáját Orbán ügyészsége, hogy kétség nélkül bizonyítani tudja gyanúját.” [az eredeti bejegyzésért katt a linkre]

Mondjuk azon egy pillanatra érdemes elmorfondírozni, hogy vajon Gyurcsány honnan tudja azt, hogy milyenek az ötvenes évek viszonyai? Esetleg Apró Piroska mesélt neki hosszú estéken keresztül az akkori állapotokról? Ő már csak tudja, az nem kétséges. Az pedig igazán érdekes, hogy Ferenc nem azt mondja, hogy Szilvásy nem követett el semmit, hanem azt, hogy nem tudják majd rábizonyítani, ami azért valljuk meg, messze nem ugyanazt jelenti.

De lendüljünk tovább ezen a kis apróságon, mert nem csak Gyurcsány, hanem a „becsületes emberek értékalapú közössége” is azonnal kiadta a maga kis közleményét, melyben a Párt az ügyet úgy kommentálta, hogy a „miniszterelnök nyilvánvaló politikai megrendelést adott ki a leszámolásra”.

Aztán az elvtársak azonnal előszedték Vadai Ágnest, a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökét is, aki természetesen súlyos megdöbbenésének adott hangot: „A harmadik Magyar Köztársaságban még nem fordult elő az, hogy olyanokat gyanúsítsanak államellenes bűncselekményekkel, akiknek hivatalból feladatuk az ilyen bűncselekmények leleplezése. A sajtóban megjelent gyanúsítások annyira megdöbbentőek, hogy már a hihetetlen kategóriába tartoznak”. Végül bejelentette, hogy hétfő délelőttre, rendkívüli ülésre összehívta a testületet.

Ekkor még mindenki úgy érezte, hogy az ügy sínen van. Szilvásy a Gyorskocsi utcai börtönben üldögélt, az elvtársak ajvékoltak, Gyurcsány pedig már magát látta, ahogy bilincsben vezetik el az ügyészség emberei. A félelem annyira beleette magát a szívébe, hogy szombat éjjel újabb üzenettel lepte meg a fészbúkon az olvasókat: „A forradalomnak szüksége van ellenségre. Milyen forradalom az, amely nem tudja megmondani, hogy kit kell megölni. Jó, jó, úgy általában persze ellenség a kommunista, a külföld, a tőkés, a zsidó, a cigány, az IMF. De ezeknek nincs konkrét arca. Arc, amit be lehet mutatni a tévében, kéz, amire bilincset lehet tenni.” [az eredeti bejegyzésért katt a linkre]

De kár volt neki ennyire paráznia, mert gyorsan eljött a hétfő és minden a helyére került.

A Nemzetbiztonsági Bizottság délelőtt megtárgyalta és egyúttal egy egész sajátos módon meg is oldotta az ügyet. Az ülés végén Vadai egy rövid sajtótájékoztatón közölte, hogy „a bizottság előtt elhangzottakat 2089-ig titkosítottuk, így konkrétumokkal nem szolgálhatok”. Aztán végül még hozzátette: „elképesztő és valószínűtlen, amit az állítólagos ügyekről hallottam.”

Akkor biztos minden elhangzott vád igaz - tehetnénk hozzá, de a ”jó hírek” sora tegnap itt még nem ért véget. Hétfő estére ugyanis az is kiderült, hogy a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa nem lát okot arra, hogy a volt titokminisztert előzetes letartóztatásba helyezzék. Így aztán egy röpke fél órás tárgyalás után Szilvásy elvtárs szabadlábon távozott a bíróságról. Nyilatkozni sajnos nem volt kedve, de azért az ügyvédje azt elmondta, hogy a részletekről nem beszélhet, mert azok államtitkot képeznek.

Mit mondhatnánk erre?

Abszurdisztánban ismét győzött az ”igazság”. Mert gondolom az teljesen természetes dolog a világban, mondhatnám járatos, hogyha valakit hazaárulással vádolnak, akkor azt simán hazaengedik. Ez minden rendes országban így történik. Ez nem is lehet kérdés.

De a poént félretéve, azért az tényleg érdekelne, hogyha a vádak ülnek, akkor miért engedik szabadon, ha viszont nem, akkor mi benne a titok?

Vagy megint egy jól szervezett össznépi átverésnek vagyunk a tanúi?

A nagy narancsos elszámoltatás megmutatja a rajongóknak, hogy nézzétek, elkaptuk ezt is? Mutogatják kicsit a tévében, hogy itt vannak az mszp-s vezetők bilincsben, aztán szép csendben majd elhalkul az ügy, mindenki éli tovább büntetlenül az életét, az átlagember fejében pedig csak az marad meg, hogy megvolt az elszámoltatás, hisz látták a híradóban, ahogy a fő elvtársakat rabszíjon vezették.

És kész. A narancsosok ezt is megoldották.

Az meg, hogy mi az igazság mit számít? Akit nagyon érdekel, az várjon egy kicsit. 2089 végülis nincs olyan nagyon messze…

10 kommentek:

Névtelen írta...

Nos ez az,nem minden az mint aminek láttszik!!A nagy fülkeforradalmár meg a fiúk ezt is megoldották.TITKOSITÁS!!!!A ma született gyerek sem biztos,hogy elolvassa azt a mocskot,amit ezek az akasztófavirágok titkositottak.A templomkilincs orrút hazaengedték.Úgy gondolták ennyi elég neki a börtönélet intimitásaiból.A gyurcsótány ajvékolását meg lehet érteni,elb@szták a sábeszt,plusz még a besz@rási inger,hogy a gyuri mit fog mondani.A klaszikusokat idézve::::::feri,gyuri, nem kell Besz@rni!!!!Ez csak a szokásos porhintés volt.A zsideszes "nagy átverésshow" egyik részét láttuk!!!!Éljen hazánk,népünk bálványa,az igazmondás élő szobra,a nagy fülkeforradalmár!!!!

Házikígyó írta...

Ugye,ezért nem lehetett Jobbikos a nemzetbiztonsági bizottság elnöke.
Tudták előre: abban az esetben nem lett volna mutyi.
Így aztán a két párt azt teszi, amit előre lehetett tudni.
gyurcsányapróvadai azt mond amit mondania kell, a fideszes ficsúr is erőlödik egy kicsit, oszt vége.

Ja, van egy csuklyás nem közszereplő, szigurúan titkos aktát tart a kezében /beszarás :)/, na majd ő lesz a kulcsszereplő! Persze csak akkor, ha nem tégla.

Névtelen írta...

Ugyan már! A fletóék eladták a molrészvényeket a ruszkiknak, megkapta mindenki a maga benzinpénzét, mostmeg azt mondták a bibsik, azonal vissza kell vásároln, mert nem jött be az inaüzlet, még vesztegetéssel sem. Ennyi és nem több. Természetesen mindenki az ország érdekében... Majd loo évmúlva fogják az olajszőkeséggel együtt feloldani a titkositást.

Herne írta...

Miféle önkényes módon alkalmazgatják itt az államtitok intézményét? Mi olyat követhetett el Szilvásy, amit nem tudhat meg a magyar nép és a külföld? Atombombát fejlesztett ki? Biológiai és fegyivegyverekkel kísérletezik? Titokban lerohanta és elfoglalta Washingtont? Mégis mi indokolja a titkosítást?

Egyetlen logikus oka van a szabadonengedésnek és a titkosításnak: az, hogy amiben részt vett, abban a fideszesek is részt vettek.

És egyben leszűrhető a politikai elit mentalitása: kit érdekel mi lesz 80 év múlva, gyorsan szedjük meg magunkat, és éljünk mint hal a vízben!

Névtelen írta...

Szia Radical Puzzle!

Olvashatóvá kellene tenni a kommenteket is, nemcsak a blogbejegyzést! Fekete alapon a szürke bolha-lábikrák sajnos egyáltalán nem láthatók. Színcserével pillanat alatt megoldható.
Kösz.
Még visszanézek - a kommenteket is elolvasni.

Névtelen írta...

Az előzetes letartóztatás feltétele

129. § (1) Az előzetes letartóztatás a terhelt személyi szabadságának bírói elvonása a jogerős ügydöntő határozat meghozatala előtt.

(2) A terhelt előzetes letartóztatásának szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt folytatott eljárásban, és akkor van helye, ha

a) megszökött, a bíróság, az ügyész, illetve a nyomozó hatóság elől elrejtőzött, vagy szökést kísérelt meg, illetőleg az eljárás során ellene újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt eljárás indult,

b) szökésének vagy elrejtőzésének veszélyére tekintettel vagy más okból megalapozottan feltehető, hogy az eljárási cselekményeknél a jelenléte másképp nem biztosítható,

c) megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén, különösen a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszköz, okirat megsemmisítésével, meghamisításával vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást,

d) megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a megkísérelt vagy előkészített bűncselekményt véghezvinné, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

Névtelen írta...

"gyurcsányapróvadai azt mond amit mondania kell, a fideszes ficsúr is erőlödik egy kicsit, oszt vége."

Ezzel nem értek egyet. Orbán tényleg feni a kését Gyurcsányra, korlát viszont, hogy minél magasabb szintre kerülnek az ügyek, annál nagyobb az esélye, hogy fideszeseket is magával ránt. A Jobbik nem oszt, nem szoroz. 2014-ben simán lehet egy Fidesz-Jobbik koalíció. A korrupt politikai osztály úgy bukhat meg(erre sok helyütt volt már példa), hogy a hosszú ideig a politika első vonalában levők realitásérzéke tompul, előbb-utóbb túl messzire mennek, kipattan egy ügy, a politika elveszíti kontrollját a folyamat fölött, majd dominóelv alapján bedőlnek a hatalmon levők. Ehhez persze kell egy kormányképes alternatíva is, a teljes káosz elkerülésére. A Jobbik messze nem kormányképes erő. Sőt.

casablanka írta...

Mindenkit elengedtek, tulajdonképpen nem is csináltak semmit, csak a kormány titkositotta 89 évre. Mit is?

Névtelen írta...

SŐT. PITYÚ.Hogy mivel értel egyet ,vagy mivel nem,az egy dolog.Ugyan miből gondolod,hogy don Vittorió feni a kését a gyúrcsotányra??Álmodtad ,vagy láttomásod volt.A Jobbik nem kormányképes erő??? Miért a zsidesz az??Bolondgombát ettél,vagy napszúrásod volt???Beavatnál minket ,hogy jön a Jobbik ehez a titkositáshoz?? Nane már,te már tudod mi lesz 2014-ben.

Házikígyó írta...

Állítólag nem a kormány titkosított. Eleve titkosított anyagot kaptak. A szakszolgálatoktól. Vagy honnan.

Kész kabaré.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló