Vasárnapi visszanéző – 22. hét

Etikai vizsgálat helyett „tisztázó beszélgetés” [2011. május 26.]

A Fidesz és KDNP közti elvi és erkölcsi hozzáállás azért mégiscsak különböző valamennyire, és ez szerencsére egyre gyakrabban megmutatkozik. Így történt ez például a napokban megoldódni látszódó Alföldi-ügyben és így van az oktatáspolitika terén is.

Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár és Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök közt mindig is óriási feszültség volt, ami tovább éleződött a múlt nyáron, amikor Hoffmann egy bizalmi szakértői körrel belekezdett az oktatási reform kidolgozásába, amiben Pokorni nagy fájdalmára a Fidesz szakpolitikusai nem kaptak szerepet…>>> tovább



Cigányok ideje [2011. május 27.]

Ma már nem kétséges. Ez a hét Farkas Flórián és a narancsos cigánypolitika hete volt. Egy teljesen friss kórkép a honi helyzetről, egy látlelet, ami pontosan mutatja, hogy hová is tartunk, hogy a fideszes vezetés cigányügyben hová is akarja vezetni ezt az országot.

Ugyan még az út elején járunk és a kijelölt csapás távolabbi része egyelőre a narancsködbe vész, de szerintem nem nagy felelőtlenség már most kijelenteni azt, hogy ez az ámokfutás végül majd egy nagyon mély szakadékba torkollik…>>> tovább



Az Alföldi-ügy másik olvasata [2011. május 30.]

A múlt hét második felében lezárult az Alföldi-ügy egy újabb fejezete, azonban az bátran kijelenthető, hogy a történetnek itt még messze nincs vége, hisz azzal, hogy Réthelyi Miklós erőforrás miniszter a korábbi ígérete ellenére nem vonta vissza Alföldi megbízását, hanem csak írásban figyelmeztette az igazgatót, nem tett mást, mint továbbkonzerválta az amúgy tarthatatlan helyzetet.

A miniszteri figyelmeztetéstől ugyanis semmi nem fog megváltozni. Alföldi nem fog visszavenni, a színházban bemutatott darabok üzenetei sem lesznek alapvetően mások, és azok társadalmi megítélése sem fog változni. A pillanatnyi változatlanság mellett azonban mégsem mondhatjuk azt, hogy nem történt semmi, hisz a narancsosok álarcáról ismét lehullott egy nagyobb méretű darab és mi, radikálisok ismét tanújelét adtuk annak, hogy még most is képesek vagyunk totál dilettáns dolgokat elkövetni…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló