Vasárnapi visszanéző – 17. hét

Erőltetett menet [2011. április 20.]

Megvolt hát ismét a nagy seregszemle. Hivatásos rettegők, balliberált celebek, megtévesztett fiatalok és néhány valóban meggyötört túlélő. Ők így együtt, mintegy kétezren félték a múltat és rettegték a jövőt.

Lobogtak az izraeli zászlók, szólt sófár és minden öt négyzetméterre jutott egy narancsos politikus, vagy az elvtársak népes táborából valaki. A politikai elit szegfűs és narancsos fele újra egymásra talált és boldogan oldódott fel a nagy össznépi rettegésben.

Közben pedig senkinek nem jutott eszébe…>>> tovább



Az első tíz [2011. április 21.]

„Híven, becsülettel, vitézül! A hazáért mindhalálig!”

E jelmondattal működött a Magyar Királyi Csendőrség, s ma Tiszavasvári példát mutatva rehabilitálta a testületet. Tíz csendőrt avattak fel a település rendjének fenntartására.

Igaz, az éberséget, harciasságot, oltalmazást jelképező kakastollat nem tűzték ki, de Fülöp Erik polgármester szerint az sem lehetetlen, hogy lesz majd rajtuk.

De mi is az a csendőrség? >>> tovább



Tragikomédia, avagy kinek van joga kiabálni [2011. április 26.]

Nem kétséges, hogy önmagában a Véderő gyöngyöspatai akciója is megérne egy misét. Gondolom sokakban felmerült a kérdés, hogy hogy kerültek oda, mi volt a céljuk, és hogy ugyan mi értelme lehetett egy húsvéti gyakorlatozásnak? Azonban az elmúlt napok eseményeinek fényében azt hiszem, ezek mégiscsak másodlagos kérdések, mert a lényeg az, hogy Magyarország rendőrsége és annak vezetői ismét bebizonyították, hogy alkalmatlanok a feladatuk ellátására, hogy alkalmatlanok a problémák megoldására és hogy képtelenek a jogállami keretek között kezelni a konfliktusokat…>>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló