Viktor, ez már az alja. Megérkeztetek…

Annak idején meg voltam győződve róla, hogy a draskovicsi gárdaegyenruhás törvényt képtelenség lesz majd überelni, hogy azt mind morális, mind jogi szempontból lehetetlen lesz alulmúlni.

Tévedtem. Mindig van lejjebb.

Pintér és OV megcsinálta.

A héten megszületett a méltó folytatása annak az aljas kis színjátéknak, aminek az első fejezetét még Drazsé és Elqró kéz a kézben írta. Gondolom, sokan emlékeznek arra a 2008. szeptemberi törvényre, amely szerint garázdaságnak minősül, ha egy egyenruhát viselő csoport a nyilvánosság előtt felvonul, a csoportvezető parancsára demonstrációt tart, amennyiben ezzel másokban félelmet, megbotránkozást kelt.

Az elvtársak azt hitték, hogyha megpróbálják ellehetetleníteni a Gárda működését, azzal majd egyúttal a cigánykérdés problémáját is megoldják. Azonban ez az elképzelés nem nagyon jött be. De mitől is jött volna?

Attól, hogy a hírhozót lenyilazzák, a hír még igaz marad.

Azonban az igazság már akkor sem érdekelt senkit, legfőképp azokat nem, akik tehettek volna az egyre növekvő cigányterror ellen. Csak az volt a fontos, hogy mit mondanak az álszent jogvédők, csak az számított, hogy mit diktál a felvilágosult európai píszí magatartás.

Múltak a hónapok, de a hétköznapokban semmi nem változott. A cigányok tovább gyilkolászták a védteleneket, a Gárda a törvény kiskapuin átbújva folyamatosan megpróbálta felhívni a figyelmet azokra a tarthatatlan állapotokra, amik az ország súlyosan cigányfertőzött részeit sújtják.

A kormányzati válasz azonban továbbra sem változott. 2009. július 5-én a rendőrség bejelentette, hogy a jövőben intézkedést fog kezdeményezni, ha a gárdisták egyenruhában jelennek meg, illetve ha közterületen vonulnak, mivel ruházatuk másokban félelmet, megbotránkozást, valamint riadalmat kelt. Novemberre pedig megszületett a ruharendelet is.

A gyalázatos törvény értelmében 50 ezer forintra kezdték bírságolni azokat, akik a betiltott Magyar Gárda egyenruháját hordták. Arra a felvetésre pedig, hogyan lehet eldönteni, mely öltözék hasonlít a Magyar Gárda egyenruhájához, Drazsé azt mondta: „aki ha ránéznek, úgy néz ki, mint egy, a Magyar Gárdához tartozó személy, azzal szemben a rendőrnek el kell járnia. És majd ha adott esetben bíróság elé kerül az ügy, kiderül, a rendőr jól döntött-e.”

Tavaly tavasszal azt hittük, hogy ez a rémálom véget ér, hogy onnantól majd a józan ész felül kerekedik a liberált álszentségen, hogy végre eljön az az idő, amikor a kormányzat azok mellé áll, akik építik, akik építeni szeretnék ezt az országot, és nem hagyja magára a fékezhetetlen cigánybűnözőktől szenvedő településeket.

Azonban nem így történt. OV is a cigányok lelki békéjéért kezdett aggódni és a Drazsé által hozott törvényt, nem hogy eltörölte volna, hanem tovább szigorította azt. Így aztán a múlt év nyarától, akik a betiltott Magyar Gárda egyenruháját hordják 150 ezer forintra és 60 nap elzárásra ítélhetők, természetes a nagy nemzeti együttműködés jegyében.

De ami nem jött be Guyrcsánynak, az nem jött be OV-nak sem. A szőnyeg alá söpört problémák nem tűnnek el. A látszatintézkedések nem oldják meg a társadalmi problémákat. És ha nincs kormányzati segítség, akkor az emberek ösztönösen megpróbálnak túlélni úgy, ahogy tudnak. Belekapaszkodva az utolsó fűszálba, összekapaszkodva egymással és azokkal, akik meghallják a segélykiáltásokat. És ha jól belegondolunk ebben igazából nincs is semmi meglepő.

Az élet egyszerűen utat tör magának.

És ez akkor is igaz, ez akkor is így lesz, ha a narancsosok, az elvtársak és a liberáltak sűrű biztatása mellett ez ellen mindent megtesznek. Akkor is, ha a közeljövőben tömkelegével hozzák az ”egyenruhás bűnözés” típusú, abszurdnál abszurdabb törvényeket azokat, amelyek nagyságrendekkel múlják alul a korábbi évek aljas szabályozásait.

Mára eljutottunk oda, hogy azt kimondani, hogy a narancsosok nem hogy nem változtattak az elvtársak által kialakított morálon, hanem inkább szerves folytatásai annak, nem más, mint olcsó kis közhelypuffogtatás, egy evidencia felesleges ismételgetése. Mert a kérdés immár nem az, hogy folytatják-e vagy sem az ámokfutást, hanem az, hogy OV és barátai milyen mértékben tudják továbbfejleszteni a gyurcsányi gazemberségeket.

Manapság megint eljutottunk oda, hogy a felelősök ahelyett, hogy a problémák lényegét próbálnák megoldani, olyan törvényt léptetnek hatályba, ami ugyan megfelel a liberális és a felvilágosult európai elvárásoknak, viszont egyátalán nem veszi figyelembe a többségi magyar állampolgárok érdekeit. Megint olyan szabályozás kerül a mindennapokba, ami mindamellett, hogy teljesen érzéketlen a problémákra, még totálisan alkalmazhatatlan is.

Az új rendelet értelmében, a jövőben két évig terjedő börtönnel büntethetnék azokat, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók.

Gondolom sokakban felmerült a kérdés: Vajon a rettegést és félelmet lehet valami mérőműszerrel mérni? Vajon ki dönti el objektíven, hogy mi a félelemkeltő és mi nem?

Vajon mi lesz majd az objektív kritériuma annak, hogy félelem vagy riadalom keltődött? Csak annyi, mert a cigányok azt mondták?

„Most vagyunk abban a helyzetben, amikor tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez így nincsen jól (...) az egész ország azt látja, hogy ez az erőszak felé megy, és az erőszakkal szemben meg kell védeni az embereket. Mindenfajta erőszakkal szemben. Ez az állam dolga és ez a miniszterelnök dolga is. (…)

Szerintem most már mindenki a rend oldalán van ebben az ügyben. Úgyhogy ma a kormány úgy is döntött, hogy kezdeményezzük a parlamentnél a büntető törvénykönyv módosítását, és hogyha valaki ilyen típusú cselekményeket követ el visszaesőként, akkor szabadságvesztéssel is legyen büntethető. Tehát eljött a pillanat, amikor az erő nyelvén kell beszélni az államnak. (…) Ezzel a törvénnyel majd meg fog oldódni a probléma. (…) Én azt hiszem, hogy ezzel Gyöngyöspatát és az ehhez hasonló helyzeteket most hosszabb távra is kezeljük.”

A fenti mondatokat OV nyilatkozta az egyik bulvárműsorban. Abba most inkább ne menjünk bele, hogy Magyarország legsúlyosabb társadalmi problémájáról való meglátásait az ország miniszterelnöke miért ilyen körülmények között osztja meg. Azt pedig már csak tényleg halkan kérdezem: vajon egy ilyen lényeges kérdés megvitatására tényleg Hajdú Péter a legalkalmasabb riporter? [a riport ITT megnézhető]

De lépjünk túl ezen, mert bármennyire szimbolikus is a dolog, nem ez a lényeg. Sokkal inkább az, hogy OV se itt, se máshol egyet szót nem ejtett magáról az alapkérdésről. Egyetlen egy alkalommal sem beszélt arról se ő, se más döntés helyzetben lévő politikus, hogy vajon mi válthatta ki a gyöngyöspatai eseményeket. Kormányzati oldalról senki nem beszél arról, hogy mit mondanak, mit éreznek a cigányterror elszenvedői, senki nem beszél arról, hogy az érintett településeken a lakosság döntő többsége aláírásával is támogatta a polgárőrök tevékenységét.

Az elmúlt napok eseményei végérvényesen bebizonyították, hogy ki hol áll, hogy a mostani narancsos kormányzat ugyanúgy köp az emberek véleményére, mint ahogy azt az elődei is tették. OV-nak igaza van abban, amikor arról beszél, hogy „tíz emberből kilenc azt gondolja, hogy ez nincsen így jól.” Mindössze abban téved, hogy ez nem a polgárőrök tevékenységére igaz, hanem arra a kormányzati politikára, amit a fidesz folytat.

És abban is óriási tévedésben van, hogy ez a törvény majd megold bármit is. Mert attól, hogy ellehetetlenítenek néhány nekik nem tetsző civil kezdeményezést, még a cigányprobléma nem oldódik meg. Sőt, ezzel további erősíti a cigányokban azt az érzést, hogy azzal, amit most csinálnak el lehet érni valamit.

Nem gondoltam volna, de mára tényleg eljutottunk oda, hogy a szitokszóként használt mohácsiviktóriák, horváthaladárok, draskovicstiborok és gyurcsányferencek után a sor végére 2011-ben orbánviktorokat, navracsicstiborokat, pintérsádorokat kell írnunk.

De ez van.

Összenő az, ami összetartozik.

13 kommentek:

Névtelen írta...

Itt csak a cigó terrorizálhat! Mert egyen sincs ruha! Elszaporítootátok, munkára senkinek nem kell a szerencsétlen! A "megélhetési" politikus termelte, de nem tud mit kezdeni,velük. "megélhetési" bűnözők, közzéjük kell állni! Lesz vesztegetési píz, nem kellessz dögkutra járni húsért! lényeglátó

zümi írta...

én csak annyit szeretnék hozzászólni hogy ha esetleg egy magyar "terrorizál" egy cigányt akkor azt 2-3 hétig emlegeti a média... ha esetleg fordítva lenne rá példa tehát egy cigány terrorizál egy magyart (amire sokkal több példa van... azt a média meg se említi. na akkor kérdem én hogy most mi van? akkor kik vannak elnyomva? kik azok az emberek akik munka nélkül is sokkal jobban megélnek mint azok akik látástól-vakulásig dolgoznak?
egy fair országban élünk... és nem tehetünk semmit ellene mert a vezetés az elnyomókat támogatja...

71 éves nyugdijas írta...

Azért ez mégis csak felháboritó, hogy már nemcsak a Miniszterelnök úr akar pofozkodni, hanem a kis felfuvalkodott hólyag szóvivője is. Jupiter szindróma. Amit nem szabadna Jupiternek, azt pláne nem a kisökörnek. Tegnap este a Hir TV.-be a kisszóvivő "nyilatkozata" hallatán tényleg kinyilt a bicska a zsebembe.Hol él ez a kis diszpinty? Elfelejtik ezek, hogy a mi és a gyerekeink adóiból páváskodnak, fenyegetőznek. Lehet, hogy gondolatban szeretnék a Jobbikot mint törvényesen bejegyzett pártot megszüntetni,ezért mindent be is dobtak a választáskor és azóta is, de aki örökké a "demokráciára hivatkozik" az tartassa is be azt!Remélem az "egyenruhás bünözők" alatt a 2006.-ban verekedő, rugdosózó pribékeket értették.Szeretném javasolni Miniszterelnök úrnak, hogy vigye be egy sarokba azt a nagylepcses kisfiút és ott tényleg kenje le neki azt 2 pofont.Hogy mennyire volt előkészitett az egész Gyöngyöspata, az mutatja a legjobban, hogy az állitólagos provokációnál, rögtön ott termett horvátáládár és a jogvédő garnitúrája. Szünjön meg végre a szájkarate és legyen rend a pénzünkért!

Névtelen írta...

71 éves nyugdijas!!több dolog nem világos:1)miért kell úrazni egy napóleon szindrómás likudbérenc elfajzott teknyővájót.2)magát valamire adó ember,amióta bukfenc sanyi megtért a zsideszhez,és bevásárolta magát a zsir tv-hez ,nem nézzi a zsir tv-t.3)ugye nem a zsideszre szavaztál??mert ha igen akkor most reklamációnak helye nincs!!Akit miniszter elnök úrazol,az hamarabb ken le neked még két pofont azon felöl,mint amennyit már kaptál az elmult 1 évben!!És nem ennek a kis diszpinty féregnek!!!.Orsós már regnált egyszer négy évig ,én nem felejtettem el.Tulajdonképpen mit vársz tőle??Akárki akármit mond is,a te meg a többi öreg magyar prédának vagy odalökve,ezzeknek a pénzünkön tenyésztett parazita cigányoknak!!!Abicska meg ne a zsebbe nyiljon ki,mert asündőrök ezzeket a parazitákat védik a magyar adófizetők pénzén!!

Herne írta...

Én is - mint oly sokan közülünk - katonai cuccokban szoktam mászkálni. Múltkoriban összefutottam egy lányismerősömmel, és megkérdezte, hogy miért ilyeneket hordok. Azt válaszoltam neki, hogy ruházati boltokban csak egyféle ruhát lehet kapni, az úgymond "divatosat", ami viszont nekem nem tetszik, meg egyébkéntis mindig hadilábon álltam a divattal (hiába, aki egyszer lázadó lesz, az már az is marad), ellenben mindig vonzottak a katonai dolgok, és ha már legalább ilyet lehet kapni, akkor inkább ezt választom, mert tetszik is, és jobban is passzol a személyiségemhez, mint a devergyó meg az enyergyí, vagy fene sem tudja, milyen márkák futnak most. Ekkor még nem született meg ez a törvény, vagy ezek a nyilatkozatok, ez néhány héttel ezelőtt volt.
Mostanában már azon viccelődök, hogy ha lemegyek a kocsmába, az őrszobán fogok ébredni. :-)
Térjünk azonban ki kicsit ezekre a törvényekre:

"két évig terjedő börtönnel büntethetnék azokat, akik másokban félelmet és riadalmat keltve a közrend fenntartására irányuló vagy annak látszatát keltő akciókat szerveznek felhatalmazás nélkül. Azok pedig, akik valamilyen közösséggel szemben fenyegető, félelmet keltő akciókat szerveznek, vagy ilyenekben vesznek részt, három évig terjedő börtönbüntetéssel lennének sújthatók."

Nos, ez esetben végre sittre kerülhet az egész cigányság!
Elméletben, mert az elmélet és a gyakorlat a mi kis csudademokráciánkban olyan, mint a mágnes két pólusa. Lehetetlen összeilleszteni.

Én a magam részéről megmondtam már régóta: nem érdekelnek ezek a törvények, belőlem nem lesz áldozat, vagy ha mégis, annyit viszek magammal a Pokolba, amennyit csak tudok. Ha rámtámad egy tetves, vagy másokra, és az erőviszonyok lehetővé teszik, akkor bizony szét fogom csapni a rettegő kis fejüket. Úgy van, ahogy írtátok: kénytelenek vagyunk megvédeni magunkat. Össze kell fognunk, most már aztán tényleg. Nem félrenézni, hanem ha segíteni tudunk, vagy magunkat kell védeni, odabaszni kőkeményen.
Aztán nem hívni rendőrt. Ha valaki hívni akarja őket, rá kell szólni, hogy ne tegye. Ha mégis kihívják őket, nem kell megvárni míg odaérnek. Minek a rendőr? Csak bajt okoznak. Ebben az országban már nincs szerepe a rendőrnek. Illetve van: az elnyomás.

Én azonban, mint mondtam, mindigis lázadó voltam. Ha a saját apámnak - Isten nyugosztalja szegényt - nem engedtem annak idején, hogy befenyítsen (pedig részéről még jogos is lett volna... :-), akkor egy Orbán, egy Pintér, egy 80-as IQ-jú, pelyhedző faszú rendőrdroid sem fog.
Egy cigány aztán meg mégkevésbé. Azzal már egyenesen apám emlékét gyaláznám meg.

Ne oldalra, vagy a föld felé fordítsuk a fejünket! Emeljük fel végre!
Ha pedig meg kell halnunk, akkor harc közben tegyük, ne áldozatként! Mert ha a cigányokon és az Orbán-Pintér duón múlik, mindenképp meghalunk, mind potenciális áldozatok vagyunk. Ez már háború, ez nyílt hadüzenet az ártatlan emberek ellen.
A háborúkat azonban minimum két fél vívja.

Elnézést a kissé indulatos megfogalmazásért, de az utóbbi napok kizökkentettek az egyensúlyomból, épp próbálom belőni a jelenleg optimális gyógyszeradagot. Ez persze azt is jelenti, hogy nem vagyok beszámítható állapotban... :-)

kardos írta...

Jó, törvényt hoznak arról, hogy minden magyar ember, az államalkotó nemzet minden tagja, kötelezően alá kell vesse magát a bűncigányok általi megélhetési kéjgyilkosságoknak - minden civilszervezkedést és őnkormányzatot fel fognak számolni, minden magyar meg lesz őlve :-) hát OV díszcigányzsidóbérenc, ez bukta lesz, és ezzel a törvénnyel kezdődik, eddig legalább látni tudtátok az egyenruhákról, hogy ki tartozik az emberi társadalomba, most radikálisabban fogunk védekezni és ránkparancsolt inkognitóból - soha sem lesztek biztonságban egy percig sem sehol sem ha ki mertek szállni a páncélautóból, bármelyik mosolygós kislány az utolsó lehet amit láttatok - mi magyarok sosem adjuk fel :-)
Adjon az Isten szebb jövőt!

Névtelen írta...

AKI FÉLELMET KELTŐ RUHÁT HORD LESZ IRGUM BURGUM.DE MIT TAKAR A FÉLELMET KELTŐ?A CIGÁNY HA NEM HORD SEMMILYEN RUHÁT AZ NEM KELT FÉLELMET?

Gambit írta...

Egy meztelen cigány max. undorító :D
A viccet félretéve, ez az egész nagyon durván vissza fog ütni a kormányzatra, akárcsak elődjére. Lehet itt a normalitást mindenféle fűzfatörvényekkel elnyomogatni, de az emberek egyre nagyobb hányadának már iszonyatosan tele van a töke azzal, hogy a más országokban természetes alapjogait (biztonsághoz, élethez való jog) lábbal tiporják. A kisebbségek ész nélküli tutujgatásával már a Maszop se járt jól, a mostani tendenciáktól pedig nem a Fidesz, meg OV lesz népszerűbb...

Névtelen írta...

Cél: az ország idegen kézre átjátszása. Ebben a nemzeti álruhába bújt "magyar" kormány segít.
Eszköz: a klasszikus "igazhitű" módszer! A legértékesebb házak, területek közelébe négereket, cigányokat beköltöztetni - akár ingyen. A terület értéke azonnal a nullával lesz egyenlő. Ekkor az "igazhitűek" fillérekért kegyesen felvásárolják.
A Mátra lábánál is ez folyik.
Szégyen, hogy ehhez a magát nemzetinek kikiáltó, de a nemzetet mosolyogva hátbaszúró Forradalmi Kormány asszisztál.

A pocsék, alkalmatlan gyurcsány kormányt egy mégpocsékabb, még alkalmatlanabb követett!
Remélem, nem tűri el a nemzet, hogy ezek 4 évig - még háromig - ezt csinálják.
Szédületes tempóban nő kezük nyomán a nyomor, a kilátástalanság.
MSZP = SZDSZ = FIDESZ = LMP = MDF
Ide valódi rendszerváltás és igaz, nemzeti érdekek mentén politizáló kormány kell!
Ezek az elmúlt 20 évben visszavezették Magyarországot a Harmadik Világba - a gyarmati sorba.

Névtelen írta...

Gyurcsánynak Orbán fóbiája volt és van. Nem tud másról beszélni, teljesen beleőrül ebbe az Orbánozásba. Orbánnak Jobbik fóbiája van és nem képes mást látni a dolgok mögött mint a Jobbikot akik utjában állnak.Tejesen becentrált ő is egy témára. A "sárga házban" ketten lesznek fletóval és hol egymást, hol a Jobikot fogják szidalmazni. Közben az orkok szépen fű alatt elintézik a magyarság sorsát.
Miért nincs aki számon kérje környezetük tisztán, rendben tartását. Ne a másokét lopják el hanem tartsanak tyúkot, termeljenek zöldséget maguknak a szar helyett ami a házaik környezetét ellepi. Hol van ilyenkor az ÁNTSZ? Ezek belekötnek mindenbe amibe csak lehet de a cigókat nem merik tisztaságra szorítani. Miért nem lehet törvényt alkotni ezekre a dolgokra. Bagóval a pofájukban egésznap az utcán lebzselnek mert a koszos putriban nem jó nekik. A sok purdé meg az autók alá szaladgál. MI lenne ha törvény előtt kellene felelősséget vállalniuk, hogy a gyermekeikre vigyázni tartoznak és ha elüti valaki akkor a szülő bűne mert nem vigyázott rá. Ha valakinek kiesik a 6.-dik emeletről a fia az ellen eljárás indul - nem hallottam még hasonló ha cigánygyerekkel történik valami baleset. Mi a helyzet az önbíráskodással???????????????? Milyen alapon merészelnek ezek kezet emelni bárkire is BÜNTETLENÜL???? HALLODDDDDDD ORBÁN VIKTOR!!!!!!!!!!!?????????????? hOL MARADNAK A MEGFELELŐ TÖRVÉNYEK ÉS AZOK BETARTATÁSA - CSAK A RUHA BÁNTJA A SZEMETEKET???

71 éves nyugdijas írta...

Kedves névtelen ápr.29.ll.o9.! !Azért úrazom a Miniszterelnököt, mert hiába is aksztanék rá bármilyen jelzőt akkor is ő az ami,aki.Másodsorban meg elég ritkán jövök ki a sodromból.Te pedig kedves Ismeretlen ugyanolyan prédának vagy" odalökve" mint én és sokkal több ideig fogsz még "fizetni" ha ez jót tesz az érzelmeidnek.Megtudom mondani Neked, hogy most még csak a fenyegetettség állapotában van az ország,és ez a kormány sehogysem tud a sz@rból kihúzni minket - viszont a hatalomhoz egyre jobban fog ragaszkodni -még rosszabb napokat is megélhetsz majd mint én éltem bármikor is. Azért nem minden idős ember hülye, vagy degenerált, pld. ott vannak a Te szüleid is, biztos őket sem tartod annak. Megnyugtatlak ismeretlenül is, én oda tettem az X-t ahová kell. Csak sajnos ez még nem volt elég.Szeretettel ölellek.

Névtelen írta...

Kedves 71 éves nyugdijas!!Mivel öregebb vagyok egy kicsivel,csak reménykedhetek , nem megyek el úgy hogy nem rendeztem a számlát ezekkel a nemzet,és hazaárúló nyaloncokkal!!Ez a kormány nemhogy a sz@rból nem tud kihúzzni ,de még jobban beletapos minket.Bizony megéltem az alcsúti dakota nagy mesemondó,előző regnálását és nem felejtettem el.Ez a Napoleon szindromás törpe méltó párja a gyurcsotánynak,ő is kivette a részét az országunk tönkre tételéből.Nem érdemli meg az úrazást. A szüleim már nem élnek,igynem tarthatok róluk semmit, csak az emlékük maradt.Én is szeretettel ölellek sorstársam.

Névtelen írta...

"Akit Isten el akar pusztítani, annak eszét veszi el!" Minket nagyon el akar, a társadalom pénzén, felvett milliárdokkal szaporítottuk el a társadalom ellenségeit. Okos politikusaink, engedték, asszisztálták a zsidók kiírtását, kicserélték cigóra, köztük több a Nóbel-díjas, oriási fellendülést hoznak országunkinak!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló