Lassan fel kéne ébredni

Nem akarok feleslegesen nagy szavakat használni és nem áll szándékomban túldramatizálni sem a helyzetet, de azt hiszem, még ezen törekvések mellett is azt kell mondjam, hogy a tegnapi napon történtekkel a narancsos parlamenti többség túlment azon a határon, amit elsőre, hirtelen felindulásból akár a hazaárulás mezsgyéjének is mondhatnánk, de még másodszorra, finomabban fogalmazva sem nevezhetnénk másnak, mint az emberek szemen köpésének.

Tegnap napra pontosan egy éve volt, hogy lezajlott a választások első fordulója. Attól függetlenül, hogy végül a mi eredményünk nem pont olyan lett, mint amire oly sokan vártunk, mégis mindnyájan bíztunk abban, hogy ezután majd más lesz, hogy majd soha nem tér vissza az a világ, ami az elvtársak nyolc évét jellemezte.

Ha visszatekintünk az elmúlt hónapokra, és ha tényleg őszinték akarunk lenni, akkor kijelenthetjük, hogy nem is tért vissza, egészen egyszerűen azért, mert annál egy sokkal alattomosabb dolog kezd mostanság kibontakozni. Amíg Elgróék bitorolták a hatalmat a társadalom többsége pontosan tudta, hogy ki az ellenség, pontosan tudta mindenki, hogy az elvtársakat milyen érdekek mozgatják, hogy mi áll a döntések hátterében. Manapság azonban a tömegek el vannak tévedve, a narancsköd még mindig mindent beborít és az emberek döntő többsége nem látja át, nem ismeri fel, hogy a nemzeti köntösbe bújtatott szavak mögött lényegében most is ugyanazok az elvek húzódnak meg, mint amik a korábbi években is.

A narancsos gépezet jól működik, a kommunikációs trükkök hatásosak. Minden nagyon szép, minden nagyon jó. A nemzeti együttműködés rendszere teszi a dolgát, a népek pedig várják, hogy majd jóra fordul minden, és közben észre sem veszik, hogy mit történik a fejük felett, észre sem veszik, hogy az egy éve még oly lendületesen hangoztatott narancsos szólamok olyan gyorsan eltűntek a párt kommunikációjából, mintha soha nem is lettek volna benne.

A már egy éve tartó fideszes színjáték forgatókönyve, kicsiben pontosan tetten érhető az alkotmányozás folyamatában is. Kezdetben abba is beleígértek mindent. Elhitették az emberekkel, hogy most majd egy új, egy kizárólag magyar érdekeket szolgáló alaptörvény készül, amire büszke lehet a nemzet egésze.

Tegnap pedig a parlamenti szavazásokon végérvényesen eldőlt, hogy az új alkotmány szellemisége lényegében semmiben sem különbözik a most még hatályos alaptörvénytől. Tegnap a narancsos parlamenti többség egyöntetűen és egyenként minden olyan javaslatot elutasított, amitől a készülő alkotmány az lehetett volna, aminek a magyar társadalom döntő többsége várta.

A nagy forradalmi lendületben így nem került be az alaptörvénybe az ügynöklisták nyilvánosságra hozásának szándéka, a politikusi álláshalmozás tiltása, a halálbüntetés visszaállításának lehetősége, a képviselők visszahívhatósága és mentelmi jogának eltörlése, de a lezajlott privatizáció jogszerűségének felülvizsgálata sem. Nem lett továbbá a szabályozás része a kétkamarás parlament felállításának a lehetősége, nem lett a hivatalos nemzeti lobogó része a címer és az előzetes bizottsági támogatás ellenére nem lettek vármegyék sem. [a szavazások összefoglalójáért katt IDE]

Vajon milyen épeszű indok lehet arra, hogy ezek a kérdések nem kerültek be az alkotmányba? Vajon ezek közül melyik az, ami nem élvez döntő társadalmi támogatást?

Azonban ha csak ezeket a témákat szavazták volna ki a narancsosok a törvényből, még egy cifra káromkodás után legyinthetnénk is egyet, de sajnos itt nem állt meg a szavazógépezet. És a történet innen kezd igazán felháborítóvá válni.

A narancsos képviselők ugyanis ezután elutasították azt a radikális kezdeményezést is, amely azt javasolta, hogy az alaptörvény ne csak azt rögzítse, hogy a magyar állam kötelezettséget és felelősséget vállal a határon túlra szakadt nemzetrészek iránt, hanem azt is, hogy támogatja azokat az „önrendelkezésük kivívására irányuló törekvéseik”-ben.

Gondolom, sokakban felmerül a kérdés, hogy az elszakított részek autonómia törekvéseinek támogatásával mégis milyen problémájuk lehetett a narancsosoknak?

De mielőtt még valaki azt gondolná, hogy ez volt a mélypont, hogy ennél már nincs lejjebb, annak jelezném, hogy az igazán alja még csak most jön. A radikálisok ugyanis beadtak egy olyan módosító indítványt is, amely az egészséges környezethez való jogot, illetve a természeti értékeknek „a jövő nemzedékek számára való” megőrzését azzal egészítette volna ki, hogy „a termőföld és az ivóvízkészlet kizárólag magyar állami vagy helyi önkormányzati tulajdonban, illetve magyar természetes személy tulajdonában lehet”.

Mivel a józan észnek ellentmondóan a kormánypárti képviselők ezt a javaslatot már a bizottságban sem támogatták, ezért a Jobbik név szerinti szavazást kért az ügyben. A levezető elnök sorban olvasta a neveket és Fidesz-KDNP frakció tagjai, soraikban a MAGOSZ-elnök Jakab Istvánnal, kivétel nélkül nemmel szavaztak az előterjesztésre. [a szavazás összefoglalójáért katt IDE]

A történet érdekessége, hogy szemben a narancsosok hazaárulásával, a jobbikosokon kívül a független képviselők, az ex-elempés Ivády Gábor, Molnár Oszkár, Pősze, de még Szili Kátya is fontosnak tartotta, hogy a hazai föld-és vízvagyon védelme mellett voksoljon.

Azt hiszem, ehhez már tényleg nem kell kommentár. Ez önmagért beszél. Ez lett a reményekből, ez lett a forradalmi lendületből. Vajon mennyi idő kell még, hogy a többség rájöjjön arra, hogy át lett verve?

Vajon mennyi idő kell még, hogy a narancsos álomból felébredjünk végre?

14 kommentek:

Névtelen írta...

Magyar Testvéreim,ime a likudbérenc gazemberek megmutatták igazi arcukat!!!A narancsszinű köd most sok zsideszszavazó szeméről feloszlik,most majd megláttják a Nagy Fülkeforradalmárnak,és Kormányváltónak minek kellet a hazugságokkal megszerzett 2/3-ad.Előbb-útóbb, de vége lesz ennek a narancsos ámokfutásnak. ÉBRESZTŐ!!!

Astur írta...

Ahogy Dr Varga Tibor mondja:

"Változtassunk, változtassunk csak semmit meg ne változtassunk !"
Egyébként oly gyorsan fogy az időnk, hogy rövidesen el kell pucolnunk ezt a "trójai falovat" is !Én hiszem, sőt tudom, hogy nemsokára komoly ébredés lesz ....

haary plotter írta...

Lehetett tudni 1 éve, a "válogatások" estéjén.
A bűvös szám: 2/3 = 66,666...666 + 7*epsilon,
hatosok tömkelege + kisördögnyi majdnem-semmi,
az adatbázis lőrét pancsolva össszejött a 2/3.
Olyan ez, mint a kalapos macánál az 5,00..002%.
BIZONY MONDOM NEKTEK, STATISZTIKAI KÉPTELENSÉG!
Ez van, "kiválogatott népük" ért a kompjúterhez!

Gambit írta...

Mennyi idő? Sajnos alsó hangon is újabb húsz év... (A hülyeség kitartó dolog.)

Herne írta...

Az eseményekhez hozzáfűzni nem tudok, minden le lett írva, amit írhattam volna. A hangulatomat, véleményemet el tudjátok képzelni, Nektek nem kell magyarázni, akiknek pedig kéne, azok nincsenek ilyen csúnya, fasiszta helyeken, mint ez a blog.

Egyre inkább kezd előttem körvonalazódni egy lehetséges jövőkép. A vezetés teljesen elszakadt a néptől, ez nyilvánvaló. Nem a nép érdekeit nézi, sőt, leszarja a népet.
Csak jönne már el az idő, amikor a nép is leszarja a vezetést!
Hozzák csak a döntéseiket a világtól elszakadt csodapalotáikban a narancsos felhők közt, ha a nép totálisan figyelmen kívül hagyja ezeket a döntéseket, és a maga belátása, érdekei és igényei szerint cselekszik. Pl. egészen egyszerűen nem hagyja, hogy külföldiek elbitorolják a földünket, a vizünket. Mit tenne a kormány, ha úgy istenigazából odaállna a magyar nép, és azt mondaná: nem? Letartóztatna többszázezer, többmillió embert? Nem hinném. De ha mégis, akkor kikkel, ha ezek az emberek nem adják meg magukat? Ezzel a csicskarendőrséggel, meg a puccos terrorelhárítással? Egyetlen rendőri túlkapás, és úgy jelentem fel őket, hogy olyat még cigányjogvédőtől sem kaptak. Esetleg a tömegbe lövetnének, mint Kadhafi? Sajnos nekik engedné a NATO, ugyanúgy mint Bahreinnek, hiszen az érdekkörükbe tartozunk, de ha ekkor a tömeg nem bepánikol, hanem rohamra indul, az áldozatok száma - részünkről - minimális lenne, és elsöpörnénk a sünöket a narancsosokkal együtt egészen szeretett Izraeljükig.
No, megint meglódult a fantáziám. Az viszont úgy sejtem, belefér a polgári engedetlenségbe, ha egyszerűen figyelmen kívül hagyjuk a kormány döntéseit, és élünk a magunk módján nélkülük, ahogy ők is teszik a maguk módján nélkülünk.

Pfsz írta...

Mennyi idő?Mondhatni rengeteg,talán nem így van?Akkor illene szemlélni az embereket,elkeserítő a közöny és az érdektelenség.Valóság az,hogy a magyarok többségét nem érdekli ilyen szinten hazájának sorsa-Pláza,tuskó,osan,vv,és hasonló minőségű szórakozás van többnyire fókuszban-Magyarországon az említett többség(t.kivétel)soha nem fog"ébredni"-"Fáradtak"nagyon,kell a pihenés még,csupán szemlélődnek majd amennyiben történik valami.Még akadna jó pár olyan honfitársunk is(nem kevés,sajnos)akik azzal szemben sem tanúsítanának úgymond ellenállást,ha izraeli lobogó lenne a Parlament tetején.Nos,ez az igazi tragédia....ébredés?A többségtől szerintem felesleges várni,ők a mátrixban élnek így is lehetne mondani.Az ébresztő pirula pedig elfogyott-

Chilfit írta...

Kedves Herne, először is 100%-ban egyetértek. Másodszor, a neved... Herne, csak nem véletlenül a ősi istenre utal?

Győrkös István írta...

A neonáci Jobbik szimpatizánsok sunyi módon hallgatnak arról a tényről, hogy okos(nak mondott) vezérük gyors egymásutánban kétszer is pert vesztett:
a./ először Bartus László ellen
b./ majd az ATV Szerkesztősége ellen is.
Csak nem azért, mert a bíróság komcsikból áll? (Ugye ezt szoktátok mondani, ha nem a javatokra döntenek a Markó utcában?!)

Névtelen írta...

Először is egy ilyen ember ne szájaljon: http://hu.metapedia.org/wiki/Gy%C5%91rk%C3%B6s_Istv%C3%A1n

Másodszor: Miről gagyogsz, te szerencsétlen!?

Névtelen írta...

Györkös úrnak rendkívül szegény fantáziája van, úgy, mint a világon az emberek simaagyú többségének. Számára vannak a trendik, akik után loholni kell és a neonácik, akiket fikázni kell. Ezen kívül van még egy csoport, azok harmadik sémaként még beveszik a komcsikat is, mint megvetésük tárgyát. Ezeken kívül az lyen gondolkodású emberek számára más variáció nem is létezik a földön. Olyanról, hogy haza, meg nemzet, még nem is hallottak. Sajnos ez a sematikus, leegyszerüsített, lapos és üres gondolkodás ma már világjelenséggé válik, nincs egyedül vele. Kikérem magamnak a neonácizást.

Névtelen írta...

Az illető azt hiszi, hogy mások teljesen hülyék és nem tudják, hogy pont a hungaristák a neonácik és egy komolyabb szankció esetén pont ők fognak legelőször sorra kerülni.

Győrkös István írta...

Ti egyszerűen nem veszitek észre azt, hogy a magyar nemzet 90-95%-a köp rátok és ártalmas lényeknek tart benneteket. Ha nem így lenne, akkor legalább fele annyi szavazatot kaptatok volna mint a Fidesz. Még a szocikra is többen szavaztak ebben az országban, mint rátok. - Ennek ellenére úgy csináltok, mintha legalább is 5-6 milliós tömeg támogatna benneteket...

Névtelen írta...

More mi egy dolgot veszünk észre,hogy változatlanul nagybarom vagy!!!!A Magyar Nemzet téged meg a fajtádat kártékony állatnak tart,akiket nem tenyészteni kellene.A köpdödés a te meg a cigány fajtád szokása,Amig egyszer jól szájba vágnak,hogy hátra lévő napjaid kásán fogod tengetni.Mond miért nem jó neked a c-press,mi a bánatos k.anyádért rontod itt a levegőt.Addig játszod az eszed ami nincs,hogy úgy seggbe leszel rugva a szádon vasalva jön ki a nadrág.M.K.A.

Gambit írta...

Lesz még annyi, gyogyóskám. Amúgy elég szánalmas még mindig az MNA, és vezetői nevében taknyot hányni a nemzeti radikalizmusra...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló