Vicces zsidók

„Nem feladatom minősíteni egy kisegyház kampányát, nyilván a felajánlók fogják eldönteni, mennyire tartják gusztusosnak vagy gusztustalannak a néha antiszemitizmusba hajló zsidó vicceket" - mondta Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) elnöke annak kapcsán, hogy a napokban zsidó viccekkel teli plakátok lepték el Budapest köztereit.


[nagyításért és a viccekért katt a fotóra]


A legszebb a dologban azonban az, hogy a hirdetések egy másik zsidó gittegylet, a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) megbízásából kerültek ki a falakra. Köves szerint a kampányuk célja, hogy a „zsidó kifejezésről ne feltétlenül a szorongással teli negatív emlékek és félelmek jussanak az emberek eszébe, hanem a magyar zsidó kultúra vidám, mindenki által kedvelt oldala.”

Mondjuk, azért az érdekelne, hogy szerintük mi az az „oldal”, amit mindenki kedvel, mert nekem momentán nem jut ilyen az eszembe, és nagyon azon se lepődnék meg, ha másnak se jutna. De most ne ragadjunk le ennél, hanem inkább nézzük meg, hogy hogy folytatódott a szópárbaj az egymással rivalizáló zsidók között:

„Az egyházi kérdések, a hitéleti megnyilvánulások nem tartoznak a vicc kategóriába. A MAZSIHISZ az 1 százalékot elsősorban az elesettek és szegények érdekében kéri és kívánja felhasználni, másodsorban pedig oktatási fejlesztésekre. A mi feladatunk nem viccek mesélése, hanem a magyar és ezen belül a zsidó társadalomra háruló komoly problémák megoldása” – üzent vissza Feldmájer a fajtársainak, majd így folytatta: „Nagyon fontosak az anyagiak, és hogy az 1 százalékból valaki részesedni kíván, de ez csak bizonyos elvek megtartása mellett lehetséges. Lehet a zsidókon mosolyogni, de ma nincs a zsidóság olyan helyzetben, hogy ebben a kontextusban viccelődjenek vele.”

Azért valljuk meg az öröm, hogy a metéltek így elb@szakodnak egymással. Erre szokás azt mondani, hogy egy kényelmes fotel, egy kis kóser szilva, meg még egy szivar hiányzik csak ahhoz, hogy teljes legyen az előadás. Azonban a nagy örömködésben ne felejtsük el azt se, hogy a zsidók közötti belső harcok azért a koncért folynak, amit az adóforintokból utalgat át nekik a magyar kormány.

És mielőtt a műsort nézve eltévednénk, érdemes végiggondolni még egy apróságot is. Vajon mitől fontos nekik ennyire ez az 1 százalék, mekkora összegről van szó, hogy ezért képesek nyilvánosan is hajba kapni?

Az igazság az, hogy nem fontos, mert nem az összeg a lényeg. A tét ennél sokkal, de sokkal nagyobb. Elég csak egy pillantást vetnünk az APEH 2010 szeptemberében kelt közleményére, ahol a felajánlott egyszázalékok összegét hozták nyilvánosságra. Az adatsorból kiolvasható, hogy a tavalyi évben a MAZSIHISZ 5.263 felajánlótól 65.835.919 forintot, míg az EMIH 1.030 felajánlótól 10.630.833 forintot kapott.

Vajon ha az EMIH-nek felajánlott pénzből levonjuk az óriásplakátok költségét, akkor mennyi marad nekik? Pontosabban ennyi plakát költségéből marad egyátalán valami?

Mint jól látható ez az egész egyszázalékos plakátolás történet nem erről a kis pénzről szól, hanem az ismertségről, a támogatók számáról, a figyelem felkeltéséről és arról, hogy az EMIH bejelentkezett a hatalomért, az első számú zsidó szervezet címéért és az azzal járó milliárdokért.

Talán még sokan emlékeznek arra, hogy 2007-ben a Gyurcsány-kormány hozott egy olyan döntést, ami biztosítja a még élő, izraelita kétkezi munkások további anyagi támogatását, valamint a zsidó közösségek igényeit. A döntés szerint ez 21 millió amerikai dollár állami támogatást jelent, aminek nagy részét a legbefolyásosabb szervezet a MAZSIHISZ kapja, kedvezményezettként pedig a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK) került megjelölésre. A magyar állam eddig már kifizetett 12,6 millió dollárt, a fennmaradó részt pedig 2011-ben és 2012-ben folyósítják majd.

Azonban a pénzszivattyú itt még nem áll le, mert az idei költségvetésben mindezeken túl található egy Pénzbeli Kárpótlások és Rendkívüli Kormányzati Kiadások című, közel hárommilliárd forintos tétel is, amelyet szintén a hazai izraeliták számára fizet ki a kormány. És ez még mindig nem a vége. A 2011-es költségvetésben szerepel ugyanis egy közel kétmilliárd forintos „adomány” is, az 1947-es párizsi békeszerződés jogcímén. Ezt az államnak nem külföldi országok, tehát nem a győztesek számára kell kifizetnie, így fennáll a gyanúja annak, hogy ezt a pénzt is a hazai izraelita közösség kapja.

Azt gondolom, a fentieket figyelembe véve, azért azt bátran kijelenthetjük, hogy bármilyen szórakoztató műsort is mutat be a Köves-Feldmájer duó, azért nagyon nem olcsó nekünk ez a kabaré. Bár ki tudja mi jön még. Ki tudja, hogy vajon mit találnak ki Feldmájerék, hogy überelni tudják a vicces plakátokat?

Lehet, hogy még a végén az is megtörténik, hogy körülmetélős flashmobot szerveznek a zsinagóga elé?

8 kommentek:

Gambit írta...

"A MAZSIHISZ az 1 százalékot elsősorban az elesettek és szegények érdekében kéri és kívánja felhasználni" - ???? Jelentkezzék kérem egy elesett, szegény ember, aki ezekből a pénzekből valaha is látott valamit.

"Nagyon fontosak az anyagiak, és hogy az 1 százalékból valaki részesedni kíván" - No comment...

Herne írta...

A zsidő viccekről nekem a kapzsiság, fösvénység és mások rafinált kihasználása jut eszembe. Én ebben nem látok semmi olyasmit, ami "vidám, mindenki által kedvelt" jelenség volna.
Azért mindenesetre szimpatikusabbnak találnám ezt a fajta módszert (a viccelődőst), tehát a zsidók és nemzsidók közti közeledésre ösztökélő politikát a szokásos pökhendi megfélemlítéssel, manipulációval ésatöbbivel szemben, ha nem tudnám, hogy ez is éppen ugyanolyan manipulatív céllal jött létre, hogy semmi szándékuk nincsen a két nép közeledte irányában, pusztán egy újabb átverésről - és ahogy a cikk is nagyon helyesen írja, figyelemfelekeltésről, anyagi és szellemi támogatók szerzéséről - van szó.
Lássuk csak, mit fog ezek után gondolni az átlagbirka! A zsidók milyen jópofák, vicelődnek magukon, barátkozni akarnak, de a gonosz fasiszták elutasítják a baráti jobbot.

Namost baráti jobbot én sosem utasítok el. De ahhoz, hogy azt a jobbot barátinak értékeljem, előtte alaposan meg kell róla győződnöm, hogy a másik kéz nem éppen a pénztárcámban turkál-e.

Erről az egész 1%-os mizériáról egyébként kiválóan leolvasható ennek a rendszernek minden gonoszsága: amíg a rákos kisgyerekek az adónk 1%-áért koldulnak, addig a politikusok luxusautókban furikáznak. Ennél jobban semmi sem jellemzi ezt a rendszert.

Laci írta...

Jól látod Herne,az a "nyamvadt" 1% a töredékét sem teszi ki annak,amit itt lépten-nyomon eltapsolnak és még is mindenki erre ácsingózik.Ha nem lennénk ekkora sz@rba,talán még nevetni is tudnék rajta.
A többi 99%-ról kellene már elszámoltatni az ország kifosztóit !

casablanka írta...

Ez csak azért van, hogy az l%-t keresik, mert a 99%-al úgy jártunk mint Diogenes a lámpájával, hiába kereste, már elvitte valaki.

Névtelen írta...

A daganatos gyerekeknek kéregettek 1%-ot.A befizetett pénzek 95%-át is lenyúlták a pénzhajszába belehűlyült blankoltak,és ez nem zsidóvicc!!Ezzeknek soha semmi nem elég.

Névtelen írta...

A zsidóság vidám oldala DDD!
A zsidók kitalálták a kollektív bűn fogalmát és ennek nevében kaszíroznak még most is milliárdokat tőlünk a hollókosztjukra. De ha szerintük van kollektív bűn, akkor miért csodálkoznak és miért vannak felháborodva és főleg milyen alapon követelnek pénzt azért, hogy annak idején őket csapatostól távolították el??? Szerintük vajon miért???
Olyan vidámak vagyunk! Nagyon vidámak vagyunk! DDD Hogy meg kell tűrnünk ezt a sok naplopó szélhámost, ráadásul tömegesen befolyásos pozícióban fölöttünk, akik még arról se tudnak beszámolni, hogy egyáltalán milyen alapon vannak itt! És ahelyett, hogy ezért köszönetet mondanának, olyan szemtelenek, mint a piaci légy.
Azt már helyesen látják egyesek közülük, hogy az embereknek a zsidóságtól szorongása, rettegése, félelmei lesznek. De fölösleges fáradozni a drága plakátokkal, mert ezek a szorongások ettől nem múlnak el!

Névtelen írta...

Ez az egész 1%-os baromság csak plakátolásra és néhány ingyenélő alapítvány és szekta fenntartására megy, amelyek valahogyan kapcsolódnak a parlamenti söpredékhez, ami ezt megengedi.

Szabo Goj írta...

"A zsidó nem más mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelöje minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!" (VOLTAIRE 1750)

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló