Eltaposni mindenáron

„A XXI. század első évtizedeinek iránytűje a józan ész lesz”.
[Orbán Viktor, 2010. július 22.]


Igazán szép gondolat.

Kár, hogy ennek nem túl sok jelét tapasztaljuk újabban a kormányzati döntések mögött. Sőt. Manapság már megint ott tartunk, hogy a szűk pártérdekek és a hazai valamint a nemzetközi cionista köröknek való kényszeres megfelelés ismét irracionális módon, már-már a Gyurcsány-érát idézve kezdi felül írni a józan ész diktálta határokat.

Pénteken OV Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárral és Farkas Flóriánnal, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) vezetőjével a cigányság helyzetéről egyeztetett, mely után olyan kormányzati terv került nyilvánosságra, amely azt jelzi, hogy az OV által emlegetett iránytűvel vagy nagyon komoly bajok vannak, vagy legalábbis annak kezelője nem tudja, esetleg szándékosan nem akarja tudni, hogy mikor mutat helyes irányba a műszer.

De legyen bárhogy is, az az irány, amit OV pénteken kijelölt a gyöngyöspatai és a hozzá hasonló helyzetek megoldására biztosan tévút, ami nem csak a józan ész minden ismérvét mellőzi, de teljesen szembe megy a társadalom igazságérzetével is. A tárgyalás után ugyanis Farkas Flórián összegezve a megbeszélések lényegét a következőket mondta: „Felkértük Pintér Sándor belügyminisztert, hogy dolgozzon ki akcióprogramot a helyzet megoldására. A programnak foglalkoznia kell a kistelepülések biztonságával is, de a hangsúly a félkatonai szervezetek megállításán van.”

Gondolom, most sokakban felmerül a kérdés: Vajon ennek a tervnek mi köze van a józan észhez?

Vajon milyen kormányzati stratégia az, ami ahelyett, hogy a probléma okait szüntetné meg, a következményeket, a jogos társadalmi válaszokat akarja megrendszabályozni?

Vajon kormányzati szintről miért nem kérdezte meg senki az ott élőket arról, hogy ők mit tartanak helyesnek? Vajon az miért nem érdekelt a tárgyaláson résztvevők közül senkit sem, hogy Gyöngyöspata közössége kiáll a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület mellett? Az miért nem számított semmit, hogy a község látva az elmúlt hetek eredményét mára már helybeli civilekből, 19 fővel megalakította a helyi szervezet is?





Vajon feltette-e, vajon vizsgáltatja-e majd azt kérdést OV, hogy mennyi bűncselekmény történt Gyöngyöspatán amíg ezek a számukra nemkívánatos elemek járőröztek? És mondjuk egy évvel korábban ugyanebben az időpontban?

Az pedig már csak jogászkodás és a lényeghez semmi köze, de azért azt is elárulhatná valami nagytudású narancsos, hogy egy hivatalos polgárőr egyesület miért is számít félkatonai szervezetnek?

És még lehetne sorolni a kérdéseket oldalszám, de azt hiszem felesleges, mert úgysem lesznek válaszok. Mert a narancsosoknak a józan ész csak akkor számít, amikor az egybeesik a fideszes érdekekkel. Most pedig nem ez a helyzet. Most egyrészt a legfontosabb cél minél gyorsabban lecsendesíteni a honi liberális ajvékolókat, mielőtt még a Cohn-Bendit-féle idióták az EP-ben ezt az ügyet is felkapják, másrészt pedig azonnal ellehetetleníteni bármilyen olyan kezdeményezést, ami a Gárda újjáéledését és újbóli megerősödését eredményezné.

Ezek az igazi okok. Rövid távon a viszonylagos csend megteremtése, hosszabb távon pedig minden olyan civil kezdeményezés kiirtása, ami bármilyen módon kapcsolódik a radikálisokhoz. Az pedig ismét egyértelműen látható, hogy a jelszó és a cél gárda-ügyben Elqró óta semmit sem változott: Eltaposni mindenáron.

A narancsos polgárok meg lassan elgondolkodhatnának azon, hogy vajon miért van az, hogy a Gárdát mind az elvtársak, mind a narancsos forradalmárok magukra nézve egyaránt olyan veszélyesnek ítélik meg, hogy azt, minden eszközt felhasználva, végérvényesen ki akarják iktatni a magyar közéletből…

14 kommentek:

Névtelen írta...

A XXI.század iránytűje a józan ész lehet, mondta népünk és nemzetünk bálványa a Nagy Fülkeforradalmár,és mesemondó.Az ő iránytűje már biztos nem az!!Viselkedéseiből megitélve,neki már megvolt az Ész trónfosztása!!Mit takar majd Pi Sa sűndőreinek akció programja??? A pénzünkön tartott sűndőrök,kötelessek lesznek a rajtunk élősködő,fosztogató,gyilkolászó,cigányokat megvédeni.Saját magukat sem tudják mevédeni, téged nem fognak,de te sem védheted meg magad a családodat,gyerekeidet,a paraziták ellen.Szabad préda leszünk.Kirabolhatnak,legyilkolhatnak mikor kedvük van hozzá,mert te csak ezért születtél.Ezért kell a Gárdát mindenáron eltaposni.A Gárda szálka a likudbérenc gazemberek szemébe.

Lütyő írta...

"A narancsos polgárok meg lassan elgondolkodhatnának azon, hogy vajon miért van az, hogy a Gárdát mind az elvtársak, mind a narancsos forradalmárok magukra nézve egyaránt olyan veszélyesnek ítélik meg, hogy azt, minden eszközt felhasználva, végérvényesen ki akarják iktatni a magyar közéletből… "
Remélem ez a mondat csak költői ...
Narancsosoktól gondolkodást elvárni abszurd lenne. Amúgy nem hinném, hogy OB a saját fajtáját kordában tudná (akarná) tartani.A cél a káosz szvsz.

Herne írta...

Addig örüljenek a cionisták seggnyalói, amíg a vezetés társadalomtól való totális elszakadásának következtében nem alakulnak valódi félkatonai csoportok...mert azt, kedves Viktor, előbb-utóbb még a birkatűrésű magyar is megunja, ha őket meg nem hallgatva, a fejük felett döntenek, az ő kárukra.

Azzal pedig nyilván OV és PiSa is tisztában van, hogy egy valódi, jól szervezett földalatti fegyveres csoportot ez a vicc-rendőrség nem tud megállítani.

Talán épp ez a cél...és akkor jöhet a NATO demokráciával bombázni, blokád alá vonni, totálissá és hivatalossá téve Magyarország alárendelt, megszállott, gyarmati szerepét.

Bár úgy érzem, ez esetben számíthatnánk támogatásra az ilyesmiben igen tapasztalt, és éppen hasonló akcióban lévő arab világtól, titokban talán még Kínától és Oroszországtól is. Az oroszok és a kínaiak nagyon okosan, hátradőlve, vodkát szürcsölgetve nézik a világ eseményeit és a nyugat fokozatos gyengülését. Namost a megélhetési politikusok, köpönyegforgatók és hasonlók bánatára, egy orosz, egy kínai, vagy egy arab, nem fogja befogadni a régi rendszer vezetőit azok hirtelen 180 fokos fordulata után, mint ahogy az EU tette...

Kicsit meglódult a fantáziám így mániás szakaszomban, de attól még ez egy nagyonis elképzelhető jövőbeni forgatókönyv...

cila57 írta...

Na, a "forradalmi" kormányoknak kb. ennyi mozgástere maradna az EU- ban is.
A nagytestvér mindent megmond, vagy előír, a demokráciának hívott cirkusz legnagyobb dicsőségére.
Ismét az internacionalisták győztek. A nemzetállamoknak, és nemzeti álmoknak annyi!
Valamikor 10 éve írtam az Európai Vöröshadsereg létrehozásáról.
Íme, sajnos valóság lett!
Függetlenül a líbiai beavatkozás jogosságától, ez szomorú jövő minden kis nép számára.

De mi lesz, ha az arabok rájönnek, hogy a segítség leves még többe kerül, mint a Kadhafi húsétel?!
Akkor mi újra bevédjük ellenükben Európát?

Névtelen írta...

E Z E G Y A G Y R É M
A lehető legtermészetesebb önvédelmi reflex ez a fajta "járőrözgetés".
Ha volna eszük, felismerné az ebben rejlő lehetőséget a kormány. Meg is kellene köszönnie, h. besegít az állampolgár. Pénzbe nem kerül az államnak. A Gárdista a Polgárőr fizetésének jelentős részét költi erre a szolgálatra, nem elkurvázza, nem játékgépezi el stb. Együtt kellene működnie a rőrségnek, katonaságnak a Polgárőrökkel és a Gárdistákkal. Ha szükséges további közös kiképzéseken fejleszteni a nívót. De úgy látszik a józan ész követelte cselekvés szembe megy egy olyan érdekkel amely a nagytömegek előtt egyenlőre ismeretlen. A magyarnak fel kell sürgősen fel kell ismernie, h. a a békés élet legnagyobb gátja egy demokraciának hazudott jogállam s ebben abszolút értelemben a cigány a legkisebb tényező.
Hamarosan fegyveres rendőrőkkel kell megküzdenünk, ha békében akarjuk tudni a családunkat. Ebből simán következtethető, h . ez anarchiához fog vezetni. Dehát minden demokrácia ebbe fullad egyszer baszki. Ezekkel az iránytűkkel(hangzatos lózungok) és egyeztető fórumokkal, csak azt próbálja takargatni a rendszer, h. évek óta nem látja el a rend fenntartására vonatkozó kötelezettségét. Minimum meg kellett volna hívni a Gárdistákat és Polgárőröket is! A cigány egy ránk és ellenünk tenyésztett
szavazó. Különben soha nem lett volna meg a 2/3. Ti nem tudjátok ezt Honfitársaim - ezért kell védeni a korcsot!!! Különben oda fülkeforradalmi demokrácia. Ezenfelül, a cigány mindössze két ciklus közötti magyar-lakosság-terrorizálási különengedéllyel ellátott vírustenyészet. Ha esetleg bejön 4 év alatt a többszázezer kettősállampolgársági jelentkezés - esetleg! - elkezdenek foglalkozni a cigánykérdéssel. De azt a programot a népszavazáskor kellett volna elkezdeni. Azonban az érvénytelenítve lett! 7-8 év késésben vannak, mert addig csak élvezkedtek és dőzsöltek az urak. Egyűtt érzek minden határontúli nemzettestvéremmel és sajnálom, h. még nem tudják mennyire be lesznek csapva és csak felhasználják Őket is, ahogy minket is kihasználtak.
Hangsúlyozandó: nem a cigány (ti. másutt niger) a probléma!
Hanem aki tenyészti, hagyja, engedi, védelmet ad neki minden áron és pajzsként maga előtt tartja.

Kassai Ferenc írta...

A járőrözö "polgárőrség" esetében országszerte ismert, hogy ezek az ország különböző pontjain (indokkal vagy anélkül bevetett) "polgárőrök" tulajdonképpen a széteső Magyar Gárda-Új Magyar Gárda tagjai... A Jobbik ezzel a trükkel, névváltoztatással, új foglalkozás bejelentéssel akarja félrevezetni a nyilvánosságot és a rendészeti szerveket.
Ezt a módszert alkalmazták már 1939, 1940-től a hungaristák is, majd 1995 után a Szabó Albert-féle MNSZ, akik "Civil Guard" néven hoztak létre a pártvédelmi csoportjukból örző-védő cégeket (íly módon még fegyverhez is jutottak!)- Tehát az ötletet a Vona-féle minipárt a hungaristáktól vette át!

Névtelen írta...

kasai,györkös ,szikszai,most elhuzzol a büdös pi...ba!!!A tetű egye meg a retkes nyakad!!!

Gambit írta...

A Szebb Jövőért P. E. teljesen törvényesen bejegyzett szervezet, működése nem ütközik egyetlen jogszabályba sem. Innentől kezdve nincs miről beszélni, akinek pedig csak nyilasozásra futja, az még mindig leköltözhet pár hónapra az érintett telepölésekre, garantálom, hogy utána a lába nyomát is csókolná a gárdistáknak...

Kassai Ferenc írta...

Amint azt az újságcikkek is bizonyítják, a Polgárőrség helyett inkább rendre vágynak az érintett települések lakói. Arra semmiképpen sem, hogy egy önkéntes, pártháttérrel rendelkező szervezet vonulgasson és fenyegessen bárkit is. - Ha a "polgárőrök" mindenképpen segíteni akarnak a részükről "sünöknek" és "ávósoknak" nevezett rendőröknek, akkor vegyenek nekik jobb felszerelést vagy egyéb módon segítsék a munkájukat - de úgy ne, hogy a rendőri munkát ők akarják elvégezni.
Az országban erre a feladatra csak és kizárólag a hivatalos magyar állami rendőrség jogosult...
Azzal, hogy valaki a hátára írja, hogy "csendőrség" - attól még nem lesz az, legfeljebb hülyét csinál magából. (A törvényesen bejegyzett is végezhet törvényellenes dolgokat! - Előbb-utóbb betiltják, szétzavarják őket. Csak nem gondoljátok komolyan, hogy egyszer Pintér-kutyák, másnap pedig már kart karba öltve mennek együtt bűnt üldözni?
A Névtelen pedig úgy látszik nem bír magával. De csak tomboljon nyugodtan!

Névtelen írta...

ne more ne.A te hátadra nem kell irni semmit,te gyári hülye vagy.Retenettes csapás,amig ott voltak a polgárőrök nem tudtatok lopni .more azt gondoljuk komolyan,egyszer vége lesz ennek a farsangnak,és utánna lesz a bőjt!! Lesz olyan Rendőrség,aki a tisztességesen munkálkodó embereket fogja megvédeni,a fosztogató,gyilkolászó parazita fajtátoktól.

Névtelen írta...

És mitől lesz rend, kiskomám? Majd kinő a földből? Ahhoz rendfenntartó is kéne, a polgárőr pedig pont az (nem a rendőr munkáját végzi, mivel nem egy a hatáskörük, de vannak rendfenntartói lehetőségei, plusz általában a rendőrökkel együtt tevékenykednek, ahogy tették ezt Gyöngyöspatán is - látszik, hogy azt sem tudod, eszik-e vagy isszák a polgárőrséget, mint olyat). (Arra már fölösleges is szót pazarolni, hogy milyen újságcikkekből szűrted le a fenti bölcsességeidet...) Az pedig nem törvénytelen, hogy valaki a hátára írja, hogy Csendőrség, hülyét pláne nem csinál magából, plusz polgárőrként járőrözni továbbra sem törvénytelen, ha belekékülsz, akkor sem.
A lakosok viszont érdekes módon nagyon hálásak voltak nekik. Nem ellentmondásos neked ez egy kicsit? Mintha rohamtempóban cáfolna titeket az élet...
A cigók pedig főleg azért hőbörögtek, mert nem mehettek lopni. De viselkedésük jobb megértése érdekében vegyük még számításba azt a nagyon egyszerű pszichológiai tényt is, miszerint, ha valakinek évtizedeken át bármit és mindent szabad, akkor az utána a legalapvetőbb szabályozást-korlátozást (gyk.: a törvények és a társadalmi együttélés szabályainak betartása) is ordas, fasiszta elnyomásként értékeli. Pedig valójában nem az. De persze nektek, Ferikém, erről fogalmatok sincsen, mert teljesen idegen tőletek az emberi valóság.

casablanka írta...

Csak azt nem értem, hogy miért mindig a legnagyobb volt gyarmatositó banda (külföldön) és a leggazdagabb tolvajok (itthon) féltik a" demokráciát" a csoró néptől? Mégpedig annyira, hogy képesek idegen "rendfenntartó erők" szolgálatait is igénybe venni hatalmuk megvédése okán. Persze csakis az anyaország "érdekében" történik mindez.

Névtelen írta...

Istennek még csodát kellett tenni, orbán prófétának elég kinyilatkoztatást tenni! Tanulhatnátok felkészülésként, pofára esni! lényeglátó

Névtelen írta...

vakegér én azt láttom,úgy seggbe leszel rúgva,hogy pofával fogsz esni orbán prófétád valagára!!Te olyan vak vagy hogy magadtól még azt sem találnád meg.És majd megteheted te is a nagy kinyilatkoztattást.Felkészültünk rád!!!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló