Kié a média?

Szeretném a magyar médiahelyzetet egy egészen más oldalról, vagyis a tulajdonosok oldaláról megvilágítani. Mondhatnám megláttatni, hogy honnan fúj a szél?

Az idegen kézben lévő média azért veszélyes, mert kizárólag profit orientált. Nem számít a tartalom erkölcsi következménye. Amikor egy médiamogul cégénél dolgoztam, megkérdeztem a vezérigazgatót, hogy miért nem törekszik valami színvonalat adni a lapjainak? Válasz: „akkor elveszítem a hirdetőimet”. Tehát a lapkiadás elsőrendű célja, hogy hirdetési felületet adjon a multiknak.

Az információ hatalom. A legszegényebbek és az ingerszegény környezetben élők csak a földi sugárzású TV-adókat tudják fogni. De az már egyáltalán nem vicces, hogy milyen erkölcsi színvonalú műsorokat sugároznak fő műsoridőben. Nyilván olcsó fogás és nagy nézettség a mélyszegénységben élők körében...

Tehát tudatos agymosás…

Azokat a külföldi tulajdonú sajtótermékeket és Tv adókat sorolom fel, amelyek leginkább véleményformálóak.
  • Népszabadság: baloldali politikai napilap, a Ringier (svájci cég) tulajdona 70,4%-ban. A Ringier nemrég fuzionált az Axel Springer (berlini) céggel.
  • Blikk: bulvárlap, magát politikailag függetlennek tartó, de valójában baloldali kötődésű. A Ringier tulajdona.
  • Bors: bulvárlap, magát politikailag függetlennek tartó, de valójában baloldali kötődésű. A Híd Rádió Zrt. Tulajdona
  • Népszava: baloldali napilap, a TGD svájci cég tulajdona 97%-ban.
  • Heti Világ Gazdaság (HVG): baloldali kötődésű hetilap, a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) 75%-os tulajdona.
  • Világgazdaság: baloldali napilap, az Axel Springer 100%-os magyarországi leányvállalata.
  • Figyelő: baloldali gazdasági hetilap, a Sanoma WSOY finn cég tulajdona. A Sanoma cég legismertebb magyarországi lapjai még a Nők Lapja, Családi Lap, Story magazin és tv adója a Story TV.
  • Magyar Nemzet: jobboldali napilap, 100%-os magyar tulajdon.
  • Magyar Hírlap: jobboldali napilap + az ECHOTV 100%-os magyar tulajdonúak.
  • Heti Válasz: jobboldali hetilap 52%-ban magyar, 42%-ban dán tulajdonú.
  • Magyar Demokrata: konzervatív hetilap 100%-ban magyar tulajdonú.
A megyei lapok többségükben az Axel Springer tulajdonában vannak, úgy ahogy a német újságok nagy része is. Ők azok, akik a legcsúnyábban támadják Magyarországot.


A Tv adók közül a legnagyobb nézettségűek, tehát leginkább véleményformálók a földi sugárzásúak:
  • M1: mindenkori állami TV, magyar tulajdonú
  • M2: nem földi sugárzású, állami TV
  • RTL Klub: CLT UFA S. A luxemburgi cég német leányvállalata a 49%-os tulajdonos.
  • TV2: SBS. 81,5%-ban a német Pro Sieben tulajdonos.
  • ATV: nem földi sugárzású kereskedelmi tv. Baloldali-liberális többségi tulajdonos a Hit Gyülekezetéhez tartozó Broadcast Project Kft., kisebb részben egy panamai cég.
  • HírTv: jobboldali, 100%-os magyar tulajdonú.

Rádióadók:
  • MR1 Kossuth, MR2 Petőfi állami adók
  • Inforádió: nem egyértelmű irányultságú, a kormányváltás óta inkább jobboldali, magyar tulajdonú. Klubrádió: bal-liberális, magyar tulajdonú adó.
  • Lánchíd Rádió: jobboldali, 100%-os magyar tulajdonú.

Internetes portálok:
  • Index (CEMP csoport), Stop (OPT ügynöki Kft), Hírstart és Hírkereső (Népszava,TGD), Hír24 (Sanoma), Hírszerző (HVG-WAZ) mindegyik baloldali kötődésű. Origo (független), Gondola (Netriota Kft, konzervatív).


Stadler Mari, Budapest
[Forrás]


A fentiekből is jól látszik, hogy a magyarországi média döntő része ma külföldi, nagyrészt német, pontosabban németországi tulajdonú. Ők tartják kezükben a honi tájékoztatást, ők döntik el, mi a hír és mi nem az. Ők a véleményfomálók, és ők azok, akik irányították és gerjesztették az elmúlt hetek hecckampányát, ami Magyarország ellen folyt és folyik.

A baloldali médiafölény az elmúlt időszakban történt kisebb változások ellenére is töretlen. Az ő híreik, az ő álláspontjuk jut el a legtöbb háztartásba, az ő lapjaikat adják el a legtöbb példányszámban és ez igaz még akkor is, ha 2010. utolsó negyedévében a Népszabadság eladása a soha nem látott 70 ezres példányszám alá süllyedt.

Azonban eladott lapszám csökkenés ide, kismértékű piacátrendeződés oda egy biztosan megállapítható: a média nem lehet idegen kézben, ha azt akarjuk, hogy az a magyar érdekeket szolgálja. Ez lenne az elmélet, de ennek a gyakorlati lehetősége a közeli jövőben egyenlő a nullával.

Így nem marad más, mint hogy arra a néhány nyomtatott lapra és internetes honlapra vigyázzunk, akik megalkuvás nélkül képviselik a nemzeti érdekeket. Vásároljuk őket, olvassuk és terjesszük az írásaikat, hogy azok minél több olvasóhoz eljussanak.

34 kommentek:

Pfsz írta...

Egyszerűen a cionistáké,és a hazai kollaboránsoké.

Gambit írta...

Hát, a tulajdonosi háttér nem minden. Nézzük csak meg a Magyar Hírlapot, az 100% magyar tulajdonban van, mégse éppen a legnemzetibb médium...

Névtelen írta...

Az nem probléma, ha ti (a magyar nép szélsőséges csürhéje) kifejtitek a
véleményeteket a média helyzetéről - csak azt ne állítsátok, hogy pl. a Radical Puzzle, a Hunhir, a Barikád vagy a Kuruc.info a média része.
(Mert ahhoz meg kellene többek között tanulni fogalmazni, továbbá javítani a
helyesírásotokon, stb. stb.)
Egy számítógép vagy egy honlap tulajdonjoga még senkit sem tesz újságíróvá - mint ahogyan a "hazafi", nyolc általánost végzett Zagyva bunkó sem politikus...

Gambit írta...

El kell, hogy keserítselek, Névtelenke, az általad említett médiumok igenis részei a tömegtájékoztatásnak, ha tetszik, ha nem (ráadásul nem is jelentéktelen tényezőkről van szó; ha nem tűnt volna föl, ezen portálok jelentős része - az RP-t leszámítva - gyökeresen formálta át az elmúlt 4-5 évben a magyar médiaviszonyokat). Lehet itt a magaslóról osztani az észt, vagy dühödten fanyalogni, attól még a tény tény marad.
Egyébként remek stratégia az értelmes párbeszéd és véleménykülönbség jegyében csürhézni, roppant előnyösen kidomborítja a szellemi színvonaladat, csak így tovább ;)

Névtelen írta...

Én, a "Névtelenke" azért eszedbe juttatom, hogy pl. Zagyva úrnak - az egyik prominens képviselőtöknek, akinek köztudomásúan mindössze nyolc általános iskolai végzettsége van, vagy pl. a köztörvényes bűncselekményért börtönt szenvedett Tyirityán betyár úrnak - csak azok a lehetőségek adottak ma is, amennyit nekik valahol, valakik biztosítanak. Ilyen a nem szankcionált zsidózás, cigányozás is, amit ti (mint értéket, harci stratégiát) éjjel-nappal végeztek.
Eszetekbe sem jut, hogy az antiszemita megnyilvánulások elszaporodását tulajdonképpen nem is ti generáljátok - hanem azok, akik titeket megvezetnek.
A ti "politizálásotok" (1998-2002 között Csurka, 2010-2014 között Vona) valakiknek az érdekét szolgálja, stratégiájának a részét képezi. Hogyan is gondoljátok komolyan ezt a számotokra tálcán felkínált bohócszerepet?
Nem veszitek észre, hogy Csepelen, a VIII. kerületben, a panelokban ma is ti laktok - nem a Gyurcsány, a Csányi vagy a Biszku?!... Egyetlen nap alatt az összes(!) hangadóitokat örökre elnémíthatnák. Azt, hogy nem teszik MOST, annak biztosan oka van. (Amikor a rajongásig szeretett Adolfotoknak már kényes volt az SA, a Sturmabtelung léte, akkor egyetlen éjszaka alatt - emlékezzetek a "Hosszú Kések Éjszakájára"! - likvidálta az utcai harcosokat. Horst Wesselnek is elég volt egyetlen golyó.)
Ahol a tudás, a szakértelem, az információ és a pénz birtokában van egy réteg, a győzelem oda pártol. Csak néhány napja zajlott le az egyiptomi "forradalom" - melyből ezúttal sem tanultatok. Helyesebben: ebből sem.
Ugye, hogy milyen nyugodtan hazatessékelték (zavarták?) a győztes forradalmárokat? - Most korgó gyomorral nyomortelepeiken emlékezhetnek a dicsőséges napokra...
A helyzet Budapesten sem különb. Ahogy Cohn-Benditből átlagos polgár lett és ma már ő is a komprádor burzsoázia részét képezi - a Kossuth Lajos téri képviselőitekből sem lesz sohasem győztes, hanem csak egy jól megfizetett, kövérre hízlalt szolga.

Gambit írta...

Hát, öreg, ezzel az adolfozással nagyon mellélőttél. Erőteljesen kevered a szezont a fazonnal, mert a nemzeti radikalizmusnak semmi köze a nemzetiszocializmushoz, meg Hitlerhez (a történelmi tények kapcsán elkövetett baklövéseidet már nem is javítanám, önmagukért beszélnek). Ahogy Csurka és Vona között folytonosságot-párhuzamot feltételezni is gyermeteg baklövés, és a politikai ismeretek teljes hiányára vall.
Amit írsz, hogy mi csak eszköz lennénk a háttérhatalom kezében, pedig a tények tükrében nevetséges. A nyugati radikális pártok többségére ugyan illik a jellemzésed, de a Jobbik gyökeresen más, és nem is ugyanabból a kottából játszik, mint azok a "hazafiak"... (akik hozsannázva zarándokolnak Izraelbe, és a legnagyobb dicshimnuszokat zengik a zsidókról; azért ez a Jobbikról közel sem mondható el) Épp ezért igyekszik mindkét oldal eltiporni a pártot, ami elegendő garancia arra, hogy jó úton haladunk. Mellesleg megkérdezném, hogy szerinted a Fidesz, vagy az MSZP, netán az LMP nem eszköz-e? Rájuk kicsit jobban illenek az általad felsorolt vádak.
Zagyva úr nyolc osztályával többet tett a magyarságért, mint akármelyik Soros Alapítvány, vagy KISZ-MSZMP által hizlalt politikusunk, és egy centet nem lopott a közpénzekből, nem csalt, nem hazudott éjjel-nappal (mellesleg ő egy mezei képviselő, egyáltalán nem prominens - csak egy tipp, nézz utána a szavak jelentésének, mielőtt rosszul használod őket). Tyirityán pedig nem képviselője, sőt még csak nem is tagja a Jobbiknak.
A magyar nemzeti gondolat, és annak politikai fölvállalása minden, csak nem bohóckodás. Persze az, akinek ez az ország nem hazája, csak lakóhelye, aki nem érzi magát a nemzethez tartozónak, csupán lakosságnak, az sosem fogja megérteni a mi gondolatainkat. És itt nem számít a bőrszín, a származás, amiből pont a fene nagy demokraták csinálják mindig a legnagyobb ügyet. Itt egyedül a gondolkodásmód, az életvitel és az érzések számítanak.
(Csak zárójelben: Mit kellett volna tanulnunk az egyiptomi forradalomból? Az egy teljesen más szituáció, teljesen más kontextussal és erőviszonyokkal, mint ami idehaza fennáll. Elméleti tanulságokat lehet belőle meríteni, valódi relevanciával bíró gyakorlatiakat nem, mivel itthon jelenleg senki nem akar forradalmat.)

Névtelen írta...

Tisztelt Gambit! - Ahhoz képest, hogy elhatárolódsz Adolftól, éppen eleget zsidóztok (jó hogy még kezdetek koncentrációs táborokat építeni, bár egy-két nappal a Jobbik várt választási győzelme előtt híveitek csomagolásra szólították fel a zsidó honfitársainkat!)
Az elhatárolódásod Csurkától is furcsa, hiszen 2000-2002 között masszívan együtt meneteltetek vele - és a Fidelitas egy részével is.
Ne haragudj, hogy kétségbe vonom a Jobbik másságát (az ún. nyugati radikális pártokhoz képest.) Mert az attól függ, hogy miben radikális egy organizáció. A zsidó államban is vannak radikálisok...
Zagyva úr miben tett többet a magyarságért mint a felsoroltak?... Ahol eddig láttam, ahogy megnyilvánult - az egy nyikhaj bunkó mintapéldája volt. (Lásd a Hetek újságíróival történt "beszélgetése".) Azon kívűl, hogy részt vett a zavargásokban, tüntetésekben sok mást - éppen az alacsony iskolázottsága okán - nemigen tehetett. Ismeretlenül is állíthatom: jómagam (jóval veszélyesebb körülmények között, a kommunista diktatúrában) sokkal több tüntetésen vehettem részt.
Tyirityán, jól tudom, nem tagja a Jobbiknak - de a párttal szoros akcióegységben "dolgozik". (Gondolom, mint újabban betyár, ismét a verekedésekben tűnik ki, amiért ült is az elmúlt években - és amiért az MNA eltávolította soraiból. Mert úgy egyébként a Magyar Nemzetiszocialista Akciócsoportoknak is tagja volt a kilencvenes években...)
A magyar nemzeti gondolat - tisztelt Gambit - nem a Jobbik kisajátított eszméje, jómagamat is ez foglalkoztat, csak nem úgy, hogy közben a zsidó honfitársaimat a gázkamrákba kívánjam vagy elűzzem ebből a közös hazából.
Faludy György az ÁVH foglya volt, a cigány Domján Edit, Juhász Jácint, Sztankay István színművészek (csak hogy néhányat említsek!) valami keveset azért tettek a magyar kultúráért. 1956-ban a zsidók és cigányok (Wittner Mária, Kóté Sörös József, Nickelsburg László és sokan mások a soraikból a magyarság mártírjai lettek...)
Hogy mit kellett volna tanulni az egyiptomi "forradalomból"? - Sokat.
Legfőképpen azt, hogy az utcai csürhe módjára viselkedőket hazazavarják, ha már a hasznos idióta feladatukra nincs szükség.
Mit csinál most a Jobbik? - Létezik-e egyáltalán a negyvenvalahány képviselő kivételével?... Ők ugyan felveszik a százezer forintokat havonta, de néhány nem parlamentbe való megnyilvánuláson kívűl mi mást csinálnak? Konkrétan mit?
Mert mindnyájan jól tudjuk: 40-50 képviselő a szavazásoknál - főleg most - nem oszt és nem szoroz. Ha a nemzet a Jobbik mögé állt volna, az igen, akkor más lenne a helyzet... de jól tudjuk, a 10 milliós magyarság túlnyomó többsége írtózik a Jobbik megnyilvánulásaitól.
Miért írod, hogy nem számít a bőrszín, a származás - mikor éppen ez a rasszizmus, az antiszemitizmus a Zazrivecz-Vona vezette párt lényege?!

Radulovic Zsuzsa írta...

Tisztelt Névtelen!

Én nem vagyok se jobbikos, se semmilyen. De azt nem szabad elfeledni, hogy az értelmiségi-diktatúra éppoly diktatúra, mint az összes többi. Ők éppúgy lebecsülik és lenézik a többi embert, a kétkezi munkást, aki egyszerü ésszel reagálja le a dolgokat (sokszor sokkal értelmesebben, mint az okoskodók) mint mások a zsidókat, cigányokat, vagy bárki mást. Ez éppoly kirekesztő magatartás. És ne gondolja, hogy ebből annyira kérnek az emberek!

Ha pedig már ´56-ra hegyezzük ki a dolgokat: meg tudja nekem magyarázni, hogy mi értelme volt a magyarokat akkor föllázítani és a szovjet fegyverek csöve elé kergetni, amikor Sztálin már úgyis halott volt és Rákosi már előtte kiesett a szovjet vezetés kegyeiből, vagyis előbb-utóbb úgyis enyhülés következett volna be Magyarországon???
Azt pedig akkor a zsidó Krassó és a poraiból feltámadott hungarista mozgalom - tévesen - egyként remélte, hogy rendszerváltás lehetséges (az irány, persze, látszólag legalábbis különböző volt). Ezért kellett meghalnia és elmenekülnie akkor annyi embernek. A mindenkori okoskodók miatt, akik mindegy, hogy melyik oldalon állnak és honnan származnak. Úgyhogy: toleranciáról szó sincs EGYIK oldalon sem! Az utóbbi évek eseményei pedig még a legostobább embert is meggyőzték arról, hogy akik a leginkább toleranciáznak, azokkal kell a legjobban vigyázni, mert el akarnak altatni bennünket.

Radulovic Zsuzsa írta...

Ha nem lett volna elég világos az előbb, hogy miről is írok: a mások agya fölötti hatalomról, uralomról. Mindegy, hogy milyen előjellel.

Névtelen írta...

Radulovic Zsuzsa: "A mások agya fölötti uralomról..." - ??? - Adjuk át az irányítást az elmegyógyintézetek ápoltjainak? Vagy alkossunk törvényt arról, hogy ezt követően a tanult, képzett rétegnek nem lesz beleszólása az ország irányításába, azt azokra kell bízni, akik az Istennek sem akarnak tanulni, képezni magukat?
(Kik fognak gyógyítani a diplomás orvosok helyett? - A varázslók és a javasasszonyok?... És a házakat kik tervezik, kik építik? - Ezt a munkát is elvégzik a földművesek?)
Az 1956-os forradalmat - sajnos átéltem - nem az értelmiség kezdte el, hanem a gyárak, üzemek népe. Tőlük kellene megkérdezni, hogy miért robbantották ki a forradalmat és szabadságharcot.
1956-ban, téved kedves Zsuzsa, a Hungarista Mozgalom semmilyen szerepet sem játszott. Őket, a Nyilaskeresztes Párt - Hungarista Mozgalmat, 1945-ben feloszlatták és az újjászervezést kimondó közleményük 1994. április 27-én hangzott el a Szolidaritás Munkásszakszervezet angyalföldi székházában.
1956 október 23-án a magyarokat senki sem lázította fel, a forradalomnak éppen az a tulajdonsága, hogy a körülmények hatására robban ki.
*
Az különben világos volt (számomra) hogy miről is írt - de el kell keserítsem - a történelem minden korban úgymond "értelmiségi uralomból", mondhatjuk úgy is: értelmiségi diktatúrából áll.
Akik lenézik az egyszerű gondolkodású embereket, mint amilyen vélhetően Ön is, kedves Zsuzsa - azok nem uriemberek, hanem bunkók.
Különben minden szépet és jót kívánok Önnek NÉVNAPJA alkalmából!

Radulovic Zsuzsa írta...

Köszönöm a jókívánságot!

Egyszerü, senkinek nem kell a másik fölött uralkodnia. A javassszonyokat pedig kár lebecsülni, mert a fél "fejlett nyugat" hozzájuk jár, miután maguk az orvosok könyveket írnak arról, hogy az iskolai medicinában pl. minden második nögyógyászati mütétet teljességgel fölöslegesen végeznek el.
Tartsuk tiszteletben a másikat és ne próbáljunk fölébe kerekedni, pusztán csak erröl van szó. Az, aki nem tanult, egyáltalán nem biztos, hogy egy megátalkodott alak, aki az istennek se lenne hajlandó képezni magát. Már maga ez a gondolat is elég jellemzö bizonyos körökre. Az pedig egyáltalán sehol nincs leirva, hogy egy ilyen embernek a tudása kevesebb lenne, mint egy olyannak, akinek számtalan papírja van.
Ön átélte ´56-ot, de ezek szerint helyileg nem ott volt, ahol épp hungarista egyenruhások gyülekeztek, mert erre számos szemtanú van.

Radulovic Zsuzsa írta...

1956

"A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával feje­ződött be Csepelen november 11-én."

wikipédia.hu

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsa! - Amit a WIKIPÉDIA erről ír, azt valamelyik olyan ember jegyezte be, aki azt akarta, hogy az emlékezet erről szóljon... Valóban a BME fiataljai tüntettek azon a napon - ez, akkor egy, a baloldali fiatalok által szervezett, rendezett békés tüntetés volt. - De a délutáni-esti órákban a Dózsa György úton összeverődött tömeg (javarészt az üzemek, gyárak munkásai) már ledöntötték a Sztálin-szobrot és éjfélkor már megszólaltak a fegyverek a Bródy Sándor utcában,a Magyar Rádiónál, ahol az ÁVH tüzet nyitott a fegyveresen odaérkezet támadókra. Így kezdődött.
Szó sincs arról, hogy a javasasszonyt, a hályogkovácsot, stb. helyes lenézni. Lenézni nem kell, csak a helyükre kell tenni őket. Ha a tanulatlan, képzettlen emberszabásúk útját tartanánk helyesnek, követendőnek - akkor ma nem lenne televizió, számítógép (ahol most vitatkozunk, beszélgetünk), nem lenne hűtőgép, autó, vonat, repülőgép és sok minden más sem lenne: barlangokban élhetnénk és az életért lebunkózhatnánk egymást.
Az emberi fejlődés velejárója volt a folytonos és folyamatos tanulás. A jó pap is tanult holtig...
Nem kell, valóban, egymás fölött uralkodni, hanem egymást segítve kell(ene) élni az embereknek. De láthatja: még ez a mini-képződmény Jobbik is a hatalomra tör és csak azt tartja helyesnek amit ők hangoztatnak. - Az ő világukban már az is bűnnek számít, ha valaki cigánynak vagy zsidónak született...

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsa! - Az 56-os "fegyveres, egyenruhás hungaristákat" verje ki a fejéből. Sehol sem gyülekeztek (annyian nem is lehettek, hiszen okt. 23-án még zárva és tele voltak a börtönök) - aki ezt Önnek mondta, az hazudott. A megtorlások során is csak 2-3 olyan embert végeztek ki, aki egykor tagja volt a Nyilaskeresztes Pártnak. Az egész ötvenhatos fegyveres ellenállás is inkább csak a függetlenség, a semleges Magyarország eléréséről szólt, a mai értelemben közelebb állt a baloldalhoz, mint a politikai értelemben vett jobboldalhoz. Jellemző, hogy a szabadságharc vezetői 90%-a tagja volt az MDP-nek (a kommunista pártnak).

Gambit írta...

Névtelen: Nem tudom honnan veszed, hogy a Jobbik központi ideológiája, lényege az antiszemitizmus és a rasszizmus. Azért mert ezt fröcsögi róluk a többi párt? Abból is látszik, hogy semmit nem tudsz a Jobbikról, hogy fogalmad sincs a mindennapos működéséről. Azért ne léteznének, mert nincs tele velük az RTL híradó? Épp az ilyen felületes hozzáállás miatt sajnos tényleg 'nem léteznek' a magyarság zöme számára, mert a mainstream média elhallgatja őket. Az általad annyira ostorozott radikális portálok az egyetlenek, akik lehozzák a róluk szóló híreket, talán ha vennéd a fáradtságot és olvasnád őket, nem kérdeznél ilyeneket.
Visszatérve a rasszista/antiszemita vádakhoz, mégis kivel foglalkozzunk, ha Izrael óhajtja fölvásárolni az országunkat, és a cigányok fenyegetik a közbiztonságot? A pápuákkal, vagy az eszkimókkal? Sajnos mindkét kisebbség tagjai igen felülreprezentáltak az ország tönkretevői között, de erről már igazán nem a Jobbik tehet.
Koncentrációs táborokat egyedül a baloldal vizionál össze, mert néhány gyengeelméjűt leszámítva (akinek a szava nem oszt, nem szoroz, és semmi közük a párthoz) az égvilágon senki nem mondta, hogy ki kéne irtani bárkit is. Még a valóban kártékony elemeket sem. Ettől csak a tudatlan emberek rettegnek, és a szándékosan ferdítők akarják belemagyarázni ezeket a hülyeségeket a Jobbik megnyilvánulásaiba. (Ez az elmúlt hatvan év átka, ha valaki ki meri mondani a problémákat, az minimum máris tömeggyilkos, meg a franc tudja mi...)
Zagyva már azzal többet tett, hogy becsületesen politizál. Azzal együtt, hogy én is kb. őt érzem a legodanemillőbbnek, nem fogom pusztán azért elvitatni tőle a mandátumát, mert nyolc osztálya van (épp úgy, ahogy mondjuk az általad hivatkozott Wittner Máriának is, de a szocik közt is ücsörög pár 'alulképzett' egyén).
És ha már '56, azt nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a parlamenteben a Jobbik képviseli legszilárdabban a forradalom eszméit és örökségét (pl. mindenki más húsz éve hagyja nyugodtan éldegélni a Biszkuhoz hasonló tetveket). Nem véletlenül állt melléjük pl. Pongrátz Gergely, vagy Murányi Levente.
Tyirityán még mindig nem tudom, hogy jön ide, semmi köze a Jobbikhoz, teljesen lényegtelen (a Betyársereg egy komolyan vehetetlen gittegylet, nulla politikai súllyal és beleszólással).
A nemzeti gondolattal kapcsolatban szintén senki nem mondta, hogy az kizárólag a Jobbik eszméje, de mivel ők az egyetlen politikai képviselői, ők a logikus hivatkozási alap. Amúgy nekem se mindig tetszik a párt tevékenysége, van pár kérdés, amiben eltérő stratégiát követnék, de olyan politikai alakulat nem létezik, akivel mindenki maradéktalanul elégedett.
Csurkával ki működött együtt 2000-2002 között? A Jobbik még csak nem is létezett jelen formájában, a Harmadik Utat is egy alapjaiban különböző mozgalom gründolta. A jelenlegi Jobbiknak már vajmi kevés köze van az akkori önmagához, Csurkához pedig még kevesebb. Teljesen eltérő stratégiákat követnek.
A radikalizmusuk pedig gyökeresen eltér a nyugati pártokétól, ez nem hit, hanem tények kérdése. Tessék kicsit utána nézni a Lajtán túli 'nemzeti' mozgalmaknak, és rögtön világos lesz, mi a különbség, és miért köpködnek mindkét oldalról a Jobbikra. Amúgy kit érdekel, hogy Izraelben is vannak radikálisok? Udmurtiában is biztos akadnak, de senkit nem izgat... Valahogy mindig pont a nagy demokraták jönnek mindig a zsidó állammal, meg a bőrszínnel, származással, hogy 'de ez is zsidó, az is cigány... stb.', kit érdekel? A valódi nemzeti radikálist hidegen hagyja a vallás, a bőrszín, a származás, a mittudoménmi, nekünk egyedül a tettek és a gondolkodás számít. Ki mit tesz le az asztalra a nemzet érdekében. A többi nem érdekes.
(Egyiptomi forradalom: Még mindig csak zárójelben, mert ez sem tartozik ide. Ugyanis - lassan írom, hogy mindenki megértse - itthon nincs kilátásban forradalom, senki nem viselkedik csürhe módjára, plusz teljesen más politikai helyzet uralkodik. Nem lehet párhuzamot vonni, mert nincs alapja.)

Névtelen írta...

Te Szerencsetlen"

A TARTALOMMAL foglalkozz mar vegre es ne a FORMA-val!!!
Ebreszto,magyarok!!!

!
" Névtelen :
2011. február 16. 9:51

Az nem probléma, ha ti (a magyar nép szélsőséges csürhéje) kifejtitek a
véleményeteket a média helyzetéről - csak azt ne állítsátok, hogy pl. a Radical Puzzle, a Hunhir, a Barikád vagy a Kuruc.info a média része.
(Mert ahhoz meg kellene többek között tanulni fogalmazni, továbbá javítani a
helyesírásotokon, stb. stb.)"

Névtelen írta...

A FORMAI HIANYOSSAGOK az elmult 21 ev CIONISTA VEZERLESU oktatasi es kulturalis orszagvezetes BUNE !

Névtelen írta...

"Stadler, a nevedből itélve ugyanolyan "magyar" lehetsz, mintaz általad magyarnak mondott :
A Magyar Nemzet, jobbodali napilap + a Lánchíd Rádió+ a Hírtv 100%-os magyar tulajdonúak.
A Magyar Hírlap jobboldali napilap + az ECHOTV 100%-os magyar tulajdonúak.
Heti Válasz jobboldali hetilap 52% magyar, 42% dán tulajdonú.
Magyar Demokrata konzervatív hetilap 100% magyar tulajdonú.
televíziók, rádiók, és újságok.
Ha a hiteles tájékoztatásnál tartunk, jobb ha tudják az idetévedt báránykák, hogy nem csak az előbb említett médiák, hanem az ország teljes vezetése is hazaáruló cinista kezekben van.
Ezek úgy magyarok, mint zoltai gusztáv, vagy joáv blum.
Nem tudom, miért kell kitenni ilyen vérforraló hazugságokat?"
http://postaimre.euroweb4you.eu/news.php?readmore=1651#comments

Ebreszto,Magyarok!!!

Radulovic Zsuzsa írta...

A jobbik már rég nem miniképzödmény.

´56 kapcsán pedig pontosan erre akartam kilyukadni, hogy pont ezért nem volt értelme az embereket vágóhídra vinni, mert a felkelök többsége nem is akart gyökeres változást, hisz nem az akkori "ellenzék" soraiból , hanem - ugyanúgy, mint ´89-ben - a baloldal soraiból szervezödött a dolog nagy része. Vagyis föként "a" párt belsö puccsa volt. Azaz, a pórnép hátán vívták meg "ök" a belsö konfliktusaikat. Aztán idövel elökerültek a hungaristák és a horthysták is és csinálták a saját dolgukat. Meg az összes ember, aki semmilyen -ista nem volt, csak egyszerüen magyar és valódi rendszerváltozást akart (mint most is). Az emigránsok java része közülük került ki. És ez bizony nem kevés ember. Hisz a baloldaliaknak nem sok okuk volt emigrálni, ök szépen ott maradtak. És mivel ök maradtak birtokon belül, ezért mára szépen kisajátították maguknak az egész ´56-ot.
´56 azért már elég jól van dokumentálva. És még, ha mindenki mindenféléket is ír róla, vannak információk, amelyek a dokumentumok nagy részében azonosak.

Gratulálok a mai magyarságnak, hogy volt olyan bölcs és ezúttal nem hagyta magát felheccelni egy ilyen vérontásra!

Névtelen írta...

Kedves Zsuzsa! Hát, a buta csürhe az mindig ilyen... Csak azokat tudják vágóhídra hajtani. Ők mindig csak a kudarc után jönnek rá, hogy félrevezették
őket.
Most a Jobbikra esküsznek - tíz évvel ezelőtt a csurkista MIÉP-re esküdtek -
azelőtt meg a Torgyán hülyítette az embereket.
Nem miniképződmény a Jobbik? A maga minimális tizenvalahány százalékával? (Egyáltalán mibe tud beleszólni, vagy másképp irányítani a 10 milliós magyarság ügyeit?)
Kérdézd csak meg a Jobbik-vezetőktől, honnan vették azt a sokmilliót amit felhasználtak! - Ki fizette meg őket és milyen munkát bíztak rájuk?!

Gambit írta...

Hú, de hatalmas milliókat költöttek a jobbikosok, tényleg. Hozzájuk képest a Gyurcsány Feri szegénylegény... Ne röhögtessük már egymást, ha lehet, mert ez így elég komolytalan 'vita'.

Névtelen írta...

Gambit: Ne bolindts. - Itt élek, ebben az országban, látom a pártok megnyilvánulásait, a Jobbikét is. A cigányozás a soraikban, a képviselőik részéről a parlamentben mindennaposak. Ez az "Izrael fel akarja vásárolni országunkat... és a cigányok nem dolgoznak, csak lopnak, stb." - egyszerűen nem igaz. Több mint egy millió munkanélküli van - az mind cigány lenne? (Annyian nincsennek is!) - És persze a zsidók sem akarják felvásárolni az országot. Ez egy olyan igaztalan állítás, amit a neonácik/újnyilasok kezdtek el hangoztatni 1990 után.
Inkább azt kellene-illene megvizsgálni, hogy MI magyarok milyenek vagyunk.
Egy szerencsétlen, ügyetlen nép, akik szeretnek a multjukon ábrándozni - de küzdeni, dolgozni, harcolni érte, hát... ahhoz már lusták vagyunk egy kicsit.
Ehhez jön még az életrevalóbb régi EU-államok + Amerika + a zsidók (konkrétan Izrael) ügyesebb, harcosabb, férfiasabb fellépése, érdekérvényesítő képessége - ezt követően ki lehet számítani a végeredményt: a mi mai siralmas helyzetünket.
Nézd meg a 4,5 milliós Izraelt (az arab tenger közepén) - akik nem félnek, hanem harcolnak és azon a tájon éppen Izrael jelenti a gazdagságot, az erőt.
Miért nő dús fű, gazdag-dolgos kibuc Izraelben és onnan 1 kilóméter távolságban csak homok van, szegénység és munkanélküliség.
Nekünk, sajnos, mindig is hülye szolgaságra mindig kész vezetőink voltak.
Most az USA, tegnap pedig a Szovjetunió - az ország jövőjét csak így tudják elképzelni.
Murányi Levente és Pongrátz Gergely is a Jobbik mellé állt?
Hát Murányi azzal a kiskaliberű 1-2 éves politikai perével... Pongrátz Gergely pedig az egész szégyenletes múltjával... Ne haragudj, Gambit, ezeket az embereket jobb lett volna nem említeni. Pongrátznak hazugság volt az egész múltja (a Wittner Marihoz hasonlóan), aztán meg mikor végre haza mert jönni, akkor azt hitte, hogy itt az amerikai sertéstenyésztő előtt mindenki hasra esik. "Gergely bácsi" sorban állt minden pártnál - miközben csak és kizárólag arra hivatkozhatott, hogy 1956.okt.26 - nov.4 között néhány napig a Corvin közben harcolt. Sokan, nagyon sokan sokkal többet tettek meg a hazáért (56-ban is).
És a Jobbik valahonnan kapott, szerzett pénzéről se hallgassunk: a választások előtt 1-3 évben annyit költött, amit itthon a tagdíjakból nem fedezhetet. Emlékezzünk csak az 5-6 méteres óriásplakátokra, az utazásokra, a röplapok tömegére (én nyomdász vagyok, tisztában vagyok az árakkal.)
A Zazrivecz-Vona miért tárgyalt Iránban, Oroszországban, stb. (a választások előtt)? - Csak nem a színtiszta magyarságáról akarta őket meggyőzni? - Egyáltalán: miről tárgyalt Putyinnal vagy Ahmanidezsáddal. Miről?
Erről, aki figyelt akkor a politikai mozgásra, senki sem feledkezett el!
A párt jövője most is kiszámítható: ha belesímul a Fideszbe akkor amiatt szűnik meg, ha felveszi velük a harcot, akkor meg azért. - Mögöttük még akkora tömeg sincs, mint az MSZP mögött van. (Ugye, ha más nem is, de a választások meggyőzhettek mindenkit erről? - Ugyanakkor nevetséges módon a tagság egy része még mindig azt hiszi, hogy a nemzet a Jobbik mögött áll. - Erről persze szó sincs!)

Radulovic Zsuzsa írta...

Mert már az egész világot felvásárolták, ezt én mondom, aki se nyilas, se náci nem vagyok. Ezért fölösleges erre a kérdésre egy szót is vesztegetni.

Névtelen írta...

Persze, az egész világot... Kínát, Indiát is. (Attól, hogy valaki nem tartja antiszemitának magát, attól még gondolkodhat, cselekedhet úgy, mint ők!)

Radulovic Zsuzsa írta...

"Hát, a buta csürhe az mindig ilyen..."

Itt nincs semmiféle buta csürhe, hanem a túléléséért küzdö magyar nép van. Aki pedig ezt a magyar népet megpróbálja buta csürhére és felsöbbrendü nemtomkikre szétforgácsolni, szétbomlasztani, ezeket pedig egymással szembe állítani, az elárulta ezt a népet. Erröl nincs mit mondanom a továbbiakban.

A nyelvi vitához pedig csak annyit: aki itt azon lovagol, hogy kinek van jobb helyesírása, azzal is vigyázzatok! Mert egy nyelvet, még a magyart is, bárki megtanulhatja grammatikai tökéletességgel, de attól ez az illetö még nem lesz magyar! És a vidéki parasztbácsi a legrosszabb helyesírással is magyar, anélkül, hogy az égvilágon bármit extrát is tenne. Úgyhogy vigyázzatok azokkal, akik ilyen alapon is megpróbálnak éket verni közénk.

Meg bármilyen más alapon!

Névtelen írta...

Drága uram!
Ez már rég nem titok. Hiszen úgyse tudunk mit tenni ellene, ezért a bizonyítottan és senki által nem is titkoltan 90%-ig zsidó kézben lévö világmédia már rég nem is csinál ebböl titkot. India a legjobb példa. A külföldi lapokban naponta olvashatja a tudósításokat arról, hogy a fél Izrael már Goán él, mert az örökös háborúzás megviseli szegények idegeit.
Az indiaiak idegeit pedig ök viselik meg, ezért ott felrobbantanak néha 1-1 zsidó hotelt. Ami szintén a világ legtermészetesebb dolga és egyáltalán nem a megszállás bizonyítéka, hogy Indiában egyáltalán zsidó hotelek léteznek...

Névtelen írta...

A tények, azok tények. Antiszemitává csak az teszi a tények kimondóját, aki maga szemita. Ezek mind csak ideológiai blablák, semmi jelentöségük nincs. Mindkettönek megvan a maga jogosultsága, hiszen mindenki csakis a maga javára beszél (és cselekszik). Ez is egy tény. Söt: alapigazság. Az pedig, hogy önök büntetéssel sújtják szerte a világon azt, aki kimondja az igazságot, csak a világ megszállásának újabb és legjobb bizonyítéka. A magyar nép végigcsinált már egy pár megszállót, nem lehet olyan könnyen megtéveszteni. Jellemzö ezek fantáziátlanságára, hogy ugyanazokat a hülye módszereket alkalmazzák mindig és mindenütt. Ettöl pedig a tények még tények maradnak. És attól, hogy a többség hallgat róla, mert esze ágában sincs dutyiba kerülni, még jól tudja a valóságot.

Gambit írta...

Hah, és amint harcolnánk, vagy egy cseppet mernénk a sarkunkra állni épp a hozzád hasonló szemellenzős emberek kezdenek habzó szájjal nácizni-nyilasozni...
Csupa-csupa suttogópropagandát, csúsztatást, politikai mítoszt és alaptalan sületlenséget, vagy találgatást sikerül csak érvként fölhoznod, úgyhogy részemről nem is fáradok tovább a győzködéssel, van nekem jobb dolgom is. Okos enged...

Névtelen írta...

Beszéltek, írtok a magyar nemzet nevében - miközben a magyar nemzet 85%-a (ez majdnem az egész!) nem rátok, hanem a Fideszre, az MSZP-re, stb. szavazott - ez nem eléggé érhető számotokra?
Én nem mondom nektek (főleg habzó szájjal nem), hogy nyilasok, nácik vagytok - csak azt, hogy úgy gondolkoztok, úgy szeretnétek élni mint ők, hasonlóak a megnyilvánulásaitok. Ugyanakkor ki kell hangsúlyozni: ti még az egykori nácikhoz képest is csak gyenge utánzatok vagytok. (Azok azért keményebb, karakteresebb lények voltak - míg ti, ha vagytok elegen az utcán, csoportban, akkor a zsidózásban és a cigányozásban kiélitek magatokat. Benn a rendőrségen aztán igyekeztek mindent letagadni...)
Aki egy eszme harcosa, az vállalja a börtönt, vállalja a halált is - ez még annak idején a valódi nácikkal, a hungaristákkal is így volt. Ti éppen azért vagytok utcai csürhe, randalírozó tömeg, mert semmi nincs bennetek a valódi harcosokból. Mindamellett meglehetősen buták is, amit a megnyilvánulásaitokból le lehet szűrni. Amolyan Zagyva-félék...
Arról pedig már kár is szót ejteni, hogy milyen alapon, milyen jogon igyekeztek a magyar nép egésze nevében beszélni, nyilatkozni? Ki hatalmazott fel erre benneteket? - A magyarságnak, legalábbis a nagy többségnek, undora van, ha rólatok esik szó (ezt a szavazás is megmutatta).
Konkrétumot - ahogy olvastátok is - egyedül én írtam. Ti csak zsidóztatok, meg (alaptalanul) a nemzetre hivatkoztatok.

Pfsz írta...

2011. február 20. 20:12

Te névtelen senkiházi,ide érződik a bűzöd.Lehetsz te akármilyen művelt és intellektuális,attól még csak egy takonygerincű vírus maradsz!Miért?Mert az ilyen undorító tetveknek lehet hálás az a magyar akit ismét hülyére vettek a hozzád hasonló írástudók.Ennek is köszönhető nagyban amiért a"magyar nemzet 85%-a"a Fideszre,az MSZP-re,stb.szavazott-Félrevezetés te tetű,ismered?Persze,ebből élsz vagy csupán a természetedből fakadóan egy szimpla baktérium ismerhető fel a véleményed alapján.Bunkó és vulgáris voltam?Az,de mi mást érdemel a te fajtád kérdezném?

"Hát Murányi azzal a kiskaliberű 1-2 éves politikai perével... Pongrátz Gergely pedig az egész szégyenletes múltjával"

"Nézd meg a 4,5 milliós Izraelt (az arab tenger közepén) - akik nem félnek, hanem harcolnak és azon a tájon éppen Izrael jelenti a gazdagságot, az erőt."

"Egy szerencsétlen, ügyetlen nép, akik szeretnek a multjukon ábrándozni - de küzdeni, dolgozni, harcolni érte, hát... ahhoz már lusták vagyunk egy kicsit."

Ez vagy te,jellemtelen névtelen senkiházi vírus aki itt emberkedik egy fórumon.

UNDORODOM A TE FAJTÁDTÓL,te agyonművelt gyökér.

Névtelen írta...

Psz: Hát, igen elhiszem, hogy ezeket a sorokat kínos olvasni - de (sajnos) ez a helyzet, ez az igazság. Amit csak el lehetett veszíteni a magyarnak, azt elveszítette... Még olyan - általatok alsóbbrendűnek tekintett - népek, mint a szerb, román, szlovák is karakánabbul harcolnak az érdekeiért, mint mi a magyarok. Mi, a megmaradt csonka Magyarországon, barát és szövetséges nélkül ma is mindent elkövetünk (és e téren egyetlen az utóbbi 22 év alatt egyetlen kormány, egyetlen párt sem volt kivétel!), hogy minél nagyobb hátrányban legyünk a nemzetek versenyében. - A Jobbik Magyarországért Mozgalom, a minipárt, pedig egyenesen öngyilkos politikát folytat a rasszista, antiszemita megnyilvánulásaival.
Azon sem csodálkozom, hogy undorodsz a "fajtámtól" - mi vagyunk kb. 9-10 millióan ebben az országban - szembesülni az igazsággal, a tényekkel a te fajtádnak eléggé kínos lehet. (Hogy éreztétek magatokat, mikor a várt és hangoztatott Győzelem helyett tavaly még annyi szavazatot sem kaptatok mint az MSZP? - Most, a szavazások után, már hazugság lenne azt állítani, hogy a magyar nemzet mögöttetek áll!)

Névtelen írta...

Hát úgy persze könnyü magunk mögé állítani emberek tömegét, ha összejátszunk a médiákkal, a másikakat kiszorítva onnan. De azért nem eszik olyan forrón a kását.
Ha pedig az, hogy Magyarország a magyaroké, rasszista kijelentésnek számít Magyarországon, akkor világos a helyzet: az ország idegen kezekben van. És mindenki, aki ezt bármilyen formában is támogatja, idegen érdekeket szolgál. Ezt egyre több ember észreveszi, hiszen könnyű, mint az egyszeregy. És napról napra egyre több ember észre is fogja venni a jövőben, hiszen ennek a kormánynak a regnálása csak most kezdődött, de hogyan???!!! És ez nem jobb lesz, hanem csak egyre rosszabb. A fidesz volt már egyszer. Jó, a gyengébbek kedviért ki kellett próbálni még egyszer. Ez arra lesz jó, hogy szépen. lassan nekik is kinyílik a szemük. És ha már a szomszédos országok karakán politikájánál tartunk, ezt jól idekeverte: hát ők pont azért képviselik oly karakánul az országukat, mert a nemzeti radikálisok ott mindenütt jelen vannak és azok nem olyanok ám, mint a jobbik!!! Hanem sokkal, de sokkal radikálisabbak! Akkor most mi van az öngyilkossággal??? Elárulná, hogy akkor most mi kell önnek? Karakán nemzeti politika, de ugyanakkor az ebben túlságosan is liberális és gyenge jobbikot meg ugyanezért elítéli és a jobbikos szavazókat itt ócsárolja??? Nagyon érdekes levezetés, a fából vaskarika tipikus példája...
Nem akarja azt mondani, hogy a fidesz a karakán nemzeti politikának még a nyomát is mutatta valaha!?

Névtelen írta...

"Összejátszunk a médiákkal..." - a médiával (így kell írni, mert a latin média már önmagában is többesszám, a "médiák" helytelen, ilyen szó nincs!) nem lehet összejátszani. Mindegyik szerkesztőségnek megvan a maga olvasótábora - liberális, szocialista, nemzetiszocialista, stb.) - azok pedig többnyire a tényektől, a valóságtól függetlenül közvetítik a pártjuk szólamait.
Így van ez a Jobbikkal is, de olvasótáboruknak és az orgánumaiknál alkalmazott harmadrendű újdondászokkal produkálják azt ami olvasható az internetes honlapjaikon, pl. Kurucinfo, Barikád, Hunhír, stb.
Magyarország nem csak a magyaroké, hanem mindenkié, aki itt él és betartja az ország törvényeit!
Az, hogy idegen kézben van: hazugság. (Magyarország nem futballcsapat.) - Viszont, mint mindig, hatással vannak rá azok a nagyobb hatalmak, amelyikhez minden korban kötötték az ország szekerét a vezető politikusai. Most az USA csatlósai vagyunk. Ha a Jobbik megnyerte volna a választásokat, akkor most Oroszország vagy Irán hatása, utasításai érvényesülnének e tájon.
Igaza van: a Fidesz sem mutatott karakán nemzeti politikát. - De... a többi sem! (Az úgynevezett nemzeti radikálisok pedig labdába sem rúgnak hazánkban, a Jobbik sem!)

Vad Virág írta...

Vitatkozóknak!

A Névtelen fedőnév alatt egy mindig ifjú Lenin fiú rejtőzik.

Mindig ők az igazság hordozói. (Azt gondolják.)
1919-ben a páncélvonaton hirdették a proletárok igazát. Akik nem hittek nekik, azokat akasztották. Aztán ők voltak akik a Szovjetunióban egymást adták fel, juttatták hóhérkézre elvtársaikat. Ahogyan Kádár tette, Rajkkal. Ilyen Névtelenek dicsérték a Szabad Nép hasábjain Rákosi bandáját, majd pont olyan lelkesedéssel akasztottak Kádár parancsára is. (Szóban és írásban.) A munkásokra, a parasztokra hivatkoztak és a szocializmust építették idegen érdekeket szolgálva. Az 56-os forradalmunk ellenforradalom volt - hirdették (Biszku, az öreg hóhér még ma is azt teszi). A Névtelenek, az Ők, Nagy Imre hóhérai és a mártíroknak emlékművet állítók, a látványosan letérdelők, mind ugyanazon Névtelen figurák. A megtévesztés nagymesterei. Ők a partizánok, ők az antifasiszták, az antifasiszta koalíció tagjai, akik 60 ezer délvidéki magyart, zsidót és cigányt mészároltak le bosszúból. (Málenkij robot és egyebek.)
Szinte bájos, hogy e Névtelenünk egyik hivatkozásában 85%-os Fidesz és MSZP-s győzelemről fecseg. El kell ismerni, hogy a Névtelenünk a félrevezetést magas fokon műveli.
Kedves Pfsz, Gambit, Radulovics Zsuzsa! Hát, Veletek sem tudok mindenben egyetérteni. Nem vitáztok kellő higgadtsággal és az érvek sem mindig helyesek, de vigyázzatok egymásra. Virágozzék minden virág. A Tiétek is.

Apropó! Honnan indult el a vita? A média tulajdonosi szerkezetéről? Hát, persze! A passzátszél fúvása már régóta hatalmi tényező. Gyöngítsétek a szelet lányok és fiuk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló