Semmi változás, avagy az első nap margójára [+videók]

Tegnap elindult a Parlament tavaszi ülésszaka, ami már az első napon sem hagyott kétséget afelől, hogy sok újdonságra a következő hetekben bizton nem számíthatunk. A felszólalások és a Házban történtek ott folytatódtak, ahol a képviselők nem is oly régen abbahagyták.

A nap legjobban várt beszéde végül semmi újat és semmi konkrétumot nem hozott, pedig ez már nem a haverok által szervezett évértékelő hakniparti volt, hanem az idei évad miniszterelnöki nyitóbeszéde. Azonban OV sem tartalmában, sem külsőségeiben nem mondott újat ahhoz képest, mint amit legutóbb a Millenárison már egyszer meghallgathattunk tőle.

A szocialistáknak ismét Vona Gábor jelentette a legnagyobb problémát, aki Lakon tett ígéretéhez híven gárdamellényben jelent meg az ülésen. A látvány olyannyira felkavarta Újhelyi elvtársat, hogy amikor ő került a levezetőként az elnöki székbe, azonnal megszakította a parlamenti ülést és rendkívüli házbizottsági tanácskozást hívott össze, mondván súlyos jogsértés zajlik a teremben. [az eseményről készült felvétel ITT]

De nem Újhelyi esti ajvékolása volt aznap az első elvtársi reakció Vona mellényére, mivel délután már Török Zsótti is intézkedni próbált, amikor is rendőröket hívott a Parlamentbe, hogy szüntessék meg a súlyos jogsértést, ami fenn áll. Aztán amikor felhomályosították arról, hogy a rendőrségnek nincs jogköre eljárni az Országgyűlésben, mert arra a köztársasági őrezred hivatott, akkor sértődöttségében gyorsan összegründolt egy közleményt miszerint „nyilas házfoglalás zajlik az Országházban, ami miatt az illetékes szervek nem intézkednek”.

Az elempé is hozta a szokásos formáját. Ismételten mélyen aggódtak egyet a cigányok és a zsidók lelkiállapotáért, mert a dolgok nevén nevezése szerintük nem túl polkorrekt. Azonban a legnagyobb problémájuk mégsem ez volt, hanem az, hogy a rendőrség megtiltotta az idei buzifelvonulás megtartását mondván, hogy az aránytalanul akadályozná a forgalmat. Ez pedig Schiffer András szerint egyszerűen "döbbenetes és elfogadhatatlan".

A szívünk szakad meg miattatok, meg a sok aberrált köcsög miatt, akik fényes nappal most majd nem tudnak vonaglani a belváros közepén – mondhatnánk mi meg igazán kedvesen, de egyelőre inkább lépjünk túl az egészen, mert jó eséllyel nem ez volt ennek az ügynek záróakkordja. Ugyanis még egy fél nap sem telt a rendőrségi bejelentés óta, de már az európai liberáltak nyervognak, hogy milyen súlyos támadás történt a szabadságjogok ellen. Ugye majd nem lepődünk meg, ha pár nap múlva kiderül, hogy akkor mégis lesz homokvonaglás?

Mint talán a fentiekből is látható, sok újdonság nem történt a nyitónapon. Mindenki hozta a megszokott formáját, mindenki adta azt, mi lényege. Nem volt ez másképp a mieink esetében sem. Vona Gábor felszólalásaiban ismét olyan lényeges dolgokra kérdezett és mutatott rá, amik a nagy forradalmi lendületben valahogy kimaradtak a miniszterelnöki nyitóbeszédből:

Vona Gábor: Ne árusítsák ki az országot Izraelnek!

Vona Gábor: A közbiztonság összeomlott.


Tényleges problémákkal foglalkozó radikális kérdések, használhatatlan, semmitmondó kormányzati válaszok. Nemzeti összefogásnak nevezett narancsköd, felvilágosult demokratát játszó senkiháziak és aberráltakért aggódó szadeszmaradványok.

Magyar Országgyűlés, 2011. tavaszi ülésszak, 1. nap.

Egyelőre nincs új a nap alatt…

3 kommentek:

Névtelen írta...

A judeobolsiknak megint Vona Gábor mellénye szúrta a szeműket!Ha felelőségre vonták volna őket,ahogy ov. a választások elött hazudozta,a börtönben pofázhatnának,és nem a Parlamentben!!!!!!A nagy fülkeforradalmár megmondta a frankót,senki sem születik feleslegessen.A cigánypurgyék sem.Ők azért,hogy rajtunk élősködjenek,és ha felnő hálából kiraboljon,vagy játékból legyilkoljon!!Mert a Laki gyilkosság csak játék volt,azok szerint akik már a cigánykölyköket is erre biztatják ,hogy a magyart megölni csak játék.O.V hányszor kéthét kell még???

casablanka írta...

Nem tudom mi a nagyobb bün ebben az országban ? GÁRDA MELLÉNYBEN megjelenni a parlamentben, vagy egy országot szétlopni, a tönk szélére jutattni. Ezeknek már rég a sitten lenne a helyük és dolgozni a kőbányában. Orbán nagyon is lojális ezekkel a tolvajokkal ! ! !

Herne írta...

Én a helyükben azon igyekeznék, hogy ne feszítsem addig a húrt, hogy valóban házfoglalás legyen a vége...

Ez a Parlament egyébként kész bolondokháza, de szó szerint. A miniszterelnök Don Quijote-szindrómás, az elempéé a szexuális bűnözők részlege, az emeszpé meg komplett szociopata sorozatgyilkos, Vonáék meg próbálnának rendet tartani, de az sérti a betegek jogait. Azért az, hogy egy országgyűlés ennyire el van szakadva a valóságtól, igen komoly kórtünet. Jobb helyeken ezek csak kényszerzubbonyban jöttek volna ki onnan. De legalább jót fog röhögni néhány történész száz év múlva.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló