Aljasság

Az elmúlt időszakban már jónéhányszor ejtettem szót a honi bíróságok felháborító ítélkezési gyakorlatáról, a valóságtól és a társadalom igazságérzetétől teljesen idegen ítéletekről. Azonban ami a múlt csütörtökön történt a Fővárosi bíróságon az messze túlmegy minden eddigi szemétségen, az messze túlszárnyal minden eddigi bicskanyitogató ítéletet, mert amit Dr. Kenéz Andrea bírónő művelt a legutóbbi Budaházy-tárgyaláson, azt már nem lehet sem az elfogult ítélkezés, sem a kreatív jogértelmezés kategóriába sorolni egészen egyszerűen azért, mert azt úgy hívják: aljasság. [nagyításért katt a fotóra]

És ebben az esetben nem az a kérdés, hogy Budaházy jó arc-e, vagy sem, hogy egyetértünk-e a dolgaival, vagy sem, itt szimplán arról van szó, hogy létezik-e egy olyan határ, amit az ember még egy magát mindenhatónak gondoló bíróként sem léphet át. Ma már tudjuk, hogy nem létezik, legalábbis Kenéz Andreánál biztosan nem. Mert aki egy ilyen gusztustalan színjátékok előre meg tud tervezni és minden lelkiismeret-furdalás nélkül végig is tud játszani, annál nincsenek morális határok, abban nincs egy fikarcnyi jóérzés sem.

Ma már ismerve a bírói döntést, azt hiszem mindenkiben felmerül a kérdés: vajon milyen épeszű indok lehet arra, hogy Budaházy előzetes letartóztatásnak megszüntetésével, illetve meghosszabbításával kapcsolatos bírósági tárgyalást december 23-ra tűzte ki, amikor az eljárási rend megengedte volna, hogy az januárban is megtörténhessen?

Mi szükség volt arra, hogy a családban és a három kiskorú gyerekben felébressze a reményt, hogy a karácsonyt majd együtt tölthetik az apjukkal? Milyen értelmes indok lehet arra, hogy a Szenteste előtti utolsó pillanatig kivárjon, és a végén beletaposson a gyerekek lelkébe?

Mindannyian tudjuk: nincsenek értelmes válaszok, mert nem is lehetnek. Ez egy szemét aljasság volt, amit sem elfeledni, sem megbocsátani nem lehet, bár nem hiszem, hogy Kenéznek a mi megbocsátásunk hiányozna. Elvan ő a kis szánalmas világában, meg egyébként is megvolt már a heti egy jó cselekedete a múlt héten.

Szerdán ugyanis ”véletlenül” nem vette észre, és így hagyta, hogy Földesi-Szabó László, az Egy-Másért-ügy főszereplője az ítélethirdetés közben simán kisétáljon a bíróságról. Mire felnézett a papírjából, és amíg nagy ”meglepettségében” elrendelte a körözést, addig Földesi-Szabó beült a ”teljesen véletlenül” a bíróság előtt parkoló Mercedesébe és azóta már a tel-avivi tengerparton sütteti a hasát onnan üzengetve haza, hogy egyébként visszajönne, ha az előzetes letartóztatás helyett a bíróság házi őrizetbe helyezné…

De ha már Kenéz bírónő más ügyeinél tartunk, akkor említsük meg az elhíresült olajszőkítős Energol-ügyet, ahol 2005-ben két év után visszalépett a bíráskodástól, így aztán újra kellett kezdeni az egész pert, amit ezért csak négy év alatt lehetett lezárni, a végén természetesen teljesen bagatell ítéletekkel. Vagy ne feledjük a mindenki által ismert Tocsik-ügyet, ahol több mint fél évig nem sikerült írásban is kiküldenie az ítéletet, ezzel is tovább húzva és kenve az egész történetet.

És hogy legyen példa a ”morális tartásra” is, Kenéz ’96-ban, a harminc napos törvényben meghatározott határidő helyett, csak tizenegy hónap elteltével foglalta írásba ítéletét egy olyan büntetőügyben, amelyben ráadásul elrendelte a nem jogerősen elítélt személy előzetes letartóztatását is. Így a nem jogerősen elítéltnek arra sem volt módja, hogy az előzetes letartóztatásról rendelkező végzés ellen – a számára törvény által biztosított – időben jogorvoslatot kérjen…

De visszatérve a múlt csütörtökre.

Az egész eljárás megint rávilágít arra, hogy ami ma Magyarországon igazságszolgáltatás néven működik az egyszerűen gyalázat. Azonnali és mélyreható tisztogatásra lenne szükség, amit a fülkeforradalmárok, ha akarnának, pillanatok alatt megoldhatnának. Azonban nem történik semmi sem, pedig felháborító ítéletből most már azért van elég.

Mára már hozzányúltak szinte mindenhez, vajon akkor ehhez még miért nem?


Kapcsolódó írásunk: Tüntetés Budaházyért - HVIM felhívás


10 kommentek:

Névtelen írta...

Nézzétek ezt a képet,biztos ,hogy nő ez????Nőben rendkivüli ez az aljasság.Feldnernek esze ágában sincs visszajönni.A fülkeforradalmárok miért nem tesznek semmit???Ugyan miért vágnák a fát maguk alatt??

Herne írta...

Viktor, most már tényleg ideje lenne odabasznod, ha azt akarod, hogy az emberek még higgyenek benned. Egy hibát hibára halmozó személy egyáltalán hogy lehet még mindig a helyén? Alattam szolgálna, az első után repült volna, meg az eljárás is a nyomában.
Ismét kitérnék viszont kicsit az ún. emberi tényezőre. Két dolog lehetséges: a.) mások parancsait teljesíti. Ez igen valószínű, mert különben már rég a sitten ülne. Kérdés akkor, hogy mi változott a Nagy Narancsos Forradalom óta? b.) az illető szadista pszichopata. A nőknél ez a jelenség nem jár szexuális késztetéssel, mint a férfiaknál általában. A női szadisták pontosan így működnek, mint ez a szerencsétlen. Lelki sanyargatás, mások szenvedésének a látványa elégíti ki őket. Ők is lelkileg elégülnek ki. Ez egy beteg, torz ember, szellemi nyomorék, akinek elzárva lenne a helye, kómás állapotig szedálva, mert veszélyes a társadalomra. Valószínűleg sanyargatták gyerekként, esetleg molesztálták is, vagy a szülei vagy a többi gyerek, majd később mindig meg kellett felelnie, pl. női mivolta miatt stb., és így fejlődött ki ez a fajta kóros elmeállapot, ami bosszúra szomjazik. Ez egy közveszélyes ember, el kell távolítani a társadalomból, méghozzá haladéktalanul.
Vajon a nemzetközi közvélemény mit szól mindehhez? Ja, hogy nem tudnak róla? Hát tegyünk róla, hogy tudjanak! Egyáltalán miért van Budaházy ügye még mindig a magyar vicc-bíróságokon a nemzetköziek helyett? Miért nincsenek jelen nemzetközi megfigyelők, emberjogi szervezetek? Lépjünk már, emberek!

Herne írta...

Figyeljétek meg az arcát. Egyrészt rém csúnya, bizonyára világ életében szivatták miatta. Másrészt a tekintete. Látszik benne a zsigeri rosszindulat és gonoszság. Semmi mást nem tükröz, teljesen üres a tekintete, egyedül a jéghideg gonoszság sugárzik belőle.

casablanka írta...

Ugyan már, "Az emberi jogok legfőbb védője" az előző főbiró!( volt főméltóság) Ez a nőiszemély csak egy apró fogaskerék a nagy gépezetben.Itt már nem kell kérdéseket feltenni! A "fülkeforradalom "csak a választásokig volt érvényben.

eSzeL írta...

Nem értem! Mit vártatok?

Névtelen írta...

Nos,hogy mit vártunk??Ezt biztos nem,de a nagy dakota fülkeforradalmár hazudozásaitól megszédült zsideSS szavazók sem.Sokan elfelejtették a 98-2002-ig tartó regnálását.Elhittétek,hogy megváltozott??MIÉRT KELLENE MEGVÁLTOZNIA???

eSzeL írta...

Ezért gondoltam! Ettől a forradalmártól én nem vártam mást.

Gambit írta...

Az egyszeri fideszes szemében Budaházy minimum terrorista, mert azt a HírTV is megmondta, vagy nagy ívben tojik az egészre, és nem ez alapján méricskéli, hogy szeretett vezére akkor most átverte-e a palánkon, vagy sem...
Ez a kérdés jelenleg rajtunk, radikálisokon kívül senkit sem érdekel, botorság azt hinni, vagy abban bízni, hogy ettől fog megvilágosodni az istenadta nép.

Névtelen írta...

Herne! Most pedig annak a Fidesznek könyörögsz, amit szinte minden nap lezsidóztok? (Hát rájuk atán várhatsz!)

Névtelen írta...

Névtelenkedő köcsögbőr!!!ki könyörög itt a likudbérenc zsidesznek???eszednél vagy???

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló