Bolhacirkusz

Tegnap este a Vértanúk terén összefújta a szemetet a szél. A felvilágosult baloldali demokraták közül odaszállingózott mindenki, aki az agyhalottak táborában még valamit is számít. Így aztán össze is gyűltek ezer-ezerötszázan, hogy rettegjék az eljövendőt, hogy sirassák a veszendő demokráciát. A bőszen csápoló, jobbára komcsi nyuggertömegben olyan köztörvényesek is feltűntek, mint Kovács László, Lendvai Ildikó, Mandur László, Horváth Csaba, Molnár Csaba, Török Zsolt és Nyakó István. A színpadon pedig fellépett a krémek krémje: Ungvári Rudolf, Bauer Tamás és a főszónok, Elqró is.

A beszédekről szóló nagyon részletes beszámolóval nem fárasztanék senkit sem, mivel szerintem mindenki kapásból el tudná mondani azt a közhelygyűjteményt, ami egy ilyen rettegő órán a felvilágosult demokraták szájából el szokott hangzani. Azonban, hogy mégse legyen hiányérzetünk, ideidéznék néhány aktuális gondolatot, csak úgy, a hangulat érzékeltetésére.

Az első felszólaló Bauer volt, aki szerint a „magánnyugdíjpénztári megtakarítások államosítása lopás, mert az emberek nem kényszerből csatlakoztak a második pillérhez, hanem azért, mert úgy látták jónak”. Kicsit mintha szelektív lenne az emlékezete az ávosok kölkének, hisz mindannyian tudjuk, hogy eddig minden pályakezdőnek kötelező volt belépni valamilyen magánnyugdíjpénztárba, azaz szó sincs arról, hogy ezt az elmúlt időszakban bárki is önként tette volna.

De ez kis csúsztatás nem okozott fennakadást a jelenlévők lelkében, hisz ha Bauer, a jó demokrata azt mondja, akkor az úgy is van. Meg aztán nem is volt idő elmélázni a szavakon, mert színpadra ugrott az est második szónoka Ungvári Rudolf zsidrák tollforgató, aki azonnal beleüvöltötte a mikrofonba, hogy OV egy náci. Mindezt abból szűrte le, hogy a legnagyobb fülkeforradalmár az október 23-i beszédében a "mi magyarok" kifejezést használta, ami pedig szerinte pontosan olyan, mintha a nyilasok hangján szólt volna.

Gondolom, ez az összefüggés mindenki számára világos. Ha nem, szégyelljük magunkat, mert ez ott, a felvilágosultaknak egytől-egyig az volt. Ezután még ment egy kis fasisztázás, majd még utoljára Ungvári a mikrofonhoz lépett, hogy az estéhez és persze önmagához is méltóan fejezze be a mondandóját: „Halkan mondom, nehogy dühösnek mondjanak, lassan mondom, hogy mindenki megértse, de a kurva anyját annak, aki kétségbe vonja magyarságomat!”.

A tömeg a mondat hallatán őrjöngött. Egyes baloldali blogok ezt úgy tálalták, hogy a beszéd „érzelmi kitörésektől sem volt mentes”. Valóban. Így is lehet nevezni, de én inkább maradnék a primitív bunkó jelzőnél, az valahogy számomra sokkal találóbb. Azonban ez kinyilatkozás legalább arra jó volt, hogy méltóképpen felvezesse Ferit, a lángoszlopot, aki szintén elég erősen nyitott.

"Magyarországnak tolvaj kormánya van, a kormányfő pedig hazudott, csalt és lopott"– kezdte beszédét Elqró. A szavakra még a legfelvilágosultabbak is ijedten néztek össze: mi lesz ma este, egy újabb őszöd? [az eredeti hírért katt IDE]

„A miniszterelnök a javunkat akarja, de mi éppen azt nem adjuk. Mi nem remegünk tőle. Mi azokkal vagyunk szolidárisak, akiket Orbán Viktor megfélemlít, mert Magyarországot csak büszke polgárokra lehet építeni. Ezért aztán nincs okunk tisztelni, sőt megvetjük őt.” – folytatta a nagy semmitmondást, aztán még végül hozzátette: „ha Nagy Imre élne, akkor megvetné Orbán Viktort, mert gyűlölné látni, hogyan lett 1989 reménységéből 2010 csaló politikusa."

Azt hiszem, talán ennyi hangulatjelentés elég is lesz erről a nagyon színvonalas rendezvényről, ami igazán fontos lépés volt a felvilágosult baloldali demokrácia érdekében folytatott végeláthatatlan küzdelemben. Érdemes még ideidézni a már fentebb említett baloldali blog egyik zárógondolatát: „A rendezvényt a Himnusszal nyitották meg és a Szózattal zárták; a közönség soraiból sokan együtt énekelték legszentebb nemzeti dalainkat.”

Igen, jól értjük. Sokan énekelték, sokan meg nem. A „dalainkat”.

Ezek vagytok. Senkiháziak.

Bolhacirkusz
[nagyításért katt a fotóra]


Végül pedig a fentieket kicsit félretéve. Ebben az országban tényleg bolhacirkusz folyik. Most éppen az a műsor megy, hogy a narancsosok vannak hatalmon és Gyurcsány adja elő az utca hangját. És sajnos nagyon sok ember elhiszi, hogy ez a demokrácia, pedig nem. Ez csak egy aljas kis színjáték.

Mert azért egyet ne feledjünk: az országot a narancsosok és az elvtársak egymásnak asszisztálva lopták szét, az egész rendszerváltozásnak nevezett köpönyegforgatást együtt vezényelték le és az, hogy ma ott tartunk ahol, az az elmúlt 20 év felelőssége.

Amikor kell egy kis cirkusz a népnek, eljátsszák a nagyhalált, de gondoljunk vissza egy holokauszt-megemlékezésre, egy zsinagógaavatásra, vagy egy héber látogatásra, akkor mindig nagy az egyetértés, akkor mindig nagy a barátság. Vagy nézzük meg, mi van a felelősségrevonásokkal. Vajon hogy lehet az, hogy Gyurcsány ahelyett, hogy a börtönben rohadna, a demokrácia védelmében tüntetést szervez?

12 kommentek:

HangyaBoy írta...

Összenő ami összetartozik. Összetartozik a szem és a fül. A szemkilővető és a fülkeforradalmár. Hasonló a hasonlónak örül.

Névtelen írta...

De hol vannak a nemfülkeforradalmárok?

Névtelen írta...

Nincs egy jó érzésű ember, akinek van egy távcsöves Remingtonja?

igazságot az embereknek ! írta...

" Kenyeret és cirkuszt a népnek" A cirkusz megy 2002 óta mikor a hidon egy rendőr a pisztolyt ráfogta egy tüntetőre. Elfelejtettük? Pedig itt kezdődött.De a "kenyér " azóta is elmaradt. Ennyit a "demokratikus chartáról" és a "fülke forradalomról".Titkositás és terrorelháritás mindkét oldalon. Megint jól megszivtuk.

Herne írta...

Ez az egész áldemokratikus vadkapitalista ámokfutás az utolsó óráit éli, méghozzá világszerte. 10 évet nem adok ennek a fékevesztett, hibbant, a valóságtól teljesen elrugaszkodott globális rezsimnek. A helyükben én nem a kapitalizmusért rettegnék, hanem fognám az összelopkodott milliárdjaimat és pucolnék Dél-Amerikába, mielőtt a húszezreseimből rakott máglyán éget el az igencsak morcos nép.

Mondjuk Dél-Amerikában is meg lesznek találva, nem olyan nagy már ez a világ...ha esetleg a dzsungelben próbálnának elbújni, szóljatok bátran, szót értek a törzsi népekkel. ;)

Névtelen írta...

Szánalmasak. Arra sem méltóak, hogy azt a néhány rongyot gyalázzam. Halottak napján... halott kezdeményezés...

Garabonciás írta...

A legjobb rősz az volt, amikor Csótány rekedt hangon azt ordította, hogy (nagyjából, nem emlékszem pontosan) ha a Fidesz az alkotmányt nem tartja mérvadónak akkor az Ormány nem legitim miniszterelnök. Drágaságom, innen jelezném, hogy akkor te sem voltál legitim! Amúgy nem volt, és az Ormány sem az, a Sz Korona Tan szerint .......

NeverGreen írta...

Nem áll szándékomban vitába szállni az írás gondolatvilágával, de azért egy dolog biztos,valamivel több mint egy millió munkavállaló ÖNKÉNT lépett be a magánnyugdíjpénztárakba.

Böczike írta...

Lehet, hogy kb egymillió ember önként lépett be a magánnyugdíjpénztárakba, de akkor mi van a többivel, akik nem önként léptek be, akik közé én is tartozom!?!?

casablanka írta...

Mi lesz még a sok "elszámoltatási" igéretből?Szép lassan visszavonják? Az egyik nagy elszámoltató már le mondott "demokratikus alapon, nem akar 2 állást betölteni egyszerre." Közvélemény: A NÉPSZERÜSÉGÜK TÖRETLEN !(meddig?)Ez a böszme mégis csak tud valamit?

Névtelen írta...

Név azonosság? "Ungvári Rudolf" volt anno 1956 Borsod megye első titkára de ő rendes normálisan viselkedett a maga helyén!

Névtelen írta...

Rudika beagyalt,mint Moldova.O.P.N.I.-ba velük.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló