’56 szembeköpve. Biszku megint megúszta

Tényleg nem akarok összeesküvés-elméleteket gyártani, és nem akarok egyes dolgokba olyat is belemagyarázni, ami talán nincs is benne, de azért van abban valami ördögien szimbolikus, hogy a Fővárosi Főügyészség történelmünk egyik legszomorúbb évfordulóját megelőző napon utasítja el azon feljelentést, melyet három hónapja, Biszku Béla és társai ellen tettek az 1956-os megtorlásokban játszott szerepükért.

Hogy mi volt az igazi ok, mi nem, az nem tudható, az azonban biztos, hogy az ügyészség szinte provokatív módon november 4-ére időzítve, egy elképesztő indoklás közepette felmentette ’56 egyik legfőbb felelősét, az aljas és kegyetlen tetteinek a következménye alól.

A közleményük szerint "az emberiség elleni bűncselekmények miatt B. Béla és társai ellen tett beadványt, benne az előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntette miatt tett feljelentést, a Fővárosi Főügyészség elutasította, mivel a hazai jog rendelkezése szerint a feljelentésben megjelölt cselekményt - előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettét - az elkövetéskor hatályban lévő jogszabályok szerint kell elbírálni. Ennek rendelkezései szerint azonban e bűncselekmény miatt - elévülés okán - eljárás már nem indítható".

Az ügyészi határozat indokolásában kifejtik továbbá, hogy "a feljelentésben megjelölt cselekmények nem minősíthetők a vonatkozó nemzetközi dokumentumok szerint emberiség elleni bűntettnek, így a feljelentett személyek nemzetközi szokásjog alapján történő felelősségre vonására nincs lehetőség".

Igen. Jól értjük.

Biszku ellen a főügyészség szerint azért nem lehet eljárást indítani, mert egyrészt a gaztettei elévültek, másrészt pedig akkor, amikor ezeket elkövette, akkoriban ez volt a törvény. Magyarul az, hogy annak idején több száz embert megöltek, bebörtönöztek, és halálra kínoztak, az nem bűn, mert azt egy rohadt rendszer, rohadt törvénye lehetővé tette.

Ez ma Magyarország. Ez ma az igazságszolgáltatás. Egyszerűen elképesztő.

Hogy az érvelés mennyire tarthatatlan, az egyből kiderül, ha egy kicsit továbbfűzzük az ügyészség gondolatait. Ha ez így van, vagy ha így lenne, ahogy állítják, akkor vajon milyen alapon üldöznek a holokauszt idején elkövetett bűnökért bárkit is? Hisz azok az elkövetés idején teljesen törvényesek voltak. Ezek szerint holnaptól az összes háborús bűnöst rehabilitáljuk? Vagy az más? Ha a zsidókról van szó, akkor bárkit meglehet hurcolni? Vagy rájuk ugyanaz a törvény másképp értelmezhető?

Arról már nem is beszélve, hogy az ügyészségi indoklás teljességgel jogszerűtlen is, hisz az Alkotmánybíróság 1993. évi, 53/1993. (X.13.) határozata pontosan megadja ez ügyben az útmutatást:
„Az 1993. februárjában született törvény szerint az 1956-os forradalom idején elkövetett meghatározott bűncselekmények, nevezetesen az 1945. évi VII. törvényben (illetve a törvény által törvényerőre emelt ME rendeletekben) meghatározott háborús és népellenes bűncselekmények, nem évülnek el.

Továbbá, az 1956-os forradalom idején elkövetett meghatározott bűncselekmények, nevezetesen az 1949-es genfi egyezményekben (a hadifoglyokkal való bánásmódra vonatkozó egyezményben, illetve a polgári lakosság háború idején való védelmére vonatkozó egyezményben) súlyos jogsértésként meghatározott cselekmények, nem évülnek el”.
Azt hiszem, ezen nincs mit magyarázni. Azonban adódik a kérdés: ha ez percek alatt a neten egy laikusnak is kideríthető, akkor vajon az ügyészség mégis mit csinál? És egyátalán hogy van képük ilyen, mind morálisan, mind jogilag vállalhatatlan határozatot meghozni? Ráadásul pont erre a szomorú napra időzítve?

Egyébként meg csend van. A fülkeforradalmárok hallgatnak, a politikai örökösök pedig sunnyognak.

Persze a tét nem kicsi, hisz az ügy túlmutat önmagán. A beadvány alapján ugyanis, ha azt nem utasították volna el, nem csak Biszku Béla, hanem minden olyan személy ellen el lehetett volna a későbbiekben járni, akik a megtorlások bármelyik fázisában aktív szerepet játszottak. Így perek indulhatnának az akkori felsővezetők, bírók, nyomozók, és ügyészek ellen is. Természetesen olyanok ellen is, akik ma már nem élnek.

Ez pedig sem a narancsosoknak, sem az elvtársaknak nem érdekük, hisz valószínűleg egyikük sem szeretné, ha a lavinaszerűen meginduló ’56-os perek lehetővé tennék az elmúlt rendszer kiszolgálóinak a tényleges számonkérését és név szerinti megnevezését. Egész egyszerűen azért, mert egyik mai politikus sem akarja se a felmenőinek, se saját magának a nevét a vádiratokban olvasni.

10 kommentek:

HangyaBoy írta...

Nyiván ha egy hollywoodi filmproducer látott volna fantáziát benne akkor elitélik és megfilmesítik, de sajnos a kutyát se érdekli ez a sztori, eladhatatlan.

moondawn írta...

Mivel Biszku Béla zsidókommunista, így őrá a hazai és nemzetközi törvények nem érvényesek. Ha Biszku mondjuk magyar lett volna és zsidókat akasztatott volna 1956-1959-ig, akkor még a nemzetközi jog szerint is fasiszta bűnös lenne és legalább életfogytiglant kapna, mivel (sajnos) nincs nálunk halálbüntetés, a tömeggyilkosok számára. Ez a liberális cionmocsokrácia "erkölcsi" felfogása.

----------------------------------------------

Petíció a bírósági és ügyészségi rendszerváltásért

Alulírottak követeljük az egykori pártállam vezető beosztású ügyészeinek és bíráinak kizárását a magyar igazságszolgáltatásból.

http://www.morvaikrisztina.hu/­index.php?option=com_petitions­

Névtelen írta...

Nem tudom miben is reménykedtünk, a sortüzek itélethozatalánál hasonló volt a kifogás."ELÉVÜLT" ! IDŐS EMBER ! BETEG ! Még most is ez! Lásd: loo millás beszkárt csaj.

Gambit írta...

Ezek itt már mindent meg fognak úszni. Mire oda jutna ez a szerencsétlen, agyalágyult ország, hogy végre olyan embereket szavazzon hatalomba, akik az ilyenek tökére lépnének, már mindegyik rég földobja a bakancsot...

chabbix írta...

Ha még nem tudnátok%
Teljesen friss hír!
A Hír TV közzétette a Nagy Titkot!

Oszama Bin-Laden áttette székhelyét Magyarországra! A Bükkben bujkál kis szabad csapatával s itt szövögeti világuralmi terveit....
Mint a TV hírműsorában elmondták, egy titkos, Észak Magyarországról készült műholdas űrfotó került rendkívül bizalmas úton, a szerkesztők asztalára.
Alaposan megvizsgálva rájöttek,hogy majdnem biztosan jól kivehető rajt egy, a sűrű erdő mélyén lapuló sötét barlang, ahová a feltehetően spanyol országgyűlési képviselőből lett, élőben még senki nemlátta, arab szabadságharcos, terrorista, focista, (nem kív.rész.törl.), bizonyos híresztelések szerint Obama és Bush elnök közeli rokona, Oszama B. költözött.
Mint a HTV híradó szerkesztői kiderítették, a barlang valószínűleg elképzelhető,hogy minden kényelemmel ellátott, nem lehetetlen, hogy propaganda célból külön rádió- és tv- stúdió, fotólabor, és fegyverraktár is van benne.
Draskovics és Pintér belügyminiszterek kijelentették, határozott lépéseket tesznek az ügy kivizsgálása, az igazság és O.B.L. napvilágra kerülése érdekében.

Terjesszétek a hírt, mert szegény rendőrök és családjainak élete, kenyere függ tőle!!

Névtelen írta...

"Holló a hollónak, nem vájja ki a szemét"! Mit csodálkoztok ezen? Én futni hagyom őt, ő majd engem! Ennyi, ezt kell észrevenni! lényeglátó

házikígyó írta...

Na és!? Horn is megúszta.

eSzeL írta...

Ha ez "több emberen elkövetett emberölés bűntettét - az elkövetéskor hatályban lévő jogszabályok szerint kell elbírálni" igaz akkor nincs semmi kivetnivaló a németek zsidókkal kapcsolatos cselekedeteiben sem. Ott és akkor a hatályos törvények szerint jártak el. Vajon simon perec hogyan viszonyulna a törvényszegő zsidókhoz?

Névtelen írta...

Tehát, a lényeg: az ügyészség szerint, ha ezek a zsidóférgek az 1956 utáni megtorlásokban teszem azt kiirtották volna a teljes magyar lakosságot, akkor az mára el is évült volna...

(halkan megjegyzem 1953. július 4-én került sor a Legfőbb Ügyészség felállítására... minő véletlen)

Herne írta...

Nos igen, ez történik, ha demokratikus és békés forradalommal akarunk rendszert váltani. A köcsögök nem a lámpaoszlopokon lógnak kibelezve, hanem a nyakunkon, vigyorogva.

A második világháborúval kapcsolatos üldöztetésekkel való összehasonlítás teljesen jogos és valós. Ennek az ítéletnek az értelmében, azt precedensként felhozva, bárki, akit második világháborúban elkövetett háborús bűnökkel vádolnak, felmentendő a büntetés alól, és akár kártérítést is követelhetnek a meghurcolásért (ha ők maguk már nem élnek, akkor az utódaik - a zsidók is ezt csinálják, akkor nekünk is szabad...). Továbbá a világ minden táján élő ún. náci háborús bűnösnek javaslom, hogy emigráljon Magyarországra. A magyar törvények értelmében ugyanis nem bűnösök, és a jogszabályok szerint nem nyúlkálhatnak be az országunkba a zsidók ezen háborús bűnösök után tapogatva.
Sőt, egyébként bármilyen háborús bűnös emigrálhat hozzánk, pl. Bin Laden, már ha létezik egyáltalán, hiszen az ő törvényeik szerint nem bűn, amit elkövettek.

Azt pedig, hogy egy ügy nemzetközi bíróságokra juttatható-e, nem a magyar bíróságok fogják eldönteni. Én azért megkérdezném a nemzetközi bíróságokat, mi a véleményük erről az egészről, továbbá az egész sztorit úgy ahogy van, kinyomnám a nemzetközi médiának.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló