Sarko beintett az EU-nak. És mi?

Azért néhány éve nem sokan gondoltuk volna, hogy majd egy magyar származású, francia zsidó fogja az Európai Unióban napi beszédtémává tenni a cigánykérdést. De arra sem fogadtunk volna sokan, hogy a nagyon liberált európai közösség egyik alapító tagja mondja majd ki, hogy elég volt a cigányok élősködéséből, és abból az életformából, ami bárhol is jelenik meg tömegesen Európában, mindenhol csak bűnözést és mocskot hoz magával.

Sarkozy meg merte lépni azt, amit előtte még ilyen pozícióban senki sem. Meg merte tenni, be merte vállalni, mert ezt követelte meg annak az országnak az érdeke, aminek a vezetésével őt megbízták. Nem érdekelte az EU ajvékolása, nem érdekelte a francia liberáltak hőbörgése. Tette, amit tennie kellett.

Természetesen a cionista irányítás alatt lévő európai szervezetek minden követ megmozgattak és megmozgatnak, hogy lejárassák, elítélhessék, és visszalépésre kényszerítsék a francia kormányt. A múlt hét elején Viviane Reding, az Európai Bizottság luxemburgi igazságügyi biztosa odáig elment, hogy párhuzamot vont a második világháborús deportálások és a romák mostani kitoloncolása között. „Azt gondoltam, hogy Európa a második világháború után többet nem lehet tanúja hasonló jellegű helyzeteknek” – tette fel az unalomig ismételt lemezt újra, az egyébként cigányt nagy valószínűséggel csak fényképen látó biztos asszony.

A francia elnöki hivatal szerdán hivatalosan is elutasította, és elfogadhatatlannak nevezte az EU-biztosi bírálatot, Sarko pedig magabiztosan megüzente: „csak az európai szabályokat és a francia törvényeket alkalmaztam, ezért aztán semmit nem lehet Franciaország szemére vetni, de ha a luxemburgiak maguknak akarják őket, nem jelent problémát. Az uniós biztos Luxemburgban lakik, amely ország nagyon közel van Franciaországhoz, és örömmel vennénk, ha Luxemburg is be tudna fogadni romákat.”

Igen, így egyszerűen. Semmi körítés, meg polkorrektkedés. Sarkozy nem játszotta el nagy, álszent színjátékot, mint OV múlt hétfőn a parlamentben. Kimondta, amit gondolt, amit helyénvalónak érzett. Sőt. Csütörtökön az Európai Unió tagországainak állam- és kormányfői találkozóján Barrosót is elküldte a francba közölve vele, hogy "nem kér az unió kioktatásából".

„Franciaországban folytatódik az illegális táborok felszámolása, bármilyen származású emberek lakják is azokat” – jelentette ki, majd megerősítette, hogy országa közbiztonsági megfontolásokból cselekedett, és egyben reményét fejezte ki, hogy az Európai Bizottság európai szintű javaslatokat készít a romák helyzetének témájában. „Európa nem hunyhat szemet az illegális táborok fölött” – fogalmazott.

Megszólalt az ügyben Pierre Lellouche francia Európa-ügyi államtitkár is, aki szintén bírálta a luxemburgi uniós biztost. „Nem hagyhatom, hogy Viviane Reding azt mondja, hogy a 2010-es Franciaország a romakérdés kezelésében olyan, mint a nácikkal kollaboráló Vichy-kormány Franciaországa. Egy kisebb vagyonka meg egy repülőjegy az uniós származási országba nem nevezhető haláltábornak, sem gázkamrának."

Brüsszeli források szerint a francia politikát a tagországok közül egyértelműen csak olasz részről támogatták, bár például egy sajtónyilatkozatban Petr Necas cseh miniszterelnök is kiállt amellett, hogy bármelyik EU-tagállam joggal várja el törvényeinek tiszteletben tartását, és még az uniós intézményeknek sincs joguk beleavatkozni a belső ügyekbe.

Redinget azonban nem nagyon hatotta meg a francia tiltakozás és szerdán közölte: uniós kötelességszegési eljárás megindítását javasolja Franciaország ellen. Barroso pedig az egész bizottság nevében kijelentette, támogatja Reding kezdeményezését, hogy adott esetben vonják felelősségre Párizst a romániai és bulgáriai romák hazatoloncolása miatt. „A közösségi törvényeket be kell tartani. Az etnikai alapú megkülönböztetés tilalma az Európai Unió egyik alapértéke, és az unió mindent meg fog tenni a tiszteletben tartásáért” - tette hozzá Barroso.

Itt tartunk ma.

A cigánykérdés végre európai üggyé vált olyanná, ami mint látszik, megosztja az európai társadalmakat. Ez az ügy rá fog mutatni arra, hogy kik azok, akik az eddig megszokottaknak megfelelően a kérdést a szőnyeg alá söpréssel kívánják megoldani és kik azok, aki valódi megoldásokat, valódi párbeszédet és legfőképp tetteket akarnak. Hamarosan el kell döntenie mindenkinek, hogy melyik oldalra áll, így természetesen majd nekünk, magyaroknak is. Bár ahogy OV megnyilatkozott hétfőn a parlamentben, az nem sok változást mutatott az itthon már megszokott kunczemohácsigusztos-féle és az európai liberáltak által is támogatott vonaltól.





"… és említette a cigánybűnözés kifejezést is. Sajnálom, hogy a magyar parlamentnek kell ebben a kérdésben néhány perc erejéig gondolkodnia, mert önmagában, hogy erre szükség van, már számomra nem kívánatos" – mondta OV a felszólalásában, pedig ez a kérdés, ha kívánatos számára, ha nem, a következő időszak legfontosabb kérdése lesz úgy Európában, mint a Magyarországon. Ha a narancsos politika ez ügyben folytatja azt az álszent magatartást, ami már évek óta folyik ebben az országban, akkor az előbb-utóbb társadalmi robbanáshoz vezet.

Nem hiszem, hogy a fideszes képviselők ne látnák, hogy mi folyik a hétköznapokban. Nem hiszem, hogy ne látnák, hogy a romafelzárkoztatási programok, amit egyébként az európai liberáltak is erőltetni akarnak, egyszerűen nem vezetnek sehová sem. Az elmúlt években, milliárdokban mérhető összegeket költött el a magyar állam a cigányok felzárkóztatására, de mi lett az eredménye?

A pénzt egyszerűen ellopták az úgynevezett roma elit egytől egyig köztörvényes bűncselekményekben érintett képviselői, miközben az ő és a nagy liberált elveket valló politikusok hathatós segítségével sikerült kinevelni egy olyan magyarellenes generációt, akiknek a megfékezése ma már szinte a lehetetlen kategóriába tartozik.

A radikálisok által évek óta feszegetett problémák most a legmagasabb fórumokon is napirendre kerültek. Európa végre ebben a kérdésben is változások előtt áll, számunkra pedig szinte sorsdöntő lesz, hogy a magyar kormány majd melyik, most már nyugodtan európainak nevezhető megoldást választja.

Vajon tovább folytatjuk az élősködés támogatását, vagy a keményebb kéz politikája mellett tesszük le a voksot? Ha a magyar társadalmat megkérdeznék, egyértelmű lenne a válasz, a kérdés már csak az, hogy a fülkeforradalmárok meg akarják-e ezt hallani.

21 kommentek:

Névtelen írta...

A forradalmár vezénylő tábornok ur dehogy akarja megváltoztatni a fennálló tolvajok rendjét:tán inkább nagyságrendekkel több bodzást vesz maga köré:lehet,hogy fidesz testőrré vagy jelöltté avanzsál:sztojka,raffael/is/ stb végtelen sorban.
KOlompár orbán meg már amugy is a legfóbb érinthetetlen törvényalkotója fideszéknek.Valójában ő a köztársasági elnök!

casablanka írta...

Hiába erölködik az Eu-ban az Eu biztos asszony-egyedül marad,- mert a Svédek, Finnek,Csehek, Szlovákok,Franciák, Olaszok mind-mind a cigánykérdéssel küzködnek.Ez az egész cigánykérdés egy hülye neoliberális rémálom, amit ránk akarnak erőltetni. De fenemód érdekes,hogy hány Lauder iskolába jár cigánypurdé, hány cigány család lakik velük együtt a Rózsadombon, Pasaréten, vagy a biztonsági őrökkel körül bástyázott lakóparkjaikban? Láttam a felvételeket, hogy mennyire "megdorgálták" Sáközit az Eu-ban. Érdemes megnézni, jókat röhögcséltek a találkozón, hogy hogyan fogják nekünk beadni a "szeressük a cigányokat" c. blablát.Egyébként igaza van a franciának: FOGADJA ÖRÖKBE A CIGÁNYOKAT aki annyira szereti őket!!!!

Herne írta...

OV nekem nem tűnik többnek, mint egy beszari csicska, aki otthon a négy fal között a császárt játssza, a munkahelyén meg ott nyal az őt lépten-nyomon megalázó főnökeinek, ahol éppen tud. Klasszikus viselkedésminta, nincs mit elemezni rajta.

Ami viszont elemzésre érdemes, és egy valódi nemzeti kormány azonnal szóvá is tette volna a drága jó EU-nak: amikor az amúgy még Orbánnál is beszaribb Sólymot kiseprűzték a Felvidékről, az EU arra az álláspontra helyezkedett, hogy ez a két ország belügye.
Akkor most milyen jogon pofázik bele Franciaország, Bulgária és Románia belügyeibe?
Kiutasítás, kitoloncolás, nem sok különbség van köztük. Egy EU-tagállam köztársasági elnöke mellett fel nem emelnék a buzis kis hangocskájukat, de a cigányok mellett azonnal.
Adódik a kérdés: miért? Kik ezek a cigányok, hogy minden liberált barom védi őket? Még OV-ban is elkezdtem bizakodva hinni, amikor szembeszállt az IMF-fel (gyanítom, hogy két hét múlva mégis beadja a derekát). Miért retten meg a cigánykérdéstől, ha a zsidó bankokkal szembe mer szállni? Ez azt feltételezi, hogy a cigányok ma még a bankoknál, a pénznél is fontosabbak a nemzetközi elitnek valami okból kifolyólag.

A másik meg: mivel fenyegetőzik az a szerencsétlen luxemburgi picsa? Mit tud tenni? Lerohanja Franciaországot? Ne röhögtessük már egymást. Vicc ami ebben a világban folyik, Sarkozy végre a sarkára állt. Viktor, ideje követni a jó példát! Magadtól cselekedni úgysem mersz, de most már van, aki kitapossa előtted az ösvényt és akinek a háta mögött megbújhatsz.
Hidd el, a választóid is ezt akarják!

Herne írta...

Szerintem OV tudjátok mit fog csinálni? Felajánlja, hogy a liberális mintagyerek Magyarország befogadja szegény üldözött romákat. Úgyis van tapasztalatunk velük meg minden. Csontig, Viktor, csontig!

Névtelen írta...

A világ tele van érthetettlen dolgokkal,egyik az ,hogy a nagy kormányváltó,és fülke forradalmár miért pont a fajtáját fogja megtagadni???.Erről pedig ne is ábrándozzatok.Ezt ne feledjétek okt. 3-án!!!Befogadni pedig úgy fogadja ,hogy együtt lakjon velük!!!!

Gambit írta...

"Meg merte tenni, be merte vállalni, mert ezt követelte meg annak az országnak az érdeke, aminek a vezetésével őt megbízták." - Óriási félreértés. Az ország érdeke lehet, hogy megkövetelte, de Szarközy leginkább a zuhanórepülésben lévő népszerűségi mutatói miatt vágott bele ebbe a dologba. Az persze mindent elárul a hipokrita francia (és európai) társadalomról, hogy ezekkel az intézkedésekkel meg lehet menekülni a politikai buktától. Tehát az emberek részéről igény van a cigánykérdés megoldására.
A Fidesz pedig liberális beállítottsága mellett azért mismásol a kérdésben, mert 3-án most ők fogják szervezetten leszavaztatni a cigányokat némi lejárt szavatosságú bébiételért cserébe...

casablanka - Országos gyűjtést kéne szervezni, a pénzből venni egy telket a Rózsadombon és odaköltöztetni mondjuk egy tábornyi kokerót. Megnézném meddig tartana a tolerancia ;)

Böczike írta...

Néztem a neten (ha jól emlékszem a JOBBIK honlapján), hogy a romák tüntettek Budapesten a Francia Nagykövetség előtt, a "kirekesztésük" ellen. Csak azt nem értem, hogy miért!? Azokért a romákért akik akartak,ők be is tudtak illeszkedni (sajnos ők vannak kevesen) őértük nem kell, a többiért meg nem érdemes tüntetni. Eszméletlen nagy összegek lettek elköltve a felzárkóztatásukra, mint ha feneketlen vödröd akarnánk megtölteni. Ezekből a pénzekből valószínű, hogy a csóringer romák semmit sem láttak, mert a nagy összegek megakadtak a pénzes romabűnözőknél! Ilyen összevisszaságban azon sem csodálkoznék, ha kiderülne, hogy a pénzes romák e pénzek egy részét visszacsepegtetik politikusainknak. Csóró roma, ha éjjel elmegy hetente egyszer tyúkot lopni (ami természetesen törvénytelen) talán annak még nem is lenne olyan nagy visszhangja, de embereket kortól, nemtől függetlenül megverni, megkéselni, levágni kezét lábát, stb., ezt már nem azért csinálják mert éhesek. És csatlakozom Casablanka-z, hogy ahol ezek a romavédő "urak, hölgyek" laknak, arra még hírmondó sincs belőlük. Tavaly tavasszal a Törökbálinti úton töltöttünk el a családommal egy hetet. Egyedül sétáltam a Gazdagréti út környékén a csicsás házak között, ámulva és bámulva. Nem tudom melyik utca volt, (de azt sem tudom, hogy egyáltalán volt-e utcatábla) megállított 2 biztonsági őr. Udvariasan bemutatkoztak, és közölték velem a következőket: E részen ők végzik a biztonsági szolgálatot. A környékben több politikus lakik, a házak több ponton be vannak kamerázva, és az UTÓBBI 10 PERCBEN több telefonhívást kaptak, hogy IDEGEN sétál az utcán. Itt megjegyezném, hogy egy átlagos magyar állampolgár vagyok külsőre is, olyan munkahelyem van, hogy a területre való belépéshez a vizsgákon kívül még minimum az erkölcsi bizonyítvány is kell. Tehát külsőre sem hasonlítok valami arab terroristára! Ha olyan nagy a közbiztonság, akkor erre mi szükség van???

Névtelen írta...

Nos ,hogy mi szükség van rá,talán sintér sanya megmondhatná????

chabbix írta...

A "romakérdés" Soros szerint csak egy olyan egységes uniós politikával oldható meg, amely a cigányok életkörülményeinek javítását helyezi középpontjába....

Ugye azt tudjuk, hogy Orbán is Soros tanítvány (Oxfordi kiruccanását is a vén zsidó fizette). S épp mostanság, szinte szó szerint megismételte atyai jó barátja szavait, valamelyik eu-s böffenésében.

Egy szolgát és egy gazdát ezek szerint már mindenképp fel tudunk mutatni,be tudunk azonosítani, ha azt firtatjuk, kik is állnak az ország tönkretételének, irányításának hátterében.

babyku írta...

A franciák csak azt kapják amit megérdemelnek - VESSZEN TRIANON - aki pedig oda megy lakni ahol befogadják viselkedjen tisztességesen és ne az őslakók alkalmazkodjanak a jöttment senkiháziakhoz. Még a végén mi megyünk ki a saját hazánkból mert itt vannak az uj honfoglalók és parancsolók. Nálunk már nagyon otthon érzi magát ez a tetves banda. Ez a mi hibánk!!!!!

Névtelen írta...

Megdöbbentő "Böczike" élménybeszámolója több szempontból.Ha ez igaz, nem tudom lehet-e mélyebbre süllyedni ebbe a nagy fene -agyon istenített- EURÓPÁBAN!!!
Tényleg megérett az emberiség a teljes megtisztulásra, az apokalipszisre, amit sajnos most már nagyon is megérdemel...!De meg is fog történni, csak figyeljetek!!!

Böczike írta...

Névtelen szeptember 20. 21:17-nek!
Igen, SAJNOS IGAZ! De kipróbálhatja bár ki, csak menjen el az említett helyre, a Gazdagréti úttól lefelé, ahol csicsás palotákat látni, és nem kell sokáig várni a rendészetre! Még egyszer említeném, nem magánterület, hanem KÖZTERÜLETröl van szó!

Névtelen írta...

Nálunk a lakótelepen kb. 4000 család él. Nem hogy polgárőrt de még rendőrt is csak fény évente látni, azt is csak autóban... lábát még ki nem tette egyik se az útra. Viszont a lakótelepen és mellett jelentős számú cigány garázdálkodik éjjel-nappal a retkesebbik fajtából. Nem tudom mi történne ha összefognánk megbíznánk egy örző-védő céget és minden sarokra biztonsági őrt állítanánk. Biztos nem tetszene "valakiknek"... lenne nagy botrány.

Névtelen írta...

..vagy mi is körbe falaznánk a lakótelepet. De inkább a putri negyedet kellene, az gazdaságosabb.

Névtelen írta...

A kedves vezér,ha annyira odavan értük,költöztessen felcsutra egy falka cigányt a szomszédjába!!!Nem csak pofázni kel!!!!

casablanka írta...

Gambit ! Egy ezressel beszálok, küldjél egy számlaszámot. De szerintem inkább a Jobbikra kellene bizni az egész ügyet. Nagyon jó programot dolgoztak ki a cigány szülők és gyerekeik részére. A kollégiumokba való elhelyezés azért jó mert, ha egésznap rendes helyen van a srác és este "haza"megy a putriba akkor abból a gyerekből semmi sem lesz. A kollégium viszont megvédiőt a saját családjától,szakmát vagy bármit tanulhatnak ami a képességükből telik és igy l5-2o év mulva valóban kitermelődik egy viszonylag beilleszkedni tudó cigányság. Persze EZT nem akarják a liberálisok és a "megélhetési diszcigányok" sem mert ha igy lenne akkor nem lehet nekik a zavarosban halászni és a magyarokra uszitani a cigányságot. Ezért kell a Jobbikot fasisztázni, rasszistázni.

Névtelen írta...

Egy cigány-zsidó-mix miniszterelnöktől (OV!) mit lehet várni?

Névtelen írta...

Igazad van,ez egy beszari paprikajancsi!!A Gárdával arcoskodik!!Elvan telve sajátmagával,újabb 4 évre ő mondhatja meg nekünk a frankót!!(ez pont úgyvan,ahogy Móricka elképzeli)

Böczike írta...

Casablanka valószínű, hogy igazad van, a roma kolesszal kapcsolatban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy nálunk a 70-s években a falunkban volt ilyen. Ha jól emlékszem pénteken délután mehettek haza, és vasárnap este kellett visszamenni. Napközben suli, délután kolesz. És azok közül, akik belekerültek ebbe az időszakba, erős 80%-ból rendes ember lett. Volt aki "csak" segédmunkás lett, volt aki szakmunkás, esetleg kertészmérnök, de végzettségtől függetlenül munkás, és nem tolvaj lett belőlük! Hogy ez miért maradt abba?!?!

Gambit írta...

Böczike - Miért maradt abba? Mert működött.

Névtelen írta...

Az csak átmeneti megoldás volt Böczike,és csak egy diktatúrában működött. A nagy büdös liberális korszakkal beköszöntött a cigány siserehad számára a kánaán:emberi jogok-és egyéb maszlagok,segély,végtelen szaporodási lehetőség........A következményeket láthatjátok.Ezekkel csak egy jobboldali katonai diktatúra bírna el.Franco?Pinochet?Az kéne nekik,akkor kussban lennének úgy egy évszázadig.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló