Nincs igazság, avagy egy felháborító ítélet margójára

Gondolom, még sokan emlékeznek arra a szomorú és felháborító történetre miszerint 2008 januárjában K. Rajmund retekcigány és két társa a fényes nappal a nyílt utcán úgy megverte osztálytársát, a 18 éves Mészáros Rolandot, hogy a fiú néhány órával a bántalmazás után belehalt a sérüléseibe.

Az ügy előzményeként a két fiú az iskolában az egyik órán összeszólalkozott, mivel Roland a padtársa viselkedésére utalva szóvá tette annak cigány voltát. A szóbeli konfliktus tettlegességgé fajult, ahol az egyébként élsportszerűen bokszoló cigány ököllel megütötte Rolandot. Végül az osztálytársaknak és az egyik tanárnak sikerült megakadályozni, hogy jobban eldurvuljon a helyzet. A tanár tekintettel a kialakult összetűzésre, a tanítás végén csak külön-külön engedte haza őket.

Roland, hogy elkerülje a további konfliktust más irányba indult haza, mint ahogy azt egyébként tenni szokta. A cigányok azonban vártak rá. K. Rajmund az iskolából kilépő fiút először hátulról combon rúgta, majd amikor az elszaladt harmadmagával követni kezdte. Végül a Gyulai utcában érték utól. Rolandot a kapucnijánál fogva hátrahúzták, ketten lefogták, aztán a rohadék cigány profi mozdulatokkal ütlegelni kezdte, majd a földre zuhanó fiút meg is rugdosta.

A bántalmazás következtében Roland koponyacsontja eltörött, vizenyő, zúzódás és vérzés keletkezett, mely oxigénhiányhoz és további belső sérüléshez vezetett. A verés után még hazament, ám otthon eszméletét vesztette. Már a gyors orvosi segítség sem tudott segíteni rajta, csak néhány pillanatra tudták visszahozni az életbe. A kórházba szállítás közben pedig végleg elveszítették.

A gyilkos, mivel feladta magát, másnap előzetes letartóztatásba került. Mindenki azt gondolta, hogy az igazságszolgáltatás majd teszi a dolgát és a gonosz tett, elnyeri méltó büntetését. Azonban ez itt Abszurdisztán, ahol a történéseknek nem sok köze van a józanészhez. K. Rajmund három hónappal a gyilkosság és alig több mint egy hónappal Roland temetése után már szabadlábon volt, mert a Fővárosi Bíróság megszüntette az előzetes letartóztatását.


[A gyilkos cigány balról az első.]


Azonban a gyalázatos eseményeknek itt még nem volt vége. Az elsőfokú bíróság, Vaskuti András bíróval az élen, tavaly decemberben a gyilkos cigányt egy év, négy év próbaidőre felfüggesztett, fiatalkorúak fogházában letöltendő büntetésre ítélte.

Nem. Nem tévedés. A kegyetlen gyilkosságért 1 évet kapott, négy évre felfüggesztve.

Vaskuti az ítélet indoklásban képes volt azt mondani, hogy „mivel fiatalkorú, jelenleg is szakközépiskolás vádlottról van szó, figyelembe vettem az ENSZ Gyermekjogi Egyezményét, amelyet a magyar jogrend is átvett, és amely kimondja, hogy ilyen korú elkövetők esetén csak a legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, illetve végrehajtandó szabadságvesztés elrendelése.”

Azt hiszem erre nehéz bármilyen nyomdafestéket még elbíró kifejezést találni. Mégis hogy lehet az, hogy Magyarországon a bűncselekményeket elszenvedők alkotmányos jogait soha nem veszik figyelembe, de az elkövetői oldalét mindig? Főleg ha az, cigány. Az ENSZ Gyermekjogi Egyezményével összefüggésben, miszerint ilyen korú elkövetőknél csak a legvégső esetben indokolt kényszerintézkedés, felteszem a kérdést: ha a halál nem, akkor mégis mi a legvégső eset?!

De a történet itt még mindig nem ért véget. Arra csak tegnap délután a másodfokú ítélet kihirdetésekor került pont. A tárgyalás alatt, amikor az ügyész arról beszélt, hogy „az államnak a társadalom, a közvélemény igazságérzetének megfelelő büntetést kell hozni", és hogy az „iskolai erőszak esetében egy előremutató, üzenetképző szerepe lesz ennek az ügynek, mert ez az első halálos kimenetelű iskolai erőszak”, akkor az ember már-már kezdte azt gondolni, hogy mégis csak megindult valamiféle változás. Hogy talán most lesz esély arra, hogy egy ilyen gaztett olyan büntetést kap, amilyet tényleg megérdemel.

Azonban ismét csalódnunk kellett.

"A Fővárosi Ítélőtábla, mint fiatalkorúak bírósága – kezdte az ítélet felolvasását Czine Ágnes bírónő, megváltoztatta az elsőfokú bíróság által hozott ítéletet: K. Rajmundot halált okozó testi sértésért 2 év 3 hónap fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztésre ítéli. Fellebbezésnek helye nincs.”

Fellebbezésnek helye nincs… De akkor majd ki mondja meg, hogy mi az igazság?

Hogy lehet az, hogy ilyen megtörténhet?

Nagykorúak esetén ez a bűntény 2-8 évig terjedhet, fiatalkorúak esetén a bíróság mérlegelhet. Mérlegelt is, és az azóta nagykorú K. Rajmund a lehető legenyhébb büntetést kapta a bírónő szerint is teljesen értelmetlen és hiábavaló cselekedetért.

Az ítélet egyszerűen vérlázító. Hol itt az igazság? Hol a tisztességes ítélkezés?

És ne feledkezzünk meg a kettősmércéről sem. Jusson eszünkbe a barcsi fiúk ügye, akik szinte dátumra pontosan ugyanazon a napon pofoztak fel egy kötekedő cigányasszonyt Szigetváron. A nő ellátást nem igénylő, nyolc napon belül gyógyuló, sérüléseket szenvedett. A Baranya Megyei Bíróság 2009 áprilisában etnikai csoport tagja elleni erőszak elkövetésében találta bűnösnek és jogerősen felfüggesztett illetve letöltendő szabadságvesztésre ítélte a 19- 24 év közti fiatalokat. M. Gyula 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönt, J. Máté 1 év 6 hónap, 4 év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, S. Zsolt 1 év 6 hónap, M. Rolandot 2 év 2 hónap, K. Balázs pedig 2 év 6 hónap letöltendő börtönbüntetést kapott.

Három pofon ma Magyarországon pontosan annyit ér, mint egy ember életének kioltása?

Nincs igazság. Nincs tisztesség. Mindkét ítélet felháborító és jól mutatja, hogy a honi bírói kar nagy része teljesen alkalmatlan arra, hogy egy olyan morált képviseljen, amit joggal elvár az ország közvéleménye. Hiába volt kormányváltás, hiába volt forradalom, vagy annak hazudott akármi, semmi nem változik.

Milyen országban élünk? És legfőképp: mikor lesz ennek vége?

28 kommentek:

Névtelen írta...

Az ilyen birákat ,a börtönbe a kancigányok közé kell zárni!!!Nekik magyarázzák az ensz gyerekjogi egyezményét!!!!És mit mondana a meggyilkolt magyar fiú szüleinek Vaskuti??Az ő gyerekét ölték volna meg ezzek a mocskos állatok,akkor is ilyen elnézző lenne???

Névtelen írta...

Szabadulása után legyen a bírók szomszédja!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Ugyanúgy disznóság Stól kimosdatása, de csaszielődé is!!!!

Herne írta...

Azt hiszem, mára kijelenthetjük, hogy ennek akkor lesz vége, ha mi véget vetünk neki.

Ha az állam, a hatóságok és a jogrendszer nem véd meg és nem szolgáltat igazságot, akkor a népnek magának kell. Mielőtt kitör a teljes káosz és anarchia.

Nem ilyen rendcsinálásra szavazott a "forradalmár" magyar nemzet.

Összehasonlításként: nem ismerem ugyan minden állam törvényeit, de pl. Nevadában gyilkosságért 50 évtől halálbüntetésig terjed a skála. Ahol nincs halálbüntetés, a kettős gyilkosságért többnyire ott is életfogytig ülnek, tehát kikövetkeztethető, hogy Rajmundka minimum évtizedeket ülne.

Viktoréknak ennyit ér egy emberélet. 2-8 év, ha felnőtt az elkövető. Legenyhébb büntetés, ha a tettével teljesen tisztában lévő, azt szándékosan, célzottan végrehajtó cigány az elkövető.

Viktoréknak ennyit ér egy emberélet. De vajon a magyar nép egyetért-e vele?

Apróbetűsként eldarálva ismét felhívnám a figyelmet a dolog emberi oldalára: milyen ember lehet az, aki képes ilyen ítéletet hozni? Milyen ember lehet az, aki képes ilyen törvényeket hozni? Képes-e az ilyen tükörbe nézni, vagy kísértik az emlékek és a felelősség? Van-e az ilyennek lelkiismerete? Emberként tekint-e ránk, közemberekre?
Érdemes-e arra, hogy rábízzuk az életünket?

És az a kormány, ami nem tesz ez ellen semmit nemhogy két hét, de fél év alatt sem, az érdemes-e arra, hogy vezesse ezt az országot?

A kedves bíráknak üzenném, hogy ha alaposan feltúrnám az ENSZ törvénykönyveit, valószínűleg tízszerennyi jogszabályt találnék az áldozatok védelmében és a feladatát nem megfelelően, politikai vagy egyéb nyomásra végrehajtó bírák ellenében. De ha már nemzetközi törvényekre hivatkozunk, akkor kissé ellentmondásos ezzel párhuzamosan megtagadni a fellebbezés jogát, tehát meggátolni azt, hogy adott esetben nemzetközi bíróságokig vigyék az ügyet. Amihez, ha jól tudom, ELVILEG szintén joga lenne bárkinek, aki úgy érzi, hogy a hazai igazságszolgáltatás nem tesz eleget a feladatának!
Főképp, mivel ez értelmezhető üldöztetésként, hátmég ha hozzávesszük, hogy a gyilkost az igazságszolgáltatás szabadonengedte, ezzel potenciális életveszélynek téve ki az áldozat hozzátartozóit. Mi ez, ha nem az agyonhangoztatott és agyoncsűrt-csavart üldöztetés?

Névtelen írta...

Így van!
Egy sor cigány,egy sor tűz,megint cigány,megint tűz!
Probléma megoldva.

Névtelen írta...

Ezek a mocskok megkeserítik a mindennapjainkat,igazad van Herne,valószínűleg létezik egy rakás törvény,jogszabály meg miafene-csak éppen ezeket is szelektálják a laikus emberek felé.
Ilyen rohadék gyilkos cigányokkal van tele az ország ,itt futkosnak,járkálnak,lapulnak
közöttünk,vagy éppen a májvipen,iviven mutogatják azt az undorító majom pofájukat.
Kívánom Rajmikának,hogy halálnak halálával dögöljön ki ebből a világból ,olyannal amit elképzelni sem tud.

Névtelen írta...

A koszoscigányt védő bírókat a kimosott romáikkal együtt egy lakatlan szigetre vitetném! És hogy ne akarjanak visszajönni közénk, a biztonságiakat krokodilnak hívnák, amik éberen vigyáznának rájuk! Az a baj, hogy a nagykutyák is ezeket a rothadt mocskokat védik, mert féltik azt a tyúkszaros életük!

Névtelen írta...

Nincsen valamiilyen ősi magyar átokmondás,táltosok által végezhető szertartás,aminek a segítségével eltakaríthatók lennének ezek a mocskok?

Névtelen írta...

A rohadt mocskos cigányt több órán át kínoznám!

Névtelen írta...

Nekünk fehéreknek össze kellene fogni! Egyenlőre mi többen vagyunk!

Névtelen írta...

A képen lévő négy ganénak külön egy egy atombomba.

Névtelen írta...

Ha már a cigókról beszélgetünk..... a másik felháborító dolog, hogy a megasztár is csak belőlük áll.... Mester meg egyenesen nyalja a picsájukat!

Névtelen írta...

Mester egy rohadt komcsitojás.Egyáltalán mit keres az ott, énekelni életemben nem hallottam,ha jól tudom buzi is.Cápaszájú szoppancs bunkó.

Névtelen írta...

Micsoda pofák!Le velük délre,Szicíliába!Majd ott kapnak a pofájukba meg a seggükbe eleget.

Névtelen írta...

Én a Jobbikra szavaztam,kár hogy nem nyertek .Akkor aztán rend lenne !!!

Névtelen írta...

Ne károgj,itt az újjab lehetőség!!!!okt 3!!!!!!!

ISTEN írta...

Már nem sok van hátra.
Ezeknek a rétiniggereknek már mindent szabad?????
Semmit nem érnek.
Viselkedni nem tudnak.
Ahol megjelennek nem marad más mint pusztulás,szenny,erőszak és gané.
Nekik kéne alkalmazkodni hozzánk,nem nekünk hozzájuk!
Azt sem értik meg,hogy az én adómból élnek,és ha engem megölnek,kevesebb lesz az adó és ezáltal kevesebb pénzük lesz!!!!!!!!!!!!!!
Csak lopnak,csalnak,hazudnak és gyilkolnak.

SEMMIRE SEM JÓK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

Szó szerint:még a semmire se jók.

Névtelen írta...

Reméljük a legjobbakat,hogy Rajmika és bandája miharabb kinyúlik.
Isten nem tudsz tenni valamit ezért?

Névtelen írta...

Isten már megtette,amikor az Ó szövetségbe kinyilatkoztatta::SZEMET SZEMÉRT,VÉRÉRT VÉRT!!!!!!EHEZ IGAZODJATOK!!Nehagyjuk,hogy birka módra gyilkolgassanak minket,mikor kedvük van rá!!orsóstól ne várjatok semmit,és akkor nem csalódtok!!Október 3,a kezetekben a döntés!!!Tehetsz te is a saját életedért valamit!!!Legyen vége a cigány tenyésztésnek!!!

ISTEN írta...

Börtönbüntetésre ítélik Gazsit. Pár hónap után megkérdezi tőle a börtönőr:
- Mondja, magát hogy-hogy nem látogatja senki? Talán nincsenek rokonai?
- Dehogy nincsenek! Csak ők is mind idebent vannak.

A JOBBIK A MEGOLDÁS MINDENRE!!!!!!!!!!!!
MAGYAROK A MAGYAROKÉRT!!!!!!!!!!!!!!!!

Névtelen írta...

A bírák,az ügyészségek,stb. szval,az egész "igazsászolgáltatás" be van szarva tőlük és EU.-us központi irányelvek szerint "dolgoznak".
Így az igazság odaát van.

Sanyesz írta...

Szemet,szemért!!!Fogat,fogért!!!Vissza a halálbüntetést!!!!

Névtelen írta...

Ezeket az emberformából kivetkőzött állatokat, csak a halálbüntetéssel lehet jobb beláttásra birni!!!

Névtelen írta...

egynás kéne ölniük azoknak akik felnöt korukba is analfabéták.mert ez van ...fiam ne járd ki a 8-at mert nem kapsz segéjt... ezt csinálják.4-6 ora munkát kéne biztositani inkáb a gyerekeseknek nem segéjt oszogatni.ezek közul aki megakar élni elmegy énekelni v.kosarat foni.ezt kéne nem segéjt oszogatni.

Névtelen írta...

BÜDÖS ROHADT PARAZITÁK!!!

Névtelen írta...

A magyarországi bíróság egy nagy maffiahálózat. Döglenének meg.

Névtelen írta...

Igazad van és dögöljenek meg a képen látható fekete majmok is írmagostul.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló