Kutyaélet.

Segély [humor]

Bementem a hivatalba, hogy szociális segélyt szerezzek a kutyámnak. A hölgy az ablaknál azt mondta, hogy ez lehetetlen, kutyák nem kaphatnak szociális segélyt. Megmagyaráztam neki, hogy a kutyám fekete, munkanélküli, lusta és nem beszél magyarul. Többször volt figyelmeztetve szexuális molesztálásért és egy csomó kölyke van szerte a faluban. Ráadásul nem fizet adót, a parkba piszkit, idegen embereket molesztál, koldul, ételt lop és halvány elképzelése sincs arról, ki az apja...
Hétfőn megyek a pénzért...


Olvasó
barikad.hu
[az eredeti cikkért katt a linkre]


Lehet, hogy ez a tény egyesek számára nagyon humorosan fog hangzani, de Németországban a szociálsegélyesek kutyája (vagy egyéb állata) is kap szociálsegélyt! Hiszen a háziállat egy ember életének szoros tartozéka és senki nem kényszerítheti a gazdát, hogy eldobja, csak azért, mert ő elvesztette a munkáját, vagy más okok miatt segélyből élő lett. Igaz, itt azzal is törődnek, hogy az állatok ne kerüljenek az utcára. Hiszen az állatvédelem is az állam felelőssége, még az alkotmányba is bele van foglalva.

Az állatnak pedig az az érdeke, hogy az eredeti gazdájánál maradjon. Sőt, a gazdának is! Mert nem elég, hogy sanyarú helyzetbe jutott, ha az eddigi társát is elveszíti, az még lejjebb húzza őt is.

Sőt, tovább megyek: az adómból leírhatom az egyetemi hallgató gyermekemnél élő macskánk tartási és állatorvosi költségeinek egy részét is.

Ezzel szemben viszont kőkeményen ellenőrzik, hogy a segélykérő tényleg jogosult-e a támogatásra, indokolt-e az, hogy az adófizetők tartsák el.

Az pedig magától értetődő, hogy az iskolakötelezettséget az állam vasszigorral betartatja. Akár szociálsegélyezettek, akár mások gyerekeiről legyen szó. Nemzetiségi különbségeket ebben az esetben semmiképpen sem vesznek figyelembe.

2 kommentek:

Névtelen írta...

Ebbol kerem az a tanulsag, hogy mi magyar allampolgarok nem huszadranguak vagyunk az eu-ban, hanem a huszadranguak hazi olebeinel is lejjebb vagyunk besorolva. Gratulaciom a csatlakozast levezenyloknek!
Nem lehetne-e olyan rendeleteket es torvenyeket is leforditani magyar nyelvre a magyar kepviselok konyebb tajekoztatasa erdekeben, amik a magyar adofizeto allampolgarok szemelyes erdekeit, letminimumat es emberi jogait garantaljak?
Az uj kormany surgosen szervezzen tovabbkepzest a parlament osszes kepviselojenek emberi jogok, europai torvenyek reszletes ismerete es magyar tortenelmi alkotmany reszletes ismerete targyakban!
A dolog ugy fest, hogy a legalapvetobb ismeretekkel sem rendelkeznek azok akik az ossz nepesseg joleteert felelosek!
Azaz vak vezet vilagtalant!
Ezt nyugodtan nevezhetjuk botranynak!

Névtelen írta...

Nincs magyar nemzet! Magyarország területén élő emberek RABSZOLGÁK. Talán nem is tudják, hogy mit jelent a nemzet és nemzetinek lenni, vagyis magyarnak lenni. Hál' Istennek, akik MAGYAROK, ŐK
tisztában vannak azzal, hogy csak ESZTELEN EMBER HAJTJA IGA ALÁ A FEJÉT!

Magam esetéről:
Az történt velem, hogy hogy a férjem közeli rokona feljelentett a rendőrségen, persze ismeretlenként, zaklatásért. A rokon egy kereskedelmi bank vezetője. A zaklatás telefon eszközével történt s ez volt az utolsó lehetőségünk, hogy felhívjuk a figyelmét, amiért csalárd módon tulajdonította el a Zemplén egyik legszebb helyén lévő szülői házukat. A rokon és férje egy idő után rájöttek(?) vagy a családi ismeretségük révén már tudták, hogy a telefonáló a sógornő, s ezután jelentettek ismeretlen tettes ellen. /Mit számít nekik a hamis vád(?)/ Pénz , kapcsolat az bőven akad.
Majd jött a magánlevél a kedves rokontól a férjem felé, hogy én a feleség, milyen gyalázatos dolgot követtem el ellene. S persze a rendőrségi jegyzőkönyv másolata, stb.
A lényeg: idézek a levélből (a férjem tudtával teszem);
"Én a jó oldalát nézem, hogy nem EGY ŐRÜLT BANKI ÜGYFÉLRŐL, nem egy ELÉGEDETLEN SENKI ÜGYFÉLRŐL van szó..." (Na ezt legalább kiírtam magamból!)

Ajánlom, nézzen szét mindenki a környezetében, mert a naiv bizalom mások iránt - legyen az magánszemély, valamilyen társadalmi csoport -
ELTAPOSSA a jóhiszeműt!

Az állampolgári jogok ismeretére valóban jó lenne tanítani minden POLGÁRT.
Kérdés, hogy ki tartja magát polgárnak!?

A leghasznosabb talán a mózesi törvények ismerete és abból is a tíz parancsolat lenne!

IGAZMONDÁS SZÜLI A TISZTESSÉGET, s ha ezt elsajátítják a bennünket képviselők, közalkalmazottak, pénzintézetek dolgozói, stb.,
akkor lesz magyar nemzet s talán ha szegényen is, de nyugodtan élő magyar emberek!
egy korosodó reménykedő

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló