Vasárnapi visszanéző - 2. hét

Keresztény egyház és hazafiság [2010. január 5.]
A barikád.hu tudósításából idézek a 2009. december 28-i, IV. Szent Korona Konferencia második napjáról, a Magyarok Házából: - "Aki új vallást akar, az ellenség" - szögezte le Varga Tibor. Úgy véli, nincs szükség új vallásra. Hiszen akkor mi lenne őseinkkel: Rákóczival, Hunyadival, Bethlennel, Szent Lászlóval, akik keresztény magyar uralkodók voltak? - tette fel a kérdést a barikád cikke szerint a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke.

Ezek a nagy magyarok valóban a mi erkölcsi példaképeink, igaz keresztények, de, mint a következőkben láthatják, lehet, hogy "a" kereszténység egyáltalán nem is örült olyan nagyon a tevékenységüknek.

Talán pont miattuk és hasonlók miatt tette a nyugat hazánkat folyton a lúzer-listára… >>> tovább


IMF valóság [2010. január 8.]
A minap napvilágot látott egy közvéleménykutatás, mely a törökországi közhangulatot veszi górcső alá. A felmérés szerint a török lakosság jelentős része alig bízik saját nemzetében, illetve saját magában. A válaszadók több mint egynegyede egyetértett a kijelentéssel, miszerint a török nemzet "reménytelen".

Persze feltehetjük a kérdést, hogy mégis hol érint ez minket? Természetesen közvetlenül nem, inkább maga a jelenség az, ami érdekes lehet.

Nem tudom, mennyire ismert az a tény, hogy még 2001 februárjában a… >>> tovább


Az utolsó leheletig [2010. január 14.]
Vannak olyan dolgok, amiket védeni kell az utolsó leheletig is. Vannak olyan dolgok, amiket meg kell oldani, kerül, amibe kerül. És vannak olyan tettek, amelyek megmutatják azt, hogy kinek mi az, ami ebbe a kategóriába tartozik.

Vannak dolgok, amelyek árulkodnak, amik akaratlanul is megmutatják, hogy ki hol áll, hogy ki kihez tartozik. Nincs ez másként most sem. Nem is lehet. Nem adhatok mást, csak mi lényegem – mondja Lucifer, Madách Tragédiájában… >>> tovább

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló