Keresztény egyház és hazafiság

A barikád.hu tudósításából idézek a 2009. december 28-i, IV. Szent Korona Konferencia második napjáról, a Magyarok Házából: - "Aki új vallást akar, az ellenség" - szögezte le Varga Tibor. Úgy véli, nincs szükség új vallásra. Hiszen akkor mi lenne őseinkkel: Rákóczival, Hunyadival, Bethlennel, Szent Lászlóval, akik keresztény magyar uralkodók voltak? - tette fel a kérdést a barikád cikke szerint a Szent Korona Országáért Alapítvány elnöke.

Ezek a nagy magyarok valóban a mi erkölcsi példaképeink, igaz keresztények, de, mint a következőkben láthatják, lehet, hogy "a" kereszténység egyáltalán nem is örült olyan nagyon a tevékenységüknek.

Talán pont miattuk és hasonlók miatt tette a nyugat hazánkat folyton a lúzer-listára???

Azon is el szabad gondolkoznunk, hogy tényleg az-e a helyes bánásmód egy néppel szemben, hogy, ha a nép fele nem veszi fel a "megfelelő" (kinek megfelelő) vallást, akkor egyszerűen kiirtjuk.
Azon is, hogy végül is kinek a javát szolgálja, hogy kétezer éve minden misén és istentiszteleten agymosás-szerűen ismételgetjük a zsidó népi mitológiát. A legtöbb keresztény pedig a saját népe valódi történetét sem ismeri, de kívülről fújja a tizenkét zsidó törzs családfáját. Nem abszurd ez? Sokan közülük hallani sem akarnak népünk igaz történelméről.

2009. december 20-án a Kossuth Rádió Szonda című adásában egy teológus a következőképp fejtegette, miért nem ért egyet azzal a keresztény egyház, hogy a misén a hívek a Himnusz-t énekeljék:

A Himnusz (népünk szent imája - a szerző), egy istentelen dal, mondja az interjú alanya, mert túl sok benne a véletlen. A balsors, az most Istentől jön, vagy nem? Ha tőle jön, akkor kötelesek vagyunk szó nélkül tűrni (sic! Jézus nem arra tanít, hogy bármit is szó nélkül tűrjünk!). Ha nem tőle jön, akkor a dal szerzője idegen, ördögi erőket visz bele a játékba, amelyekhez az éneklők fohászkodnak és ezzel, a nyilatkozó szerint, kimeríti az istentelenség, eretnekség bűnét.

A Szózat is istentelen e teológus szerint, mert mondá az Úr Ábrahámnak,
1 Mózes 28.14: "És a te magod olyan lészen mint a földnek pora, és terjeszkedel nyugotra és keletre, északra és délre, és te benned és a te magodban áldatnak meg a föld minden nemzetségei.". Ezért nem lehet haza, ezért nincs a hazának jelentősége, ez nem fontos, lényegtelen tényező a kereszténység szemében.
Mi, magyarok különösen jól láthatjuk, mit okoz ez a hozzáállás.

Erre én csak ezt tudom válaszolni:
1Móz 28.15: "Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhova mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked.". Ez már mindjárt más! Minket is visszahozott és ezt jól meg kell becsülnünk!

Ehhez még hozzá teszem, hogy az ógörögből származó "katolikus" szó nem jelent mást magyarul, mint egyetemes, vagyis latin nyelven globális.
A globalizáció természetét pedig már volt alkalmunk alaposan megismerni. Lassan arra is rájövünk, honnan ered, mi a célja.

Idézek Grandpierre Attila honlapjáról:
"De gondoljunk bele, milyen lehetett az eredeti vallás, amely a misztikus vallások, a kereszténység előtt létezett! Helyezkedjünk be az akkori világlátásba! Vallassuk erről a magyar nyelvet, amelynek a vallások létrejöttekor kellett nevet, jelentést adni a vallásra vonatkozó legfontosabb szavaknak! A magyar nyelv szerint az ember azt vallja, amit valósnak tart, amit legjobb és legalaposabb ismeretei szerint tart valósnak, ami a legjobb meggyőződése, amely a teljes és színtiszta igazság. A vallatás is a legmélyebb igazság kikényszerítésére irányul, arra, hogy a vallatott elmondjon mindent, amit tud a szóban forgó tárgyról. A vallás a magyar nyelvben eredetileg az igazság megvallását jelentette. Tehát nem egy önkényes vagy tetszőleges hiedelmet - a magyar ősvallás a későbbi misztikus vallásokkal szemben még az igazság megismerésére, megőrzésére és teljes feltárására irányult. Nem egy olyan hit áll a központban, amely maga zárja ki, hogy igazságértékét bárki megközelítse. Fordítva, az volt a kötelező, hogy mindenki legjobb belátásával, legmélyebb vizsgálatai, értelme alapján találjon rá a minél teljesebb igazságra. A magyar ősvallás a későbbi misztikus vallásokkal szemben még az igazság teljes mélységben történő megismerését szolgálta. Olyan vallás volt, amely az alapkérdésekben homlokegyenest ellenkező irányultságú, mint a misztikus vallások."

Ennek szellemében mi egy igazságkereső nép vagyunk, ezért nem állhatunk meg kutatásainkban még tabuk előtt sem. Erre köteleznek bennünket a mi igazi őseink és hagyományaink. Ezért kaptuk labanc keresztény testvéreinktől a megtisztelő "rebellis kutyák"-jelzőt is. A rang kötelez!

Még "Isten" (Östen),-szavunk is az őstenger-szóból ered. Micsoda természeti ismeret, amelyet a legújabb evolúciós kutatások igazolnak!

Jn 8.31
"Ha kitartotok tanításomban, valóban tanítványaim lesztek,
Jn 8.32
megismeritek az igazságot, és az igazság szabaddá tesz benneteket."

A Grandpierre-idézetben említett misztikus vallások körébe pedig nem csak a kereszténység tartozik számunkra, magyarok számára, hanem már korábban a Nap-vallás is, amely szintén egyistenhitet szuggerált belénk, minden természeti ismeret és józan ész ellenére. Jellemző módon ezt, az akkor új vallást is kényszerrel zúdították hun őseinkre: a kánok egyszerűen lemészároltak mindenkit, aki nem volt hajlandó követni. Vagyis, már korábban is volt kitől tanulnunk a vallási "türelmet". A kánok érdekei és a globalista keresztény érdekek között pedig nem nehéz a hasonlóságot észrevenni.

Azt azért meg kell jegyeznünk, hogy ősbölcsességek tudásában nem voltunk, nem vagyunk egyedül. Csak példaként említem meg Lev Nyikolajevics Tolsztojt, az erkölcsi nagyságot és csodálatos regényírót, aki tudta, hogy a föld Isten tulajdona, ezért azt nem birtokolhatja senki és nem is üzletelhet vele. Sorsa a keresztény egyházból való kiátkozás lett. Ezt a bölcsességet pedig az indiánok is hirdették ősidők óta, akik később földönfutókká tétettek, szintén Jézus nevében. Szegény Jézus, ha látná, mit tettek emberek a tanításaival!

Ebből pedig azt is láthatjuk, hogy új vallásról szó sincs, amitől Varga Tibor úgy fél, mi a még a régebbinél is régebbi vallásunkkal szeretnénk foglalkozni, amit nem kánok és inkvizítorok kényszerítettek ránk véres kardokkal, hanem a saját lelkünkben született.

Varga Tibor keresztényi szeretettől, befogadástól és széles látókörűségtől csak úgy sugárzó kijelentésére pedig, márhogy az ellenségről, azzal azonos színvonalon nekem csak egy méltó válasz ötlött az eszembe:
Aki a most leírtakon még soha nem gondolkozott el, annak valami baj lehet a gondolkodásával.

Mi pedig továbbra is rendületlenül énekeljük szent imádságunkat.
Magyarok Istene, álld meg a magyart, adj néki boldog új esztendőt és szebb jövőt!

6 kommentek:

Névtelen írta...

Semmilyen vallás,a keresztény sem,egyenlő a hazafisággal.
Akármi vallás sokkal inkább az emberi értelem,cselekvés-akarat megbéklyózása,a tudomány gunnyá tétele.
Nem létezőben hinni sulyos betegség:téveszme!
az imádkozzunk szakadatlan mária anyánkhoz,mert mária országa vagyunk értelmetlen pótcselekvés akaratnélküliség bilincse tartja életben s elmozdíthatatlanul a hatalomban a bal-neoliberális regnálókat.
eretnek és máglya

Névtelen írta...

Tisztelt Szerző!
Nagyjából egyetértek az írásával, mondjuk a következőkkel kiegészítve:
A kereszténység (keresztyénség)nagyon tág fogalom. Sok minden belefér. A Biblia pedig igen vaskos könyv, főleg az Ótestámentum, mindenre lehet benne idézetet találni, és ugyanannak az ellenkezőjére is. Nem tudom elvetni Mani felfogását, aki szerint az csak egy népnek a történelme, és igazából az Új Testámentum az, ami számít. De ez alighanem meddő vita lenne.
Mi pedig csak éljünk továbbra is az Evangéliumok szellemében úgy, ahogy azt a legjobbak közülünk eddig is tették.
Jézus is, nem véletlenül volt oda küldve, ahova küldetett, hiszen az Isten, mint jó kórházigazgató, is oda kellett küldje egyetlen rendelkezésre álló orvosát, ahol a legnagyobb volt a baj. Más kérdés, hogy javult-e ott azóta, és mennyit.

Névtelen írta...

Igen! Az Ótestámentum ami igazán idegen. Igazából egy sokkal régebbi biblia átírata, hogy szépen fogalmazzunk. Valószínű, hogy ezért is van tele számmisztikai képtelenségekkel. Tulajdonképen miért fogadjuk el ezt az írást alapműnek?! Sokkal hitelesebb írások léteznek a teremtésről. A jó kereszténység nem ettől függ. Ja, hogy ha ezt feszegetem akkor rögtön rám verik a bigott hívők, hogy "újpogány" vagyok. Csak azért, mert ő elfogad egy dogmát, attól nincs joga más embert hitében elítélni, kirekeszteni. Vagy ez az ők kereszténységük? De mi is az ők kereszténységük? Katolikus, vagy az ebből kihajtott protestáns változatok. De hát ezek mind az elmúlt kétezer év alatt, egyéni érdekek alapján sokszor véresen kialakított hatalmi rendszerre épült egyházak, amelyek a legtöbbször kiszolgálták az adott politikai rendszert. Én vagyok az "újpogány", mert vissza szeretnék nyúlni a gyökerekhez? Arról már nem is beszélve, hogy az én gyermekeim, a mi népünk őseit ismerjék meg és ne másét.

Névtelen írta...

Úgy gondolom fontos megismernünk az Ószövetséget is hiszen csak így vehetjük fel érdemben a harcot, csak így érthetjük meg hogy a hazátlan zsidók mit miért tesznek és csak így kűzdhetünk. Ami pedig a kereszténységet illeti felelőtlen kijelentésnek tartom azokat a mondatokat amelyek támadják hiszem Hazánkban és szerte a világon rengetegen hisznek benne és őket alázzuk meg emberségükbe ha lehúzzuk a vallásukat. Ami nem jellemző sem ránk sem az őseinkre. Mellesleg elég sokat köszönhetünk az egyháznak a kódexeket, a mártírokat a hazafiak nagy részét. Például Erdőssy Imre piarista papot aki Görgey mellett harcolva csapataival áttörte a Branyiszkói hágót. Tehát az evangélium szerinti erkölcsös élet emelheti ki Hazánkat Európa gerinctelen és erkölcstelen nemzeti közül. Köszönöm, hogy elmondhattam a véleményem.

Lucy Hay írta...

A belső hangra kell figyelni, bizony. És azért őstenger, mert körülvesz, sőt bennünk van. Az egyház pedig csak egy hatalmi struktúra. Nem célja az emberek fejlett spirituális öntudata, mert az ön állósodásukkal is jár, és akkor rájuk nem lesz szükség.

Névtelen írta...

Az Ószövetség Mózes tanítására épül, mely az egyiptomi mitológia egyik istenét, a Viharistent jelölte meg egyedül imádandónak. Mózes a fáraó udvarában tanult,ott láthatta a hatalmi struktúrát-a fáraó isteni segítséggel uralkodik, a papság pedig olyan hatalmas, hogy a templom legbelső szentélyébe még a fáraót sem engedi be.
Mózes 40 napig volt egyedül a Sinai Hegyen, és a tízparancsolatot kőtáblákba vésve hozta le a hegyről. Irányítási eszközeire az ismert adat:
a bálványimádók /vagy az engedetlenek?/közül
3000 embert lemészároltatott. Őt követve a póféták rendszeresen Istenre hivatkoztak, ha más népeket kiraboltak, vagy elpusztítottk.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló