A Közmegháborodás Napja


Új jelenségre lettem figyelmes az interneten, először nem is hittem a szememnek. Egy gyógyító eljárás terjed. Abból áll, hogy a betegnek számsorokat kell ismételgetnie. Ha például fáj a lábad, arra ott van az – mondjuk –, hogy 2853608, és ezt ismételgesd gyógyításképpen. Ahány betegség, annyi számsor. Fejfájásra is van, porckorongsérvre is, rövidlátásra is, bőrkiütésekre is, mindenre. Ez akkora baromság, hogy meghaladja a hülyeség minden korábbi rekordját, pedig elég magasan van a mérce. Mégis terjed, méghozzá rohamosan. Közegellenállás nélkül! Lesújtó képet festve a Nép általános szellemi színvonaláról. Nem illik ilyet mondani, de mégis mondom.

A városunkban polgármesterváltás történt. Ennek kapcsán elterjedt a lakosság széles rétegei körében, hogy az előző városvezetés kazánban égeti a titkos iratokat. Eleinte még leálltam vitatkozni ezekkel a barmokkal, és visszakérdeztem, hogy ugyan miféle iratokat. Ó, hát azt ők nem tudják, mert titkosak. Tovább ellenkeztem: tetszenek-e tudni, hogy ma már minden számítógépeken történik, nincsenek papír-iratok, amit égetni lehetne? „Ó, a rohadékok!” - hangzott mindig az intelligens válasz. Olyanoktól, akik szavazati joggal rendelkeznek ám.

Szintén az interneten hetente háromszor fedezik fel a rák gyógyszerét. Sőt szinte már alig van nap, hogy elő ne jöjjön valaki egy újabbal. És sorra mindet becumizzák!

Mennyire lehet felnőttként kezelni az ilyen szellemi színvonalú lakosságot? Márpedig ahol lószar van, ott veréb is van. Az annyit szidott politikusoknak ehhez kell idomulniuk, ezzel kell kalkulálniuk. Aztán persze szíves-örömest megteszik, mert megéri nekik.

Mindez a legutóbbi Közfelháborodás Napja tüntetés kapcsán gyűlt össze bennem. Honnan tudtak összeszedni ennyi féleszűt? Nos, nem is lehet olyan nehéz. Van nyersanyag bőven. Vitatja valaki?

Vitatkozni reménytelen velük. Annyi tölti ki a fejükben lévő üreget, hogy Demokrácia, Ejrópa, magasságos Nyugat. De ezek is összefüggések nélkül, csak amúgy nyomógomb-szerűen. Pavlov professzor csillogó szemmel bólogat: „Na ugye!”

Meg az ökölbe szorult talpú, behumott szemű, fröcsögő nyálú gyűlölködés – amire ezek szerint a Homo Sapiensnek alapvető igénye van, és amit félreértésből vagy rosszul értelmezett tapintatból nem rajzoltak bele a Maslow-piramisba. Lehervasztó.

Közben a gondosan és ravaszul kiképzett ügynökök hátulról vezényelték a masszát, hórukkoltak, hogy a birkákat hullámmozgással nekinyomják a rendőrsorfalnak, arra használva őket, amire valók, egyszerűen fizikai anyagnak.

És még másra is szívesen használták volna ezt a masszát. Fokozatosan világossá vált, bár előre is sejteni lehetett, hogy a stratégiai cél a saját tüntetőik megveretése. Egy vak lóért nem adták volna, ha elcsattan néhány rendőrpofon, netán kardlapozást vagy gumibotozást hoz nekik a Mikulás. Lett volna giga-ajvé! Fúú! A diktatúra brutalitása, tomboló fasizmus, terror, Balkán emlegetése, szaftos fotók, nyugati sajtó, Hillary Clinton, minden.

De még egy nyamvadt kis könnygáz sem jött össze. Kárba veszett az energia. Pedig még Ádernek is utánaküldtek egy ügynököt Prágába, hogy ugyan dobja már meg tojással.


Egyhamar, belátható időn belül még egy ilyen hepajt nem tudnak megszervezni. Persze nem adják fel. Más eszközök után néznek. Van bőven lehetőség és módszer. Ultima ratioként pedig az, hogy bedöntik a forintot. Simán megtehetik. Pár telefon a megfelelő embereknek a tőzsdéken, hogy „buy!” vagy „sell!”, és kész. Ne legyen igazam.

Itt tartunk most. Nem utolsósorban az elburjánzott borzalmas butaság miatt.

Végezetül szerényen, halk hangon hadd kérdezzem meg: létezik még nemzeti radikalizmus? Van még ilyen szereplő? Mit csinál?

11 kommentek:

Karina írta...

Nézem ezeket a siralmas, összetrombitált Szadeszos.Mszpés és maradékai általi tüntetéseket. Van itt minden, Eu-s zászló,Marx Engelszes mintára,tanácsköztársaságos, kunbélás öltözékbe ordibáló ifju titán CCCR -s pulcsiban, meg amit még ellehet képzelni. Végre szegény Horváth is kikiabálhatta magából az igazságot a korrupcióról, csak egy a probléma, nem jókor és nem jó helyen. Ezek már annyira erőlködnek, hogy néha az ember már fél, nehogy a nagy nyílvánosság előtt összesz ..ják magukat. A tömeg meg ott áll és várja a "vezért" a megváltót, aki nem létezik.Vajon meddig lehet még az embereket hülyiteni, mikor látják be, nincs értelme ácsingózni, órákig feltartani a közlekedést, ami amugy sem a legjobb - hiszen a többség otthon maradt, nem érdekli semmi és senki, változás úgysem lesz. A jenkik meg elszámitották magukat, mi majd akkor megyünk tüntetni, ha majd elérkezik az ideje. Nem pedig mindenféle bajnaik,fletókák, hétpróbás, pénzért mindent felvállaló, pejnahajderek "hivószavára". Ezeket a némbereket már túl jól ismerjük ahhoz, hogy bármit is elhiggyünk nekik, ezek akkor is hazudnak, amikor kérdeznek.

Névtelen írta...

Kuruc.infos kommentek szerint a nemzeti radikalizmus most bölcsen és csendesen vár. Hogy mire, azt nem tudom. A tüntetők között ugyanis rendre megjelennek olyan jobboldaliak, akik valószínűleg nem fogják fel, hogy részvételükkel a patkányforradalmárok szekerét tolják. Ez bőven elegendő indok arra, hogy a nemzeti szervezetek határozottan kiálljanak és elhatárolódjanak a bolsevik-liberális csürhétől. Az édeskevés, hogy Vona Gábor ír valami homályos Facebook bejegyzést a CIA részvételéről.

kertaljai ádám írta...

Ha a világon több lesz a nem normális,
mint a normális
- azok lesznek a nem normálisak,
akik normálisak.
( egy ókori görög filozófus )

Névtelen írta...

A nemzeti radikalizmus most figyel, tanul és elemez. Legalábbis remélem, hogy ezt csinálja. Figyeli a külpolitikai eseményeket és mérleget von. Pl. mi történt Kijevben tavasszal. Hogyan ne csesszük el, a jelen eseményi meghatározóak!

Kanuni Szulejman Szultan írta...

"Végezetül szerényen, halk hangon hadd kérdezzem meg: létezik még nemzeti radikalizmus? Van még ilyen szereplő? Mit csinál?"
Van, persze, köszöni szépen, jól van. Nem hagyja magát belelovallni a cionatlantisták bujtogatásába. Dolgozik, épít, rendben tartja az országot.

http://youtu.be/9_G1JlBuqf0

Zé írta...

"ravaszul kiképzett ügynökök hátulról vezényelték a masszát"

Ó, hát persze. Azért állt a "massza" hülyén, és azt sem tudták, merre van előre. Tisztán látszott, hogy nincs vezetőjük, csak a felháborodás vitte őket az utcára. Néhány elbaszott ballibsi próbált nekik szónokolni, de a tömeg le se szarta, mit rikácsolnak.
Én meg úgy látom, hogy a jobboldal törzsbázisa ment át nyálfolyató idiótába, és teljesen elvesztette a kapcsolatát a valósággal. Olyan szinten vannak, mint az idült, elmeroggyant komcsik a rákosi rendszerben, ahol állandóan "szíáés" puccstól, nyugati, amerikai, imperialista, beavatkozástól rettegtek. Én komolyan azt hittem a legutóbbi időkig, hogy ezt akkor, 60 éve senki nem gondolta komolyan, csak mondták, mert ilyen baromságot nem lehet komolyan gondolni. Ma már tudom, hogy tévedtem. Akkor a párthívő idióták ugyanúgy komolyan rettegtek az imperialista, puccsista nyugattól, mint most a nyomorult jobbos "népnemzeti" szerencsétlenek.
Orbánék egyébként kitűnően használják ezeket a bázisukat képező idiótákat, mikor a rengeteg lopástól, korrupcitól már éppen kiábrándulnának,"beszlónak" valakinek nyugaton, mire az nyilván válaszol, és erre elkezdenek őrjöngeni a sajtójukban, hogyszondja: "megtámadták Magyarországot! Gyünnök a puccsistások! Szíáékémek, imperialisták, pénzszivattyúsok no meg a tuggyikkik!..." Az idióta jobbos proli meg visszaáll szépen a Párt mögé, nehogy rá is rásüssék, hogy a puccsistákat támogatja titkon.

A legviccesebb a Jobbik nevű gittegylet, akik ebben a politikai helyzetben lapítanak, mint szar a fűben, sőt demonstrációt szerveznek - na nem a korrupció ellen, hanem - Horthy őfőméltóságú főméltóságának az budapesti bevonulására emlékezve! Mindjárt három Horthy-imitátor is akadt a menet élén fehér lovon ülve, csak sajna ez a maszkabál nem dobogtatta meg az emberek szívét. Nyilván mert akinek nem tetszett, az ballibsi idegenszívű cion-nyugati ügynök.

Úgyhogy az utolsó kérdésre válaszolva: van nemzeti radikalizmus. Ott baktatnak díszmagyarban, lovon ülve, és várják, hogy az elégedetlen tömeg majd belátja, hogy nekik most ebben a helyzetben az a legjobb, ha Horthy Miklósra emlékeznek, nem össze vissza tüntetgetnek, mert Horthy idején jobb vó't. Na ennyit a "nemzeti" radikalizmusról, meg arról hogy ki háborodott meg...

Barrabban írta...

Ilyenkor kellene, hogy előlépjen a homályból a nevető x-edik, és saját vitorlájába fogva a szelet hazavágná az egész rothadt bagázst fideszestül emeszpéstül jobbikostul. Na ettől persze nem kell félni senkinek, a nemzeti politikai viagra néhány százada már hiánycikk itthon, és még pult alól se kapható.

Névtelen írta...

Kezdjük a végével: a nemzeti radikalizmus – legalább is amit így hívunk – tulajdonképpen egy sajátos szubkultúra, ami leginkább a skinhead mozgalommal mutat párhuzamot. A közös bennük, hogy van sajátos kifejezésmód, van jelképrendszer, szembenállnak a mindenkori hatalommal, ugyankkor adósak önmaguk meghatározásával, nincs definiált ideológiájuk, céljuk, így programjuk sem (a szervezettségről nem is szólva, de az az előbbiekből következik). Ezek hiányában viszont maximum árvalányhajas, hagymázas álmokat lehet kergetni, pult mellett, sörrel a kézben szidni a rendszert, Trianont, a cigányokat, zsidókat, niggereket, sárgákat, arabokat, bárkit akiről úgy gondolják felelős saját lelki, anyagi nyomorukért. A lúzerság iskolapéldája volt, ahogy 2007-től a jobbik saját céljai szolgálatába állította ezt a társadalmi csoportot. Jó marketinggel megszerezte a szavazataikat, majd laza mozdulattal – amikor a néppárti polkorrektségbe már nem fértek bele – kidobta őket a kukába. A jobbik retorika szintjén látszólag szemben áll a fidesz-szel, de szerintem arra játszik, hogy 2018-ban Orbán arra kényszerüljön, hogy koalícióra lépjen vele Jól jelzi ezt, hogy miközben tízezres tüntetések vannak Budapesten nagyon is valós társadalmi problémák okán, a párt a szurkolók valós – de mégis csak szűk, a köz megítélése szempontjából nem súlyozott - rétegproblémájával azonosult, egyik prominense meg köztéri lovas Horthy szoborról ábrándozott egy rendezvényen. Most tehát szegény radikálisok ott tartanak ahol előtte. Sehol. A jelenlegi kormány elleni tüntetéseket és résztvevőiket lehet fikázni (savanyú a szőlő alapon kijelenteni, hogy ostobák…), lehet azt mondani, hogy a tüntetések mögött a bennünket leigázni akaró gonosz USA titkosszolgálata meg a háttérhatalom még gonoszabb zsidói állnak akiknek érdekeit sérti és ezért nem tetszik Orbán hm… sajátos politikája… Van ilyen – és talán nem is megalapozatlan - vélemény. Viszont egy biztos: a hatalom azé aki szervezetebb, erőt tud mutatni és ami a legfontosabb vannak olyan céljai ami – akár csak látszólagosan is - alternatívát jelenthet a köznek és aminek érdekében tud, akar és mer mozgósítani. A tüntetések szervező láthatóan rendelkeznek ezekkel a képeségekkel. Bocs ha bárkinek beletalpaltam a lelkivilágába, de azt hiszem nem ártana a világot végre nem csak kritikusan, de önkritikusan is vizsgálni

Névtelen írta...

Nohát, hosszú idő óta értelmes írás.

"létezik még nemzeti radikalizmus? Van még ilyen szereplő? Mit csinál?" - Létezik. Építkezik, erőt gyűjt, és készül a változásra. És, nagyon helyesen, nem ül bele a felforgatók hintájába.

Ezek a mostani harákolások épp olyan lényegtelenek, amint a HaHás ökörködések voltak két éve. A türelem akkor is hatásosabb fegyvernek bizonyult, mint a fejjel a falnak menés.

Zé írta...

Na, sikerült végre megtalálnom a "nemzeti radikálisok" válaszát a mai sorskérdésekre:

http://www.youtube.com/watch?v=VWdSIJ_TQOY

Nem, ne várja senki, hogy a "ballibek" vitorlájából fognák ki éppen a szelet, hogy véletlenül olyan témába kapnak, ami épeszű ember érdekelne (a cigány-témán kívül), ma, 2014 novemberében.
Nem is a kormány korrupciója ellen szerveznek tüntetést. Nem. Horthy őfőméltóságára emlékeznek, mert épp most 94 éve baktatott be az ANTANT engedélyével Budapestre a lován, miután a megszálló románok megtisztították neki a várost a komcsiktól. Ez a csodálatos esemény - hőstett - hozza lázba a nemzeti radikálisokat. Bár nem egészen értem, hogy miért nem a románokat éltetik, akik - Horthyval ellentétben - tényleg harcoltak a kámmenyisták ellen, ha már egyszer annyira utálják a vörösöket. De mindegy is. A lényeg, hogy radikálisaink tudják, mitől döglik a légy. Egy kis fehérlovas maskarás felvonulástól. Ha esetleg mégsem "döglene tőle a légy", annak nyilvánvalóan az az oka, hogy birka a magyar, nem tudja mi a jó neki, meg a nyugati imperialisták kólamámorban tartják a népet a zsidókkal összefogva, akik az ivóvizünket akarják megszerezni és csövön elvezetni Izraelbe... Szóval nehéz az egyszeri nemzeti radikális dolga egy olyan birkákkal teli országban, ahol az embereket jobban érdekli az internetadó, a mindent elrohasztó korrupció, mint hogy a 94 évvel ezelőtt lovagló Vitéz Őfőméltóságú főméltóságára emlékezzenek.

Most komolyan! Nem veszitek észre, nem tűnik fel nektek, hogy ez a magyar "nemzeti radikalizmus"-nak nevezett dolog egy vicc? Nem tűnik fel nektek, hogy ebben az egészben semmi nemzeti és semmi radikális nincs, ez sima magyarkodó, nemzetieskedő ripacskodás, teljesen öncélú, sehová sem vezető gyerekes nyálverés?

Névtelen írta...

Zé, húzd ki a fejed a seggedből és akkor látni fogod, hogy mi történik a valóságban. Amerikai-német lehallgatási botrány, a cseh kormány megbuktatása amerikai kiszivárogtatással, a kijevi puccs szintén amerikai-izraeli koprodukcióban, csak hogy néhányat említsek. Esetleg nézz utána a toleráns nyugat és Jörg Haider esetének. Persze ha te vagy a helikopter, akkor neked van igazad, és mindenki más képzelődik.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló