Sárga csillagos tengeralattjáró


A magyar média valahogy elfelejtett beszámolni róla: nemrégiben újabb német gyártmányú tengeralattjáróval erősödött az izraeli hadsereg. Ez már a negyedik, amit a németektől kaptak. Az első kettőt ingyen – pontosabban a költségeket a német állam vállalta magára. A harmadikat féláron, most ezt a negyediket is kedvezményesen, mert egyharmadát most is a németek állták.

Egy ilyen tengeralattjáró ára mintegy 500 millió euró. 150 milliárd forint. Döbbenetesen sok. És már a negyediket kapják, sőt további kettő is kilátásban van. „Ajándékba”.


Képzeljük el azt a hálózatot, befolyást, mindenhol jelenlétet, ami ekkora ajándékot – mármint zsákmányt – lehetővé tesz. Méghozzá rendszeresen, üzemszerűen.

A tengeralattjárókról alkotott képünk leginkább a második világháborús filmekből táplálkozik. Akkoriban a rendes felszíni hajók ellen használták, és főleg a németek. Aztán a háború után a győztesek megszégyenítésül kalózlobogót tűztek a megmaradt néhányra.

Lám, a németek most is gyártanak ilyeneket. De már nem minősül alattomos és alantas fegyvernemnek, hanem lám csak, „a Közel-Kelet egyetlen demokratikus állama” használja. Mire is?...

Ismerjük a viccet: régen a németek háborúztak és a zsidók kereskedtek – újabban a németek kereskednek és a zsidók háborúznak.

Mi ez a bőkezű adakozás? Miközben olyanokról hallunk, hogy például a német haditengerészet fedélzeti helikoptereinek nagy része elavult, amortizálódott, szerelőműhelyekben rohad. Nos, nemigen bőkezűség ez. Nem a németek döntenek az ilyesmiben. Utasítás van, parancs van, mindenható zsidólobbi van. Mint ahogy az USA is azoknak engedelmeskedik. És persze a fegyverkezési lobbi. A hadiiparon óriási haszon van, és kellenek a megrendelések. Igaz, munkahelyeket is megtart. A gazdaságok egyik hajtómotorja. Nélküle baj lenne, bármilyen furcsa is ez. Aztán a csillagászati árú eszközöket odaadják Izraelnek. Ilyen ez.

Tehát ma már nem felszíni hajók ellen használják a tengeralattjárókat. Hanem rakétaindításra. Azért praktikus erre a célra, mert az ellenfél nem tudja, hogy hol vannak, és ezért nem bírja megelőzésképpen elpusztítani még a rakéták indítása előtt. A reagálási idő is nagyon lerövidül, nemigen marad idő ellenrakétás elhárításra.

A tengeralattjáró köztudottan támadó fegyvernem. Nem védekező, hanem támadó.

Korabeli katonai vezetők visszaemlékezései szerint a szovjet-amerikai hidegháború idején atomkonfliktus esetén Magyarország is tengeralattjárókról indított Polaris rakétákkal kapta volna az amerikai atomcsapásokat. Gyakorlatilag kivédhetetlenül.

Most nem ilyesmiről van szó. Legalábbis reméljük, nem sodródik oda a helyzet, hogy Európa érintve legyen. Ám gyanús, hogy Izraelnek miért van szüksége ekkora csapásmérő erőre. Mert ezek a tengeralattjárók olyan rakétákat képesek hordozni és célba juttatni, amelyek atomtöltettel vannak felszerelve.

Izrael soha nem írta alá az 1970-ben érvénybe lépett atomsorompó-egyezményt, amely megtiltja az atomfegyverek terjedését. Nem ismerik el, hogy atomfegyvereket birtokolnak. Pedig többször leleplezték már őket. Nem fogadnak el semmilyen korlátozást. Törvényen, jogon, nemzetközi jogon felül állónak érzik magukat, és aszerint is viselkednek. Dróton rángatva az USA-t, Németországot, mindenkit.

Kire kell a sok tengeralattjárós atomfegyver, amit arcátlan módon a németekkel (németek ezek még?) fizettetnek meg? A szomszédos arab országok ellen? Szükség van az arabokkal szemben ekkora támadóerőre? Irán ellen? Legvalószínűbb, hogy abból indulnak ki: bárki ellen. Akár az egész világgal szemben.

Tessék utánanézni, hogy mi az izraeli katonai doktrínában az úgynevezett Samson Option. Elrettentési stratégia, aminek az a lényege, hogy ha Izraelt hagyományos fegyverekkel megtámadják, akkor végső eszközként atomcsapásokkal lángba borítja az egész világot. Szó szerint.

Ehhez kellenek nekik ilyen eszközök. Ingyen, naná. Rettegésre hivatkozva. És mihelyt megvannak hozzá az eszközök – márpedig lám, megvannak –, már az erő pozíciójából lehet politizálni. Megtámadtatás nélkül is.

3 kommentek:

Unknown írta...

Bár nem látom értelmét a posztban írtakkal vitatkozni, úgy a tartalommal, ahogyan a következtetésekkel, viszont szükségesnek látok egy pontosítást. A tengeralattjáró fegyvernem nem kifejezetten a hagyományos támadó-védő besorolás alapján ítélhető meg a nukleáris háború taktikai vonzatait illetően. A tengeralattjáró, amint a poszt szerzője helyesen közli is, elsősorban helyzetváltoztató képessége miatt szerepel a hadászati elképzelésekben. De nem azért, mert első csapást kívánnak vele mérni, hanem a válaszcsapás biztosítása végett. A (globális) nukleáris háború kialakulását és lefolyását nagyban befolyásolja a megtámadott fél válaszcsapásra való képessége. Mert amennyiben a támadó nem tudja megsemmisíteni a megtámadott teljes atomarzenálját, válaszcsapást szenvedhet el, amely megfosztja a győzelem lehetőségétől. Ebben az esetben viszont nincs értelme első csapást mérni. Így a mobilizált atomerő furcsa módon a békét szolgálja, és nem a háborút valószínűsíti, ahogyan azt a posztban olvashatjuk.

Zé írta...

A zsidók 2000 év száműzetés után vissza tudták szerezni a hazájukat, kiépítettek egy világméretű lobbihálózatot, átvették az irányítást a pénzvilág felett.

És akkor megjelenik Tetszőleges Népnemzeti Jóska Magyarországról, és elkezd moralizálni, hogy milyen szörnyűek ezek a zsidók. Magyarországról, arról a helyről, amiért Tetszőleges Népnemzeti Jóskának - és tízmillió honfitársának - nem kell minden nap harcolni, mert beleszületett a készbe, és még így is elvesztette a kétharmadát, és lassan a maradék egyharmadot is. Jóska nem szerzi meg a hatalmat a pénzvilág felet, hanem felveszi a svájcifrankos hitelt mert tökhülye a pénzhez, és nem is akar tanulni. Nem épít világméretű lobbihálózatot, mert csak valamelyik külföldi gyorsétterem feketemosogatójáig jut el, ha külföldre kerül, de azzal is megelégszik. Nemhogy visszaszerezné ősei földjét, de a balfaszsága és a gyávasága miatt a maradékot is elveszti. Ha külföldön telepszik meg, nemhogy 2000 évig nem tartja a hitet, hogy egyszer majd hazatér, de már a gyerekei sem tudnak magyarul rendesen, az unokái meg végképp.
De Tetszőleges Népnemzeti Jóska egyvalamiben kibaszott jó: Fikázni, és gyűlölködni azok ellen, akiknek minden sikerül, mert halvány lila fingja sincs, hogy ebben mennyi munka, mennyi áldozathozatal fekszik, de ha sejtené is, akkor sem akarna még minimális áldozatot sem hozni azért, hogy a nemzete hasonlóképpen sikeres legyen, mint mondjuk a zsidók.

Tetszőleges Népnemzeti Jóska kibaszottul unalmas már.
Unalmas a nyafogása, unalmas a cél nélküli hőbörgése, unalmas bizonyosan sehová sem vezető primitív magyarkodása, az örökös másra mutogatása, a tehetségtelenségének, és tehetségtelenségének elfedésére szolgáló állandósult okoskodása.

Névtelen írta...

Henrik Jagoda szül: Hirsch Jehud 1934-36 az NKVD igazgatója alatt,
Több keresztény halt meg Ukrajnában éhen, kínok között (Zsidók által, mint amennyi zsidó a németek által gázkamrákban! Hat millió, 32/33-ban) Elődje Kaganovics (született: Lázár Mojszejevics a HOLODROM, a mesterséges éhínség előidézésével elidézett nép irtás kiötlője, „ügyintézője”)
Egy zsidó/nem zsidó lélek között nagyobb a különbség, mint az állatok, és az, emberi lélek között!

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló