Vékony jégen járnak?


Nem szeretem az Orbánt gúnyoló internetes montázsokat. Valahogy piti. Impotens. Régen, az elején humoros volt. Már nem az. Hogy mennyit ért a sok gúnyolás, azt április 6-án láthattuk. Mostanra csak pótlék. Szelep. Akkor pedig nemhogy haszna vagy értelme volna, hanem káros. Pótcselekvés a valódi helyett. Azt hisszük, hogy csináltunk vele valamit. Dehogy csináltunk.

Inkább igyekezzünk megérteni, hogy mit miért tesz. Mindenben van valami logika. Még az is lehet, hogy egyes dolgai elkerülhetetlenek. Nem minden! De ezt-azt még akár nemzeti radikálisok sem tehetnénk másképp. Érdemes végiggondolni ezeket, mert a tiszta ábra megakadályozza a későbbi problémákat saját magunkkal. Itt van például ez a múltkori cikkünk.

Persze ettől nem leszünk fideszesek. Igenis kritizálni és majd eltakarítani kell Orbánt,mihelyt reális lehetőség nyílik rá. Sajnos úgy tűnik, egyhamar nem. Mikor is volt utoljára sztrájk Magyarországon? Általános sztrájk még soha egyszer sem. Ágazati is legalább négy-öt éve, igaz? Ennyit a magyar nép elszántságáról és cselekvőkészségéről... A mostani állapotában.

Ha egyelőre csak kritizálunk, legalább jó célfelületet keressünk rajta.

Mindjárt az egyik a jó Pintér Sándor ismételt belügyminiszteri kinevezése. Ezt aztán nem tudja rendesen megindokolni. Nyilván van oka Pintérnek. De nem ám az ország érdeke. Egészen más okok lehetnek a háttérben. Sötét dolgok.

Szintén védhetetlen és normális ésszel megmagyarázhatatlan a futballmániája. A stadionépítések. A többi is, de főleg a felcsúti. Nincs az a gazdasági vagy politikai alap, ami alátámasztaná. Politikailag pedig kifejezetten mínusz, mert csak irritálja a lakosságot. Itt aztán reálisan felvetődik a hibbantság kérdése. Maguk a fideszesek is tudják ezt. Kerülik a témát, ahogy csak lehet. Ceausescu jut az ember eszébe a cezaromániás rögeszméivel. Nincs a fideszes vezérkarban, aki figyelmeztesse Orbánt? Vagy nem mernek szólni neki?

Már ott tartunk, hogy ügyvédek futball-világbajnokságát rendezik a felcsúti stadionban. Itt lehet olvasni róla. Mire jó ez? Van haszna? Miket gondoljunk magunkban? Sőt a legelszántabb fidesz-hívők is gondolkodóba eshetnek az ilyenektől.

Úri muri! Nagyúri allűr. Védhetetlen.

Tegnap olyanra lettem figyelmes, ami rögtön eszembe juttatta a Grazról szóló pletykákat. Tessék alaposan megnézni az alábbi videót:

http://mno.hu/videok/100653
[A videóért kattints a fotóra]


A furcsa hangsúlyozás. A szeme. A szája. A merev arckifejezés.

Orvos ismerősöm rögtön azt mondta, hogy erősen benyugtatózták. Gyógyszerhatás alatt áll a képen látható személy.

Mondjuk, nem is lenne csoda. Sok-sok év mérhetetlen stressze nehezedik rá. Óriási igénybevétel és terhelés.

Fideszesek azt a magyarázatot varázsolták elő, hogy ez egy sajtótájékoztató, és Orbán a tolmács kedvéért beszél vontatott, monoton hangon, és hangsúlyoz ilyen furán.

Hát nem tudom. Mindenki saját maga alkosson véleményt.

Minden ellenkező híreszteléssel szemben a Fidesznek még mindig nincs igazi társadalmi beágyazottsága. A társulatot az érdek, a zsákmány tartja össze. És nem utolsósorban maga Orbán személye. A Fidesz alighanem még mindig one man show. Orbán Viktor kiesésével szinte biztosan káoszba omlana össze. Ha kidől – például mert elhatalmasodnak rajta a stadion-bolondériához hasonló agyament rögeszmék, vagy egyszerűen csak bekattan-, akkor dőlni kezdhet a dominósor, és villámgyorsan összeomolhat az annyira stabilnak és megdönthetetlennek tűnő Fidesz-uralom.

7 kommentek:

Névtelen írta...

Szánalmas a helytartó-miniszterelnök! Sajnálni sjnos nem tudom, ahhoz túl sok rosszat tett.
Azon az "úton" jár, amin Kádár János - beszéde és viselkedése már (szerintem nem csak engem) emlékeztet Kádár utolsó beszédeire... Az ő elhatalmasodó betegségét is az utolsó pillanatig titkolni akarták - de hát nem ment, jól látható, hallható volt.
Orbán lelke sem tudja azt a rengeteg sok aljasságot feldolgozni, gyalázatot lemosni, amit a magyar nemzet ellen elkövetett! Meg kell említsem, hogy a gyűlölt Kádár-éra alatt sem volt ennyire lepusztulva Magyarország és nem volt ekkora - az ország lakosságának 40%-át kitevő - nyomor!

Névtelen írta...

Egyáltalán nincs nyugtató hatása alatt.

Névtelen írta...

"...a Fidesznek még mindig nincs igazi társadalmi beágyazottsága."
Persze, hogy nincs. A Fidesz saját maga rombolta le! A Fidesz annak idején létrehozta a Polgári Köröket - ami egy igen sikeres nemzeti mozgalomnak indult. Aztán kiderült, hogy ez nem szolgált más célt, mint a nemzeti érzelmű, tettre kész polgárok listázását és levadászását. Ezzel mindjárt el is érkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor megalapozottan megkérdőjelezhetjük és kétségbe vonhatjuk a Fidesz (sokat hangoztatott) "nemzeti" mivoltát! A beteg pártnak a beteg vezére Orbán - a helytartó.

Névtelen írta...

Sokan azt hiszik, ha Orbán állandóan hangoztatja a" polgári és nemzeti" szavakat akkor evvel már polgárokká is nemzetivé is válik egy ország..Az igazi polgárságot a háború után "eltüntették" Sőt volt olyan idő is mikor ha valaki normálisabb élet ,viselkedés után vágyott volna azt "kispolgári csökevénységgel"vádolták meg. . Polgárrá válni nem lehet egyik napról a másikra. Komoly municióra van hozzá szükség, mint megfelelő egzisztencia, erkölcsi alap,nem utolsó sorban kultúra. A polgárosodás egy országban évtizedek,századok alatt fejlődik ki. Bemondásokból és gyanus vagyonszerzésekből még nem válik senki sem kispolgárrá sem nagypolgárrá. Ez az egész,történés tényleg csak allür marad mégha a miniszterelnöktől ered is, vagy rosszértelemben vett sznobéria, persze bolingató követők mindig akadnak!( Ezt figyeltem meg: kiképzése alatt azt tanulta, nem való gesztikulálni, ezért leszoritva két karját maga mellé egy idő után rángatni kezdi, belefeledkezve mondókájába, karjaival szinte repked ,mintha el akarna szállni.Vagy már el is szállt, ezt bizonyítják a cikkben említett ténykedései is?)

NSP írta...

Nagyon elgondolkodtató cikk. Ráadásul a lehetőség igen félelmetes. Jelenleg egy nagyon rossz valóságban létezünk és azt hisszük rosszabb lesz de kibírjuk. Tehetségtelenek, vagy nagyon is tehetséges hazaárulók vezetik az országot. Egyértelmű, hogy nemsokára újabb "kiigazítások" lesznek, azaz továbbnyomorítják az embereket.Persze a következő választások előtt megint lesz egy "rezsicsökkentés" vagy hasonló párszáz forintos humbug. Ha eljutunk odáig. Mert ha a cikkíró jól látja és ez a demagóg majom feldobja a talpát ki jöhet? Lázár? Ő ugyanaz a c-zs keverék (elég ránézni), mint O.V. Igen ám, de ő sem karizmatikus, sem tehetséges. Igaz hazudozni nagyképűen ugyan de jól tud.
A Jobbik nem lesz képes betölteni az űrt, egyrészt a sok hülye miatt, akik a demokratikus rendszer alapjait adják, másrészt mert nincsenek olyan vezetőik, akik magukkal ragadnák az embereket, harmadrészt az utóbbi években egyre több probléma látható körülöttük. A stílusukban, az embereikben, a megnyilvánulásaikban. Nem a mondvacsinált "kémügyekről" van szó.
Tehát mi is lesz ha O.V. kikészül? Erre a cikk nem adott választ. Nem ártana a gondolatmenetet végigvinni.

Névtelen írta...

Én is megfigyeltem a "lassú", körülményes beszédet. Én is úgy vélem, hogy a fordítás miatt lassított a beszéddel. Ettől függetlenül egy szinkrontolmács gyorsabb beszéd esetében is fordítani tudta volna Orbán beszédét...

ProliProfil írta...

A jó fotó mindent elárul. Érdemes megtekinteni a sajtófotókat, akár mind a tízet :

http://mno.hu/belfold/megalakult-a-harmadik-orban-kormany-1230764

Minden rá van írva az arcukra.
A jövőnk is.
Szegény Magyarország...

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló