Pusztuljatok, bilincses iskolák?


A két kép a neten kering, a Facebookon is, és mindannyiszor rengeteg lájkot arat. Ez kell a népnek! Kézenfekvő, hogy mi a közös üzenetük. Szabadság, az egyéniség kibontakozása, „pusztuljatok, bilincses iskolák”, a konformizmus elutasítása, az ember tökéletesnek született. „We don't need no education, we don't need no thought control, teachers, leave us kids alone” - emlékszünk a Pink Floydra? Cool volt, na persze...













Amit a képeken látunk, az maga a liberalizmus. A rózsaszínűre mosdatott pofája, a vakegér mesehívőket vonzó csábossága. Úgy hazug, ahogy van.

Gondoljunk csak olyan szavakra, mint tanulatlan vagy faragatlan. Máris nem tetszik annyira a kép. Aztán jusson eszünkbe, hogy ha a gyermeket nem irányítják, akkor nem ám az ő Lelkének Szépsége fog burjánzani, hanem az egója. Ha nem ismeri meg tényszerűen a világot, akkor mindenféle hülyeségeket fog hinni, és makacsul ragaszkodik hozzá, mert hiszen ki merné lenyesegetni. Ezer példával találkozunk manapság, tombolnak az áltudományok és a leghülyébb babonák. A tanulatlan és tudatlan ember nem egyszerűen alapértelmezetten buta, hanem magába szívja a legelborultabb marhaságokat, mert nincs ismeretanyaga, ami alapján szelektálni tudna. Ebből eredően ideális alanya az összes megvezetésnek és manipulációnak. Nem az iskola – tehát a szervezett nevelés – az agymosás melegágya, hanem pontosan a hiánya. Ott van például az USA a hírhedten alacsony színvonalú közoktatásával. De hát valakiknek ott a háttérben nagyon jó ez így.

Közben a massza persze örül. Kényelmes nekik. Megvan az a hamis illúziójuk, hogy ők vannak a központban. Még csak erőt kifejteni vagy pláne gondolkodni sem kell hozzá. Sőt úgy élik meg, hogy demokrácia van, mindenki egyenlő, és akkor az én butaságom is éppen annyit ér, mint a te tudásod. Alanyi jogon. Ez itat át mindent nálunk is egyre jobban.

Csak aztán minden szar, és csodálkozunk, hogy miért. Közben már kifordul a belecskénk a sok-sok kis Egó cifrálkodásaitól, amelyeket amennyire eredetinek és egyéninek képzelnek a masszaemberek, annyira egy kaptafára készülnek és primitívek.

És ez még csak az egyik baj. A másik a fegyelem hiánya. Az önfegyelemé is, az általában vett fegyelemé is. Igen, a fegyelem kényelmetlen, és a képzeletünkben szigorkodás, másoknak a dolgainkba való beleszólása, kényszerítés, korlátozás, sőt terror kapcsolódik hozzá. De nélküle nincs rend. Rend nélkül káosz és szerencsétlenkedés van, és egyre fokozódik. A rendet csak szervezett keretek között lehet megtanulni, illetve belenevelni másokba. A család ehhez kevés. Főleg ismerve, hogy a családok nagy része milyen.

Akiknek tetszik a két rajz, azok mit szólnának a katonaságról? Mennyire örültünk, amikor megszűnt a sorkatonai szolgálat! Megvolt a logikája, hogy örültünk. Mérhetetlen sok hülyeség és romboló hatás volt a magyar hadseregben. Viszont nélküle a hülyeségek nem szűntek meg, csak más formákat vettek fel. Mostanra már ott tartunk, hogy egyre többen szeretnék visszaállítani. Leng az inga két szélső végpont között, mindkét végpont rossz, valahol középen lenne a megoldás. De ahhoz végiggondoltság és szervezés kellene, magától nem áll elő.

Jut szembe: a Wehrmacht- vagy SS-katonák, tisztek mit szólnának a handabandázó, teljesen kezelhetetlen, egymással szervezetten együttműködni képtelen, de attól még horogkereszttel összetetovált zűrös figurákhoz, akik manapság annyira istenítik őket? Csak köpnének egyet... Horthy sem örülne a magukat horthystáknak vallók legnagyobb részének. Legfőképpen pedig bármilyen valamire való vezető nem ilyen tábort akar.

Akik most a nemzeti radikális oldalon vannak, jelentős részarányban a liberalizmus termékei. Nem tehetnek róla, de mégis azok. Megváltoztatni őket csak saját maguk tudhatják. Babonák és handabandázás helyett valódi tudást középpontba helyező értékrenddel, valamint fegyelemmel.

Mindez nemcsak a nemzeti radikalizmusra vonatkozik. Az egész országra. Társadalomra, gazdaságra, politikára és főleg a mindennapi életünkre is. Méghozzá sürgősen, mert nagy a baj.

3 kommentek:

Zé írta...

"... a vakegér mesehívőket vonzó csábossága."

A kép tényleg az, a cikk viszont a "vakegér mesehívők" érmének a másik oldala. Ugyanolyan "bullshit", mint az, amit a képről állított.

Az egyenemberek vs. ego szembeállításának semmi értelme. Az ember azért rendelkezik ego-val, mert bizonyára hasznát vette az evolúcióban. Viszont az ember alapvetően társaslény, mint a farkasok, azért, mert ez is evolúciós előny volt számunkra. Az ego és a rend együttműködése juttatta a csúcsra az embert, nem az egyik, vagy a másik. Ha nem tűnt volna fel, a "rend"-re épülő társadalmak (fasizmus, kommunizmus) mind vereséget szenvedtek az "ego"-t is élni hagyó társadalmaktól. Bizonyára nem véletlenül.
Amit írsz, annak alapján az is csodálatos dolog lenne, ha az iskolában egyszerre menetelő, kockafejű holokauszt-hívőket képeznének. Mennyire szép is volna ez a "rend"...
Az a társadalom tud győzedelmeskedni, ahol az "ego"-k összeadódnak, nem kioltják egymást. Ahol az "ego"-k olyan szintre jutnak, ahol van közös céljuk is, nem csak egyéni. Az ilyen társadalommal szemben semmi esélye a vigyázzlépésben menetelő kockafejűeknek. Ez felül áll a "rend vs. ego" marhaságon.
Ez a lényeg.

A mai oktatás valóban olyan, mint a képeken látható. Egyenenbereket próbál képezni, amit "felzárkóztatásnak" hívnak. A legértelmesebbekkel nem törődnek, hanem a leghülyébbeket próbálják felhozni egy középszar szintre. Közben a legértelmesebbek nem tudnak fejlődni, mert be kell várniuk a debileket. A végeredmény így egy nagy semmi. A lehetséges zseniket elveszítjük, de a butákból sem lesz senki. A dolog érdekessége, hogy ezt a rendszer éppen a különbözőséget hangsúlyozó liberálisok erőltetik/erőltették a legjobban -tökéletesen ellenkezve a szavaikkal. A másik érdekesség pedig az, hogy a liberálisokkal szemben álló "nemzetiek" erre azt találták ki, hogy mivel a liberálisok a különbözőség hangsúlyozásával tré oktatást csináltak, ezért a "kockafejű", egységesítő oktatást kell erőltetni. Ezzel szépen ugyanazt folytatják, mint a liberálisok a gyakorlatban... vak vezet világtalant. Ennek az egyetlen oka, hogy mindkét oldal mérhetetlenül ostoba debilekből áll, akiknek a szavai és a tettei között semmiféle összefüggés sincs.
Az "úri" közönség meg csápolhat, hogyasszondja: "Há' ha büdösballibek mindig ego-ról beszéltek akkó' az ego rossz dolog! Rendnök köll lennyi!" - és folytatják a magyarbálinti kockafejűsítő oktatást...
Bizony a jobboldalra sem ártanak az ego mellé egy kis ész. Legalább egy pici, hogy felismerjék a szavak és a tettek közötti különbséget.

Névtelen írta...

Ne pusztuljanak. Sőt

Barrabban írta...

Tanárként csak annyit fűznék hozzá, hogy a jelenlegi oktatási rendszer csupán mennyiségi és nem minőségi. Ebből következően a tanulók nem tudnak, hanem teljesítenek. A ma tücsökdiplomásai 90%-ban -valljuk be- segghülyék, még ahhoz sem konyítanak, amiről papírjuk van.
De már a kezdetek is elszomorítóak. Sajnálatos módon az általános iskolák tanítási módszereit pedig egyszerűen gyermekgyilkosnak lehet titulálni. 8-9 éves tanulók kiégett aggyal és lélekkel a halálról fantáziálnak. S ezek nem egyedi esetek.
Az pedig, hogy a mindenkori politikusnak hazudott társaságok teljesen szétbarmolták a tudás alapú oktatást, vérlázító, s ráadásul beláthatatlan társadalmi veszélyeket generál.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló