Gond van megint


Húúú, bazz.

Gond van megint.

Most meg a Nintendóval van baj. Pontosabban annak a nemrég piacra dobott Tomodachi Life nevű játékával, mivel a játék a felvilágosultak szerint nem píszi.

Nincsenek benne buzik.


A Nintendo pár hónapja mutatta be a Tomodachi Life-ot, ami lényegében egy életszimulátor játék, ahol az érdeklődők létrehozhatják saját avatarjaikat, az úgynevezett Mii-ket és egy virtuális térben múlathatják az időt, ami jelen esetben egy sziget, amit együtt kell belakniuk. Ismerkedhetnek, beszélgethetnek, minijátékokat játszhatnak, koncertekre járhatnak, vagy akár randevúzhatnak is másokkal. Sőt még arra is van lehetőség, hogy házasságot kössenek egymással, hogy aztán a későbbiekben egy idilli család életét éljék a virtuális világban.

A játék rövid idő alatt egész nagy népszerűségre tett szert. Minden nagyon szép, minden nagyon jó volt egészen addig, amíg meg nem jelent a 23 éves Tye Marini, akinek súlyos gondjai akadtak:
„Szeretnék összeházasodni a játékban a vőlegényem Mii-jével, de nem tudok. Azt akarom, hogy el tudjam venni a jegyesem Mii-jét, de ez nem lehetséges. Az életszimulátorban a férfiak csak női Mii-kkel köthetnek házasságot, tehát az egyetlen lehetőség, hogy vagy megváltoztatom a saját Mii-m nemét, vagy a páromét, vagy úgy ahogy van, lemondunk az esküvőről. Ez egy fontos dolog lenne a játékban, hiszen a karakterek a játékosok valódi énjét reprezentálják. A személyre szabott karaktereidet vonod be a játékba. Elnevezed őket. Személyiséget adsz nekik. Adsz nekik egy hangot. De nem lehetnek szerelmesek, ha melegek. Ezért követelem a játék fejlesztőitől, hogy mihamarabb tegyék lehetővé a homoszexuálisok házasságát.”

A Nintendo fejlesztőit azonban nem nagyon hatotta meg Marini ajvékolása és pillanatok alatt rövidre zárták az ügyet: „Az azonosnemű kapcsolatok sosem voltak tervbe véve a fejlesztés során, ennek megfelelően a későbbiekben sem lesz melegházasság sem a játék nyugati, sem a távol-keleti kiadásában, mert cégünk nem kíván társadalomkritikát megfogalmazni és nem áll szándékukban különféle társadalmi kérdéseket feszegetni. A kapcsolati lehetőségek a játékban inkább egy játékos alternatív világot jelentenek, nem a való élet szimulációját. Reméljük, hogy az összes rajongó látja, hogy a 'Tomodachi Life' egy furcsa és érdekes játék akart lenni.”

A válasszal, mint ahogy az várható volt, Tye Marini és hozzá csatlakozók nem elégedtek meg és a különböző közösségi oldalakon tiltakozó kampányt indítottak, melyben arra kérik a Nintendo-rajongókat, hogy minél többen adjanak hangot az ellenérzésüknek.

Hogy mi lesz a történet vége, ma még nem tudható. A japán cég egyelőre kitart az álláspontja mellett, de őszintén szólva abban sem lenne sajnos semmi meglepő, ha rövid időn belül őket is bedarálná a homokszex-lobbi. Az Eurovíziós döbbenet után azt gondolom, most már minden előfordulhat.

0 kommentek:

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló