Eljön-e a magyar hajnal?


Szinte biztosan tudom, hogy első olvasatra nem leszek túl népszerű az alábbi gondolatokkal. És az is könnyen előfordulhat, hogy másodikra sem. De azért bízom benne, hogy a kezdeti ellenérzések után végül többségben lesznek majd azok, akik így, vagy úgy, de továbbgondolják a felvetett kérdéseket.


Nem sokan tudják, de múlt év júliusában Pomázon volt egy találkozó, ahol lényegében összegyűlt a Jobbikon kívül mindenki, aki valamit is számít, vagy számított a nemzeti radikális oldalon. Ott ült az asztalnál többek között Lenhardt Balázs, Budaházy Gyuri, Ináncsi József, a Magyar Nemzeti Gárda kapitánya, Varga B. Tamás, Horka Sándor, a Kárpát Haza Őrei Mozgalom vezetője, Kisgergely András, Molnár Balázs, valamint a Betyársereg és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület egy-egy képviselője.

A fő téma természetesen a Jobbik és a nemzeti radikalizmus jövője volt.

Abban nagyrészt mindenki egyetértett, hogy a Vona Gábor vezette mozgalom letért arról az útról, amelyen a kezdetekkor elindult, hogy a párt elveszítette radikalizmusát és szépen belesodródott abba a politikai posványba, amiben a teljes magyar politikai elit éli immár több mint 20 éve a mindennapjait. De abban sem volt vita az egybegyűltek között, hogy szükség lenne egy új mozgalomra, ami visszanyúl a gyökerekhez, ami megalkuvás és a megfelelni vágyás kényszere nélkül tudja képviselni a magyarság ügyét.

Azonban az egyetértés, az együttgondolkodás itt véget is ért.

Molnár Balázs, valamint a hozzá csatlakozó Kisgergely András és Horka Sándor azt az utat kezdték el erőltetni, hogy a résztvevők azonnal alapítsanak pártot és az új mozgalom induljon el a 2014-es választásokon, mivel ez az egyetlen esély a továbblépésre. A többiek ezt a felvetést egyátalán nem támogatták, mert a hirtelen pártalapítást célszerűtlennek, előkészítetlennek tartották és nem akartak értelmetlenül törést okozni a nemzeti oldalon.

A fennálló és áthidalhatatlan nézetkülönbségek miatt, végül a megbeszélésen résztvevők közül senki sem csatlakozott a Molnárék által létrehozott szervezethez, sőt a többség a későbbiek során teljesen távol tartotta magát, nem egy esetben pedig el is határolódott a Magyar Hajnal néven futó gyülekezettől, látva a magyarhajnal.com-on megjelenő cikkek némelyikének hangvételét.

Aztán megkezdődött a kampány és mindenki megtapasztalhatta, hogy mi indult el, és ma már az is tudható, hogy mi lett a történet vége. Mindenki láthatta, hogy a Magyar Hajnal tevékenysége éppen az előkészítetlenség, az ötlettelenség, a szervezetlenség és a karizmatikus vezetők hiánya miatt nem állt másból, mint a sárdobálásból és a köpködésből. Az érdemi mondanivaló a nullával volt egyenlő, a jelöltekről – tisztelet persze a néhány kivételnek – üvöltött a diletanizmus és az egész történet átcsúszott egy borzasztó tragikomédiába, amit az elért eredmények is pontosan tükröznek. Nézzük csak az ismertebbeket. Kisgergely András az ózdi körzetben 248 db szavazatot kapott, ez 0,61 %. Holcman László a tiszaújvárosi körzetben 150 db szavazatot gyűjtött be, ez 0,32 %, míg Radányi-Kovács Tamás a sárvári körzetben 50 db szavazatot kapott, ami 0,11 %. És tegyük hozzá még a teljes tisztánlátás kedvéért, hogy az érintett körzetekben nagyjából 40-40 ezren mentek el választani.

Megérte?

Tényleg megérte lenullázni, lejáratni egy olyan dolgot, amiből még akár valami értelmes is kifejlődhetett volna?

Mert azért azt lássuk be: a pomázi találkozó nem véletlenül jött létre. Tavaly nyáron nem azért gyűltek össze a radikális oldal prominensei, mert éppen nem volt más dolguk, hanem azért, mert ők is látták, hogy a Jobbik, a nemzeti oldal zászlóshajója nem éppen abba az irányba tart, mint amit anno, 2006 környékén mi mindannyian ott az utcán kijelöltünk neki.

Persze most sokan mondhatnák azt, hogy mi ezzel a probléma? Miért baj az, hogy a Jobbik kicsit más lett, miért baj az, hogy a Vona-féle vezetés nyitni akar a szélesebb tömegek felé, amihez más hangnem, más gesztusok, más hangsúlyok kellenek? Miért baj az, hogy növelni akarja a támogatottságot, hisz csak így lehet eljutni odáig, hogy kormányzati pozícióba kerüljön a párt?

A kérdések teljesen jogosak. És a válasz is egyértelmű rá: nem baj. Nincs ezzel semmi gond sem. Mindössze két dolgot érdemes megjegyezni. Az egyik: választások útján Magyarországon, záros időn belül igazi radikális párt nem fog hatalomra jutni. A másik ebből az állításból következik: megéri-e úgy felpuhítani a pártot a hatalomért, hogy a végére az eredeti radikális célokból nagyon kevés marad?

De lépjünk is mindjárt tovább, mert az előbbiekben feszegetett kérdések, pontosabban az arra adandó válaszok már megszülettek. Így innentől már csak egy kérdésre kell, vagy kéne választ találni a nemzeti oldalon: kell-e, szükség van-e egy másik radikális pártra, vagy mozgalomra a Jobbik mellett?

Mielőtt válaszolnánk, azt javaslom, emelkedjünk felül egy pillanatra a pártszimpátián, a vélt vagy valós sérelmeken és csak egy szempontot vegyünk figyelembe, mégpedig a nemzet jövőjét.

Tegyük fel, hogy létrejön egy új mozgalom, ami mind szervezettségben, mind kreativitásban, mind gondolatiságában felnő a Jobbik szintjére. Ami bele tud szólni a közbeszédbe, ami olyan gondolatokat tud megfogalmazni és bemutatni, amire odafigyelnek az emberek, amire odafigyel a média.

Mi lehet, mi lehetne ennek a következménye?

A magyar politikai paletta már középtávon is még inkább jobbra tolódna. A fidesz végleg becsúszna a centrumba, egy részen már át a baloldali térfélre, a Jobbik a mostani irányvonallal egy harcosabb hangvételű, de mérsékelt párttá válna, míg az új radikális mozgalom elfoglalná a közélet jobb szélét. A másik oldalon is jelentős változások történnének, hisz a mai balliberált pártok mind tömegbázisban, mind ideológiailag a bal szélre sodródnának, elveszítve végképp a lehetőséget, hogy érdemben beleszóljanak az ország ügyeibe.

Jó lenne Magyarországnak egy ilyen jellegű változás?

Azt hiszem, igen.

Ebből a szempontból érdemes megvizsgálni a néhány évvel ezelőtti ausztriai eseményeket. Gondolom, még sokan emlékeznek arra, amikor Haider és csapata kivált az ottani radikális Szabadságpártból (FPÖ), annak mondjuk úgy bepuhulása miatt és létrehozta a Szövetség Ausztria Jövőjéért (BZÖ) mozgalmat. A következő választásokon mindkét radikális párt bejutott a törvényhozásba teljesen átrendezve ezzel az osztrák politikai erőviszonyokat. De hasonló helyzet alakult ki Lengyelországban is. A Szejm 460 képviselője közül ma már mindössze csak 65 fő baloldali és liberális politikus, a többiek a jobbközép és a nemzeti radikális pártok képviselői közül kerülnek ki.

Ok, eddig rendben. Fogjuk rá, hogy működne a dolog középtávon - mondhatnák a kételkedők – de rövidtávon biztosan visszalépés lenne egy új mozgalom megjelenése, hisz megosztaná, feldarabolná a nemzeti oldalt. Megéri ezt kockáztatni?

Igen, ez minden bizonnyal így van. Rövidtávon a törés valószínűleg elkerülhetetlen lenne. De nézzük meg ezt a kérdést is más szemszögből. Nézzük meg azt a verziót, amikor összességében az új párt nem hozza, hanem megosztja a szimpatizánsokat. Mi van akkor, ha a következő választásokon a Jobbik nem 20-25 százalékot szerez, hanem csak 18-19-et, a maradékot pedig elviszi az új mozgalom? Lefordítva ezt a mai állapotra. Mit számítana, ha most a parlamentben öt jobbikossal több, vagy kevesebb lenne? Mindannyian tudjuk, hogy érdemi beleszólás se így, se úgy nincs a dolgokba.

Természetesen nem vitatom, hogy az egész problémafelvetés első hallásra már önmagában is megosztó, és azt sem, hogy azért ez egy veszélyes játék. Azonban azt is látni, hallani kell, hogy a nemzeti oldalon az igény megfogalmazódott a továbblépésre.

A Magyar Hajnal elbukott, de még jöhet egy újabb napkelte, még jöhet egy újabb hajnalhasadás, hisz a radikális oldal belső kérdései és kétségei továbbra is megvannak. És valamiféle megoldásért kiáltanak…

10 kommentek:

ProliProfil írta...

Nem kellene még ebben az életben, legalább egy alkalommal, a zs-k által Magyarországra erőltetett kiválasztódási rendszert felülvizsgálni ?

Aki elfogadja, a született csalók, hamiskártyások által megalkotott velejéig hazug, egyoldalú játékszabályokat, az nyilvánvalóan vesztesként fog felállni az asztaltól. (ha, feláll)

Ebben a helyzetben van most a Jobbik. És, egyre inkább lesüllyed a többiek (idegen érdekek gátlás nélküli kiszolgálói) szinvonalára.

Győzelmet - reálisan a világ helyzetét látva, - nem remélve, de útat mutatva, a rendszer teljes kiiktatását, és új, EMBERNEK való, rendszer felépítését megcélzó probálkozásnak van csupán helye, reális esélye. Nagyon úgy néz ki, hogy minden más módszer, bárhonnan indult is, beleposványosodik, az idegenek által ránkerőltetett, hazug kiválasztódási rendszerben.

Nagytestvér írta...

Az egész csapat csupán azért hiteltelen, mivel - egy két kivétellel - mind egy szálig pozíciót remélt, de nem kapott és ezért vérig sértődött emberekből áll. Eklatáns példája ennek Varga B. és Lenhardt egyaránt. Második, amitől sántít ez az egész: nem volt ott a kritizált fél. Amúgy sem a Jobbikkal van a baj. Nem tértek ők le semmiféle útról, legföljebb az eddigi formáiban teljesen felesleges Gárdát mellőzik, ami egyébként teljesen érthető és a retorikájuk finomodott, ami szintén kívánatos. Az emberek fejében van hatalmas baj. Elég megnézni a választási eredményt, amely legitimálta az elmúlt 25 év összes aljasságát. Új párt? Még jobban szétzilálni, megosztani a nemzeti oldalt? Inkább a sértődöttség helyett, a tisztelt urak elgondolkodhatnának azon, hogy EGYségben az erő! Számító magatartás helyett az önzetlen támogatás lenne célravezetőbb! Hajnalodik az új párt nélkül is, csak észre kellene már venni, hogy az emberek többsége nem vevő a Gárdákra, meg a Betyárseregekre! Van még kérdés?

Karina írta...

A jelenlegi kormány szóvivő (VIII.kerületi polgár mester) magát kihúzva, jelentette ki a elmúlt hónapok valamelyikében, hogy az ő apukája Miépes volt, és hogy erre a tényre, ő milyen büszkemég ma is. Amikor a Miép bekerült a parlamentbe mindenki pocskondiázta, fasisztázta, antiszemitázta a Miépet, elhatárolódtak tőlük, Csurka zsidózott ezért nem"szalonképes" párt, mondták, el kell határolódni tőlük! Még azt is megkérdöjelezték, 13 fő alapikíthat-e frakciót? Addi-addig ment a szidalmazás,elhatárolódás, mig a következö ciklusban már be sem jutottak a parlamentbe. Közben kiderült, hogy Csurka nagyon komoly szerepet vállat a párt szétzüllesztésében .Kérdezem én, megint ezt akarjuk? Hogy a Jobbik is hasonló helyzetbe kerüljön? Mi nem tanulunk semmiből? Ez az irás saját magának mond ellent. "mi lenne ha 4-5 Jobbikossal több vagy kevesebb lenne? Hiszen mindnyájan tudjuk, hogy beleszólásunk se igy, se úgy nem lenne." Majd az új mozgalom. Mikor,legyen új mozgalom? Amikor a Fidesz már a második ciklusban ér el kétharmadot?Kormány beleegyezése nélkül semmit nem lehet tenni. Se egy beruházás se egy intézkedés, rendelet, nem jöhet nélküle létre. Sem az Aranyhajnal és más radikális párt sem érhetne el semmit. A Szabadság párt az más eset ott Hajder "meghalt"vagy....!. Csurka is meghalt és nem lett semmi a régi pártjából.,elporladt. Vagy megint 2006 kellene? Talán vágjuk a Fideszt és a szavazóikat pofon, hogy miért nem szavaznak a Jobbikra?.De azt tudomásul kellene venni, hogy az emberek már csak ilyenek. Legalább most, hogy a Jobbik ismét a parlamentben van, megszünt a "váltogatás" a Fidesz és az Mszp között.Bár a Fidesz "rendesen" segítette a baloldalt és liberálisékat is. A Fideszes médiában többször szerepeltek a" levitézlett balosok" mint a Keresztény demokraták, vagy ök maguk, Fideszesek. Rengeteg hozzászólása,javaslata volt a Jobbiknak, figyelve a parlamenti közvetitéseket, az öt újamon meg számolnám mennyit fogadott el ebből a Fidesz? Hogy ellopott a javaslatokból, jól kilúgozva, elöadva mint a sajátját, az is igaz.Kövér agressziv viselkedéséről a Jobbikosokkal szemben, már nem is beszélek! Az utálatot a szemében már csak figyelni kell ha ö elnököl, ha egy Jobbikos éppen hozzászól. Mit rendeztek Gyöngyösi , felszólalására, ami a kettősállampolgárokról szólt?. Kivonúlt miatta az egész Hit gyülekezet az összes liberáltakkal együtt! Mit gondol a kedves Gabeebee, egy új mozgalom megszervezése mennyi időbe tellik, pláne hogy még a parlamentbe is be jussanak,?De volna egy javaslatom, ezt az irást amit le irt ide, küldje el Vona Gábornak, hátha válaszol rá miért lettek ilyen "megengedőek" a kormánnyal szemben, hátha olyan választ kap amit Ön is megért és akkor nem kell már tovább lelkesednie, egy új mozgalomért..Az irásait mindig jószivvel olvasom és sokat tanulok belöle. Sok szeretettel. Karina.

Névtelen írta...

Egyetértek azzal, hogy az emberek fejében van a gond. De akkor hogyan lehetne továbblépni? Ezerszer gondolkodtam ezen. És nem hagy az a következtetés, hogy egyfajta szellemi önvédelmet kellene felépíteni az emberekben, elindítani a változást bennük úgy, hogy maga az ismeretek megszerzése is felemelő, érdekes legyen számukra, biztató jövőképet csak így lehet elérni.Védve lennének a hazugságokkal szemben.Meg kell értetni, hogy a pillanatnyi egyéni jólét, előny nem szolgálja a közösség hosszú távú érdekeit. Valóban nincs szükség megosztó pártokra.
De a jelenlegi rendszer ilyen.És talán így szórhatóak ki a nem odavaló pártok. Szükség lenne viszont egy olyan csapatra, aki ilyen(vagy hasonló) módon egy irányba tudna mozgósítani.
Ez viszont nagy előkészítő propagandát, ismeretterjesztést igényel. Olyan vezetőket, tagokat, akik erős jelleműek, rátermettek. Sok pénz.
És itt a gond.
Üdvözlettel: Kojak7778

Névtelen írta...

Molnár Balázs, a Magyar Hajnal egyik alapítója egy facebookos vita során ezt írja:
"Nincs széljobb gyakorlatilag, mondj egy szervezetet ami nem kamu. Mi megpróbáltuk ennek ellenére. Helyeket, együttműködést ajánlottunk, hiába. Ezek szervezetek (országosan jó ha 1-200 ember) túlnyomórészt képzetlen, buta sörmagyarokból állnak (tisztelet nagyon kevés kivételnek), akik még a hungarista-nemzetiszoci alapműveket sem ismerik. Nem értenek semmihez az égvilágon. Egy hibátlan magyar mondat, közlemény megfogalmazása is gond nekik. Tevékenységük kimerül évi egy-két koszorúzásban vagy airsoftozásban, rosszabb esetben focihuligánkodásban és vétlen (fehér) járókelőkbe való belekötésben. Képtelenek országosan egy értelmes jelöltet is kiállítani, egymásnak sem segítenek, csak kocsmázásban. Nem tudsz rájuk bízni semmilyen feladatot (még aláírásgyűjtést sem). Vezetőik nem kis részben együttműködnek a rendőrséggel, ezért koszorúzásaikat általában engedélyezik. A gyakorlatban derült ki, hogy nincs kivel tárgyalni érdemben, sem együttműködni. A kis számú kivétel pedig szintén nem akar részt venni a közéletben, leszámítva az évi egy-két magábn sehova sem vezető koszorúzást. A cselekvő nacionalizmus egyetlen, de gyenge képviselője az MH. Sokat tanultunk, négy év múlva csak akkor indulunk és az lehet jelölt, aki sokkal szigorúbb feltételeknek megfelel. Van csapata, be tudja járni a körzetét autóval, meg tud írni önállóan egy közleményt. Előre ellenőrizzük a feltételeket, az, hogy valaki széljobbernek vallja magát, édeskevés.
Azt nem mondta senki, hogy ne lenne igény ma hiteles szélsőjobbra,, mivel a rendszer pártjai semmilyen valós problémát megoldani nem akarnak, már mindegyik uniópárti, elfogadja a cionizmus alapdogmáit és a polkorrektséget stb. Ám jelenleg szélsőjobb, mint politikai erő, csak nyomokban létezik. Az SA-SS-nek kezdettől volt egy értelmes programadó magja is, a másik, hogy a prolirétegük valóban bajtársias volt. Inkább munkások vltk mint prolik. Értelmiségi vezetés nélkül azonban semmir sem mentek volna. Továbbá képezték magukat és nem féltek a harctól sem. A "meink" inkább a lumpenprolik. A többségük még 2006-ban sem tette oda magát, sem a cigánybűnözők ellen nem lép fel, tehát minden módon alkalmatlan. Szájhős műnácik. Ebből a társaságból semmi sem fog kiindulni. Az ideológia jó, ezek az emberek 99 százalékban nem jók. Észosztás helyett az MH sejtjeit kezdjük el szervezni, aki pedig tenni akar, mint te, az készüljön a jelöltségre annak minden feltételével, négy év múlva."

Kicsint önellentmondásos ennek alapján, hogy van-e társadalmi igény szélsőjobbra. A cselekvő tettrekészségre lenne - másoktól várva - de abból nem következik, hogy annak feltétlenül pont szélsőjobbnak kellene lennie.

Gonddolkodjunk el egy pillanatra azon, hogy a Jobbik önmagához képesti népszerűségnövekedése mi miatt történt.
A programon? A kutya sem olvasta a programot, ahogy más pártokét sem.
A karizmatikus vezetőkön? Ez vicc.
A kutyulimutyuli reklámkampányon? Másoké még olyanabb volt.
Hanem?

A Jobbik növekedésének az oka egyszerűen a radikalizmus. A jelző nélküli, tovább nem részletezett radikalizmus. Éppen a cirmoscica arculatváltás ellenében. Ráadásul egyre megalapozatlanabbul, mert a Jobbik puhul, de nagyon.
A Jobbik népszerűségi növekedésének az oka egy illúzió. Az az illúzió, hogy hátha általuk majd változik valami. Az ez iránti igény növekedett meg, nem pedig a Jobbik érte el. És nincs benne sem jobboldaliság, sem nemzeti érzés, sem más ideológiai tényező.

Zé írta...

@Névtelen 2014. április 26. 1:22 - hozzászólásához:

Molnár Balázs jól látja, ettől függetlenül a Magyar Hajnal sem "Tört át". Mert nincs semmi áttörő abban, amit csinálnak. Továbbra sincs "egy értelmes programadó mag", még a szervezet neve is egy görög koppintása. Nem látok valami koherens ideológiát mögötte. Továbbra is valaminek a tagadása. Meg nincs arca az egésznek. Egyenlőre egy nagy semmi. A nemzeti radikalizmusnak nincs se ideológiája, se vezére se arca. Pedig igény volna rá... Úgyhogy egyenlőre sötét van. Nem hajnallik. Egy szikrányit sem.

Molnár Lajos írta...

A legnagyobb marhaság, amit ezen urak tehetnek, egy új radikális mozgalom elindítása lenne. Ezzel semmi egyebet nem érnének el, mint hogy elindítanák a Jobbikot azon az úton, amin a Kisgazdapárt végigment. Meg is lehet nézni, mire jutottak. Tönkre. Ha ez kell Budaházyéknak, ám tegyék. De azzal számolniuk kell, hogy ezzel ki is végzik azt az eszmét, amit ma a Jobbik jelenít meg mintegy egymillió választónak. Lehet, hogy nem a Vona Gáborék által megvalósított radikalizmus a legjobb. Viszont az egyetlen, amely valamelyes tömegbázist tud felmutatni. Amennyiben ezt az egységet belső oldalról kezdik ki a türelmetlenebbek, akkor a cionista világhatalom széles mosollyal dől hátra a karosszékében és úgy nézi végig a magyar nemzeti oldal agóniáját, hogy még a kisujját sem kell megmozdítania. Ezt akarják Budaházyék? Tegyék, de egyet ne felejtsenek el. Sokan nem fogjuk támogatni őket, egyrészt a pártütésért, másrészt az agyatlan ötleteik miatt. Mert nem kellene elfelejteni: tüzet tűzzel még senki nem oltott el. Nem biztos, hogy a Erzsébet-híd lezárásához hasonló kétes sikerű ötletek vezetnek el a sikerhez. Gárdamasírozástól még nem lesz rend, legfeljebb a feszültség nő meg, ahogyan azt többször tapasztalhatták is.
Egy nálánál sokkal nagyobb világerővel áll szemben a magyar nemzet. Talán észre kellene térni végre, ravaszsággal és nem nyers erővel szembe menni velük. Mert annak ugyanaz lesz a vége, mint Szondinak Drégely váránál. Annyit ér majd nekünk a dicsfény, mint halottnak a csók.

Molnár Lajos írta...

Még egy apróság a cikk szerzőjének.
Egy mondatára reagálva: "Az egyik: választások útján Magyarországon, záros időn belül igazi radikális párt nem fog hatalomra jutni."
Ebben a mondatban egyrészt van egy nagy adag kishitűség, amely úgymond beteljesíti önmagát. Aki maga sem hiszi el, hogy valamire képes, az nem is lesz képes arra soha. Másrészt van egy bukolt felhívás egy olyan eseményre, amelynek mostanság lehettünk szemtanúi Ukrajna kapcsán. Csak annyit kérdeznék, Ukrajnában vajon azért mentek-e a Majdanra csatázni a nacionalisták, ami történt? (értem alatta, hogy színzsidó kormány alakult) Ugye nem? Akkor mi ez a bújtatott felhívás puccsra? Aki egy kicsit is gondolkodva tanulmányozta az elmúlt két- háromszáz év európai történelmét, annak be kellene ugrania, hogy szinte minden forradalom ugyanazokat segítette uralomra, vagy terjesztette ki a hatalmukat. Ne tegyük meg neki ezt a szívességet mi is, ha már az ukránok ilyen ostobák voltak. Tanuljunk belőle, ne akarjuk mi is megcsinálni ugyanazt a hibát. Aki nem tanul elődei hibáiból, arra ítéltetik, hogy megismételje azokat.

Németi Juci írta...

Tisztelem és szeretem is Budaházy Gyurit. De nem tanulta meg," légy szelid mint a galamb és ravasz mint a kigyó!" Tudom, hogy tisztességes ember, de mire ment avval, hogy követelte a Fidesz által fellázitott"szavazat számlálást". Ritkó legalább 20x elmondta, a nyílvánosság előtt TV-kben, rádiokban: Pintér már decemberben törvényt adott ki, NEM LESZ SZAVAZAT ÚJRA SZÁMLÁLÁS ! de ezt a Fidesz elhallgatta, Gyuriék meg nem figyeltek oda, igy történt a "hid lezárás"! Sőt a parlamentben Pintér még ki is jelentette, hogy" mindent rendben talált a választással kapcsolatban." Még az is megtörténhetett, hogy a Fidesz és Fletó megállapodott a háttérben! Orbán, a beszéde elmondása után az Astoriánál, szépen angolosan távozott. A magyarokat meg jól elverték a rendőrök. Ha meg akarunk maradni ne akarjunk mindig előlről kezdeni mindent, inkább mégjobban erősítsük meg a már beváltat. (hogy mennyire igazam van, vagy nincs, csak a mostani választás előtti helyzetet kell nézni, Kóka-Orbán együtt üzletelnek !)Száz szónak is egy a vége: Ne züllesszük szét a Jobbikot!!!!! ez a lényeg. Ne irjuk le még a szoclibéket, nem szoktak ők belenyugodni a vereségekbe, pláne ha van kitől-kiktől segítséget kapni belülről, kivülről!

Névtelen írta...

Hányszor lehet a magyarokat ugyanazzal a trükkel átverni? Akárhányszor. Menjetek szavazósat játszani. A lényeg: így abban a hitben ringathatjátok magatokat, hogy semmit sem kell csinálnotok, majd valaki megoldja helyettetek. Aki nem vette észre, hogy a Jobbik is egy ilyen önbecsapás, annak nem tudok mit mondani. De talán gondolkozzanak el picit azon, hogy éppen most folyik Magyarország földjének idegen kézre játszása, közben egy olyan párt, ami 1 millió szavazattal rendelkezik, nem csinál semmi érdemlegeset.

Megjegyzés küldése

Kedves Kommentelők!

A könnyebb és legfőképp az értelmesebb kommunikáció biztosítása érdekében, szeretnénk mindenkit arra kérni, hogy a hozzászólásaitokat valamilyen névvel tegyétek meg.

Ez a "Profil kijelölése mint:" legördülő menüben a "Név/URL-cím" lehetőséget választva, majd a név beírása után az URL sort üresen hagyva, végül a "Tovább" gombra kattintva egész egyszerűen megtehető.

Köszönjük!

Radical Puzzle

 
látogató számláló